Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Scotch
glf έγραψε:....κυρίως για να γράψω το δρόμο με την 360

Ποια κάμερα έχεις και πού/πώς τη στηρίζεις;
Άβαταρ μέλους
By glf
#904930 Μια GoPro 360 max είναι. Τώρα πια έχει βγει η max 2 με διπλάσια ανάλυση.
Εγώ τη θέλω γιατί βγάζω time-lapse photos με καλό GPS. Το κακό είναι ότι είναι λίγο αργή και τραβάει photo ανά 2 δευτερόλεπτα. Οπότε πάω με 25-30 μέσα σε κατοικημένη περιοχή για να προλαβαίνει να βγάλει πχ τα καταστήματα δεξιά - αριστερά και με 40-50 στο επαρχιακό δίκτυο για να προλαβαίνω να δω πχ ένα χωματόδρομο πάλι στα αριστερά - δεξιά.
Κάθε φωτο είναι νομίζω 5-6 MB. Από το πρωί που ξεκίνησα να γράφω κάπου στις 12 έπρεπε να αλλάξω την 32GB SD που είχα μέσα.
Κυκλοφορώ με 2 τέτοιες κάρτες οπότε σίγουρα καλύπτω μια πολύ μεγάλη μέρα αν τύχει.
Δεν τραβάω video. Κάνω time-lapse ανά 2".

Τη στηρίζω με μια απλή μαγνητική εύκαμπτη βάση στην οροφή, πανεύκολο και φτηνό.
https://shopflix.gr/search?prod_GR_spry ... -100658067

Έχω κάνει και κολπάκι για να μη τελειώνει η μπαταρία, βάζω καλώδιο USB από την κάμερα μέχρι μέσα στο πίσω κάθισμα σε ένα powerbank και έχω και το powerbank συνδεδεμένο στη USB του αυτοκινήτου να φορτίζει και αυτό. Και δε με απασχολεί ούτε η μπαταρία.

Στο κινητό έχω το app της GoPro που ελέγχω την κάμερα με ΒΤ και μπορώ να την ανοιγοκλείνω εν κινήσει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#906881 Είμαστε Πόζαρ για λίγες μέρες και λέω να πάμε Φλώρινα μονοήμερη. Δεν έχω έρθει ποτέ προς τα εδώ και έχει όμορφα μέρη. Τι προτάσεις υπάρχουν; Αξιοθέατα, διαδρομές (νορμάλ όχι χωμάτινες) φαγητό κλπ
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Dimitris_P έγραψε:Είμαστε Πόζαρ για λίγες μέρες και λέω να πάμε Φλώρινα μονοήμερη. Δεν έχω έρθει ποτέ προς τα εδώ και έχει όμορφα μέρη. Τι προτάσεις υπάρχουν; Αξιοθέατα, διαδρομές (νορμάλ όχι χωμάτινες) φαγητό κλπ
έφυγες;

γραφω μερικά:
Ψύλλος, μπιραρια στο Ξινο Νερο.
Αέροινο, κρασομπαρο στη Φλωρινα.
Καφενείο του Νασου ή Το Διεθνές για τσιπουρομεζέ.
Χωριάτικες πιτες απο Allotino.
Γλυκά από Δάφκο.
Περπατημα παραποτάμια στον Σακουλέβα.
Διαδρομή δυτικά για Πρέσπες.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#906923 Ναι εχθές πήγαμε. Βόλτα στον ποταμό (έλος ήταν δεν είχε τρεχούμενο νερό), καφέ εκεί, πολύ ωραίο παγωτό Bueno χωρίς ζάχαρη στο Fresh, μπαχαρικά και πιπεροειδη από ένα μαγαζί πιο πάνω στην αγορά. Πήρα και ξινό νερό Φλωρίνης από το σούπερ, δεν έχω πιει ακόμη.

Αποπειράθηκα να πάω και στον Σταυρό που μου πρότεινε το gpt αλλά κάπου μλκστηκαν τα Maps και δεν το βρήκα ποτέ, δεν είδα και ταμπέλες.

Φαγητό στην Έδεσσα μετά από επίσκεψη στους καταρράκτες με το σπήλαιο. Κάτσαμε στο Ουσίες δίπλα σ ένα γήπεδο, δεν νομίζω να ήταν του Εδεσσαϊκού.

Το βράδυ έκλεισε με ζεστό μπάνιο στη τεχνητή πισίνα των Πόζαρ (αυτή πάνω πάνω) γιατί οι άλλες είχαν κόσμο και δεν είχαν φωτισμό. Άλλωστε προχθές είχαμε πάει στην #2 και χθες σε prive
Άβαταρ μέλους
By nass
#907749 Πήγα προ 15 ημερών ημερήσιο road trip Αθήνα-Θεσσαλονίκη 850 χλμ. :s_cool

Η συνολική διαδρομή που ακολούθησα ήταν:

Road section 1: Αθήνα-Λιβαδειά (από αυτοκινητόδρομο)
Special stage 1: Λιβαδειά-Δεσφίνα-Ιτέα-Ναύπακτος all time classic
Road section 2: Ναύπακτος-Γεφύρι Πλάκας-Πράμαντα (από Ιωνία)
Special stage 2: Πράμαντα-Μπάρος-Χαλίκι-Ανήλιο-Μέτσοβο
Ανασυγκρότηση (σύντομη): Μέτσοβο
Special stage 3: Μέτσοβο-Μηλιά-Κρανιά-Γρεβενά
Road section 3: Γρεβενά-έξοδος Πολύμυλος (Εγνατία)
Special stage 4: Πολύμυλος-Καστανιά-Βέροια
Road section 4: Βέροια-Θεσσαλονίκη (Εγνατία)

Τέτοιες διαδρομές προσπαθώ να κάνω 1-2 φορές το χρόνο και είναι ο ένας λόγος που δεν αγοράζω ως κύριο αυτοκίνητο ηλεκτρικό (ο άλλος είναι ότι δεν έχω δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι ή το γραφείο) παρά την εκτίμηση που έχω στο φανταστικό powertrain των Tesla
Ανεφοδιασμοί αγνή 100άρα: Αθήνα-Ναύπακτος-Γρεβενά που με έβγαλε έως Λάρισα στο γυρισμό.

Για την SS2 που είναι το θέμα: στα Τζουμέρκα έπαθαν πολλές καταστροφές από πρόσφατες θεομηνίες (από Ντάνιελ και δώθε) και όλοι οι δρόμοι που πέρασα ώς μονή Κηπίνας ήταν σε άθλια κατάσταση (λακούβες-χάσματα και τέτοια) ή τους επισκεύαζαν. Δεν αξίζει για οδήγηση, μόνο απλό πέρασμα.

Από μονή Κηπίνας έως Μπάρο είναι πολύ καλό ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ 3 Km πριν το Μπάρο (από Καλαρύτες) έχει "κάτσει" ο δρόμος και πηγαίνοντας από αρκετά περισσότερα χλμ. από όσα θα έπρεπε βρήκα κάτω και εν γένει ταλαιπώρησα το αυτοκίνητο (χωρίς εμφανείς ζημιές μέχρι στιγμής...)
Επίσης μεγάλη προσοχή γιατί είναι γεμάτο αγελάδες σε κάποια σημεία.
Από Μπάρο-Χαλίκι έως Μάντρα Χότζα πολύ καλό επίσης για όποιον αντέχει την απότομη κατηφόρα από Μπάρο (πάλι έχει λακούβες σε 2-3 σημεία).
Μετά τη Μάντρα Χότζα δυστυχώς δεν μπορείς να πας γρήγορα, ο δρόμος είναι υπερβολικά στενός και μέσα στα δέντρα και έτσι και διασταυρωθείς με άλλον μπορεί να γίνει ατύχημα. Αρα σεμνά... είναι όμως πανέμορφα.

Με άλλα λόγια, η SS2 είναι ωραία για να λες ότι πήγες και λόγω ομορφιάς αλλά από οδήγηση λίγα πράγματα (έχω περάσει από Μπάρο 5-6 φορές πάντα το ίδιο είναι) :s_no

Από τις παραπάνω διαδρομές φανταστικές οι SS3 και SS4, ας μην επεκταθώ :superman:

Στην SS3 έχει και διασταύρωση για Βάλια Κάλντα, είχα πάει να περάσω από εκεί προ ετών και είχε πάρει το δρόμο ένα ρέμα και πέρασε πάνω από τις πέτρες μόνο ένας βοσκός με Jimny με τρέιλερ με σκυλιά αλλά εγώ δεν χώραγα από το πέρασμα του Jimny (βουνό πέτρες από τη μία, χάος από την άλλη...) και αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω και να πάω την άλλη μέρα από την κλασσική είσοδο από Περιβόλι.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
nass έγραψε:Πήγα προ 15 ημερών ημερήσιο road trip Αθήνα-Θεσσαλονίκη 850 χλμ. :s_cool

Η συνολική διαδρομή που ακολούθησα ήταν:

Road section 1: Αθήνα-Λιβαδειά (από αυτοκινητόδρομο)
Special stage 1: Λιβαδειά-Δεσφίνα-Ιτέα-Ναύπακτος all time classic
Road section 2: Ναύπακτος-Γεφύρι Πλάκας-Πράμαντα (από Ιωνία)
Special stage 2: Πράμαντα-Μπάρος-Χαλίκι-Ανήλιο-Μέτσοβο
Ανασυγκρότηση (σύντομη): Μέτσοβο
Special stage 3: Μέτσοβο-Μηλιά-Κρανιά-Γρεβενά
Road section 3: Γρεβενά-έξοδος Πολύμυλος (Εγνατία)
Special stage 4: Πολύμυλος-Καστανιά-Βέροια
Road section 4: Βέροια-Θεσσαλονίκη (Εγνατία)

Τέτοιες διαδρομές προσπαθώ να κάνω 1-2 φορές το χρόνο και είναι ο ένας λόγος που δεν αγοράζω ως κύριο αυτοκίνητο ηλεκτρικό (ο άλλος είναι ότι δεν έχω δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι ή το γραφείο) παρά την εκτίμηση που έχω στο φανταστικό powertrain των Tesla
Ανεφοδιασμοί αγνή 100άρα: Αθήνα-Ναύπακτος-Γρεβενά που με έβγαλε έως Λάρισα στο γυρισμό.

Για την SS2 που είναι το θέμα: στα Τζουμέρκα έπαθαν πολλές καταστροφές από πρόσφατες θεομηνίες (από Ντάνιελ και δώθε) και όλοι οι δρόμοι που πέρασα ώς μονή Κηπίνας ήταν σε άθλια κατάσταση (λακούβες-χάσματα και τέτοια) ή τους επισκεύαζαν. Δεν αξίζει για οδήγηση, μόνο απλό πέρασμα.

Από μονή Κηπίνας έως Μπάρο είναι πολύ καλό ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ 3 Km πριν το Μπάρο (από Καλαρύτες) έχει "κάτσει" ο δρόμος και πηγαίνοντας από αρκετά περισσότερα χλμ. από όσα θα έπρεπε βρήκα κάτω και εν γένει ταλαιπώρησα το αυτοκίνητο (χωρίς εμφανείς ζημιές μέχρι στιγμής...)
Επίσης μεγάλη προσοχή γιατί είναι γεμάτο αγελάδες σε κάποια σημεία.
Από Μπάρο-Χαλίκι έως Μάντρα Χότζα πολύ καλό επίσης για όποιον αντέχει την απότομη κατηφόρα από Μπάρο (πάλι έχει λακούβες σε 2-3 σημεία).
Μετά τη Μάντρα Χότζα δυστυχώς δεν μπορείς να πας γρήγορα, ο δρόμος είναι υπερβολικά στενός και μέσα στα δέντρα και έτσι και διασταυρωθείς με άλλον μπορεί να γίνει ατύχημα. Αρα σεμνά... είναι όμως πανέμορφα.

Με άλλα λόγια, η SS2 είναι ωραία για να λες ότι πήγες και λόγω ομορφιάς αλλά από οδήγηση λίγα πράγματα (έχω περάσει από Μπάρο 5-6 φορές πάντα το ίδιο είναι) :s_no

Από τις παραπάνω διαδρομές φανταστικές οι SS3 και SS4, ας μην επεκταθώ :superman:

Στην SS3 έχει και διασταύρωση για Βάλια Κάλντα, είχα πάει να περάσω από εκεί προ ετών και είχε πάρει το δρόμο ένα ρέμα και πέρασε πάνω από τις πέτρες μόνο ένας βοσκός με Jimny με τρέιλερ με σκυλιά αλλά εγώ δεν χώραγα από το πέρασμα του Jimny (βουνό πέτρες από τη μία, χάος από την άλλη...) και αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω και να πάω την άλλη μέρα από την κλασσική είσοδο από Περιβόλι.

Φανταστική διαδρομή! Saved.

Με τι αμάξι το έκανες ;

< >