Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By markvag
IKE έγραψε:markvag κάτι κάνεις -πολύ- λάθος και το esp είναι το μόνο που δε φταίει.

Ναι... έκανα λάθος στην είσοδο και το αμάξι πέταξε έντονα μούτρα. Μετά γιατί δεν μ' άφησε να διορθώσω;;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
markvag έγραψε:
IKE έγραψε:markvag κάτι κάνεις -πολύ- λάθος και το esp είναι το μόνο που δε φταίει.

Ναι... έκανα λάθος στην είσοδο και το αμάξι πέταξε έντονα μούτρα. Μετά γιατί δεν μ' άφησε να διορθώσω;;;; :hmmm:

Και -ενώ δεν είχε εμπρός κρατημα- πήγες να το διορθώσεις με απότομο άσε και κόψιμο τιμονιού για να αποσταθεροποιησεις ΚΑΙ το πίσω?

< >
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
markvag έγραψε:
alexandros.K έγραψε:Seat Leon 1.8 TSI 160HP
Χλωμό με κόβω... Έχω ακούσει (από πολύ έμπιστό μου άτομο) πολλές ιστορίες τρόμου με πρωταγωνιστή μοτέρ tsi... :help: Με κορυφαία, αλλαγή μοτέρ στα 45Κ χλμ επειδή έσπασε η καδένα στα καλά του καθουμένου και οι βαλβίδες αγάπησαν τα πιστόνια (μεταξύ άλλων), με συνολικό κόστος λίγο λιγότερο από 2Κ... Αυτοκίνητο, αυτό ακριβώς που μου προτείνεις, με τον ίδιο ιδιοκτήτη από καινούριο... :lipsealed:

τι να σου πω.... :hmmm:
οπως ειπαν και τα άλλα παιδια, ο 1,8 tsi δεν ειχε ιδιαίτερα προβληματα απο οσο ξερω
τεσπα
το 308 GT το απέρριψες? βγαινει τελικα το esp του?
παντως κι αυτα εχουν τα θεματακια τους (κυριως με χρονισμο/τεντωτηρα και καταναλωση λαδιου)
Άβαταρ μέλους
By markvag
Nikos! έγραψε:
markvag έγραψε:

Και -ενώ δεν είχε εμπρός κρατημα- πήγες να το διορθώσεις με απότομο άσε και κόψιμο τιμονιού για να αποσταθεροποιησεις ΚΑΙ το πίσω?

< >

Ε, ναι... Η υπέρστροφή είναι το αντίθετο της υπόστροφής... Με μεταφορά βάρους εμπρός δίνεις λίγο περισσότερη πρόσφυση εμπρός και αποσταθεροποιείς το πίσω, που στέλνει τη μούρη πιο μέσα στη στροφή...

Κάτι τέτοιο δεν κάνει και το ESΡ;;; :hmmm:

Άλλος τρόπος να διορθωθεί η υποστροφή είναι το να ισιώσεις το τιμόνι στιγμιαία, για να βρουν πρόσφυση οι εμπρός τροχοί...

Και τα δύο δουλεύουν πολύ καλά, δοκιμασμένα πολλές φορές από εμένα... :lol:

alexandros.K έγραψε:τι να σου πω.... :hmmm:
οπως ειπαν και τα άλλα παιδια, ο 1,8 tsi δεν ειχε ιδιαίτερα προβληματα απο οσο ξερω
τεσπα
το 308 GT το απέρριψες? βγαινει τελικα το esp του?
παντως κι αυτα εχουν τα θεματακια τους (κυριως με χρονισμο/τεντωτηρα και καταναλωση λαδιου)

To 308 δεν το έχω απορρίψει, απλά μάλλον θα κινηθώ σε κάτι δίλιτρο... Μια ζωή την έχουμε, κτλ... Είμαι μεταξύ των legacy και 320i...

Βέβαια, οι καλές προτάσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες, αφού αν δεν φύγει η Νίτσα, δεν παίζει κάτι (και όπως το κόβω έχουμε καιρό ακόμα...)

Δεν το ήξερα αυτό για τον ΤΗΡ... Thanks!!! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By IKE
markvag έγραψε:Κάτι τέτοιο δεν κάνει και το ESΡ;;; :hmmm:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#153769 Αν κατάλαβα καλά αυτό που λέει το βίντεο:

Το Esp ουσιαστικά δημιουργεί ελεγχόμενη υπερστροφή για να ελέγξει την υποστροφή και το αντίστροφο... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
popolaros έγραψε:
The Ace έγραψε:Sorry, αλλά αν είναι να κάνεις τη στραβή, κάντη σωστά τουλάχιστον

Subaru Impreza STI '08

Είναι ένα σχεδόν ίδιο στη γειτονιά μου και το βλέπω που και που....

Αν θες κάτι πιο normal, το ίδιο σε WRX και πολύ φθηνότερο...

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6831230/

δεν υπαρχει απλα κανενας λογος να αγορασει την πιο πανω χλαπατσα οταν υπαρχει αυτο :

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6222790/

το οποιο ειναι ΑΡΙΣΤΟ

Ξέρω το συγκεκριμένο αμάξι και τον ιδιοκτήτη του. Είναι απίστευτα γρήγορο κι ο οδηγός του φοβερά ικανός. Δεν έχω μπει σε ταχύτερο συνδυασμό οδηγού/αυτοκινήτου.

Πάντως, είναι τελείως ακατάλληλο για το μέλος που ξεκίνησε το θέμα. Δεν κάνει για οικογενειακό σε καμιά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
By apav
#154178 Τα Legacy-οειδή είναι πολύ πιο οικογενειακά από τα Impreza/Forester. Δεν είναι σπορ με την έννοια των επιδόσεων αλλά κρατάει απίστευτες μέσες ωριαίες 24Χ7 κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες. Ο τρόπος που φλικάρει με το μπροστινό διαφορικό να τραβάει προς τα μέσα και το πίσω να ανοίγει την τροχιά του, είναι λίγο σοκ σε σχέση με ένα απλό δικίνητο ακόμη και σε κανονικό δρόμο. Σε χιόνι/λάσπη, απλώς νομίζεις ότι παίζεις. Το τίμημα θα το πληρώσεις σε λάστιχα. Το τιμόνι είναι λίγο λαγουδέρα προς το ελαφρύ και τα φρένα του αδύναμα αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας του και όσο το οδηγείς σαν οικογενειακό δεν σε παραξενεύει.

Το αυτόματο κιβώτιο είναι αρχαίο αλλά με τέλεια άνετη λειτουργία. Νομίζω ότι αυτά τα αυτοκίνητα αξίζει να τα πάρεις αυτόματα και ας ξεχνάς την κατανάλωση. Έτσι και αλλιώς ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να σου βγάλει μία φυσιολογική μέση κατανάλωση. Το δίλιτρο δεν πρέπει να καίει μόνο τόσο λίγο εκτός εάν το οδηγείς άδειο. Το 2.5 καίει γύρω στα 11.5 λίτρα οδηγώντας το λίγο πιο γρήγορα από οικονομικά και το 3.0H6 είναι γύρω στα 9.5. «Αγάπη μου, τα βλέπεις, θα το πάρουμε τρίλιτρο για να κάνουμε οικονομία!» = Ιπτάμενο τσόκαρο! Στο θέμα άνεσης, έχει κάτι τεράστια καθίσματα/πολυθρόνες με απίστευτα δέρματα που βγαίνεις ατσαλάκωτος από μέσα. Οι ηλιοροφές αξίζουν ακόμη και εάν τις ανοίγεις κάθε Πάσχα και Λαμπρή, μόνο και μόνο για το επιπλέον φως στην καμπίνα.

Εάν βρεις κάποιο με αερανάρτηση, γύρω στα 150Κ χλμ αρχίσουν και ζητούν επισκεύη. Κάθε καινούργιο άκρο είναι περίπου στο 1Κ αλλά εάν μπορείς να το τακάρεις και να περιμένεις, όλο και κάτι μεταχειρισμένο θα βρεις. Θέλει και λίγο προσοχή όταν το δεις για να μην έχει πολλές διαφορές στο ύψος που κρατάει γιατί είναι λίγο στο περίπου τα περισσότερα. Αυτά που έχουν πολλά χιλιόμετρα ίσως και να έχουν ανάρτηση σε καλύτερη κατάσταση από άλλα που βγαίνουν κάθε σαββατοκύριακό στο βουνό. Η αερανάρτηση πέφτει στο κανονικό ύψος στα 80χλμ/ώρα, οπότε εκεί που είσαι στην μέση της ειδικής, θα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε χρόνο και ζημιές. Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι η πραγματική ποιότητα κατασκεύης που έχουν, ακόμη και ηλικιωμένα 15+ χρονών. Αναρωτιέσαι πως θα ήταν το ίδιο αυτοκίνητο καινούργιο χωρίς όλη αυτή την ταλαιπωρία στην πλάτη του.

Τέλος, θέλουν λίγο προσοχή με τα λάδια τους και να μην τα παρκάρεις με κλίσεις γιατί περνάει λάδι στους κυλίνδρους και θέλει λίγο χρόνο να ξεμπουκώσει. Όσο πιο χλμ έχει, τόσο πιο πολύ θα καίει. Μερικά έχουν βγάλει και πρόβλημα στην σωλήνα επιστροφής του λαδιού που έχει βάλει ο Πάνος στο 308.

Εικόνα
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5674189/

Εικόνα
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5825312/
Άβαταρ μέλους
By markvag
Arrow έγραψε:Εξαιρετική επιλογή, καλοριζικο markvag!
Υγ. Δεν την ήξερα την ιστορία με το ESP

Δεν έχω πάρει ακόμα κάτι! :lol:

Ευχαριστώ πάντως! :lol:

@apav: Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση! :thumbsup: Δεν μιλάμε πάντως με τίποτα για πάνω από δίλιτρο και με χειροκίνητο κιβώτιο.

Αυτό που έβαλες έχει 200Κ χλμ και δεν παίζει... :protest: αν και πρέπει να ομολογήσω ότι φαίνεται σε εξαιρετική κατάσταση...
Άβαταρ μέλους
By markvag
dstou έγραψε:Δύο προβλήματα βλέπω σε αυτό το αμάξι, ανταλλακτικά/αντιπροσωπεία και κυβικά. Σόρρυ αν σου χάλασα την όρεξη. :(

Μην αγχώνεσαι... Κι εγώ τα ίδια προβλήματα βλέπω... :lol:

Still... :inlove: Αν και πιο πιθανή είναι μια μπέμπα... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By apav
#154314 Πήγαινε να το κάνεις ένα test drive. Δώστου και την γουρουνίτσα να την κάνει και αυτός ένα test drive. Αξίζει μόνο και μόνο για την εμπειρία και ίσως σε βοηθήσει να αποφασίσεις.

Τα χιλιόμετρα είναι μία μικρή λεπτομέρεια. Δες και ο άλλος με το Γερμανικό τι ωραία τα έχει φτιάξει 104Κ χλμ, στρογγυλά και όμορφα. Σε αυτό που χρησιμοποιούμε εμείς ως γαϊδούρι στους αγώνες, είναι 15 χρονών με ~150Κ χλμ. Δεν έχει βγάλει ζημιές που να σχετίζονται με τα χιλιόμετρα, δηλαδή να είναι κάτι στην μηχανή, αλλά βγάζει ζημιές από τις αναρτήσεις, ένα ακρόμπαρο εδώ, ένα μπαλάκι παρά δίπλα, και πάει λέγοντας. Πέρσυ στην επιστροφή από πίστα, άναψε το λαμπάκι της ανάρτησης. Είχε σκάσει η μπροστά αριστερά. Όλα αυτά τα βγάζουν όλα τα αυτοκίνητα αλλά εάν δεις πως χρησιμοποιείται αυτό, πραγματικά απορείς πως δεν έχει διαλύσει. Ακόμη μεγαλύτερη απορία θα σου δημιουργηθεί γιατί δεν τρίζει το παραμικρό εκεί μέσα και οι πόρτες ανοιγοκλείνουν λες και μόλις βγήκε από το εργοστάσιο.

Βασικά πέρα από την συντήρηση, αυτό που θα πρέπει να τα κοιτάξεις είναι τα σάπια γιατί είναι λίγο ευαίσθητα στις λαμαρίνες τους. Για παράδειγμα η πόρτα του χώρου αποσκεύων και ο μηχανισμός της, σκουριάζουν αμέσως. Τα προστατευτικά που έχει γύρω γύρω, είναι ο δεύτερος γύρος. Στο τρίτο επίπεδο αρχίζεις και βλέπεις την σκουριά στο αμάξωμα μόλις ανοίξεις την πόρτα.

Τα ανταλλακτικά είναι πονεμένη ιστορία αλλά και σε ποιο αυτοκίνητο δεν είναι. Περισσότερο θα βασιζόμουν σε κάποιον που θα ήξερε που να βρει ότι χρειάζεται, παρά να το έβρισκες στο ράφι της αντιπροσωπείας.

Για το αυτόματο, νομίζω πως κάνεις λάθος εκτός και εάν είναι επιλογή όπως το ESP. Πάντως ξέχασα να αναφέρω ότι τα ηλεκτρονικά που έχει, επεμβαίνουν μόνο στην υδρολίσθηση ή όταν συνεχίζεις να το πιέζεις στο βρεγμένο με πολύ άτσαλη οδήγηση. Το κιβώτιο έχει και διάφορες επιλογές για off balance οδήγηση όπου πραγματικά ακούς τον boxer να δουλεύει σαν τροχαλία όταν ανεβάζει στροφές. Εμένα το συγκεκριμένο αυτόματο μου αφήνει μία πολύ γλυκιά αίσθηση που δεν μπορείς να την φτάσεις με κανένα χειροκίνητο. Είναι και το αυτοκίνητο χαλαρωτικό και νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα.

Το Η6 είναι με διαφορά το πιο αξιόπιστο μοτέρ για να κάνεις χιλιόμετρα. Η διαφορά στα τέλη είναι ελάχιστη και πάνω κάτω την ίδια διαφορά να έχει και στην ασφάλιση. Σίγουρα όμως θα σου κάψει λιγότερο από το 2.5 και το 2.0 όταν το οδηγήσεις όπως πρέπει ακόμη και άδειο. Συν ότι μπορείς να προσπεράσεις εάν είσαι γεμάτος.

Η BMW έχεις υπολογίσει τι ζημιές μπορεί να σου βγάλει και πόσο θα στοιχίζει η κάθε μία; Μου φαίνονται πολύ διαφορετικές επιλογές αυτά τα δύο για άμεση σύγκριση λόγω διαφοράς μεγέθους και δυνατοτήτων/χαρακτήρα.

Εικόνα