Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By racefun1971
#822284 Το Σεπτέμβριο που μας πέρασε πήγα μέχρι Λισσαβώνα οδικώς. Αν φύγεις πολύ πρωί από Αθήνα το μεσημέρι αργά είσαι Βελιγράδι. Την άλλη μέρα πιάνεις άνετα Βενετία. Οι επαρχιακοί στην περιοχή της Ιταλίας έχουν πολύ χαμηλά όρια ταχύτητας 30-50 ενώ έχει πολλά χωριά το ένα δίπλα στο άλλο με συνέπεια την καθυστέρηση. Ωστόσο την Ιταλία έτσι θα την γνωρίσεις.. Εμείς το κάναμε τότε κάπως κυκλικά δηλαδή από Σερβία και γυρίσαμε από Δαλματικές.
Άβαταρ μέλους
By racefun1971
#822319 Γνώμη μου είναι στο εξωτερικο να έχεις διαβατήριο. Ωστόσο αυτό το ταξίδι γίνεται με ταυτότητα αυτές που έχουν λατινικούς χαρακτηρες
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:Mε ταυτοτητα γινεται το ταξιδι ή θελει διαβατηριο?

Αν περνάς χώρες εκτός ΕΕ, χρειάζεται διαβατήριο καλού κακού. Συνήθως και στα βαλκάνια αρκεί η ταυτότητα, αλλά αν γίνει καμιά στραβή, άντε βγάλε άκρη.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#822371 Πινακας τι χρειαζεται απο διοδια, βενζινης και που κανουμε συντομες στασεις για ξεκουραση:

-Σκοπια: μετρητα ή καρτα για τα διοδια; βενζινη με καρτα σε ευρω?
-Σερβια: μετρητα ή καρτα για τα διοδια; βενζινη με καρτα σε ευρω?
-Κροατια: μετρητα ή καρτα για τα διοδια; βενζινη με καρτα σε ευρω? νομιζω μπηκε στο ευρω?

-Σλοβενια: ευρω εδω, απο που αγοραζουμε την βιενετα? κοστος?

-Ιταλια:
-Γαλλια: θελει κιτρινο γιλεκο και τι αλλο να εχεις στο αμαξι? απο που τα αγοραζουμε?
Άβαταρ μέλους
By bill33
Βγάλε διαβατήριο,100€ κα σε ούτε 5 μέρες το έχεις στα χέρια σου. Ούτε να σε κοιτανε περίεργα στα σύνορα ούτε τίποτα. Ειδικά τώρα που είναι για δέκα χρόνια......
Άβαταρ μέλους
By Chris
#822375 100 ευρω? Τον βλεπω να τη στηνει στην Πατρα μηπως καταφερει να κρεμαστει κατω απο καμια νταλικα
Άβαταρ μέλους
By GTS
bill33 έγραψε:
Βγάλε διαβατήριο,100€ κα σε ούτε 5 μέρες το έχεις στα χέρια σου. Ούτε να σε κοιτανε περίεργα στα σύνορα ούτε τίποτα. Ειδικά τώρα που είναι για δέκα χρόνια......

Το εχω βγαλει πριν 10 χρονια πρπ για 10 χρονια.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#822381 Προφανώς ξένο διαβατήριο, όχι ελληνικό, γιατί από τον Σεπτέμβρη ξεκίνησαν να τα κάνουν 10ετίας τα ελληνικά.
Άβαταρ μέλους
By racefun1971
#822383 Σκόπια πληρώνεις με κάρτα αλλά και με μετρητά ευρώ. Δεν δέχονται πολύ ψιλά κέρματα. Πχ 1,50 θα πληρώσεις με 1 ευρώ και 0,50 λεπτά. Δεν θέλουν 10λεπτα 20 λεπτά. Παλαιότερα ήταν τρεις σταθμοί τώρα νομίζω 5. Υπολόγισε μιαμιση ώρα να διασχισεις την χωρα
Σερβία σου δίνουν κάρτα στα διόδια στην είσοδο πληρώνεις στην έξοδο.Προσεξε μην την χάσεις. Μπορείς και με κάρτα και ευρώ.
Σλοβενία θέλει βινιετα. Μόλις μπεις στην χώρα έχει στην άκρη περίπτερα που στην εκδίδουν. Τελευταία φορά που πέρασα τον Σεπτέμβριο ήθελε 15 ευρώ για 10 ημέρες νομίζω η το ανάποδο δεν θυμαμαι. Δίνεις την άδεια σε καταχωρούν και φεύγεις. Ορισμένοι λένε να βγάζεις βινιετα στο πρώτο βενζινάδικο. Δεν το έχω κάνει.
Κροατία. Εμείς πληρώσαμε με κάρτα στα διόδια. Τότε είχε kuna τώρα ευρώ.
Γνώμη μου είναι να υπολογίσεις περίπου το κόστος διοδίων καυσίμων και τουλάχιστον στα ´Βαλκάνια να πληρώνεις με προπληρωμενη. Εμείς υπολογίζουμε το κόστος καυσίμων διοδίων φορτώνουμε σε κάρτα και δεν ασχολούμαστε με μετατροπές νομισμάτων και τέτοια.
Μην σε τρομάζουν όλα αυτά δεν είναι τίποτε απλά θέλει λίγο προσοχή.
Γενικά να ξέρεις ότι καλό είναι να έχεις μαζί γιλέκα για όλους. Αν μείνεις στην ΛΕΑ φοράνε όλοι γιλέκα και περνάνε πίσω από τις μπαριερες. Φώτα να είναι αναμμένα. Στην Αυστρία Γερμανία σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης η ΛΕΑ μένει ανοιχτή (λογικό) ενώ στις υπόλοιπες λωρίδες κάθονται στις άκρες και δημιουργούν έτσι μια ακόμη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Καλά χιλιόμετρα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
GTS έγραψε:
bill33 έγραψε:

Το εχω βγαλει πριν 10 χρονια πρπ για 10 χρονια.

Eλληνικό αποκλείεται.Δεν έχει ούτε χρόνο που άλλαξε η διάρκεια του απο 5 χρόνια σε 10.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#822474 Eχω ασφαλεια στην Hellas Direct, λογικα η πρασινη καρτα ισχυει και σε Σκοπια και Σερβια;