Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By glf
#890620 Και γω που δεν έχω θέμα να χρησιμοποιώ ΜΜΜ στα ταξίδια μου, στην Κύπρο μόνο με αυτοκίνητο έχει νόημα να τριγυρνάς.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#890621 Μάλιστα. Τα ταξί τουλάχιστον είναι φθηνά;

Το carjet δίνει για μια μέρα μικρό με φουλ ασφάλεια γύρω στα 45. Είναι σαν το doyouritaly.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#890630 Ταξί 8-10 ευρώ ταρίφα, όχι δεν είναι καθόλου φτηνά.

Αν θες να γυρίσεις καλύτερα να νοικιάσεις

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#890656 ... και να θυμάσαι να οδηγάς ανάποδα :)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#890663 500 φορές έχω πάει Αγγλία, έχω μείνει και 2 χρόνια αλλά ποτέ δεν άρπαξα την ευκαιρία να οδηγήσω εκτός από λίγο σε ένα πάρκινγκ Sainsbury's την προτελευταία φορά
Άβαταρ μέλους
By glf
#890664 Εγώ αφού έκανα το αγροτικό μου στην Κύπρο 1 βδομάδα, όταν πήγα Αγγλία πήρα και κει αυτοκίνητο στο χαλαρό κιόλας :) Αλλά για επαρχία.
Αν το κάνεις με τη σωστή σειρά έρχεται και κουμπώνει lol
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#891104 Πάφος feedback

Αφού περάσαμε πάνω από κάτι ξεραΐλες με το αεροπλάνο λέω πού ήρθαμε. Λίγο μετά εμφανίστηκαν και οι παραπάνω πισίνες.

Λεωφορείο 612 από το αεροδρόμιο το οποίο είναι κάθε μια ώρα περίπου. Εισιτήριο 2€ το οποίο το βγάζεις μόνο από τον οδηγό και μόνο σε μετρητά.
Υπάρχει και το ημερήσιο εισιτήριο 6.50€ (από το πρωί εως το βράδυ) και πάλι το παίρνεις από τον οδηγό. Στα εκδοτήρια βγάζεις μόνο εβδομαδιαία και άλλα. Τα λεωφορεία μπορεί να έχουν αραιά δρομολόγια αλλά τουλάχιστον είναι Άγγλοι στην ώρα τους.

Άφιξη λοιπόν στο τέρμα στον Τάφο των Βασιλέων και το ξενοδοχείο ήταν εκεί δίπλα, το Κέφαλος Damon είχαμε κλείσει. ~100€ με ημιδιατροφή. Αν με ξαναρωτούσες θα έπαιρνα το απλό με πρωινό.
3 πισίνες, τζακούζι και δε συμμαζεύεται.

Το Σάββατο έπαιξε αραλίκι στο ξενοδοχείο. Βουτιά, κοκτέιλ (5€ τα είχε τα δοκιμάσαμε σχεδόν όλα). Είχε και ένα γαμάτο σάντουιτς με χαλούμι και λούντζα :eat:

Κυριακή μετά τα πρωινά και το checkout βγάλαμε το ημερήσιο και πήγαμε κάτω παραλία, καφεδάκι, βόλτα μέχρι το Κάστρο (και είσοδο). Πολύ ζέστη και πολύ υγρασία.

Οπότε επόμενη στάση προς τα πάνω. Πήραμε λεωφορειάκι για παλιά πόλη. Μας άφησε σ'ένα ξεκάρφωτο σημείο που τελικά ήταν η δημοτική αγορά, δυστυχώς κλειστή (Κυριακή γαρ). Οπότε ψάχνοντας πού να πάμε μπήκαμε σε κάτι στενάκια.

Εκεί πέσαμε σ'ένα μεζεδοπωλείο που έπαιζαν live μουσικούλα και λέω ωραία φάση οπότε μιας και είχε μεσημεριάσει και ήταν ωραίο το vibe κάτσαμε να τσιμπήσουμε κάτι και να δροσιστούμε. Ωραίοι οι μεζέδες και το κλίμα. :iconcool:

Έπειτα ανηφορίσαμε προς τον κεντρικό σταθμό Καραβέλα για να κατηφορήσουμε προς το ξενοδοχείο. Βάλαμε τα μαγιό μας, κάναμε βουτιά και αράξαμε μέχρι να φύγουμε για το αεροδρόμιο όπου εκεί φάγαμε άλλες 5 ώρες αφού είχε καθυστέρηση η Ryan :x
4 το πρωί πέσαμε στο κρεβάτι και σε λίγο θα έπρεπε να πιάσουμε δουλειά.

Εν κατακλείδι: Ωραία ήταν για ένα ΣΚ, αν ξαναπήγαινα θα ήταν πιο κεντρικά (Λάρνακα; ) και θα νοίκιαζα αυτοκίνητο αν ήταν πιο πολλές ημέρες. Αλλά σίγουρα όχι τέτοια εποχή, πιο νωρίς γιατί το 27ρι εκεί έμοιαζε με 35ρι+
Άβαταρ μέλους
By dimik
#891105 Όχι και Λάρνακα, από το κακό στο χειρότερο

Καλη είναι και η Λάρνακα ίσως η καλύτερη για ήρεμες βόλτες.
Το αυτοκίνητο όμως είναι must σε τέτοιου είδους νησί.

Αν οι 27 σου φάνηκαν 35 που να ζήσεις και τους πραγματικούς 35

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#891128 Η Λεμεσός ήταν μάλλον η καλυτερη (για τα δικα μας γουστα).
Και μετα η πρωτεύουσα που εχει άλλη αρχοντια σε σχεση με τις άλλες πόλεις.

Η Πάφος δεν μας αρεσε καθόλου, ουτε η οπανω, ούτε η κατω
Άβαταρ μέλους
By glf
#891213 Πάφο είχα προλάβει μόνο μια μέρα και τη φάγαμε κυρίως στους αρχαίους τάφους, ωραίο μέρος αρκεί να μη πας μεσημέρι και σε φάει ο ήλιος :)
Εγώ είχα πάει μια βδομάδα Λευκωσία και είχα αυτοκίνητο οπότε κάθε μέρα πιάναμε και άλλο μέρος. Αλλά βραδάκι βγαίναμε Λευκωσία.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#892335 Taxi Λάρνακα Πάφος περίπου 130 ευρώ (!).
Λάρνακα - Λεμεσός, ή Λάρνακα Λευκωσία περίπου στα 70 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#892917 Επιστροφή από τουρνέ - Λάρνακα - Λεμεσός - Πάφος - Λεμεσός - Λάρνακα.
Τα ταξί πιο ακριβά σε σχέση με πέρσι. 90 ευρώ Λάρνακα Λεμεσός ενώ 70 πέρσι.
Είδα 3-4 ατυχήματα στα highways - από την άλλη σε Λεμεσό έχουν βάλει κάμερες σε φανάρια και ο κόσμος μάλλον προσέχει.
Άβαταρ μέλους
By dimik
citastak έγραψε:Επιστροφή από τουρνέ - Λάρνακα - Λεμεσός - Πάφος - Λεμεσός - Λάρνακα.
Τα ταξί πιο ακριβά σε σχέση με πέρσι. 90 ευρώ Λάρνακα Λεμεσός ενώ 70 πέρσι.
Είδα 3-4 ατυχήματα στα highways - από την άλλη σε Λεμεσό έχουν βάλει κάμερες σε φανάρια και ο κόσμος μάλλον προσέχει.
Η Λεμεσός παίζει να είναι πρωταθλήτρια στα ατυχήματα παρά τις κάμερες.
Στον περιφερειακό aka highway γίνεται χαμουλης καθε πρωι, και αν γίνει ατύχημα = ουρές χιλιομέτρων και διαδρομή 10χλμ γίνεται σε μια ώρα.

Οι κάμερες δε είναι σε συγκεκριμένες διασταυρωσεις και κάνουν πολύ καλή δουλειά, αν πχ πατήσεις την γραμμή πριν την διαβαση 80 ευρώ, αν περάσεις γραμμή και πατήσεις διάβαση = 300 γιατι πέρασες κόκκινο φανάρι.
Βέβαια αυτό έχει και σαν αποτέλεσμα κάποιοι να φρεναρουν τελευταία στιγμή και ο από πίσω που μιλάει στο κινητό να καρφώνεται πάνω τους

Για μένα πρέπει να βάλουν κάμερες σε όλες τις διασταυρωσεις μαζί με έξυπνα φανάρια και χρονόμετρα μπας και βελτιωθεί λίγο η κίνηση.

Επίσης παίζουν και βανακια ιδιωτικής εταιρείας με κάμερες ταχύτητας, την στήνουν σε διαφορετικά σημεία κάθε μέρα και σου έρχεται η φώτο και το εξώδικο συστημένα.

Τώρα για τα ταξί, καλύτερα να νοικιάσεις αυτοκίνητο γιατί στο τέλος θα σου βγει φτηνότερα.

< >