- 05 Νοέμ 2015, 17:22
nass έγραψε:Γιατί τα πάνε καλύτερα τα καινούργια μοντέλα ? Εγιναν όντως ασφαλέστερα ή απλά έγιναν optimized για να τα πηγαίνουν καλύτερα, παρόμοια με ό,τι γίνεται στο EuroNCAP ?
Νομίζω το να είναι η επίδοση σε ένα τεστ κυρίαρχο κριτήριο αγοράς είναι λάθος, ιδίως αν εξαιτίας αυτής καταλήγεις να πάρεις Caberg ή Lazer αντί για Arai ή Shoei.
Γιατί δεν ήταν μια χαρά το EuroNCAP; Δεν αναγκάστηκαν οι εταιρείες να βγάλουν καλύτερα αυτοκίνητα στα crash tests; Δεν φάνηκε πως κάποια αυτοκίνητα έχουν πρόβλημα;
Ποιος ο λόγος ένα κορυφαίο κράνος να μην πάει καλά στα τεστ της Sharp; Εγώ δεν βλέπω κανένα. Θεωρώ πως ένα κράνος που θα πάει καλά εκεί, θα είναι και ασφαλέστερο. Τέλος, δεν πρέπει να κοιτάμε μόνον τα αστέρια, εγώ δεν είχα καταλάβει πως στα ανοιγόμενα πρέπει να κοιτάμε και αν το σαγόνι έμεινε κλειστό.
Τέλος, ένα κράνος είναι πολλά παραπάνω από αυτά: είναι η συνολική ποιότητα κατασκευής, είναι αν έχει καλό αερισμό, είναι η εγγύηση, είναι αν είναι αθόρυβο, αν έχει υποστήριξη και features, κλπ κλπ.
Αλλά δεν γίνεται να λέμε πως η Arai σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερη από πχ την Nolan, όταν η δεύτερη έχει και παράδοση αλλά και καλές επιδόσεις στα τεστ. Τέλος, το υλικό του κελύφους, δεν σημαίνει πως αν είναι polycarbonate δεν θα σε προστατέψει, αυτό είναι λάθος. Απλώς θα είναι βαρύτερο και θα πρέπει ν' αλλάξεις το κράνος συντομότερα.
Τα φθηνά κράνη, βασικά δεν υστερούν απαραίτητα σε ασφάλεια, αλλά στα υπόλοιπα features που ανέφερα.
Επιστρέφω όμως στο αρχικό: γιατί να μην πάει καλά ΚΑΙ στα τεστ η Arai; Αν τα καταφέρνει η MT με τα πάμφθηνα κράνη των ούτε 100€, τι εμποδίζει την Arai; Τα σνομπάρει; Αν είναι έτσι κακώς. Θα έπρεπε να κατεβαίνει και να έχει όλα τα αστεράκια για την πάρτη της.