- 06 Οκτ 2015, 12:46
xenos έγραψε:...
Καλησπέρα...
Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείς πιο σοβαρά 2 παραμέτρους:
α) Πόσο είσαι σίγουρος ότι θέλεις 300ρι και
β) Τι σημαίνει "μεγάλοι τροχοί" για εσένα
Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν έχεις πρόθεση να το βγάλεις εκτός πόλης, ότιδήποτε πάνω από 125κ.εκ. θα σε καλύψει (ανάλογα με τα κιλά σου, βέβαια). Επειδή είσαι έμπειρος μοτοσυκλετιστής, πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα επιδόσεων για το σκούτερ, είτε 150 είναι είτε 300 θα ξενερώσεις αμέσως, αλλά έχεις καλύτερες πιθανότητες να εκτιμήσεις την άνεση και την οικονομία που προσφέρει, που είναι και η ουσία αν το σκεφτείς. Αν πάρεις απόφαση ότι δε θα το πηγαίνεις πάνω από 110-120 στον ανοιχτό δρόμο, ακόμα και ένα 150ρι έχει εξαιρετικά καλές επιταγχύνσεις από στάση και ρεπριζ για τη χρήση μέσα στην πόλη (από στάση και μέχρι τα 80 τουλάχιστον).
Όσο αφορά τους μεγάλους τροχούς, προσωπικά πιστεύω ότι αν είναι μεγαλύτεροι από 12-13 ίντσες είσαι εντάξει (η στροφορμή έχει εξίσου να κάνει και με τη μάζα του στροφείου ειδικά στην περιφέρεια, αρα έχει σημασία και το πόσο χοντρά λάστιχα έχει). Δεν είναι τυχαίο που πολλοί κατασκευαστές στα κορυφαία μοντέλα τους δεν επιλέγουν 17αρια αλλά χοντρά 14-15αρια που νομίζω ότι είναι κάπου στη χρυσή τομή μεταξύ ευελιξίας και ασφάλειας.
Ούτως ή άλλως μετά το fazer θα χρειαστεί αρκετά ανοικτό μυαλό και υπομονή για να συνηθίσεις οτιδήποτε αυτής της κατηγορίας (αλλά μακρόπνοα πιστεύω ότι θα είσαι χαρούμενος με την επιλογή σου).
Το 300sh δεν είναι τυχαίο που είναι best seller. Αν αντέχεις τη φάτσα του (εμένα μου θυμίζει παπί με στεροειδή) ΙΜΗΟ μην κοιτας ούτε πόσο έδωσες τη fazer ούτε 3 κατοστάρικα πάνω ή κάτω, πάρε το καλύτερο που μπορείς. Για το ABS δεν έχω εμπειρία, αλλά για το CBS της Honda, επειδή έκανα αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα με το αδερφάκι του Sh, το @150, μπορώ να σου πω ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και ασφαλές, μόλις το συνηθίσεις(αν αποφασίσεις να μην προσπαθείς να το δεις σα μοτοσυκλέτα, φυσικά).
Με βάση τα όσα έγραψα πιο πάνω, νομίζω ότι μπορείς να βολευτείς και με ένα 150sh (όσο γίνεται πιο καινούργιο πχ
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6857507/ ) αλλά αν θέλεις ΄σωνει και καλά 300ρι μπορείς να δεις και άλλα με λίγο μικρότερους τροχούς (πχ sportcity
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6815278/ ). Θα επέφευγα οτιδήποτε αερόψυκτο και μάλλον θα προτιμούσα κάποια εταιρία που εμπιστεύομαι από τις μηχανές της (αγία τετράδα και piaggio group). Πέρα από τα μπλιμπλίκια αξεσουάρ(Σ) τα περισσότερα kymco/sym/tcb κλπ μου φαίνονται ελεεινά από πλευράς ποιότητας. Για εμένα έχει σημασία να μην παράγει σιχαμένο ήχο (όλα τα ασιατικά αερόψυκτα αλλά και τα ιταλικά leader/quasar) αλλά και κραδασμούς (το 150ρι της honda είναι απλά μαγευτικό).
Τέλος, η γνώμη μου είναι ότι τα σκούτερ γερνάνε πολύ πιο γρήγορα από τις μοτοσυκλέτες (κυρίως λόγω των πλαστικών μερών και επειδή γενικά τα σκίζεις κάθε μέρα μέσα στην κίνηση). Ενώ, λοιπόν, μια μηχανή με 30-40Κχλμ δε θα με προβλημάτιζε ιδιαίτερα, ένα σκούτερ με τόσα χλμ το θεωρώ γερασμένο.
.. ___
../ ___ \
(O\ | /O)