Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By koumis
#115352 3ημερο θα ανεβω Γιάννενα (από Πάτρα) και στην επιστροφή λεμε να κάνουμε ένα περασμα από Πάργα. Οι γνωριζοντες την περιοχή των Ιωαννίνων, έχουν να προτείνουν κάποιο αξιόπιστο πρατήριο καυσιμων? (τσιπουράδικα, φαγάδικα, ποταδικα επίσης ευπρόσδεκτα...)
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#115368 1. Προσωπικά βάζω σε δύο πρατήρια δίπλα από τον Περιφερειακό, το ένα στην έξοδο για Νεοχωρόπουλο (AVIN) και το αλλο στην έξοδο για Σεισμόπληκτα (Jetoil). Μέσα στο "κέντρο" της πόλης περιστασιακά έχω βάλει στο ΕΛΙΝ στην οδό Δόμπολη (το οποίο λειτουργεί ύπο νέα διεύθυνση τον τελευταίο καιρό και μάλιστα το πετυχαίνω σχεδόν πάντα ανοιχτό).
2. Τσιπουράδικο (που όμως μπορείς να φας και κανονικά, όχι απλά να τσιμπήσεις) θα πρότεινα την Μυσταγωγία (στην παραλίμνια περιοχή) και το ανορθόγραφο (ακριβώς δίπλα του, που όμως αν θα έχει ζεστό καιρό το πιθανότερο είναι να μην έχει πολύ κόσμο). Επιπλέον, για πιο γκουρμέ φάση, τον μυστικό δείπνο στην πλατεία Μαβίλη (έχει 1-2 μήνες που άνοιξε, λίγο τσιμπημένες τιμές).
3. Καφέ - τσίπουρα, μέσα στο κάστρο στο Ιτς Καλέ (φέρνει καλούς μεζέδες με οτιδήποτε αλκοολούχο πιεις).
4. Φαγητό, στο μπουκιά μπουκιά (Οδός Ναπολέων Ζέρβα), στον Σείριο (παραλίμνια περιοχή, πιο τσιμπημένες τιμές) και last but not least στο Πέραμα, κοντά στο Σπήλαιο είναι ένα εστιατόριο - τσιπουράδικο βραβευμένο διεθνώς, του οποίου μου διαφεύγει το όνομα. Πολύ καλη εξυπηρέτηση, απλά θα παραγγέλνεις το τι θα πιεις και θα έρχονται συνοδευτικά "κανονικά πιάτα", διαφορετικά κάθε φορά (όχι απλώς μικρά μεζεδάκια δηλαδή)
5. Καφέ με θέα την πόλη, στο Φρόντζου Πολιτεία. Εκτός πόλης, το γραμματόσημο (στην Παλιά Εθνική Οδό όπως ανεβαίνεις για το χωριό Μάζια). Καφές εντός πόλης στην Πλατεία Μαβίλη που πλέον "ανοίγει" το μάτι σου μιας και ξηλώσαν τα άθλια κατασκευάσματα από νάυλον. Ειδάλλως στη σκάλα (περιοχή ναυτάκια, στη λίμνη) ή στην Κυρα φροσύνη (όπου κάθεσαι δίπλα ακριβώς στη Λίμνη, θυμίζει παραθαλάσσιο καφέ).
6. Ποτό -σχετικά ήσυχο- στο μοντάζ, σε μια στοά στην οδό Ανεξαρτησίας. Εναλλακτικά, υπάρχει εκεί δίπλα κι άλλη στοά με μπαράκια. Για πιο "εναλλακτική -χύμα" φάση, πεζόδρομος Καλλάρη. Για μπυραρία, αν δεν θα έχει ζεστό καιρό προτείνω το "ζυθορυχείο" (καλοκαίρι δεν έχει κόσμο γι αυτό και ο καιρικός προσδιορισμός μου). Τέλος, επίσης για ποτό με πιο δυνατή μουσική, στο μικρό μπαρ (περιοχή ναυτάκια) ενώ αν θες κάτι πιο trendy και με δυνατή μουσική (δεν είναι του γούστου μου) πας εν ιωαννίνοις ή στο μαγαζί "Μώλος"

Σου άφησα πολλές εναλλακτικές, ότι άλλο θέλεις ρωτάς!
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#115430 1.Πετρέλαιο εγώ βαζω στο Έκο δίπλα στο Ελιν που αναφέρθηκε χωρίς προβληματά μεχρι στιγμής.
2.Μυσταγωγία πολύ δυνατή .Ο Μυστικός Δείπνος κάπως δήθεν και το φαγητό δεν μου άρεσε την 1 φορά που πήγα.
3-4.+1.
Εμένα μου αρέσει και η Μυροβολος στο μόλο για φαγητό.
Επίσης ωραία επιλογή για παγωτό το Βρετανια απέναντι από το ρολόι.Καλή ποιότητα και ποικιλία και στο χέρι δίνει μμεγάλη ποσότητα για την τιμη που πληρώνεις,μια μπαλα,μμπορείς και μιση μιση,αρκεί!
5-6 Συμφωνω!
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#115438 Ναι, ξέχασα για το Βρετάνια. Θα πας και θα ζητήσεις ΜΙΑ μπάλα, απλά ζήτα όσες γεύσεις θες. Θα εκπλαγείς στην μία μπάλα με το πόσες φορές κάνει κίνηση να γεμίσει το κυπελάκι!

Υ.Γ. belgarion, γειτονάκι; :-P
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#115544 Ναι γέννημα θρέμμα παγουρας
Άβαταρ μέλους
By JimClark
belgarion έγραψε:1.Πετρέλαιο εγώ βαζω στο Έκο δίπλα στο Ελιν , εγώ (αμόλυβδη) στο Ελίν γιατί έχει το 1/3 του κόσμου (στη Δόμπολη μιλάμε έτσι; ) νομίζω είναι υπέρ αξιόπιστα κ τα 2
2.Μυσταγωγία πολύ δυνατή . τώρα τελευταία έχει χαλάσει κάπως αλλά πάλι παραμένει δυνατότατη

Επίσης ωραία επιλογή για παγωτό το Βρετανια απέναντι από το ρολόι. Επίσης στο Βρετάνια δες αν μπορείς να πάρεις μπακλαβά τουβλο, το μεγάλο κομμάτι, ό,τι πρέπει για να το πάρεις πακεταρισμένο σπίτι. Όσους έχω στείλει έμειναν υπερευχαριστημένοι
5-6 Συμφωνω!

5-6 συμφωνώ και γω! Ούι τζε!
Άβαταρ μέλους
By koumis
#118293 Επιστροφή και συνολικά περάσαμε πολύ ωραια. Βοηθησε πολύ και ο καιρός που δεν συνηθίζει να είναι τόσο καλοκαιρινός τέτοια εποχή....

Ξεκινώντας από τα καύσιμα, έβαλα στην AVIN στο Νεοχωρόπουλο και όλα ΟΚ.

Προχωροντας στα ΄΄Καύσιμα΄΄ του οδηγού επισκεφτήκαμε τη Μυσταγωγία και όντως τα πιάτα ήταν πολύ καλα. Ωραίο μαγαζί, διακόσμηση και πολύς κόσμος! Φάγαμε επίσης στον Σείριο στη Λίμνη οπου και εκεί φάγαμε καλα με ικανοποιητικές τιμές. Φίλος που είχε παλιότερα επισκεφτεί την περιοχή πρότεινε στο Κουτσελιό τον ''Ζαγορισιο'' για κατσικάκι-αρνάκι γάστρας και είχε ΠΟΛΥ δίκιο!!

Επισκεφτήκαμε το ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ σπηλαιο στο Πέραμα και βολτάραμε αρκετές φορές στην Λίμνη από την πλατεια Μαβίλη μέχρι εκεί που τελειώνουν οι καφετέριες. Η πρόσφατη πεζοδρόμηση στο κεντρο ,που όπως έμαθα έφερε πολλά μαγαζια (εμπορικά-καφετέριες) και κόσμο, δίνει μια ανάσα και προσφέρεται για περίπατο, shopping, καφέ κτλ.

Η ατμόσφαιρα στο Κάστρο είχε κάτι ιδιαίτερο και περάσαμε και εκεί ένα απόγευμα βολτάροντας και πίνοντας τσιπουράκι στο Ιτς Καλε. Εξαιρετική η θεα από τη Φροτζου ΠΟλιτεια και προτείνεται για μια πανοραμική άποψη των Ιωαννίνων.

Ποτο ήπιαμε στην Ανεξαρτησίας (η ποιότητα δεν μου φάνηκε καλη :s_hang ) αλλα ο κόσμος και η μουσική σε αποζημιώνει.

Ευχαριστώ τα παιδιά για τις προτάσεις και ελπίζω να ανταποδώσω όταν μπορεσω :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By JimClark
koumis έγραψε:Κουτσελιό τον ''Ζαγορισιο'' για κατσικάκι-αρνάκι γάστρας και είχε ΠΟΛΥ δίκιο!!

Ντάξ, ΜΠΕΝΤΣΜΑΡΚ, (απλά λίγο παρα-αλατισμένο για το γούστο μου) .΄Εχουνε προσκυνήσει χιλιάδες...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#122730 Τι προτείνετε να κάνω/πάω/δω/φάω στην περιοχή Ναυπλίου. Είναι να πάω, με σύζυγο και παιδί 4 ετών, για 1-2 μέρες και δεν έχω ξαναπάει.
Θα υπάρχει βέβαια τοπικός σύνδεσμος αλλά καμιά φορά ο ντόπιος βαριέται κάποια πράματα που ίσως αξίζει να γνωρίσω. Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#122947 Nα κάνετε τη βόλτα με το 'τρενάκι', αρέσει πολύ στα παιδιά. Και να φάτε παγωγό ιταλικό στον Ιταλό, σκάβει.
Άβαταρ μέλους
By nass
#128847 Πως λέτε να 'ναι από κόσμο η Χαλκιδική το πρώτο 15θήμερο του Ιουλίου ? Εχω πάει δεκάδες φορές αλλά ποτέ τέτοια εποχή.