Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bujinkan έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:E βασικά Ιούνιος Ιούλιος. Μετά αρχιζουν οι βροχές και πιο μετά τα κρύα

ΙΜΟ, υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα να κάνεις απ το nordkapp στην Νορβηγία, το οποίο απλά το κάνεις για να πεις ότι πήγες στο βορειοτερο τμήμα της ευρώπης

Βασικά δεν κάνω τίποτα για να πω ότι έκανα αυτό....πιστεύω ότι ένα τέτοιο ταξίδι είναι εμπειρία ανεπανάληπτη..

.

Εχει δικιο ο drifter Αχχιλεα. Το Nordkapp ειναι το "απολυτο" ταξιδι αντοχης με μοτο, αλλα αν θες εμπειρια ανεπαναληπτη θα σου ελεγα Πυρηναια :inlove: και πιο κοντα μας Αλπεις -Δολομιτες.
Απειρως πιο ενδιαφερουσες διαδρομες με μοτο.
Εικόνα

Εικόνα

Αν δεν βαριεσαι μπες στο mybike.gr πηγαινε στα ταξιδιωτικα και δες φωτο-χαρτες κτλ. Μια μικρη γευση οι φωτο παραπανω.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Morx έγραψε:Εισαι φλωρος.

Τσιμπα ενα GSR600 με 2500 φουλ παζαρεμενο
Πολλοι νομιζουν θα φυγει αυριο με 3500... ή ειναι φτιαχγμενα απο χρυσαφι και η τζαπανιλα τρεχει απο τη βρυση ενα πραμα.
Μοντελο 10ετιας και μηχανακια 5+ χρονων ... που η Suzuki τα 'χει πεταξει απο τη γκαμα με κλωτσιες.

Οπως ειπες, ειναι ΠΟΛΥ μηχανακι στα λεφτα που το βρισκεις. Παρτο, παντρεψου το ... και ολα καλα.
Ενα καλυτερο μπροστινο θελει και εισαι αρχοντας!!

Zorz έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Εκτος και αν ζωστω εξοπλισμο, ζωνη μεσης και κανω το Αθηνα-Καλαματα με το σκουτερ :lipsealed:
Με 100χαω ταχυτητα ταξιδιου και 3,5+ ωρες για το ταξιδι θα αισθανομαι τις τριχες του προσωπου να μακραινουν μεσα απο το κρανος. :svivhaha:

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια! :s_roses :s_howdy

I concur ότι είσαι φλώρος. :shifty: Υπενθυμίζω ότι έχω κάνει το Λονδίνο - Le Mans με PCX 125. Εντάξει, είμαι βλαμένος από κούνια, αλλά μια χαρά πας Καλαμάτα με SPORTCITY. Το 250ρι κιόλας! :rtfm:

Δεν ειμαι φλωρος ρε!
Απλα δυσκολευομαι να εμπιστευτω το σκουτερ για να κανει 500χλμ σε 2 μερες.
Απο τοτε που το πηρα κανει ενα θορυβο ψηλα στην κεφαλη, ο μαστορας λεει οτι ολοι οι quasar κινητηρες το κανουν και οτι ειναι απο τον αποσυμπιεστη.
Επισης οι κλασικοι θορυβοι της μεταδοσης δεν μου εμπνεουν εμπιστοσυνη. :s_dunno

Morx, θα ηθελα να εχει ABS γιατι σωζει ζωες, ειδικα σε μοτο με 100 αλογα και ειδικα μεσα στην πολη .

Βρηκα αυτα τα δυο

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/8065767/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7724875/
Το δευτερο ειναι ιδιωτη και εχει ABS, αλλα πολυ χλωμο το βρισκω να το ριξει 300-400€ :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#274906 Μα και Νορβηγία, ο μόνος λόγος να κάνεις τη διαδρομή απο Τρομσο για Nordkapp (κανα 2000χλμ πηγαινελα) είναι απλά για να πεις ότι πήγες στο Nordkapp.
Γενικά υπάρχουν κάτι hype στα ίντερνετς με συγκεκριμένα ταξίδια που (προφανώς προσωπική άποψη και προφανώς βάλτε την εκει που γουστάρετε :lol: ) δεν δικαιολογούνται

Κάνε τουρ στα Λοφότεν και τα λέμε :s_yes
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#274976 Πάντως σήμερα προσπερασα έξω από την Καβάλα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη σκούτερ, στο μέγεθος αυτού του Morx περίπου, δικαβαλο, με πινακίδες Τουρκίας...

.
Άβαταρ μέλους
By Morx
Νίκος Παππάς έγραψε:Δεν ειμαι φλωρος ρε!
Απλα δυσκολευομαι να εμπιστευτω το σκουτερ για να κανει 500χλμ σε 2 μερες.
Απο τοτε που το πηρα κανει ενα θορυβο ψηλα στην κεφαλη, ο μαστορας λεει οτι ολοι οι quasar κινητηρες το κανουν και οτι ειναι απο τον αποσυμπιεστη.
Επισης οι κλασικοι θορυβοι της μεταδοσης δεν μου εμπνεουν εμπιστοσυνη. :s_dunno

Morx, θα ηθελα να εχει ABS γιατι σωζει ζωες, ειδικα σε μοτο με 100 αλογα και ειδικα μεσα στην πολη .

Βρηκα αυτα τα δυο

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/8065767/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7724875/
Το δευτερο ειναι ιδιωτη και εχει ABS, αλλα πολυ χλωμο το βρισκω να το ριξει 300-400€ :hmmm:

Νικο, σχετικα με το αν αντεχει τα 500χλμ τη μερα ... να σου υπενθυμισω, το αντιστοιχο τοπικ με τα αρκουδια.
By the way ... καθημερινα κανω 45+45 χλμ με το 300άρι!
Μεση ωριαια πορτα-πορτα ... 100χλμ/ω με Τεμπη στο ενδιαμεσο...
Τα 500χλμ τα τρωει για πλακα αν το σεβαστεις.
Προσωπικα με το 300άρι περιοριζομαι στα 120χλμ/ω cruising.

Με μηχανη, σπανια κρατουσα ταχυτητα ταξιδιου πανω απο 140...
Αυτονομια, αερας ... τα πιο σημαντικα!
Εξαιρουνται μερικα συντομα χαζο-ανοιγματα για το ξεκαβλωμα αλλα μεχρι εκει.

Τα 3000 που βλεπεις παζαρευονται πολυ ευκολα. Το μηχανακι δεν ειναι ιδιαιτερα εμπορικο και ξεφτιλιστηκε η τιμη του αρκετα γρηγορα. Θα 'λεγα οτι με 2800 βενταλια αν σκασεις μυτη και αρπαξεις γιακαδες σε φαση "ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΩ" ... θα σου πουν καλοταξιδο!
Αξιοπιστα εχουν αποδειχθει εκτος απο αρρυθμιες στο ρελαντι και υπουλα σβησιματα σε κρυο ρελαντι, για τα οποια ευθυνεται ο συγχρονισμος πεταλουδων.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#275090 Με μία διαφορά, το δικό μου είναι 9 χρονών σχεδόν.
Επίσης τσιμπάει λαδάκι.

Μα δεν υπολογίζω να ταξιδεύω με πάνω από 140, άλλες φθορές όμως το σκούτερ με 110 και άλλες το 600αρι με 130.
Θα μιλήσω αύριο με τον τύπο και βλέπουμε.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By xenos
#275483 Ρε ειστε καλα; επειδη ο μορξ κανει αυτα τα παλαβα σημαινει οτι ειναι νορμαλ;
Νικο μην κανεις κανα αστειο να κατεβεις κατω με το σκουτερ θα σου βγει ο κωλος κ θα επιστρεψεις με τραινο!

Επισης το σκουτ εχει αλλες φθορες σε σχεση με μια μοτο. Ιμαντες κλπ πανακριβοι.

<
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#275488 Σιγά τα παλαβά μωρέ...εδώ 2 τρελιαρηδες απο το σκούτερ κλαμπ κατέβηκαν απο Θεσσαλονίκη Αθήνα με 2 κωλοφτιαγμενα τιμαξ σαβατο πρωί για να γυρίσουν Κυριακή πρωί πάλι Θεσσαλονίκη

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By xenos
#275522 500αρια δλδ; ε μια διαφορα την έχουν.

<
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#275707 Καλά το TMax , δεν είναι και όποιο και όποιο scooter.

Υπάρχει ενιαίο στο όνομα του, έχει μυριάδες μετατροπές-βελτιώσεις ενώ στο δρόμο είναι εξαιρετικό .

Κάνει και 10.000+ βέβαια
Άβαταρ μέλους
By xenos
#276011 Δεν το είπα στοχευμένα για το t max, το είπα για τα κυβικά του. Πλέον τα 200/300άρια σκούτερ έχουν αντικαταστήσει τα 100/125/135 παπιά. οκ, καλά χρυσά, αλλά όχι για ταξίδια.
Τα mega scooters και όσα έχουν κυβικά 500/600+ (που για μένα ξεφεύγουν από τον στόχο, γιατί εγώ σε τέτοια κυβικά για εκτός πόλης θα έπαιρνα ΜΟΝΟ μηχανή) ναι πάνε και ταξιδάκι.

Και ξέρω κάποιος θα πεταχτεί κ θα πει ο άλλος πήγε με το 125 το γύρο της πελ/σου, αθήνα-θεσ/κη, κλπ κλπ κλπ. Χαίρω πολύ, εγώ δεν είμαι πλέον ούτε 20 χρονών, ούτε υπερκαυλωμένος πλέον, οπότε τα βρίσκω παράλογα! :rtfm:

Νίκο Παππά, αν πάρεις γυμνό για ταξίδι, πάρε και ένα σχοινί να δένεσαι πάνω. :lol:
Τις προάλλες με πέρασε κοπελίτσα με cbf 250(?) με 110χλμ και σκυμμένη λες και οδηγούσε 1000άρι SS σε πίστα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#276126 250-300 χιλιόμετρα ταξίδια με 300αρια σκούτερ δεν θα έλεγα πως είναι και τόσο δύσκολο να γίνουν.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
NickTG έγραψε:250-300 χιλιόμετρα ταξίδια με 300αρια σκούτερ δεν θα έλεγα πως είναι και τόσο δύσκολο να γίνουν.

Ανετοτατα

Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#276152 Ήρθα να αράξω Τολό 3 μερουλες. Η μπεμπα κυρία με τα όλα της.2 άτομα 2 σακβουαγιαζ και ενα σακίδιο. Στη διαδρομή απροβλημάτιστα ταχύτητες 150+.Η συνεπιβατης μου έλεγε δεν έχει ξανανιώσει τόσο άνετα πανω σε μηχανή..Καθοταν και υπερυψωμενα και καραγουσταρε...

Άβαταρ μέλους
By Morx
#276208 Μου καιτε τα ματια.

300-500-600χλμ με ενα 300αρι σκουτερ βγαινουν μια χαρα ανετα.
Τα 120χλμ/ω τα κραταει ανετα.

Λες και η πλειοψηφια των αυτοκινητων ας πουμε παει με περισσοτερα!!! :lol: :lol: :lol:

Ο κινητηρας την παλευει αν τηρεις τις αναλογιες του σε σχεση με την ταχυτητα.
Απο ανεση, ολα ειναι σχετικα.

Καθημερινα, για 2 μηνακια θα κανω 90χλμ!
Ειμαι στις 15 μερες ... και δεν εχω κουραστει ΚΑΘΟΛΟΥ απο τα 20λεπτα session.