Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#254940 Αν δεν εχεις ξαναπαει θα πας απο Εγνατια και θα γυρισεις απο Μπραλο. Εχεις πολλα πραγματα να δεις στο γυρω γυρω αυτης της διαδρομης.
Άβαταρ μέλους
By nass
#261609 Είμαι αυτές τις μέρες στο ησυχαστήριο :inlove: στο Μαρμάρι της Νότιας Εύβοιας και έκανα κάτι που ήθελα χρόνια να κάνω: οδική βόλτα στο Κάβο Ντόρο (έχω περάσει και 3 φορές με ιστιοπλοϊκό)

Εικόνα

150 χλμ. σε "παρθένα" μέρη 80 χλμ. σε ευθεία γραμμή από την Ομόνοια, κάπου 40 χλμ. έρημου στριφτερού ασφαλτόδρομου :superman: :twisted: (προσοχή στις λακούβες!) και 30 χλμ. σε πολύ κακό χωματόδρομο (95% των "SUV" και "off-road" θα είχε κάνει πίσω). Ομως τα μέρη υπέροχα: φαράγγια με ποτάμια και καταρράκτες διαδέχονταν έρημες άδενδρες βουνοπλαγιές με σπάρτα και πουρνάρια, άγρια θάλασσα, γκρεμοί.

Διαδρομή Μαρμάρι-Κάρυστος-Πλατανιστός-Αμυγδαλιά-Κάβο Ντόρο-Καλλιανοί-Μαρμάρι.

https://www.google.gr/maps/@38.11584,24.5384976,13z?hl=en

Δεν μου άρεσε όμως (αν και φυσιολογική με βάση τα παραπάνω) η ερήμωση του τόπου, το μεγαλύτερο χωριό είχε 10 σπίτια και 2 αυτοκίνητα (αγροτικά εννοείται).
Άβαταρ μέλους
By mirage
#261617 Τελικά κλείστηκε μια βδομάδα στην Θάσο. Θα μείνουμε Σκάλα Πρίνου και στον Πωτό.
Προτάσεις για φαγητο, παραλίες και εκδρομές μεσα στο νησί ευπρόσδεκτες!
Υ.Γ. κατα προτίμηση παραλίες χωρίς πολύ βαβουρα

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#261624 Για φαΐ στη Θάσο η πρόταση είναι μία: Φάρος στα Κοίνυρα. Κατσίκι ή ολόκληρο κοτόπουλο με πατάτες σε φούρνο με ξύλα. Παίρνεις όλο το ταψί. Τοποθεσία και φαγητό 10 στα 10. Συνδυάζεται και με μπανιο στον Παράδεισο, εδώ βέβαια το χωρίς βαβούρα πάει περίπατο εκτός αν μιλάμε για εποχή εκτός 15/7-31/8. Εξαιρετικές παραλίες είναι και η Σαλιάρα και η αμέσως επόμενη Πόρτο Βαθύ. Αρκετά ιδιαίτερες, κάνεις μπάνιο μέσα σε μαραμαρόσκονη, μπορεί να σου φανεί περίεργη η αίσθηση γιατί ενδέχεται η θάλασσα να είναι γαλακτόχρωμη. Και εδώ δυστυχώς έχουν κόσμο λόγω μικρής έκτασης.

Θα σου πρότεινα να φας και στο Κλίσμα στο χωριό μου (Καλλιράχη) αλλά η παραλία είναι έξω με βότσαλο (μέσα άμμος κανονικά). Επίσης αξίζει να ανέβεις από τον Πρίνο στο Καζαβίτι πάνω, όμορφα και δροσερά για φαγητό.

Γενικά μπορώ να σου πω πληροφορίες για όπου θες εκτός από τον Ποτό που πάω σπάνια. Εκεί κοντά είναι η παραλία Μεταλλείο. Πρόσεχε γιατί προπερσι που πήγα είχε χιλιάδες αχινούς. Είναι εντυπωσιακή πάντως.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#261635 Παράδεισος και για μένα η καλύτερη παραλία. Υπάρχει και μια στα νότια η οποία είναι σαν φυσική πισίνα μέσα σε βράχο και θέλει λίγο off roading για να πας αλλά δεν θυμάμαι όνομα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#261639 Γκιόλα
Άβαταρ μέλους
By mirage
#261640 Θα είμαστε πριν τις 15/7 οποτε ελπίζουμε σε λιγοτερο σχετικά κοσμο.
Βότσαλο δε μας πειράζει, γενικά ψάχνω ποικιλια και το θέμα πεζοπορία δε μας προβληματίζει. Μάλλον θα πάμε και στην Γκιολα.
Για ψάρι/ψαρομεζε εχεις να προτείνεις κάτι;

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#261644 Το Κλίσμα όπως μαθαίνω έχει εξαιρετικό όνομα για ψαρικά. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω γιατί πηγαίνουμε από παιδί και δεν μπορώ να κρίνω την εντύπωση που κάνει για πρώτη φορά. Κατά τα άλλα όλοι θα σου προτείνουν την Ωραία Σύμη στο Λιμένα. Στο παλιό λιμάνι. Δεν τρελάθηκα και το κατακαλόκαιρο έχει τεράστιες ουρές. Δοκιμάστε το, άσχημο δε θα είναι. Επίσης καλό όνομα έχει και η Κραμπούσα στη Σκάλα Ποταμιάς, ούτε εκεί τρελάθηκα αλλά δεν πήρα ψάρια και ποτέ. Γενικά όμως το ψάρι στη Θάσο είναι από γρι-γρι οπότε αν έχει φεγγάρι μη φάτε.

Αρχές Ιουλίου θα είναι παντού καλά. Και Σαλιάρα-Βαθύ και Παράδεισο και Ψιλή Άμμο. Λέω για τις παραλίες που συνήθως γίνεται πανικός. Αν δε σας πειράζουν τα βράχια μπείτε στον Παράδεισο από τη βορειότερη είσοδο και κατευθυνθείτε όχι προς την αμμουδιά, αλλά αριστερά όπως κοιτάτε τη θάλασσα. Βράχια έξω, άμμος μέσα και πεύκο. Μπορεί να έχει και γυμνιστές βεβαίως πάρτε το ρίσκο.

Όπως βλέπεις απέφυγα την Αλυκή, γιατί νομίζω πως το θέμα με την κατάληψη από ξαπλώστρες και ταβέρνες έχει παραγίνει. Αλλά αρχές Ιουλίου μπορεί να είναι πιο ανεκτά τα πράματα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#261886 Ευχαριστώ πολύ! Θα συνεχίσω να το ψάχνω και θα επανελθω με απορίες!

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#261922 Η περιοχη παντως Λευκαδας, Κεφαλονιας, Ιθακη εχει ομορφιες και θαλασσες γοητευτικες... σε νερα και χρωματα βυθου. Οποιος εχει περασει μια φορα απο εκει το ξερει, φτηνη περιοχη παντως δεν την λες, την εποχη αιχμης. Εαν δε υπαρχει και καποιο πλεουμενο τοτε η ηρεμη σε ανεμους αυτη περιοχη ειναι ιδανικη για να μην χασει καποιος ουτε μια μερα βολτες....
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#261960 Θα ξεχνούσα το σημαντικότερο: Λουκουμάδες Ως ευπαρέστητε. Στα Λιμενάρια. Εκεί. Όχι αλλού.