Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#401122 Καλησπερα σας παιδια!

Θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με κατι.

Εχω εδω και μια 5ετια ενα sym symphony sr150. Μεχρι ωρας εχει διανυσει 28.000χλμ, απο τα 12.000 και μετα απροβληματιστο και για τη πολη πολυ καλο εργαλειο, ευελικτο, νευρικο, οικονομικο, πολυ καλα φρενα. Τα κακα του ειναι οτι ειναι θεοσκληρο, και η μεταδοση του ειναι ΓΤΦ. Επειδη τα απογευματα θα χωθω στο delivery και δεν εχω αλλο μηχανακι φυσικα, θα χωθω με αυτο. Θα ηθελα καποια στιγμη να αναβαθμιστω, να αγορασω καποιο μεγαλυτερο μηχανακι (σκουτερ παλι, μπορει και light μηχανη, αλλα για κυρια χρηση στη πολη δε νομιζω να ειναι καλη η μηχανη). Το θεμα μου ειναι, το συγκεκριμενο μηχανακι το εχω απο καινουριο, ειναι σε αριστη κατασταση, εχει ενα γδαρσιμο ολο κι ολο το οποιο το εκανε ο πατερας μου καθως το εβαζε στο γκαραζ και του εφυγε και το ακουμπησε σε εναν τοιχο. Να το χωσω στο delivery η να το πουλησω τωρα που πιανει ακομα τιμη, να παρω ενα παπακι, να βαλω λεφτα στην ακρη για το επομενο? Στη κατασταση που ειναι το δικο μου, πιανει ακομα 1200 ευρω, αν το φορτωσω ομως με χιλιομετρα μπορει να πεσει δραματικα η τιμη του ας πουμε.

Και μια φωτο για ποιο μηχανακι μιλαμε.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#401125 Τα παπάκια πόσο πάνε; Πχ ένα Lifan; Γιατί αν είναι να δουλέψεις delivery, τότε παπάκι θα πρέπει να έχεις. Αν είναι να το κάνεις για λίγα μεροκάματα, εννοείται πας με το σκούτερ. Τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου;
Το πρόβλημα με τα σκούτερ είναι πως καίνε παραπάνω και κοστίζουν αρκετά παραπάνω στην συντήρηση. Γι' αυτό και σχεδόν πάντα τα ντελίβιρι δουλεύουν παπί.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
Anonymous Founder έγραψε:Τα παπάκια πόσο πάνε; Πχ ένα Lifan; Γιατί αν είναι να δουλέψεις delivery, τότε παπάκι θα πρέπει να έχεις. Αν είναι να το κάνεις για λίγα μεροκάματα, εννοείται πας με το σκούτερ. Τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου;
Το πρόβλημα με τα σκούτερ είναι πως καίνε παραπάνω και κοστίζουν αρκετά παραπάνω στην συντήρηση. Γι' αυτό και σχεδόν πάντα τα ντελίβιρι δουλεύουν παπί.

Η συντηρηση ειναι που με φοβιζει παραπανω. Ενα astrea ας πουμε 100ρι, στα 100χλμ καιει 4-5 ευρω, το δικο μου το σκουτερ και αυτο καπου εκει καιει. Αλλα δεν εχει τα ιδια φρενα ας πουμε που ειναι μεγαλο μειον για ενα μηχανακι για αυτο τα ψιλοφοβαμαι τα παπακια. Θα κανω κανα 6μηνο σιγουρα delivery, οποτε δε θα ειναι για μεροκαμματα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#401167 Για μένα η λύση παπί είναι μονόδρομος. Πούλα το όπως είναι και πάρε ένα αξιοπρεπές παπί (όχι πανάκριβο, ούτε καινούριο) και κάνε τη δουλειά σου οικονομικά.
Το σκούτερ έναν ιμάντα, ένα σέρβις κλπ +την κατανάλωση, θα σου πάει πολλαπλάσιο σε κόστη!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#401169 Τα παπάκια καίνε 2 λίτρα στα 100.
Βρες ένα παπί όχι πολύ παλιό HONDA, Yamaha, Kawasaki να κάνεις δουλειά.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By edmond
Morx έγραψε:Πουλα το και παρε ενα Honda Vison 100cc ψεκαστο. Καλυτερο απο παπι imho... :)

Όπως είπαν όμως και οι προλαλήσαντες, delivery=παπί. Καθαρά απο θέμα κόστους βέβαια. Κόστος χρήσης δηλαδή. Και δεν νομίζω οτι συντήρηση σε σκούτερ χόντα θα είναι και το πιο φθηνό πράγμα του κόσμου.
Εκτός κι αν το χρονοδιάγραμμα που μας ανέφερε ο mad max περί 6μήνου είναι λίγο πολύ ρεαλιστική, οπότε τσιμπάει καινούργιο το άνωθεν χοντίδιο και δεν προλαβαίνει να το χαρχαλέψει. Γιατί το sym αν το ρίξει τώρα στην δουλειά φοβάμαι οτι μετά το πέρας αυτής δεν θα είναι πια το ίδιο.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#401204 To συγκεκριμενο Vision, για να το προτεινω, εχω λογους.

Ανα 3-4000χλμ λαδακι. Φιλτρο δεν εχει, παρα μονο σιτα.
Ο ιμαντας ανα 15000 (ουτε να λαδωνεις ουτε να μαλακιζεσαι) ... bando βρισκεις με ενα 25άρι. Μπιλιες κρατανε τα διπλασια... ξεφτιλα τιμες και αυτες.
Τα φρενα του, ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερα, ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ μπροστα απο ενα παπι.... οπως επισης και τα φωτα του. Το σασι επισης.
Δε συζηταω για ανεση και προστασια απο νερα...

Ειναι ψεκαστο, με σταθερες επιδοσεις, ουτε ρυθμιζεις αερα, ουτε ρελαντι και ΑΣΤΕΙΑ καταναλωση βενζινης...
To παλικαρι που κανει τα δρομολογια στη δουλεια, με το γκαζι απο στοπ σε στοπ... μου ειπε για ενα τεποζιτο 190χλμ αυτονομια.
Λιγο πιο κατω απο 3λ/100.

Μια η αλλη ερχεται με το παπι...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#401231 Καλά αυτά που λες, ωστόσο απλά δεν παίρνεις σκούτερ για ντελίβερι. ΟΜΩΣ αν είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας -όπως αναφέρθηκε- τότε για ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ αποκτά μια κάποια υπόσταση το σκεπτικό σου.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
Morx έγραψε:To συγκεκριμενο Vision, για να το προτεινω, εχω λογους.

Ανα 3-4000χλμ λαδακι. Φιλτρο δεν εχει, παρα μονο σιτα.
Ο ιμαντας ανα 15000 (ουτε να λαδωνεις ουτε να μαλακιζεσαι) ... bando βρισκεις με ενα 25άρι. Μπιλιες κρατανε τα διπλασια... ξεφτιλα τιμες και αυτες.
Τα φρενα του, ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερα, ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ μπροστα απο ενα παπι.... οπως επισης και τα φωτα του. Το σασι επισης.
Δε συζηταω για ανεση και προστασια απο νερα...

Ειναι ψεκαστο, με σταθερες επιδοσεις, ουτε ρυθμιζεις αερα, ουτε ρελαντι και ΑΣΤΕΙΑ καταναλωση βενζινης...
To παλικαρι που κανει τα δρομολογια στη δουλεια, με το γκαζι απο στοπ σε στοπ... μου ειπε για ενα τεποζιτο 190χλμ αυτονομια.
Λιγο πιο κατω απο 3λ/100.

Μια η αλλη ερχεται με το παπι...

Μα και το μηχανακι αυτο πανω κατω τα ιδια θελει, στα 15.000 ειναι το μεγαλο σερβις, λαδια ανα 3.000χλμ, ουτε αυτο εχει φιλτρο λαδιου αλλα σιτα, το μονο κακο ειναι οτι με τον χειρισμο μου, καιει 3.5λ/100χλμ. Μπιλιες εχω αλλαξει με dr.pulley, απο 10 στα 12 γραμμαρια και ειναι πιο στρωτη η λειτουργια του σε σχεση με τα μαμα, και δεν εχουν φαγωθει επισης καθολου οι μπιλιες. Εγω απλα σε οτι παπι εχω οδηγησει, φοβαμαι το οτι δεν εχουν τοσο πλατυ λαστιχο οσο εχει αυτο το σκουτερ και οτι δεν εχουν καθολου μα καθολου φρενα σε συγκριση με αυτο το μηχανακι, για αυτο και το σκεφτομαι διπλα και ρωταω. :tomato:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#401276 Ε καλά οποιαδήποτε σύγκριση παπιού με σκούτερ είναι άνιση. Άλλο πράγμα το ένα άλλο το άλλο. Σαν επιδόσεις (με την ευρύτερη έννοια) σαφώς και τα σκούτερ υπερτερούν. Με το ανάλογο τίμημα βέβαια.
Btw για Αθήνα μιλάς έτσι;
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
edmond έγραψε:Ε καλά οποιαδήποτε σύγκριση παπιού με σκούτερ είναι άνιση. Άλλο πράγμα το ένα άλλο το άλλο. Σαν επιδόσεις (με την ευρύτερη έννοια) σαφώς και τα σκούτερ υπερτερούν. Με το ανάλογο τίμημα βέβαια.
Btw για Αθήνα μιλάς έτσι;

Σιγουρα δεν αντιλεγω, για να φτασει ενα παπι τις αναλογες επιδοσεις σε επιπεδο ενεργητικης ασφαλειας, μιλας μετα για παπι που κανει 2.500€+. Και αυτο το σκουτερ βεβαια αεροψυκτο ειναι, χανει παρα πολυ απο τη μεταδοση του βεβαια, που μιας και ημουν εξωτερικο τοσα χρονια, σκεφτομουν να βαλω μια malossi, να ειναι πιο αμεσο γιατι πατιναρει πολυ και χανει στη πορεια επισης πολυ. Οχι οχι για Αιγιο μιλαω, οι αποστασεις ειναι σχετικα μικρες, θα μαζευει κανα 30ρι χλμ την ημερα μαξ το μηχανακι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#401293 Μην πειράξεις τίποτα αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις για δουλειά. Όσο πιο μαμά τόσο καλύτερα.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#401302 Να μη το πειραξω λες ε Νικο? Απλα σκεφτομαι οτι με αυτο θα εχει πολυ καλυτερη οδηγησιμοτητα, και θα πεσει και η καταναλωση του.
edmond έγραψε:30 χλμ και εύκολα χλμ προφανώς. Έτσι μπαίνει και η παράμετρος να κρατήσεις αυτό που έχεις.

Ευκολα δε τα λες, αλλα χιλιομετρα Αθηνας δεν ειναι.