Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By red_monster
D-Jet έγραψε:Νίκο, χρόνια πολλά και από εμένα, νόμιζα ότι σε λένε Νικήτα τόσες μέρες; :tomato:

Θέλω να αλλάξω το σκουτεράκι μου επειδή πλέον μπορεί να χρειαστεί να κάνω περισσότερα χιλιόμετρα την ημερα. Ασφαλώς, βέβαια, αυτό δεν είναι παρά μια ψόφια δικαιολογία γιατί πολύ απλά δε μου φταίει σε τίποτα το καημένο, απλά εγώ το βαρέθηκα.
Τι ΔΕΝ ψάχνω:
-Πολύ βαριές και πολύ ψηλές μοτοσυκλέτες / είμαι κοντόχοντρος
-Κουιμπέκες άλλης εποχής που μπορεί να μου αρέσουν στη φάτσα αλλά δεν έχω καμμία όρεξη να ξημεροβραδιάζομαι στο συνεργείο (το ξέρω ότι είναι έτσι γιατί το έχω κάνει)
-Σουπερσπορ, τσοπεράκια οριτζιναλ αξέσορις, καθαρά.
-Μάλλον συνειδητοποιώ ότι δε θέλω τετρακύλινδρο
-Επιδόσεις (χέστηκα)

Τι ΨΑΧΝΩ:
-Μαζεμένο σε διαστάσεις
-Δικύλινδρο ιδανικά / μονοκύλινδρο λιγότερο ιδανικά αλλά το δέχομαι
-Μάλλον τουριστάδικο σε στυλ, από ελαφρώς πλαγιαστό ως ελαφρώς όρθιο
-Ιδανικά κάτω από 650cc
-Ιδανικά με ABS
-Σχετικά άνετη για τη μέση (αν και ό,τι και να πάρω είναι καλύτερο από το σκούτερ)

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4879114/

εδώ είσαι... το μόνο που δεν πληρεί είναι το <650, αλλά σαν κλασσικό μπιεμ δεν καίει τίποτα
Άβαταρ μέλους
By red_monster
dimik έγραψε:
D-Jet έγραψε:Νίκο, χρόνια πολλά και από εμένα, νόμιζα ότι σε λένε Νικήτα τόσες μέρες; :tomato:

Θέλω να αλλάξω το σκουτεράκι μου επειδή πλέον μπορεί να χρειαστεί να κάνω περισσότερα χιλιόμετρα την ημερα. Ασφαλώς, βέβαια, αυτό δεν είναι παρά μια ψόφια δικαιολογία γιατί πολύ απλά δε μου φταίει σε τίποτα το καημένο, απλά εγώ το βαρέθηκα.
Τι ΔΕΝ ψάχνω:
-Πολύ βαριές και πολύ ψηλές μοτοσυκλέτες / είμαι κοντόχοντρος
-Κουιμπέκες άλλης εποχής που μπορεί να μου αρέσουν στη φάτσα αλλά δεν έχω καμμία όρεξη να ξημεροβραδιάζομαι στο συνεργείο (το ξέρω ότι είναι έτσι γιατί το έχω κάνει)
-Σουπερσπορ, τσοπεράκια οριτζιναλ αξέσορις, καθαρά.
-Μάλλον συνειδητοποιώ ότι δε θέλω τετρακύλινδρο
-Επιδόσεις (χέστηκα)

Τι ΨΑΧΝΩ:
-Μαζεμένο σε διαστάσεις
-Δικύλινδρο ιδανικά / μονοκύλινδρο λιγότερο ιδανικά αλλά το δέχομαι
-Μάλλον τουριστάδικο σε στυλ, από ελαφρώς πλαγιαστό ως ελαφρώς όρθιο
-Ιδανικά κάτω από 650cc
-Ιδανικά με ABS
-Σχετικά άνετη για τη μέση (αν και ό,τι και να πάρω είναι καλύτερο από το σκούτερ)

Για να συμπληρώσω την εικόνα, είχα τη μηχανή των ονείρων μου για 3 χρόνια οπότε ότιδήποτε άλλο το βλέπω σα συμβιβαστική ή καλύτερα προσγειωμένη, θα έλεγα, λύση. Την πούλησα γιατί πολύ απλά δεν τη χρησιμοποιούσα μιας και η γυναίκα μου δε γουστάρει τις μηχανές (για ταξίδια ούτε λόγος), ενώ και εγώ έχω αρχίσει και φοβάμαι για τις ικανότητές μου σε πολύωρα ταξίδια και δύσκολα θα τη βουτήξω να κάνω ακόμα και μια μονοήμερη (όπως έκανα πριν 15-20 χρόνια). Θα ήθελα, ωστόσο, μια στο τόσο να μπορω ένα πρωί να την πάω μέχρι το Σούνιο, να ξεχαρμανιάσω (όχι πλακωμένος)...

Την εξισωση την είχαμε ξανατρέξει πριν κανα χρόνο στο άλλο το φόρουμ και είχε βγει ΟΚ το cbf500abs ενώ σε καινούργια το ιδανικό θα ήταν κάποιο από τα 500ρια της χόντα. Φυσικά αν σκεφτώ λογικά θα έπρεπε να κοιτάζω ένα xmax αλλά έλα που δεν το γουστάρω!

Για να βοηθήσω περισσότερο, μερικά από αυτά που εχω δει από κοντά είναι τα κάτωθι:

Aprilia Pegaso Strada Factory -'08: Απρόσμενα ευχάριστη και εργονομική για εμένα! το μόνο που δεν έχει abs. Επίσης ποιοτικά είναι λίγο χάλια (πχ όσες είδα είχαν κομμένα φλας! :lipsealed: )
motoguzzi breva 750 '06: πολύ ευχάριστη μηχανή και άνετη αλλά πολύ κακοκατασκευασμένη (όσες είδα είχαν πρόβλημα με τα ηλεκτρικά! :lipsealed: )
motoguzzi V7 '09: Μ'αρέσει αλλά 5 χιλιάρικα δεν τα δίνω...
motoguzzi Nevada 'ΧΧ: το ίδιο με τη breva αλλά είναι άσχημη η κακομοίρα...
yamaha xj6 diversion'09: ωραία και καλή αλλά τι ακριβώς θα την κάνω;
suzuki gsr600 '08: φριχτή... από κάθε άποψη...
suzuki gsf650SA '09: πολύ καλή, από τις πρώτες επιλογές μου αλλά με βαραίνει αρκετά
honda transalp 650 '04: Θα με βόλευε να μου κάνει αλλά μου είναι αδύνατον να πατώσω καλά
honda cbf500abs '05: Πάρα πολύ καλή... με προβληματίζουν τα χρόνια της ...
Honda cbf600s '05: καρμπυρατεράτη δυστυχώς αλλά μοτέρ αστέρι, εργονομία αρκετά καλή αλλά μου φαίνεται πολύ βαρετή όπως και η 500, ενώ, όπως με την xj6, γιατί ακριβώς να την ταϊζω; Πολύ αργή στις αντιδράσεις της και όγκος (όχι μάζα) που δε χρειάζεται ΙΜΗΟ... είναι και αρκετά παλιά (η περισσότερες θέλουν λάστιχα αλυσιδες/γρανάζια και φρένα... μετο καλημέρα δλδ ένα 500ρικο).
honda VFR'99-'06: Ο βασιλεύς αλλά πολύ γομάρι για εμένα πλέον. Η ιστορία με τις καδένες με ξενέρωσε και η παλιά παραείναι παλιά.
honda vtr250 '08 Πολύ καλό αλλά κάτι πήρε το αυτί μου για γκρέμλινς!! Δεν το βρίσκεις και εύκολα ενώ σε 3 χρόνια δε θα υπάρχει ούτε βίδα στην αγορά...
honda cbf250 '06 ε, μπα...
honda cbr250abs '12 Μ'αρέσει πάρα πολύ... τα 250ρια είναι η αγαπημένη μου κατηγορία και έζησα 4 χρόνια με το σχιζοφρενικό mc22! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι κακό για αυτό (είναι και σχετικά άνετο) πέρα από τον ήχο του. Υπάρχει σε μτχ πλέον αρκετά φτηνότερα αλλά δύσκολα βρίσκεις το μοντέλο με το abs. Βλέπω ότι από την πιτσιρικαρία έχει βρει το δρόμο του στους μπαρμπάδες σαν και εμένα που θέλουν μια μικρή μηχανή για κάθε μέρα...
yamaha YBR250 '10 E, είπαμε ντάξει...
yamaha fz6 '06: Το ίδιο με το cbf600

Αυτό θέλεις και δεν το ξέρεις.... :lol:

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5636833/

δεν το φτάνει :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
red_monster έγραψε:...

Ναι, το F800 μου κάνει απο πλευράς χαρακτηριστικών... είναι το επόμενο που έχω βάλει στη λίστα να πάω να δω. Το μόνο που με φοβίζει είναι το κόστος συντήρησης (δεν έχω την παραμικρή ιδέα από πενβε των τελευταίων 30 ετών, ούτε έχω δει κάποια ποτέ ανοικτή) και το γεγονός ότι είναι όλες φορτωμένες με χιλιόμετρα.
Επιπλέον, αν πάρω bmw θα έχετε πρόβλημα και εσείς γιατί θα γκρεμιστούν ταυτόχρονα όλοι οι φούρνοι της Αττικής! :iconcool:

Το versys δε μ΄αρέσει (το έχει ένας φίλος). Και δεν πατώνω αλλά και αντιπαθώ αυτό το μοτέρ (αλλιώς θα κοίταζα το er6n που υπάρχει με τους κουβάδες). To Er6f μου αρέσει (τιμονάτο και το μόνο που δε μοιάζει με μπαμπουίνο) και θα μπορούσα να παραβλέψω το ανάποδο μοτέρ, αλλά υπάρχουν ελάχιστα και είτε είναι ξεσκισμένα (κάκιστη ποιότητα για γιαπωνέζικο) είτε πανάκριβα....

Δε, έχω μπει σε κακό τριπάκι για 2,5ρι... :vava:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
red_monster έγραψε:http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/1778002/

φαντάζομαι το έχεις σκεφτεί και τούτο

Το έχω σκεφτεί αλλά δεν πιστεύω να με βολέψει... το st είναι σίγουρα ψηλό (όπως όλα τα ducati εκτός του παραδοσιακού monster) και μάλλον βαρύ (210κιλά άδειο) άρα πέφτει στην κατηγορία vfr (και μοιραία δεύτερο).
Το monster πως είναι από πλευράς κούρασης; Φαντάζομαι ότι αν θέλεις να ψηλώσεις λίγο τη στάση οδήγησης μπορείς να αλλάξεις και ένα τιμόνι (σέλα έχει χαμηλή).
Ποιο μοντέλο προτείνεις από τα μικρά και τα παλιά (μετά το 695 δε μ'αρέσουν);
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
D-Jet έγραψε:

Το έχω σκεφτεί αλλά δεν πιστεύω να με βολέψει... το st είναι σίγουρα ψηλό (όπως όλα τα ducati εκτός του παραδοσιακού monster) και μάλλον βαρύ (210κιλά άδειο) άρα πέφτει στην κατηγορία vfr (και μοιραία δεύτερο).
Το monster πως είναι από πλευράς κούρασης; Φαντάζομαι ότι αν θέλεις να ψηλώσεις λίγο τη στάση οδήγησης μπορείς να αλλάξεις και ένα τιμόνι (σέλα έχει χαμηλή).

Οταν ειχα πει για την GT με ειχατε κραξει στο ακατανομαστο :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
D-Jet έγραψε:

αν μιλάς για τα παλαιότερα, 600,620,900... τα συν φαντάζομαι τα ξέρεις...

(-)
δεν κόβει καθόλου το τιμόνι, με τα πόδια κάτω ζορίζεσαι
συνεπιβάτης κάθεται πολύ άβολα και αυτό αν διαθέτει μικρά και καλαίσθητα οπίσθια... :innocent:
ο συμπλέκτης είναι σκληρός και στο 600αρη έχεις το κλασσικό θέμα με την νεκρά που είχαν πολλά ντουκάτια...
και εννοείται πως δεν κάνει για εθνική, όχι τόσο για τον αέρα που τρως στο σώμα αλλά για τον αέρα που τείνει να σου "ανοίξει" τα πόδια...

σε σχέση με το μπρος έχει πιο άνετη θέση ( στο μπρος το σώμα σου λαμβάνει μια ηλίθια θέση που σου πιέζει τα @@), αλλά λόγω ντεπόζιτου τα πόδια σου έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα...

από τα παλαιότερα, θαρρώ το 620 ως την χρυσή τομή, αλλά παρόλα αυτά δεν το προτείνω για καθημερινό, πόσο μάλλον όταν υπάρχει η ανάγκη μεταφοράς συνεπιβάτη

ο φαδερ χρησιμοποιεί σχεδόν σε καθημερινή βάση το μεγάλο μόνστερ αλλά αυτός έχει και ένα κάλο και την έχει δει τζόβενο :lol:
Άβαταρ μέλους
By vasilis 1200101
#49588 Ω ρε Αλεξ! Δεν θα ήθελα να ειμαι στην θεση σου καθόλου...

Το aprilia shiver??? http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5695825/

Εχει σκεφτει τι ειναι αυτο που γουστάρεις εσυ;
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
vasilis 1200101 έγραψε:Ω ρε Αλεξ! Δεν θα ήθελα να ειμαι στην θεση σου καθόλου...

Ούτε εγώ... :vava: Τρικυμία εν κρανίω, λέμε....
Το shiver μου αρέσει και θέλω να το δω από κοντά, αν και αυτά, όπως βλέπω, συνήθως είναι φορτωμένα χιλιόμετρα τα πιο προσιτα (και αυτα που έχουν abs είναι ακριβά).
Ρεντ, ευχαριστώ...
Άβαταρ μέλους
By vasilis 1200101
#49649 Κλειδώστε το!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Λοιπον βρέθηκε η μηχανη που καλύπτει πρωτίστως τον Αλεξ και δευτερευόντως τον Νίκο!!
Τωρα μπορείτε να τσακωθείτε ποιος θα την πάρει!!!
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5429805/
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#49656 :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Βασιλη μου αρεσεις γιατι εισαι χιουμοριστας, αυτο δεν θα εχει ανταλλακτικα ουτε στο εργοστασιο.

Αλεξανδρε το καλυτερο ειναι να περιμενεις να βρεις ενα καλο cbf 600 στα λεφτα που μπορεις να δωσεις, ναι δεν το λες ομορφο και τα οργανα θυμιζουν συντηρητικο μηχανακι 20 χρονια πριν, αλλα δεν σπαει δεν χαλαει και παντα θα βρισκεις αγοραστες να το πουλησεις αν το βαρεθεις.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Νίκος Παππάς έγραψε::s_rofl :s_rofl :s_rofl
Βασιλη μου αρεσεις γιατι εισαι χιουμοριστας, αυτο δεν θα εχει ανταλλακτικα ουτε στο εργοστασιο.

Αλεξανδρε το καλυτερο ειναι να περιμενεις να βρεις ενα καλο cbf 600 στα λεφτα που μπορεις να δωσεις, ναι δεν το λες ομορφο και τα οργανα θυμιζουν συντηρητικο μηχανακι 20 χρονια πριν, αλλα δεν σπαει δεν χαλαει και παντα θα βρισκεις αγοραστες να το πουλησεις αν το βαρεθεις.

H ravere είτε το πιστεύεις είτε όχι ήταν επίσημη εισαγωγή στην Ελλάδα!! Αυτό δε σημαίνει τίποτε για τα ανταλλακτικά της, ασφαλώς...
Επι της ουσίας για εμένα είναι γρουσούζικη μηχανή (είχε σκοτωθεί ένα παληκάρι στο πολυτεχνείο στα χρόνια μου) ενώ ήδη μετράει 25χρονάκια ξεσκίσματος.

Το καλό cbf το έχω βρει ήδη σε νορμάλ τιμή (για ανταλλαγή) και στο αγαπημένο μου χρώμα (μπλε). Απλά μου φαίνεται ένα ογκώδες άχαρο πράμα (ίσως για αυτό και χωρίς να το θέλω μου ταιριάζει :lol: ) ...