- 19 Νοέμ 2016, 02:48
Ζω στο Λονδίνο με γυναίκα και παιδί, δεν έχω αυτοκίνητο γιατί δεν μου χρειάζεται. Νοικιάζω για καμιά εκδρομή.
Γενικά το αυτοκίνητο εδώ δεν μπορείς να το χαρείς όπως στην Ελλάδα. Ίσως εκτός πόλεων κάτι γίνεται. Η οδήγηση στην Ελλάδα μου λείπει.
Ειδικά τουρίστας που δεν θα έχεις και θέση να το παρκάρεις με τίποτα. Αν θυμάμαι καλά μπορείς να παρκάρεις ΄δωρεάν σε μονή κίτρινη γραμμή από τις 18:30-08:30 και ίσως λίγο καλύτερα το Σάββατο αλλά σε κάποια μέρη ισχύουν αλλιώς...
Κάποτε που έσπασα ημιαξόνιο το ακούμπησα παράνομα και μέχρι να ταχτοποιηθεί η οδική που ήταν ελληνική και να το μαζέψουν με είχανε γράψει και μου είχαν βάλει και clamp στη ρόδα. Χρειάστηκε ολόκληρη συνεννόηση ώστε να με ξεκλειδώσει για να με πάρει η οδική και να βεβαιώσει ότι με πήρε ώστε τελικά να μην πληρώσω την κλήση.
Η περιοχή Bayswater έχει πολύ καλή συγκοινωνία, βολική για ψώνια, είναι δίπλα στο πάρκο και στο Notting Hill Gate κι έχει πολλά μικρά ξενοδοχεία. Πολλοί τουρίστες αλλά γενικά καλή περιοχή.
Σημειωτέον ότι από σήμερα ξεκίνησε η
Winter Wonderland και μέχρι 2 Ιανουαρίου.
Θεωρώ ότι το πηγαινέλα στα αεροδρόμια είναι αρκετά εύκολο και όχι σημείο ανησυχίας. Βασικά επιλέγεις μετρό/τραίνο και αποφεύγεις λεωφορείο. Φυσικά και ΔΕΝ παίρνεις αγγλικό ταξί για αυτό. Αν θέλεις ταξί για αεροδρόμιο πάρε από τα άλλα τα λεγόμενα minicabs.
aka onyx !