Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
GTS έγραψε:Kαννες είναι 10Χ καλύτερη περατζάδα από Νίκαιας. Νίκαια είναι γενικά να πας βόλτα στην πόλη και λίγο στην παραλία, εστιατορεια κλπ, πολλά κομμάτια της παραλίας δεν έχουν κόσμο συν ότι έχει πέτρες. Πήγαινε Κάννες και θα με θυμηθείς.
Μου το είχαν πει από παλιά ότι οι Κάννες είναι καλύτερες, το έχω υπόψη μου.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#904166 Αφου θα πατε χωρίς αυτοκίνητο, καλύτερα να μεινετε στη Νικαια (παραλία) και να μετακινείστε ανατολικά ή δυτικά με το πολυ βολικό τρένο. Εχει και καραβακια που πανε απο Νικαια Μονακό, βλεπεις πολυ ωραια και την ακτογραμμη.
Το κακο ειναι οτι θα πατε εποχη με αρκετο κοσμο, αλλα με το τρενο δεν θα εχετε προβλημα. Εχω παει το 4ημερο της τρελας (φεστιβαλ καννων και F1 Μονακο) και παρόλο το "λεφούσι" μετακινουμασταν ανετα με το τρενο.
Ωραια ειναι και τα χωριουδακια βόρεια της ακτογραμμης, αλλα για τοσες λιγες μερες και χωρις δικο σας μεσο δε νομιαζω να βολευει.
Καλα να περασετε και προσοχη μη διασταυρωθειτε με την κορη :shifty:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#904169 Και η Menton είναι εξαιρετική :inlove:

Επίσης η διαδρομή η παραθαλάσσια διαδρομή από Νίκαια προς Μονακό είναι μία εμπειρία από μόνη της (με στάση στο Eze και τελικό προορισμό το Μονακό).

Η Νίκαια σαν Νίκαια δε λέει πολλά, ούτε συγκρίνεται με τις Κάννες (που είναι άλλος κόσμος, φανταστική πόλη). Στη Νίκαια αξίζει μόνο η μεριά προς Villefranche-sur-Mer, όλη η ακτογραμμή και τα στενά από πάνω της έχει φανταστικές βίλες και γενικά έχει σοβαρή αισθητική το μέρος.
Για μένα παρότι το τρένο προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες, θεωρώ ότι η συνταγή της επιτυχίας για την περιοχή είναι αυτοκινητάκι και διαμονή πέριξ των Καννών (που έχει αρκετά φτηνές επιλογές στα περίχωρα ~10-15 λεπτά απ' τις κάννες)
Άβαταρ μέλους
By bebes
#904187 Την τελευταία φορά που πηγα στην περιοχή, ήμουν με το Σουμπαρου και μειναμε τρεις μερες Εζε.
Δεύτερο 15ημερο Αυγούστου, η κίνηση ορισμένες φορες ηταν εξοργιστική, ειδικά στα στενα δρομακια που ανεβοκατεβαίνουν στα χωριά.
Με το τρένο προφανώς δεν εχεις την ιδια ευχαριστηση που εχεις οδηγώντας, αλλά εχει κι αυτο καποια πολυ ομορφα κομμάτια (να πιασεις πλευρα που να βλεπει θαλασσα) και κυρίως: παει στην ωρα του.
Απο τις πιο εντονες εικονες που μου αποτυπώθηκαν ειναι η έξοδος απο τον σταθμό του Μονακό (ο οποίος ειναι χτισμενος μεσα σε βραχο) :inlove:
Εικόνα

Σχετικά με τη διαμονή: Δεν εχω μεινει Καννες για να εχω αποψη, αλλά στην παραλία της Νίκαιας einai ολα ευκολα. Βόλτα, φαγητο, συγκοινωνιες κλπ και καλύτερα να μείνεις (παραλία και) κοντα στην παλια πολη
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bebes έγραψε:...Απο τις πιο εντονες εικονες που μου αποτυπώθηκαν ειναι η έξοδος απο τον σταθμό του Μονακό (ο οποίος ειναι χτισμενος μεσα σε βραχο)....
Σχετικά με τη διαμονή: Δεν εχω μεινει Καννες για να εχω αποψη, αλλά στην παραλία της Νίκαιας einai ολα ευκολα. Βόλτα, φαγητο, συγκοινωνιες κλπ και καλύτερα να μείνεις (παραλία και) κοντα στην παλια πολη
Όταν κοίταζα τα τραίνα και τους σταθμούς κατάλαβα ότι ο σταθμός στο Μονακό ξεφυτρώνει από το βράχο. Και ότι έχει πολλές σκάλες για κάτω. Άραγε έχει ασανσέρ για προς τα πάνω; Γαιτί λέω να πάω με λεωφορείο και να γυρίσω με τραίνο.
Νομίζω υπάρχουν 2 δρόμοι (και διαφορετικά λεωφορεία) ένας χαμηλά κι ένας ψηλά από Εζε. Το Εζε λέει κάτι για να το περπατήσεις και όχι απλά να το περάσεις με το λεωφορείο;
Ναι έκλεισα στην παραλία στη Νίκαια σχετικά κοντά στην παλιά πόλη.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#904190 Το Εζε είναι ενα μικρο παραδοσιακό χωριουδακι, το οποίο εχει σχεδόν ατόφια την παλια μεσαιωνική περιτυχισμένη "πόλη" (χωριο καλυτερα).
Νομιζω το πλεονεκτημα του ειναι η θεση του και η θέα και οχι το χωριο (άλλωστε παρόμοια σίγουρα θα εχεις δει αρκετα στην υποολοιπη Ευρώπη).
Σχετικά με το Μονακό. Αν θυμαμαι καλά, ειχε πολλές κυλιομενες, είτε σκάλες είτε απλα διαδρόμους (όπως στα αεροδρόμια). Μιλάμε για κυριλέ καταστάσεις. Επίσης είχε πολλά ασανσερ ακομα και στον δρόμο που περπατούσες. Υπήρχαν δημόσια ασανσερ και γλύτωνες σκαλια και ποδαρόδρομο.

Αν καταλαβα καλα, θα πας για τρεις μερες.
Οπότε: μια μερα θα πας σιγουρα Κάννες (ο σταθμος ειναι πολύ κοντα στην παραλία και στο κτήριο του φεστιβαλ), μαι μερα Μονακο. Προσωπικα για τρεις μερες δεν θα ξεκολουσα απο την ακτογραμμη. Οι αποστασεις ειναι σύντομες (με το τρενο) οπότε θα κινεισαι ανετα και γρηγορα προς οπου θελεις.
Αν σας αρεσει, θα ξαναπατε σε πιο χαλαρη εποχη και θα νοικιασετε αυτοκινητο να ευχαριστηθείτε τις διαδρομες πανω και κατω :shifty:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bebes έγραψε:...Αν σας αρεσει, θα ξαναπατε σε πιο χαλαρη εποχη και θα νοικιασετε αυτοκινητο να ευχαριστηθείτε τις διαδρομες πανω και κατω :shifty:
Αυτό ακριβώς ήταν ο αρχικός στόχος από την αρχή του θέματος και παραμένει. Χαλαρή εποχή με διαδρομές, χωριά και κάστρα με αυτοκίνητο, κάμπριο βεβαίως βεβαίως.
Απλά προέκυψε αυτή η ευκαιρία με την κόρη.