Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By trident1971
EDDIE_147 έγραψε:Θέλεις οπωσδήποτε 4 θέσεις και μεταλλική οροφή ή απλά ανοιχτό;

Ξεκιναω δειλα δειλα να βλεπω πραγματα, μια και το Hyundai ειναι πια χρέπι και ειναι σχεδον ΠΕ

Θα ηθελα μεταλλική οροφή. Ξερω πως "χάνω" πολλα μοντέλα έτσι, αλλα τη φοβάμαι την υφασμάτινη καπως. Δεν εχω παρκινγκ, αρα φοβαμαι τις κλοπες (οχι τοσο την κλοπη καθεαυτή αλλα το σκισιμο κουκουλας ειτε για να δουν αν εχει μεσα κατι, είτε λογω ζηλιας του καθε |λογοκρισία|), και στους δρομους που παρκαρω παιζει ΑΠΕΙΡΗ κουτσουλια, που θεωρω θα φευγει πολυ πιο δυσκολα απο κουκουλα.

Για τις 4 θεσεις παλι το θεμα ειναι πρακτικότητα, νομιζω οτι μου αφηνουν κααααποια περιθωρια (και για το πορτ μπαγκαζ) ενω με το 2θεσιο εχουμε δρομο χωρις επιστροφή. Υπαρχει βεβαια και 2ο αυτοκινητο στην οικογενεια, οποτε ισως να ειναι ο φοβος μου πιο πολυ, παρα το προβλημα.

Τα συγκεκριμενα εχουν αρκετα καλη εμφάνιση, εχουν μια πρακτικοτητα και κοστιζουν λιγα χρηματα. Εννοειται οτι συνφορουμιτης που του το ειπα σαν ιδεα πριν λιγο καιρο, ειπε "ξερεις που πας να μπλεξεις?".

Δεν ειναι τοσο το μπατζετ, μπορω να δωσω και παραπανω.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Chris έγραψε:Να κατεβαινουν τα παραθυρα. Καποια ακομα και στις φωτο της αγγελιας τα βλεπεις με κατεβασμενη οροφη κι ενα παραθυρο πανω. Ειναι μπελας (αλλα μπορω να σου πω ακριβως πως το φτιαχνεις). Λογικα κοιτας χειροκινητα και 1.4-1.6, οποτε δε μπορω να σου πω για κιβωτιο/κινητηρα (εχω 2.0 αυτοματο). Θα ξηλωσεις το ραδιο και θα του βαλεις ενα καλωδιο aux που θα περασεις απο τρυπιτσα που θα ανοιξεις στο χωρο απο κατω. Τα ηχεια πολυ πιθανον να ειναι χαλια μετα απο τοσα χρονια, και ειδικα ανοιχτος θες καλα ηχεια (εβαλα ενα σετ της pioneer για το συγκεκριμενο μοντελο). Επισης αν δινει μαζι και το wind deflector μετραει πολυ. Ρωτα, δεν τα θυμαμαι ολα τωρα.

Αν το βαλεις στις βουρτσες για ελεγχο και μπαζει, δε σημαινει απαραιτητα πως εχει προβλημα, για να σφραγισει σιγουρα πρεπει να κλεισει η οροφη σε επιπεδο εδαφος, και να ειναι καλα καθαρισμενα και ενυδατωμενα τα λαστιχα. Αλλα φυσικα η οροφη να κλεινει με την πρωτη και ολοσωστα, μη θελει κανα κολπο για να πιασει (πχ ενα που ειχα δει την εκλεινε ο ιδιοκτητης σχεδον μεχρι τελους, την ξανανοιγε 10 ποντους και την ξανακλεινε για να παει σωστα, ακομα τρεχω)

< >

Chris, οι γνωσεις σου θα φανουν πολυτιμες αν παω προς αυτη την κατευθυνση.
Δεν εχω ιδεα απο κινητηρες και τι προβληματα βγαζουν, (εκτος απο το κλασικο θεμα με τον αισθητηρα βολαν). Αντιτοιχα δεν εχω ιδεα για Peugeot.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#651167 Mx5 μκ3 με hardtop (cc θα είναι παλούκι να βρεις), θα μου φαινόταν πολύ λογική επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#651168 Από το πληκτρολόγιό μου το πήρες. Μiata (όχι απαραίτητα mk3) με hardtop.

Το Hyundai που έχεις ποιό είναι; Ελπίζω όχι Accent. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#651170 Το 307CC είναι αντίστοιχο του Megane, εμένα μου είχε αρέσει πολύ. Είχε ένα μια πρώην μου οπότε πέρασα αρκετό καιρό με αυτό.
Δεν θυμάμαι αν έχω γράψει εντυπώσεις, αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει ό,τι σε κάθε μεταχειρισμένο + έλεγχο της λειτουργίας της οροφης. Το μόνο που με χαλάει σε όλα με σκληρή οροφή είναι πως το οριζόντιο μέρος του παρμπρίζ έρχεται αρκετά πίσω σε σχέση με ένα κλασικό κάμπριο.

Το 307 θέλει τσεκ οροφή, ραδιόφωνο/τηλεχειριστήριο κλειδώματος αν δουλεύει (η κεραία είναι στο πορτ-μπαγκάζ και μπορεί να σκαλώσει), πίσω LED φώτα (πάνε πακέτο αν δεν δουλεύει κάποιο από τα στοιχεία) φλασιέρα αν έχει σωστή επαναφορά το φλας αριστερά/δεξιά. Εννοείται έλεγχο κάθε εξοπλισμού για σωστή λειτουργία. Κάτι άλλο τρανταχτό δεν είχαν. Το 1600αρι καίει γιατί είναι βαρύ. Το δικό μου 307 από αβαρίες ζήτησε μια μίζα στα 150k.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#651173 Ο αισθητηρας βολαν ειναι ευκολη και φθηνη ζημια, στο διλιτρο τουλαχιστον. Τα πισω καθισματα εχουν φιλοξενησει 2 ενηλικες για 20-30 χμ, για παραπανω δε θα τους αφηνα εγω, θα ηταν ταλαιπωρια. Το πορτ-παγκαζ ειναι ΜΕΓΑΛΟ. Να τραβηξεις το χωρισμα του πορτ-παγκαζ και το σκιαστρο της οροφης μην ειναι σκισμενα.

Το πηρα με 127κ, του εκανα 10κ, εχει βγαλει ηλεκτρικα παραθυρα (τα εφτιαξα οικονομικα), και το φλας που κολλαει αναμμενο δεξια, εχω παρει ανταλλακτικο αλλα σταματαει μονο του μετα απο μερικες μερες και δεν το εχω αλλαξει για την ωρα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#651183 Το Megane αυτής της γενιάς, ιδίως το cabrio, είναι γενικά για ανθρώπους που αντέχουν πολλά άγχη... Άγχος να μην χαλάσει, άγχος να μην κλείσει η οροφή, άγχος να μην σε αφήσει στη μέση του δρόμου, άγχος μην χαλάσει αυτή η |λογοκρισία| με την κάρτα και ζητάει κανένα 2χίλιαρο, κτλ... (συγνώμη Chris :oops: )

Προσωπικά, θα ήμουν μεταξύ του 307cc ή μίας 3άρας (αν μπορέσεις να βρεις κάποια που να μην έχει βιαστεί άπειρες φορές σε όλα τα σημεία και σε λογική τιμή, ξέρω σχεδόν αδύνατη εξίσωση), ειδάλλως, αφού υπάρχει 4θέσιο, γιατί το συζητάμε;; :hmmm:

Με γεια το ΜΧ-5
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#651191 Αν και νομίζω το έχω γράψει και άλλη φορά, σε γενικές γραμμές από Megane 1,6 δες από το 2008 και έπειτα. Στα τελειώματα της καριέρας του είχε λύσει αρκετά θέματα του.
Σε Peugeot 1,6 μόνο το 120αρι με καλό τσεκάρισμα στην οροφή του.
Απέφυγε Fsi και Tsi σε Eos. Οι κάτοχοι του έχουν ένα πολύ ενεργό ιντερνετικο club με πολύ καλή γνώση για επισκευή, συντήρηση κλπ της οροφής του.
Προβληματική και η οροφή στο Astra χωρίς να ξέρω όμως πως ήταν σε αξιοπιστία ο 1,6Τ.
Αξιόπιστη η οροφή του Focus αλλά ο 1,6 του πολύ αδυναμος. Μετά από πολύ ψάξιμο, στο CC ο 1,6 ήταν με 100 άλογα που είχε εξαρχής αυτή η γενιά και ποτέ δεν έβαλαν αυτόν με τα 115, 120 άλογα που είχαν στο κλειστό facelift.
Για το Mx5 nc ψαξτο λίγο με τις φλάντζες του 1,8 που απλά έχω ακούσει χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By drdino
cosneo έγραψε:Σε Peugeot 1,6 μόνο το 120αρι με καλό τσεκάρισμα στην οροφή του.

120αρι είχε μόνο το 207 CC και μετά το 308 CC, ΜΑΚΡΙΑ από αυτό το μοτέρ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#651194 Μη γνωρίζοντας τι σημαίνει SLK με +150.000 χλμ στο κοντέρ

https://www.car.gr/26460940-mercedes-be ... kompressor

yolo

eddieτ
https://www.car.gr/28907999-mercedes-benz-slk-200

:hmmm:
Τελευταία επεξεργασία από EDDIE_147 και 09 Ιουν 2020, 18:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#651195 Α ναι?!
Όταν έψαχνα με απέτρεπαν για τους πιο δυνατούς 1,6 σε Mini και 207cc, με μόνο της προκοπής τον 120αρι. Πολύ ωραία!
Άκυρος ο 120.
Άβαταρ μέλους
By mmarkom
#651202 Εγώ πέρσι που το σκεφτόμουν για το 307 με τα 150/175 άλογα άκουσα ιστορίες τρόμου και για άλυτα προβλήματα στο μοτέρ λόγω κακού εργοστασιακού σχεδιασμού όσον αφορά το τομέα του turbo αν θυμάμαι καλά.Επίσης όταν έκανα όρεξη για κανένα Cooper S 10ετίας και βάλε μου θύμισαν πως πρόκειται για το ίδιο μοτέρ
Άβαταρ μέλους
By diplomat
EDDIE_147 έγραψε:Μη γνωρίζοντας τι σημαίνει SLK με +150.000 χλμ στο κοντέρ

https://www.car.gr/26460940-mercedes-be ... kompressor

yolo

eddieτ
https://www.car.gr/28907999-mercedes-benz-slk-200

:hmmm:

Το αστέρι είναι περίπου στο +50% από το μπάτζετ για το megane (+ λογικά μεγαλύτερο κόστος χρήσης).
Άβαταρ μέλους
By drdino
mmarkom έγραψε:Εγώ πέρσι που το σκεφτόμουν για το 307 με τα 150/175 άλογα άκουσα ιστορίες τρόμου και για άλυτα προβλήματα στο μοτέρ λόγω κακού εργοστασιακού σχεδιασμού όσον αφορά το τομέα του turbo αν θυμάμαι καλά.Επίσης όταν έκανα όρεξη για κανένα Cooper S 10ετίας και βάλε μου θύμισαν πως πρόκειται για το ίδιο μοτέρ
308 εννοείς αλλά δεν υπάρχει κάτι άλυτο. Τα προβλήματα είναι γνωστά πλέον και αντιμετωπίσιμα... Το 200αρι δε (υπερσπανιο πουλί στην Ελλάδα) είναι πολύ καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
EDDIE_147 έγραψε:Mx5 μκ3 με hardtop (cc θα είναι παλούκι να βρεις), θα μου φαινόταν πολύ λογική επιλογή.

diplomat έγραψε:Από το πληκτρολόγιό μου το πήρες. Μiata (όχι απαραίτητα mk3) με hardtop.

Το Hyundai που έχεις ποιό είναι; Ελπίζω όχι Accent. :lipsealed:

Aν είναι να βάλει hardtop τότε ποιος ο λόγος να πάρει cabrio?

cosneo έγραψε:
Για το Mx5 nc ψαξτο λίγο με τις φλάντζες του 1,8 που απλά έχω ακούσει χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω.

Περί κατανάλωσης λαδιού μάλλον λες Κώστα. Δεν ήταν θέμα φλάντζας αυτό αλλά θερμοστάτη. Κολλούσε ανοιχτός, δε το παίρνανε πρέφα και από κει ξεκινούσε το πρόβλημα γιατί τα πιέζανε ενώ θεωρητικά ήταν κρύα και άρα ψέκαζε συνεχώς περισσότερο καύσιμο. Έχω την εντύπωση ότι την ακούγανε τσιμούχες βαλβίδων ή εμβόλων.

Περί cabrio με σκληρή οροφή φαντάζομαι έως 1800κε θα έβαζα στο παιχνίδι τα tigra/astra/micra. Αν υπάρχει αυτοκίνητο με χώρους τότε γιατί όχι ένα MX5 RC ενώ αν υπάρχει και η δυνατότητα δίλιτρου και SLK MK1. Το budget όμως δε μας είπες.

Γενικά κοιτάς κατ αρχήν ποιο σου αρέσει περισσότερο. Όλα τα cabrio έχουν τα κουσούρια τους στα της οροφής, από κει και πέρα βλέπεις τι παίζει με τα μηχανικά τους μέρη.