Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By otso
#898051 Αφηνουν ; Παλια που ημασταν πιτσιρικαδες η οδηγια ηταν σε κεντρικους σταθμους τρενου , ετσι εχω κοιμηθει στον σταθμο του Μιλανου . Πιο μετα με ιντερειλ επαιρνες το τρενο για οπουδηποτε και κοιμοσουν .
Άβαταρ μέλους
By glf
#898107 Είμαι σε φάση που και να μου πληρώνανε το ταξίδι δε θα πήγαινα USA.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#898111 Οσοι πηγαντε πρόσφατα (sknipper) αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα;
Βίζα απ οσο ξέρω δεν χρειάζεται πλέον, αλλά χρειάζεται να συμπληρωσουμε μια ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού ESTA.
Δεν πιστεύω να εχουμε τίποτα απρόοπτα στα σύνορα;
Τα μεγαλα παιδια ειναι πτυχιουχοι και δυνάμενοι να ζητήσουν εργασία στις ΗΠΑ. Αυτό οταν πήγα εγω ήταν σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας για λήψη βίζας :oops:

Ελπίχω τα παιδια μην εχουν γραψει τιποτα βλακείες στα σόσιαλ τους και μας μπουζουριασουν στα καλά καθούμενα...

:lipsealed:
https://gr.euronews.com/my-europe/2025/ ... -prosexete
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#898114 Καλό είναι το διαβατήριο να μην έχει σφραγίδα από περίεργη χώρα γιατί τότε μπορεί να έχεις θέμα.
Το ESTA απλή διαδικασία, μόνο που ακρίβυνε κάπως από 30 Σεπτεμβρίου. Ακολουθείς προσεκτικά τις οδηγίες.
Κλείνεις εγκαίρως όσα μπορείς.
Με Revolut κυκλοφορήσαμε πλήρως, μετρό, μαγαζιά, εστιατόρια κλπ. Από το αεροδρόμιο βολικό και οικονομικό και γρήγορο το τραίνο-μετρό.
Διαμονή καλό είναι να είναι σε βολική θέση να περπατάς και πουθενά να μην είσαι μόνο ξενοδοχείο-μετρό. Ναι είναι ακριβά, κατάπιε το και κόψε από αλλού.

Εξαιρετικά ευχαριστημένος από το φαγητό στο Becco (ιταλικό μπήκαμε τυχαία και ήταν εξαιρετική επιλογή) στο restaurant row (επί της 46th street μεταξύ Broadway και 9th avenue) και από τη λεμονάδα του Chick-fil-A (αλυσίδα fast food, εμείς πήγαμε για τη λεμονάδα μόνο). Πολύ καλά bagels στο Liberty Bagels δίπλα στο Central Park το οποίο με ενθουσίασε (με πόδια ή με ποδήλατο). Πολύ καλές και οι πίτσες τους σε διάφορα μικρομάγαζα, από μια μεγάλη φέτα και αναψυκτικό μια χαρά. Los Tacos No1 δεν μπήκαμε, μεγάλη ουρά, chinatown δεν προκάμαμε, φάγαμε πολύ χρόνο σε μαγαζιά στο Soho.
Αστακό στο RedLobster στην Time square (μέτριο περιβάλλον αλλά πρώτη φορά αστακό για την κόρη) οπότε μέτρησε. Γενικά καλός χαβαλές στην TimeSquare.
Δεν έτυχε να πάρουμε hotdog από καντίνα μου φάνηκαν πολύ βρώμικα και ταυτόχρονα πολύ ακριβά.
Πολύ περπάτημα γενικά. Highline και μετά παραλιακή διαδρομή κατά μήκος Hudson μέχρι το μηνμείο των πύργων, Brooklyn γέφυρα με την ανατολή. Grand central station.
Φανταστική εμπειρία η ζωντανή τζαζ στο Birdland (W 44 street κοντά σε 8 avenue), δεν μας έκατσε θέατρο/μιούζικαλ/Μπροντγουει (η τζαζ που με ένοιαζε μας έκατσε...). Ήθελα και δωρεάν χορωδίες-όργανο σε κεντρική εκκλησία στην 5th avenue αλλά πάλι δεν προλάβαμε.
Πήγαμε ΜoMA αλλά όχι ΜΕΤ ούτε Guggenheim. Ευχαρίστως πήγαινα και στο Intrepid το αεροπλανοφοράκι αν είχα χρόνο.
Από ψηλά κτίρια πήγαμε στο Summit 1 Vanderbilt που έχει ωραία κόλπα δεν είναι απλά ανέβα δες φύγε. Την επόμενη φορά Rockefeller.
Πολύ καλές αγορές στο Macy's. Κοντά στο μνημείο των πύργων το Century21 και το Gap factory. Δωρεάν καραβάκι για Staten Island (βλέπεις και το άγαλμα της ελευθερίας) και εμπορικό κέντρο/outlet δίπλα στο λιμανάκι.
Αν είχα πιο πολύ χρόνο θα πήγαινα πιο πέρα, στο πολύ γνωστό outlet Woodbury, Coney Island, Niagara και σίγουρα πολύ περισσότερο στο Central Park. Εκεί ναι, έστηνα σκηνή να μείνω.
Άβαταρ μέλους
By Chris
sknipper έγραψε:
Ευχαρίστως πήγαινα και στο Intrepid το αεροπλανοφοράκι αν είχα χρόνο.

Εμενα από εκεί θα ξεκινούσε το ταξίδι αν τυχόν και πήγαινα NY :lol:

Αλλά συμφωνώ με τον glf.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
bebes έγραψε:Οσοι πηγαντε πρόσφατα (sknipper) αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα;
Βίζα απ οσο ξέρω δεν χρειάζεται πλέον, αλλά χρειάζεται να συμπληρωσουμε μια ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού ESTA.
Τα μεγαλα παιδια ειναι πτυχιουχοι και δυνάμενοι να ζητήσουν εργασία στις ΗΠΑ. Αυτό οταν πήγα εγω ήταν σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας για λήψη βίζας :oops:

Ελπίχω τα παιδια μην εχουν γραψει τιποτα βλακείες στα σόσιαλ τους και μας μπουζουριασουν στα καλά καθούμενα...

Πήγαμε το καλοκαίρι οικογενειακώς. Κανένα θέμα και το διαβατήριο μου έχει σφραγίδες από Μεξικό, Ηνωμένα Αραβικα Εμιράτα, Τουρκία Ισραήλ :lol:

Το μουσείο φυσικής ιστορίας ήταν φανταστικό. Τα άλλα τα είπατε.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
bebes έγραψε:Οσοι πηγαντε πρόσφατα (sknipper) αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα;

πιθανόν να μην τους αφήσουν να περάσουν αν δεν έχουν μόνιμη εργασία στην Ελλάδα αλλά είναι και σε ποιον θα πέσουν.
Άβαταρ μέλους
By glf
#898123 Και μόνο που υπάρχει ισχνή πιθανότητα να έχεις κλείσει τα πάντα και να λέμε ε, σε ποιον θα πέσεις παίζει να μπεις η να μη μπεις με ξεπερνάει.
Έχουμε όλη την Ευρώπη δίπλα μας...
Άβαταρ μέλους
By bebes
#898124 Αλλο Ευρώπη, άλλο (ΗΠ)Αμερική.
Οσο περνανε τα χρόνια οι διαφορές αμβλύνονται, αλλά πιστεύω οτι ειναι ακόμα ορατές.

Το '97 που πηγα, εμεινα μια μερα στο Λονδίνο και μετα πηγα US. Αλλος κόσμος. Πρωτα πρωτα η καθαριότητα, μετα τα τεραστια κτήρια, οι αχανείς δρόμοι, τα χαωδη πολυκαταστήματα...

Δεν θα συζητήσω το πολιτισμικό σοκ οταν πήγα πρωτη φορα. Πρεπει να ήταν 1980 ή 1981. Τότε πραγματικά ήταν άλλος κόσμος.

Αμερική, η χώρα του πλουραλισμού, της υπερβολής, του "μπόλικου" :lol:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#898126 τώρα θα πάθεις σοκ στο αντίθετο, πάνε οι καλές εποχές που ήταν μέχρι το 2008
Άβαταρ μέλους
By glf
#898143 Διαβάζω και ειδήσεις τώρα με το.. shutdown (αυτό που το πας, το πιο πλούσιο κράτος του κόσμος να έχει κυρήξει στάση πληρωμών στους κρατικούς υπαλλήλους..) να έχουν τεράστιες ουρές και προβλήματα στα αεροδρόμια και κόσμος να χάνει την πτήση του επειδή δεν προχωράει με ρυθμό ο έλεγχος ασφαλείας. Νταξ...
Άβαταρ μέλους
By bebes
#899646 Ημουν ενα βήμα πριν κλεισω για ΝΥ.
Βρηκα εισιτηρια με 450€ (Norse απευθειας Αθηνα-ΝΥ, μεγαλη βαλιτσα, φαγητο, θεση), Βρηκα καταλυμα (Airbnb) σε καλη θεση και με σουπερ (για ΝΥ) τιμή, τα αυτοκινητα απο JFK ειναι αστειθα φτηνα οπότε δεν θα ζητούσα καν απο τα ξαδερφια μου...

...και τελικα εσκασε το αυτοκινητο οπότε μπήκαν ολα στον πάγο (ευτυχως δεν πρόλαβα να πληρωσω).

Σήμερα ειδα αυτό :lipsealed:
Δυσκολεύει το ταξίδι στις ΗΠΑ: Οι τουρίστες από 42 κράτη -ανάμεσα τους και η Ελλάδα- θα πρέπει να δείχνουν ιστορικό πέντε ετών στα social media, για να μπουν στη χώρα
Θα ζητούνται επίσης οι αριθμοί τηλεφώνων και οι διευθύνσεις email που χρησιμοποίησε ο ταξιδιώτης τα τελευταία πέντε και δέκα χρόνια, αντίστοιχα

Πρέπει να ξεσκονίσω τα σόσιαλ των παιδιών και να σβήσω τα ποσταρίσματα μου σε καποια φορουμ με "αντιφρονούντες" :lol:

https://www.protothema.gr/world/article ... axidiotes/
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:Μια ζωη την εχουμε
Παρε διακοποδανειο

Δεν εχουμε ΠΑΣΟΚάρα :sorry:

Μόνη ελπίδα μοιυ ο Κούλης να ανοιξει το σεντούκι... :metalo: