Γιατί απέχεις από το ποδοσφαιροτοπικό; Δηλαδή ένας Κοσοβάρος θα σου κόψει τα σχόλια στο πέτρολχετς;
Γιατί απέχεις από το ποδοσφαιροτοπικό; Δηλαδή ένας Κοσοβάρος θα σου κόψει τα σχόλια στο πέτρολχετς;
sknipper έγραψε:
Δυστυχώς συχνά τις έννοιες μιζέρια - γυφτιά τις χρησιμοιποιείτε λάθος για να περιγράψετε με μειονεκτικό τρόπο την σωστή οικονομική διαχείριση. Που ουδεμία σχέση έχει με το μισθό του καθενός ή την μιζέρια/γυφτιά.
Το να γεμίσεις βενζίνη φυσικά είναι άστοχο σαν παράδειγμα. Μέσα στην εβδομάδα/μήνα που θα την ξοδέψεις δεν θα πάθει τίποτα. Αντίθετα τα φρούτα θα χαλάσουν. Είναι λογικό να πάρεις τόσο όσο σου χρειάζεται μέχρι να ξαναπάς στο σουπερμάρκετ. Το ίδιο ισχύει για όλα τα φθαρτά είδη.
Φυσικά όλα αυτά είναι απόρροια της μεγαλοσύνης (largesse), που προέκυψε σαν αντίδραση στην φτωχή και μετρημένη μεταπολεμική ζωή σε συνδυασμό με τις μόνιμες ανάγκες επίδειξης /φθόνου το γείτονα που χαρακτηρίζει τους ελληνάρες από την αρχαιότητα και με βασικό υπόβαθρο την έλλειψη παιδείας.
Και φυσικά είμαστε για μια ακόμα φορά εκτός θέματος...
sknipper έγραψε:Αυτό το προηγούμενο είναι γυφτιά. Όπως και η κατανάλωση αγαθών αγορασμένων αλλού στο μπαράκι.
Δυστυχώς συχνά τις έννοιες μιζέρια - γυφτιά τις χρησιμοιποιείτε λάθος για να περιγράψετε με μειονεκτικό τρόπο την σωστή οικονομική διαχείριση. Που ουδεμία σχέση έχει με το μισθό του καθενός ή την μιζέρια/γυφτιά.
Μοίρασμα λογαριασμού είναι πολύ απλό και δίκαιο. Δεν θα πληρώνουν όλοι το ίδιο και πάντα κάποιοι θα παίρνουν επιπλέον ποτά, ορεκτικά, γλυκά, καφεδάκια.... Βλέπω συστηματικά όταν βγαίνουμε με κάποιους φίλους κάνουν λογαριασμό κατά 50% παραπάνω από εμάς. Δεν θα κάθομαι να υπολογίζω βάλε περίπου τόσο παραπάνω αυτοί, ξεχωριστή παραγγελία από την αρχή και τέρμα. Καμία ντροπή, καμία μιζέρια. Η ντροπή θα έπρεπε να είναι δική τοςυ αν μοιραστεί ο λογαρισμός. Κι αν θέλω να πιω το καλό κρασί δεν θα το χρεώσω στους άλλους γιατί έχω τσίπα-δεν είμαι γύφτος.
Υπάρχει τεράστιο θέμα με το πέταγμα τροφίμων. Όχι μόνο από πλευράς διαχείρισης σκουπιδιών και υγιεινής αλλά παγκόσμιας οικονομίας. Δεν μπορεί άλλοι να πεινάνε κι άλλοι να το πετάνε.
Το να γεμίσεις βενζίνη φυσικά είναι άστοχο σαν παράδειγμα. Μέσα στην εβδομάδα/μήνα που θα την ξοδέψεις δεν θα πάθει τίποτα. Αντίθετα τα φρούτα θα χαλάσουν. Είναι λογικό να πάρεις τόσο όσο σου χρειάζεται μέχρι να ξαναπάς στο σουπερμάρκετ. Το ίδιο ισχύει για όλα τα φθαρτά είδη.
Φυσικά όλα αυτά είναι απόρροια της μεγαλοσύνης (largesse), που προέκυψε σαν αντίδραση στην φτωχή και μετρημένη μεταπολεμική ζωή σε συνδυασμό με τις μόνιμες ανάγκες επίδειξης /φθόνου το γείτονα που χαρακτηρίζει τους ελληνάρες από την αρχαιότητα και με βασικό υπόβαθρο την έλλειψη παιδείας.
Και φυσικά είμαστε για μια ακόμα φορά εκτός θέματος...
) γερμανιδα γειτονισα και της ειπε: πριν δυο μηνες μου ειχες ζητησει δυο λεμονια και δεν μου τα επεστρεψες!
Dimitris_P έγραψε:Το να πάρεις ένα μήλο από τον μανάβη και να το φας σπίτι σου ή στον δρόμο ή στην παραλία είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου.
Να πάρεις όμως σκόπιμα μια μπύρα από το μίνι μάρκετ και να πας στο μπιτσόμπαρο να την πιεις ΧΩΡΙΣ να έχεις παραγγείλει κάτι άλλο ή για να μην παραγγείλεις, ναι είναι γυφτιά.
Giuseppe Busso έγραψε:Μπάγιερν μην προσπαθείς να μου ξεγλιστρήσεις σαν τον Καρσελά. Τι δουλειά έχεις εσύ να μου γράφεις για κονεσεριλίκια και γκουρμεδιές;

dimik έγραψε:rx8_drifter έγραψε:καλά, τώρα το είδα αυτό που έγραψε ο ντιμικΤι σε χάλασε? Να το συζητήσουμε δηλαδης![]()
τζιζους![]()
![]()
< >
rx8_drifter έγραψε:Ομολογώ ότι κι εγώ μπερδεύτηκα με το κατά ριπας οφ τοπικ, από τα μπουκάλια και τα μήλα στα θαλασσινά και τούμπαλινdimik έγραψε:rx8_drifter έγραψε:καλά, τώρα το είδα αυτό που έγραψε ο ντιμικΤι σε χάλασε? Να το συζητήσουμε δηλαδης![]()
τζιζους![]()
![]()
< >
Συντρόλε μην αρπαζεσαι γιατί λέω ότι εγώ ειμαι φάουλ που έκανα κυρηγμα στον παγερν περί ανακυκλώσεις.χωρις να έχω δει αυτό που έγραψες για τους τυπαδες με τα μπουκάλια και τις ταβερνες![]()
Απλά δεν μπορουσα να το.πιστεψω
Dimitris_P έγραψε:Bayern επειδή βλέπω ότι γράφεις για Βόρεια Εύβοια, τυροπιτάρια κλπ έφαγα γαμάτο τηγανόψωμο (στα κάρβουνα ήταν βασικά) εδώΑν κάποιος είναι βόρειο Εύβοια σήμερα/αύριο σας ενημερώνω για το πανηγύρι της Παναγίας Ντινιούς. Παίζει σήμερα το βράδυ (λειτουργία σε εξωτερικό χώρο με πανηγυράκι δίπλα) και αύριο προσφορά φαγητού από τους χορηγούς (σε τεράστια καζάνια, ο καθένας περιμένει στην ουρά με το ταπεράκι του).Έχω ακούσει ότι έχει και ωραίο κοντοσούβλι αλλά δεν βάζει κάθε μέρα και δεν το έχω πετύχει.
junior gt έγραψε:Ρε παιδια ξεκολλατε. Πρεπει δηλαδη ντε και καλα να δικαιολογησουμε τους μιζερους, τσιγκουνηδες, αγενεις και με αποικιοκρατικη πολλες φορες συμπεριφορα κουτοφραγκους που τους κανουμε τη χαρη και απολαμβάνουν, τσαμπε ουσιαστικα, την πιο ομορφη χωρα απο καθε αποψη τουλαχιστον για Καλοκαιρι?
Και απο την αλλη οταν πανε πισω στη μιζερια τους και την καταχνια τους σου λενε εξω οι ξενοι και δε μας νοιαζει να πληρωσει ο Ελληνας και ας εξαθλιωθει, και ας πεθανουν απο πεινα, ας προσεχαν?
edit mod. Όχι βρισιές παρακαλώ.[mod]
Όλοι κάνανε standing start και ο Μαξ έκανε rolling[…]
Το παλευει και ο Ναντο να εχει ενα "14" […]
Εδώ ο 7κις μάλλον έκανε μλκια και κακώς έδωσαν τη[…]
https://www.newsit.gr/ellada/tanagra-tmimata-tou-p[…]
Όλοι. Απλοί υπάλληλοι δεν είναι; :hmmm: Εξειδικ[…]