Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#871943 Ανάλογα και με το που μένεις αλλά είναι καλύτερα αν είναι να πάρεις φέρρυ να το πάρεις από Αγ Μαρίνα (λίγο μετά το Σχινιά) προς Νέα Στύρα. Καλός και άδειος δρόμος που σε βγάζει μετά την Ερέτρια, μετά την Αμάρυνθο, μετά το Αλιβέρι οπότε γλυτώνεις όλο το κόλλημα στις πόλεις και βγαίνεις σε σημείο που πλέον έτσι κι αλλιώς έχει μειωθεί η κίνηση (έχουν σταματήσει στα προαναφερθέντα).
Άβαταρ μέλους
By bebes
#871945 Τα Στύρα είναι πολύ νότια, δε συμφέρει. Γενικά δεν συμφερει το φέρι (κανει και ομοιοκαταληξία :lol: )

Χρονικά, οικονομικα κλπ συμφερει το οδικό, ειδιακα τωρα που περασε το καλοκαίρι και μειώθηκε η κίνηση και τα μποτιλιαρίσματα στα χωρια που διασχίζει ο δρόμος μεταξύ Χαλκίδας και Αλιβερίου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bebes έγραψε:Τα Στύρα είναι πολύ νότια, δε συμφέρει. Γενικά δεν συμφερει το φέρι (κανει και ομοιοκαταληξία :lol: )

Χρονικά, οικονομικα κλπ συμφερει το οδικό, ειδιακα τωρα που περασε το καλοκαίρι και μειώθηκε η κίνηση και τα μποτιλιαρίσματα στα χωρια που διασχίζει ο δρόμος μεταξύ Χαλκίδας και Αλιβερίου.
Μπορεί να μοιάζει νότια αλλά η διαδρομή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και άδεια. Όταν ζούσα/δούλευα Κύμη και έκανα το Κύμη/Αθήνα συχνά αν σε βολεύουν οι ώρες του φέρυ (εκτός καλοκαιριού δεν έχει πάρα πολλά) ήταν μακράν η πιο εύκολη και ξεκούραστη διαδρομή.
Για χρονικά (ανάλογα βέβαια και με το πού μένεις Αθήνα) τίποτα δεν κερδίζει το δρόμο (αλλά μόνο αν το κάνεις εκτός εποχής ή αργά το βράδυ όπως το έκανα συνήθως εγώ, αλλιώς αν μπλέξεις με κίνηση δεν είναι και τόσο σίγουρο). Οικονομικά δεν θυμάμαι αλλά το ξαναλέω ότι από άνεση και ασφάλεια υπερτερεί μακράν. Νομίζω ότι αξίζει να το δοκιμάσει και να αποφασίσει.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#872028 Απο άποψη ευκολίας, ναι.
Αλλά: Πρεπει να κανονισεις το πρόγραμμα σου ανάλογα με τις ωρες των δρομολογίων (ενω αν πας οδικώς εχεις απόλυτη ελευθερια κινησεων).
Επίσης χρονικά πάλι η οδικη συμφέρει.
Πηγαινω στο Αλιβερι 2-3 φορες το χρονο τα τελευταια 25 χρόνια.
Πολλοι ειναι οι Αλιβεριωτεςι που μενουν Αθηνα ή εχουν ενα σπιτι στην Αθήνα. Ποτε απο κανεναν δεν ακουσα να χρησιμοποιεί καραβι, μονο κατι συνταξιουχοι που κουραζονται-βαριουνται απο την οδήγηση.
Προσωπικα θυμαμαι μια φορα να το εχω κανει, αλλά το καναμε σαν εκδρομή.
Βέβαια, μιλαμε για ατομο που δεν εχει χρησιμοποιήσει ποτε το καραβι Ηγουμενιτσα Ανκόνα με το αυτοκινητο του, πάντα παω απο Γιουγκοσλαυία :roll:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#872029 Τώρα μιλάμε για μια φορά ή για τακτικές μετακινήσεις;
Για μια φορά δεν τρέχει τίποτα.

Η διαδρομή είναι στροφιλίκι όπως πχ για Βόρεια Εύβοια; Αν είναι για τακτικές μετακινήσεις καμια φορά μπορεί να βαριέσαι και να θες το φέρι. Το κάνω κι εγώ έτσι, Αρκίτσα Αιδηψός όταν βαριέμαι και σκάω το 30ρι + τα διόδια.
Άβαταρ μέλους
By edmond
sknipper έγραψε:Ανάλογα και με το που μένεις αλλά είναι καλύτερα αν είναι να πάρεις φέρρυ να το πάρεις από Αγ Μαρίνα (λίγο μετά το Σχινιά) προς Νέα Στύρα. Καλός και άδειος δρόμος που σε βγάζει μετά την Ερέτρια, μετά την Αμάρυνθο, μετά το Αλιβέρι οπότε γλυτώνεις όλο το κόλλημα στις πόλεις και βγαίνεις σε σημείο που πλέον έτσι κι αλλιώς έχει μειωθεί η κίνηση (έχουν σταματήσει στα προαναφερθέντα).

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, για Κύμη πάντα μιλάμε.
Ωστόσο και όπως ειπώθηκε παραπάνω, όλα αυτά για μια εξόρμηση μπορεί να μην στέκονται πάνω στο δρόμος vs ferry καθότι βόλτα αφού.
Πάντως, και όπως ανέφερα πιο πριν, τελευταία φορά είπαμε να γυρίσουμε από Ερέτρια με το καράβι για τον "χαβαλέ". 4 άτομα+ αμάξι=19€. Ε, δεν νομίζω να το ξανακάνουμε, το γιάρις ζήτημα αν θέλει 10-12€ βενζίνη για όλη τη διαδρομή ξέρωγω από το σπίτι. Και όλα αυτά ααααν πετύχεις το καράβι από Ωρωπό(ή Ερέτρια) που φεύγει ανά μισώρο. Έχει τύχει να σκάσω στο λιμάνι κύριος και η παντόφλα να φύγει άμεσα, έχει τύχει όμως να το βλέπω μπροστά μου να ανεβάζει καταπέλτη! Μετά από κάποια ώρα δε, πηγαινοέρχεται κάθε ώρα. Μου έτυχε αυτό τον περασμένο Ιούλιο, δεν το ήξερα και αφού δεν το πρόλαβα για 5' είπα να περιμένω(στις 22:00). Αν δεν μου το έλεγε η ταμίας στον γκισέ, η οποία με έκοψε ότι ήμουν άσχετος :lol: , θα περίμενα 1' ώρα!!!
Α, διόδια πληρώνεις έτσι κι αλλιώς, για να πεις ότι γλιτώνεις κάτι από Ωρωπό, εκτός κι αν είσαι τόσο...σκληρός :lol: που θα το πας από παράδρομο!
Σχετικοάσχετα, γείτονας που είναι από Κάρυστο πηγαινοέρχεται πάντα μέσω Ραφήνας-Μαρμάρι. Νομίζω εκεί δεν το σκέφτεσαι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:Απο άποψη ευκολίας, ναι.
Αλλά: Πρεπει να κανονισεις το πρόγραμμα σου ανάλογα με τις ωρες των δρομολογίων (ενω αν πας οδικώς εχεις απόλυτη ελευθερια κινησεων).
Επίσης χρονικά πάλι η οδικη συμφέρει.
Πηγαινω στο Αλιβερι 2-3 φορες το χρονο τα τελευταια 25 χρόνια.
Πολλοι ειναι οι Αλιβεριωτεςι που μενουν Αθηνα ή εχουν ενα σπιτι στην Αθήνα. Ποτε απο κανεναν δεν ακουσα να χρησιμοποιεί καραβι, μονο κατι συνταξιουχοι που κουραζονται-βαριουνται απο την οδήγηση.
Προσωπικα θυμαμαι μια φορα να το εχω κανει, αλλά το καναμε σαν εκδρομή.
Βέβαια, μιλαμε για ατομο που δεν εχει χρησιμοποιήσει ποτε το καραβι Ηγουμενιτσα Ανκόνα με το αυτοκινητο του, πάντα παω απο Γιουγκοσλαυία :roll:

Οσο χρονο θες απο το υψος του Κρυονεριου να πας Αγια Μαρινα για το φερι, θες να πας και στην Χαλκιδα. Το φερι θελει 40 λεπτα να σε περασει στα Νεα Στυρα ΑΝ φυγει με το που φτασεις, πραγμα σπανιο , συνηθως θα περιμενεις κανα δεκαλεπτο.

Ολη αυτη την ωρα απο την Χαλκιδα εχεις κανει πανω απο την μιση διαδρομη για Κυμη, ενω φευγοντας απο τα Νεα Στυρα εχεις 60κατι χιλιομετρα κακου δρομου και θες πανω απο μια ωρα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#872038 Χμμμ, δεν θα διαφωνήσω με νικοπαππα όσο...αγνές και αν είναι οι προθέσεις του όνυχα, ωστόσο μου γεννάται ένα ερώτημα: ποιούς εξυπηρετεί η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Ν. Στύρα;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Χμμμ, δεν θα διαφωνήσω με νικοπαππα όσο...αγνές και αν είναι οι προθέσεις του όνυχα, ωστόσο μου γεννάται ένα ερώτημα: ποιούς εξυπηρετεί η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Ν. Στύρα;

Αυτους που θελουν να πανε σε αυτο το υψος της Ευβοιας γιατι οδικως θες 2 ωρες να πας Χαλκιδα και να κατεβεις μεχρι τα Στυρα

Edit. βεβαια καλοκαιρινο απογευμα Κυριακης η ουρα να μπεις στο φερι να σε παει Αγια Μαρινα παιζει σοβαρα να εχει κανα διωρο αναμονης οποτε συμφερει οδικως
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#872040 Τελικα πηγαμε οδικως απο τον κλασικο δρομο.
Μεχρι Χαλκιδα δε λεω μια χαρα. Μετα θελει πολυ προσοχη.
Το απογευμα καναμε και την αναβαση με 20χλμ :lol:
Πολυ στενος δρομος.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:...Η διαδρομή είναι στροφιλίκι όπως πχ για Βόρεια Εύβοια; Αν είναι για τακτικές μετακινήσεις καμια φορά μπορεί να βαριέσαι και να θες το φέρι. Το κάνω κι εγώ έτσι, Αρκίτσα Αιδηψός όταν βαριέμαι και σκάω το 30ρι + τα διόδια.
Καμία σχέση με βόρεια Εύβοια. Καμία σχέση με Ερέτρια. Από Λέπουρα μέχρι Νέα Στύρα είναι ένας δρόμος χάρμα, άδειος, ευθύς και εύκολος. Στροφιλίκι έχει πάλι μετά τα Νέα Στύρα προς τα νότια προς Κάρυστο.
Σας το λέω, αξίζει να τον δοκιμάσετε. Αλλά βέβαια όσο λιγότεροι τον ξέρουν τον δρόμο αυτό τόσο πιο ευχάριστος παραμένει, για τους λίγους κι εκλεκτούς.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#872224 το βαζω εδω, νομιζω αφορα αρκετές χώρες.
Παρήγγειλα απο την τραπεζα της Ελλάδος μονά δολάρια σε χαρτονομίσματα για να τα εχω στην Αιγυπτο για μπαξίσια :roll:
Πηγε σημερα η σύζηγος να τα παρει και τη ρώτησαν αν γνωρίζει "απο ποιας ημερομηνίας και μετά δέχονται εκει τα δολάρια".
Μου φανηκε πολύ περίεργο, δεν ήξερα οτι τα δολάρια εχουν και ημερομηνια λήξης (εννοώ να υπήρχαν παλαιότερα και να αντικαταστάθηκαν όπως πχ τα χαρτονομίσματα του €).
Εστειλα μνμ στον Αιγύπτιο ξεναγο που θα εχω και περιμενω και απο'κει απάντηση (αν και δε νομιζω να μην το παρει καποιος το $ αν του το δώσεις).

Στην Αγγλια πριν κάποια χρόνια, τις λίρες που μου εδωσαν απο την ΤτΕ δεν τις έπαιρναν γιατι άλλαξαν τα νομισματα. Ειχαν φτιαξει κατι νάιλον αν θυμαμαι καλά.
Εκει ομως πηγα σε τραπεζα και τα άλλαξα
Άβαταρ μέλους
By bebes
#872297 Απαντάω μόνος μου.
Ο ξεναγός (Αιγύπτιος) μου είπε οτι δεν παίρνουν τα παλιά χαρτονομίσματα, αλλά δεν ήξερε να μου πει κατι συγκεκριμένο. πχ ημερομηνίες
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#874201 Γνωρίζουμε αν χρειάζεται visa για Νότια Κορέα;

Edit: OK, μάλλον όχι. Μόνο μια ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια K-ETA.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#874259 Από αεροπορικές, ποια επιλέγουμε για Ν. Κορέα μεταξύ των Turkish (Κωνσταντινούπολη), Etihad (Abu Dabi) και Lufthansa (Μόναχο);