Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#860070 Φαντάζομαι πως ναι, αν γίνει σε εταιρεία δεν θα υπάρχει θέμα εκεί.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#860071 Ενα μινιμουμ εμπιστοσυνης πρεπει να υπαρχει νομιζω. Αλλιως δεν πουλας / αγοραζεις τιποτα. Γενικα αν δεν σου αρεσει η φατσα του αγοραστη, δεν προχωρας.

Αυτο που εκανα εγω ηταν αμεση μεταφορα σε ιδια τραπεζα ωστε να τα μεταφερω σε αλλον λογαριασμο εκεινη την στιγμη, του εδωσα τα κλειδια και μετα η μεταβιβαση. Η συναλλαγη εγινε εξω απο το ΥΜΕΤ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
PaNick67 έγραψε:Αυτο που εκανα εγω ηταν αμεση μεταφορα σε ιδια τραπεζα ωστε να τα μεταφερω σε αλλον λογαριασμο εκεινη την στιγμη, του εδωσα τα κλειδια και μετα η μεταβιβαση. Η συναλλαγη εγινε εξω απο το ΥΜΕΤ.

Εγώ (ως αγοραστής) έδωσα τραπεζική επιταγή στον πωλητή.

Ως πωλητής μου έκανε μεταφορά επιτόπου, αν και υπήρχε ένα επίπεδο εμπιστοσύνης, καθώς υπήρχαν κοινές γνωριμίες και δεν μπορούσε να μου κάνει ματσακονιά...
Άβαταρ μέλους
By citastak
#881578 Καλησπέρα - μάλλον το αυτοκίνητο του πατέρα βγαίνει ολική μετά από ένα ατύχημα (όλοι καλά, πέρασε ένας με κόκκινο)...
Οπότε μάλλον χαιρετάμε το C5 (2000cc υδροπνευματική).
Πρέπει να πάρουμε κάποια άλλη μπερλίνα, μεταχειρισμένη, μαξ 10.000 ευρώ.

Είδα στο Σφακιανάκη ένα S60, 2011, 2000cc και αυτό, αλλά δεν έχω καλή εικόνα από τον κινητήρα (κροτάλιζε τόσο που τους το είπα και τους εκνεύρισα..)
Κατά τύχη είχε στο stock center ενα BMW E90 facelift, 1600cc με καλό ιστορικό και τιμή εκεί κοντά στον προΥπολογισμό. Χιλιόμετρα 117,000.
Ερώτηση για όσους ξέρουν - που πονάει αυτό το αυτοκίνητο γενικά; τι έχω μπροστά μου από συντήρηση; συμπλέκτης; καδένα και τενττήρες κτλ;
Μου το δίνει με σέρβις, λάστιχα φρέσκα, ένα χρόνο εγγύηση μηχανικά.
Τί λέτε;
Άβαταρ μέλους
By markvag
citastak έγραψε:Κατά τύχη είχε στο stock center ενα BMW E90 facelift, 1600cc με καλό ιστορικό και τιμή εκεί κοντά στον προΥπολογισμό. Χιλιόμετρα 117,000.

Δεν πολυ-διαβάζεις το φόρουμ, ε;; :lol: :lol:

citastak έγραψε:Ερώτηση για όσους ξέρουν - που πονάει αυτό το αυτοκίνητο γενικά;

Παντού.

citastak έγραψε:τι έχω μπροστά μου από συντήρηση; συμπλέκτης; καδένα και τενττήρες κτλ;

Συμπλέκτες συνήθως κρατάνε αρκετά χλμ (προφανώς ανάλογα και με την οδήγηση), εγώ στα 159Κ χλμ δεν έχω αλλάξει ακόμα. Γενικά, στα της συντήρησης δεν έχει θέμα. Αν εξαιρέσεις τους πολλαπλασιαστές, που σίγουρα θα βγάλει στα 100-120Κ χλμ (μιλάμε για κόστος 150€ - 200€ αντικατάσταση και οι 4, οπότε not a big deal)

Από βλάβες πάλι... :ninja: :ninja:

Ιδίως αν αυτό που κοιτάς είναι η έκδοση με τον άμεσο ψεκασμό (f/l με 122 άλογα), πρέπει να υπολογίζεις κάθε τρεις και λίγο μπεκ (250€ / έκαστο αν δεν κάνω λάθος).

Η δική μου (2lt 150ps pro f/l) που θεωρείται και σχετικά αξιόπιστη, μετά τα 100-110Κ χλμ μου έβγαλε τα εξής:

1) Κεντρικός άξονας (τον έκανα ανακατασκευή - 400€)
2) Σερβιο φρένων (τρύπησε, έμεινε από φρένα, χωρίς κανένα λαμπάκι :ninja: - αν θυμάμαι καλά 250€ αντικατάσταση)
3) Πολλαπλασιαστές (οκ αυτό)
4) Βολάν (αντικατάσταση 350€ το ανταλλακτικό + εργατικά που δεν θυμάμαι)
5) Alternator (οκ, όχι παράλογη βλάβη για αμάξη 150Κ χλμ, αλλά με άφησε στη μέση του δρόμου), κόστος 250€.

Όλα αυτά μέσα στα τελευταία 50Κ χλμ.

Επίσης, ακούγεται το διαφορικό, προς το παρόν του έχω αλλάξει βαλβολίνες με κάτι πολύ εξειδικευμένες (και πανάκριβες - 10x πιο ακριβές από αυτές που βάζει η BMW) και πάει, για πόσο, θα δείξει.

Φυσικά, χάνει λάδια από το ψευτοκάπακο και τη φλάντζα του κάρτερ (από τα 30-40Κ χλμ), αλλά μιλάμε για 1lt max ανά 15Κ χλμ, οπότε δεν ασχολούμαι (if it works, don't fix it :rtfm: ), αλλά έχει 15-20Κ χλμ που η κατανάλωση λαδιού διπλασιάστηκε και επίσης προς το παρόν απλά συμπληρώνω (φοβάμαι για να πω την αλήθεια, τι το θα βγάλει :ninja: ).

Αυτά είναι με έναν από τους πιο αξιόπιστους κινητήρες της BMW από το 2000 και μετά... :lol: :lol:

Επίσης, να ξέρεις, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να σου βγάλει, στο συνεργείο θα σου πουν ότι είναι γνωστό πρόβλημα, γιατί ΕΙΝΑΙ γνωστό πρόβλημα, μιας και χαλάνε τα ΠΑΝΤΑ! :rtfm: :lol: :lol:

Αν θέλεις, κάνε και μία ανάγνωση στο BMWδο τόπικ εδώ...

Αλλά όταν δουλεύει, η άτιμη είναι έρωτας! :inlove:

citastak έγραψε:Μου το δίνει με σέρβις, λάστιχα φρέσκα, ένα χρόνο εγγύηση μηχανικά.
Τί λέτε;

Προσωπικά, μετά από τη δική μου εμπειρία (που είναι και σχετικά καλή, σε σχέση με ιστορίες που έχω διαβάσει εδώ μέσα), BMW ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ με δικά μου λεφτά (εκτός αν μιλάμε για weekend car). :rtfm:

Ελπίζω να σε κάλυψα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#881587 Μετα απο αυτα διαβασε και τι εχει γραψει ο dimik στο τοπικο της μαρκας και φυγε μακρια

Αλλωστε στο ειπε με ενα τραγουδι :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#881590 Δε θέλω να πηδήξω την κουβέντα ΑΛΛΑ ;) οδηγάω ένα γαλλικό, φουλ στα ηλεκτρονικά συστήματα, που έχει τώρα 93.000 χλμ και δεν έχει βγάλει βλάβη στο ιστορικό του ούτε σε πόμολο πόρτας.
Βασικά, μεταχειρισμένο το πήρα άρα είμαι και εντός κουβέντας lol
Άβαταρ μέλους
By edmond
markvag έγραψε:Επίσης, ακούγεται το διαφορικό, προς το παρόν του έχω αλλάξει βαλβολίνες με κάτι πολύ εξειδικευμένες (και πανάκριβες - 10x πιο ακριβές από αυτές που βάζει η BMW) και πάει, για πόσο, θα δείξει.

Πες την αλήθεια.
Έχεις τζουρνέψει βαλβολίνες από τα JCB που έχετε στου νταμάρ :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By citastak
markvag έγραψε:
citastak έγραψε:Κατά τύχη είχε στο stock center ενα BMW E90 facelift, 1600cc με καλό ιστορικό και τιμή εκεί κοντά στον προΥπολογισμό. Χιλιόμετρα 117,000.

Δεν πολυ-διαβάζεις το φόρουμ, ε;; :lol: :lol:

citastak έγραψε:Ερώτηση για όσους ξέρουν - που πονάει αυτό το αυτοκίνητο γενικά;

Παντού.

citastak έγραψε:τι έχω μπροστά μου από συντήρηση; συμπλέκτης; καδένα και τενττήρες κτλ;

Συμπλέκτες συνήθως κρατάνε αρκετά χλμ (προφανώς ανάλογα και με την οδήγηση), εγώ στα 159Κ χλμ δεν έχω αλλάξει ακόμα. Γενικά, στα της συντήρησης δεν έχει θέμα. Αν εξαιρέσεις τους πολλαπλασιαστές, που σίγουρα θα βγάλει στα 100-120Κ χλμ (μιλάμε για κόστος 150€ - 200€ αντικατάσταση και οι 4, οπότε not a big deal)

Από βλάβες πάλι... :ninja: :ninja:

Ιδίως αν αυτό που κοιτάς είναι η έκδοση με τον άμεσο ψεκασμό (f/l με 122 άλογα), πρέπει να υπολογίζεις κάθε τρεις και λίγο μπεκ (250€ / έκαστο αν δεν κάνω λάθος).

Η δική μου (2lt 150ps pro f/l) που θεωρείται και σχετικά αξιόπιστη, μετά τα 100-110Κ χλμ μου έβγαλε τα εξής:

1) Κεντρικός άξονας (τον έκανα ανακατασκευή - 400€)
2) Σερβιο φρένων (τρύπησε, έμεινε από φρένα, χωρίς κανένα λαμπάκι :ninja: - αν θυμάμαι καλά 250€ αντικατάσταση)
3) Πολλαπλασιαστές (οκ αυτό)
4) Βολάν (αντικατάσταση 350€ το ανταλλακτικό + εργατικά που δεν θυμάμαι)
5) Alternator (οκ, όχι παράλογη βλάβη για αμάξη 150Κ χλμ, αλλά με άφησε στη μέση του δρόμου), κόστος 250€.

Όλα αυτά μέσα στα τελευταία 50Κ χλμ.

Επίσης, ακούγεται το διαφορικό, προς το παρόν του έχω αλλάξει βαλβολίνες με κάτι πολύ εξειδικευμένες (και πανάκριβες - 10x πιο ακριβές από αυτές που βάζει η BMW) και πάει, για πόσο, θα δείξει.

Φυσικά, χάνει λάδια από το ψευτοκάπακο και τη φλάντζα του κάρτερ (από τα 30-40Κ χλμ), αλλά μιλάμε για 1lt max ανά 15Κ χλμ, οπότε δεν ασχολούμαι (if it works, don't fix it :rtfm: ), αλλά έχει 15-20Κ χλμ που η κατανάλωση λαδιού διπλασιάστηκε και επίσης προς το παρόν απλά συμπληρώνω (φοβάμαι για να πω την αλήθεια, τι το θα βγάλει :ninja: ).

Αυτά είναι με έναν από τους πιο αξιόπιστους κινητήρες της BMW από το 2000 και μετά... :lol: :lol:

Επίσης, να ξέρεις, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να σου βγάλει, στο συνεργείο θα σου πουν ότι είναι γνωστό πρόβλημα, γιατί ΕΙΝΑΙ γνωστό πρόβλημα, μιας και χαλάνε τα ΠΑΝΤΑ! :rtfm: :lol: :lol:

Αν θέλεις, κάνε και μία ανάγνωση στο BMWδο τόπικ εδώ...

Αλλά όταν δουλεύει, η άτιμη είναι έρωτας! :inlove:

citastak έγραψε:Μου το δίνει με σέρβις, λάστιχα φρέσκα, ένα χρόνο εγγύηση μηχανικά.
Τί λέτε;

Προσωπικά, μετά από τη δική μου εμπειρία (που είναι και σχετικά καλή, σε σχέση με ιστορίες που έχω διαβάσει εδώ μέσα), BMW ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ με δικά μου λεφτά (εκτός αν μιλάμε για weekend car). :rtfm:

Ελπίζω να σε κάλυψα. :lol:

Σε ευχαριστώ πολύ!! Και είχα αρχίσει να ψήνομαι γιατί δεν έχουμε ιδιαίτερο χρόνο για ψάξιμο... Φοβάμαι ότι ακούγεται σαν το Cooper που είχα.

Ωραία, άρα το ζήτημα παραμένει. Θέλουμε μπερλίνα, μέχρι και δίλιτρο, ασφαλές κτλ.
Βρήκα ένα C5 του 2010 από ένα παππού, με 50 χιλ χλμ και αντίστοιχη κατάσταση, αλλά έχει τον κινητήρα του Cooper και με φοβίζει να μπλέξουμε πάλι με καθαρισμό βαλβίδων, ψευτοκάπακα, φλάντζες στο φ λαδιού κτλ. Αλλά φοβάμαι ότι σε μερικά χρόνια, πάλι δεν θα βρίσκουμε ανταλλακτικά καθώς είναι μοντέλο που δεν πούλησε.

Αν έχει κανείς κάποια ιδέα, πείτε μου...
Άβαταρ μέλους
By citastak
glf έγραψε:Δε θέλω να πηδήξω την κουβέντα ΑΛΛΑ ;) οδηγάω ένα γαλλικό, φουλ στα ηλεκτρονικά συστήματα, που έχει τώρα 93.000 χλμ και δεν έχει βγάλει βλάβη στο ιστορικό του ούτε σε πόμολο πόρτας.
Βασικά, μεταχειρισμένο το πήρα άρα είμαι και εντός κουβέντας lol

Και το C5 που έχει, του 2007, με 140 χιλ. χλμ δεν έχει βγάλει κάτι. Μέχρι και η ανάρτηση χωρίς στυντήρηση είναι. Στο Χαντια στα ίδια χλμ είχαμε αλλάξει ήδη μια φορά (μπορεί και 2) σφαίρες, αντλία υψηλής και άλλα που δεν θυμάμαι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:
markvag έγραψε:Επίσης, ακούγεται το διαφορικό, προς το παρόν του έχω αλλάξει βαλβολίνες με κάτι πολύ εξειδικευμένες (και πανάκριβες - 10x πιο ακριβές από αυτές που βάζει η BMW) και πάει, για πόσο, θα δείξει.

Πες την αλήθεια.
Έχεις τζουρνέψει βαλβολίνες από τα JCB που έχετε στου νταμάρ :iconcool:

Βασικά, από προμηθευτή που ειδικεύεται σε τέτοια υλικά. Πανάκριβα (τουλάχιστον δεκαπλάσια τιμή), αλλά για τέτοιες δουλειές (να σου σώσουν το διαφορικό πχ) :lol: :lol:

ΥΓ: JCB;; Δεν ασχολούμε με τόσο μικρά παιχνιδάκια... Αυτά είναι για παιδιά, να παίζουνε... :rtfm: :x
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#881597 Nα πω και εγώ?

Εικόνα

Η οικογενειακή μας ίδια E90 (316i LCI του 2011) έχει 265.000 χλμ στην πλάτη της. Το 99% της πολύ ομαλά – ξεκούραστα χιλιόμετρα, ήπιο commuting από και προς δουλειά.

Σχετικά με αυτό που ρωτάς, συμπλέκτης δεν έχει αλλαχτεί, ξεκινάμε από τα θετικά.

Για να συνεχίσω με τα θετικά, έχει το πιο ωραίο μπροστινό μέρος που έχω οδηγήσει σε νορμάλ αυτοκίνητο και άψογο τιμόνι, ενώ καίει πολύ λίγο για το βάρος της.
Κάπου εδώ λήγουν τα θετικά.

Τα γενικά αρνητικά είναι πως:
1) Είναι τάφος, ειδικά αν συναναστραφεί κανείς τα σύγχρονα τουρμπάκια.
2) Ποιοτικά μέσα, χερούλια κλπ θα λιώσουν από τον ήλιο, αλλά και αυτά πταίσματα είναι, φέρνεις απ’ το temu όσα θέλεις.

Σε θέμα αξιοπιστίας είναι μπερδεμένη η κατάσταση, γιατί από τη μία είναι επίτευγμα για "σύγχρονη" bmw πως η δική μας π.χ. έχει φτάσει στα τόσα χιλιόμετρα και δε καίει καν 1 Lt λάδι ανά 10.000 χλμ.
Από την άλλη είναι ένα αυτοκίνητο που για τη χρήση που του έχει γίνει εχει βγάλει ό,τι χαζό πρόβλημα μπορούσε να βγάλει. Πολλαπλασιαστές μία φορά όταν ήταν καινούριο, έκτοτε βάζοντας μία updated version των γνήσιων, δεν ξαναζήτησε, απλά ξαναλλάχτηκαν προληπτικά κάποια στιγμή.
Επίσης το διαφορικό του πλέον ακούγεται ενοχλητικά στα δικά μου αυτιά όποτε τύχει να την πάρω, αλλά όχι ότι ποτέ του έγινε και καμιά συντήρηση με βαλβολίνες κλπ.
Κάτι ψιλά, τύπου κλειδαριά πίσω πόρτας κλπ δεν τα αναφέρω καν. Χαζές μικροβλάβες θα βγάλουν όλα τα αυτοκίνητα.

Η νούμερο 1 πληγή σε αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για την οποία δεν υπάρχει και λύση είναι μία και λέγεται ΜΠΕΚ.
Αυτή τη στιγμή τα μπεκ αυτά κοστίζουν 500+€ το ένα καινούρια και δε τα βρίσκεις καν στην αντιπροσωπεία συνήθως. Και για να γίνει σωστή δουλειά χρειάζεσαι 4, ήτοι 2.000€ + εργατικά. ΑΝ τα βρεις.
Αλλιώς βολεύεσαι με μτχ των 200-250€ για μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα αν είσαι τυχερός και μετά ξανά σε αναζήτηση πάλι.

Θεωρητικά αν κρατάς το τεπόζιτό σου όσο πιο γεμάτο γίνεται και βάζεις καλή βενζίνη παρατείνεις τη μακροζωία τους, αλλά και μία φορά στο lifespan του αυτοκινήτου να σου τύχει, το στρες του να τα βρεις και το 2χίλιαρο, είναι μεγάλος μπελάς.

Προσωπικά δε θα έμπλεκα, έχει αρετές το αυτοκίνητο, αλλά σήμερα μόνο για 4-5 χιλιάρικα θα καθόμουν να μπλέξω. Στα 10Κ δεν έχει νόημα..
Τελευταία επεξεργασία από socratesn και 30 Ιαν 2025, 11:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά