bill33 έγραψε:bill33 έγραψε:antonis-team έγραψε:υπάρχει και ένας μπακαλίστικος τρόπος, εάν δεν έχεις το κατάλληλο εργαλείο.
Βάζεις εμπρός το αυτοκίνητο, λύνεις της βίδες της βάσεις της μπαταριάς, λασκάρεις τους πόλους, βγάζεις γρήγορα την μπαταρία και βάζεις την νέα περνώντας γρήγορα τους πόλους!.
Η μηχανή εάν έχει alternator, δεν σβήνει.
Σίγουρα τότε δεν αλλάζει τίποτα, και δεν χρειάζονται κωδικοί!.
antonis-team
Αν καεί κάτι αναλαμβάνεις το κόστος;
Στο παρακάτω λινκ αλλα έλεγες Αντωνη http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... 0#p2436270
Και τότε και τώρα περίπου τα ίδια πράγματα έλεγα!.
Ναι με δυναμό δεν το κάνω!.
Από το 12 μέχρι το 14 πέρασαν 2 χρόνια που δοκιμάσαμε πολλά πράγματα!.
Τότε το 11, είχα αγοράσει δυο συστήματα, μα αφορούσε σβηστή μηχανή, τέζα μπαταρία!.
Όταν είδα όμως τον νέο μου προμηθευτή με 4 μαγαζιά να το κάνει όπως περιέγραψα, το δοκίμασα και εγώ.
Σήμερα 3 – 5 μπαταριές την ημέρα έτσι της βάζουν οι τεχνίτες μου. Σίγουρα προϋποθέτει alternator το οποίο μετράμε προ και μετά.
Τα περισσότερα μπορεί να σηκώσουν 0,2 V. Σίγουρα το σύστημα υψηλής και τροφοδοσίας, λειτουργεί και σαν σταθεροποιητής, μπορεί.
Πάντοτε περιγράφω το τι κάνω εγώ. Οπωσδήποτε στην πάροδο του χρόνου, κάποια πράγματα τα κάνω και διαφορετικά!. Γηράσκω αει διδασκόμενος.
Καλό είναι τα ηχοσυστήματα να είναι κλειστά.
Σίγουρα ο μάστορας, αγοράζει φτηνότερα της μπαταριές, και πάντα σήμερα κάνει και έκπτωση!. Και μετράει την φόρτιση!. Και βλέπει επί τροχάδην και κάποια αλλά πράγματα δωρεάν!.
antonis-team.
Όλοι οι κατασκευαστές λένε ότι αν βγάλεις την μπαταρία με τον κινητήρα σε λειτουργία έχεις voltage spikes.
Με ψηφιακό βολτόμετρο - όχι αναλογικό - φαίνονται οι στιγμιαίες αυξήσεις της τάσης.
Ειδικά αν ανάψεις και σβήσεις φώτα θα δεις στιγμιαία μέχρι 100V στην οθόνη.
Αν έχεις κανένα σκαραβαίο του 1970 που τα μόνα ηλεκτρικά του ήταν λάμπες, δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Στα πιο καινούρια αμάξια όμως μπορεί να καούν διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα.
Οι γάτες (με πέταλα) όμως που αλλάζουν 3-5 μπαταρίες τη μέρα ξέρουν καλύτερα.
— Margaret Thatcher
Νομίζω υπήρχε κάτι (με μπαταρία) που το συνέδεες στα καλώδια της μπαταρίας οπότε συνέχιζε να δίνει ρεύμα για μνήμες κλπ μέχρι να αλλάξεις μπαταρία. Βασικά μια μπαταρία παράλληλα.
Εβγαλε την παλια μπαταρια ,εβαλε την καινουρια και τους ακροδεκτες στην θεση τους.
Σίγουρα έχω πεταλωμένους γάτους, (23 χρόνια μαζί μου)!.
Οπωσδήποτε εάν είχα ένα πρόβλημα, δεν θα το ξανά κάναμε.
Επαναλαμβάνω: περιγράφω το τι κάνουμε εμείς!. Αυτό δεν σημαίνει ότι το συνιστώ ή το πρωτίνω…… επηρεάζω?..... λάθος μου!.
Σε 4 μπαταριές που αντικαταστήσαμε σήμερα, έβαλα ηλεκτρονικό βολτόμετρο. Επειδή στο ρελαντί τα alternator, δεν φτάνουν στο 14,2, έδηξαν περίπου 13+, βέβαια προϋποθέτει αυστηρά στο ρελαντί.
Antonis-team.
ειναι με 9v μπαταρια δεν θα επρεπε να ειναι με 12 v;
ποια ειναι η παραλληλη συνδεση μπαταριων και ποια σε σειρα ; σε καποια απο αυτες τις συνδεσεις οι δυο 12v μπαταριες γινονται 24 και τα καινε ολα;
οταν γινεται η αρχικη συνδεση με κροκοδειλακια και της δευτερης εφεδρικης μπαταριας πρεπει να ειναι περιπου ιδιες και το ιδιο φορτισμενες αλλιως γινεται μεταφορα ρευματος και μπορει να καει κατι;
ο drdino μας ειρωνευτηκε αλλα δεν μας εξηγησε
antonis-team έγραψε:Ο σωστός θεωρητικά τρόπος είναι αυτός, με ένα ΠΑΚ, ή με μια άλλη μπαταριά με μανταλάκια, ή με το κατάλληλο εργαλείο.
Επαναλαμβάνω: περιγράφω το τι κάνουμε εμείς!. Αυτό δεν σημαίνει ότι το συνιστώ ή το πρωτίνω…… επηρεάζω?..... λάθος μου!.
Σε 4 μπαταριές που αντικαταστήσαμε σήμερα, έβαλα ηλεκτρονικό βολτόμετρο. Επειδή στο ρελαντί τα alternator, δεν φτάνουν στο 14,2, έδηξαν περίπου 13+, βέβαια προϋποθέτει αυστηρά στο ρελαντί.
Antonis-team.
μαστορα τι ειναι ΠΑΚ;
billakos έγραψε:
ευχαριστω πολυ ενδιαφερον και πανευκολο να φτιαχτει.
η απορια μου ομως παραμενει αν και αποτι φαινεται δεν υπαρχει προβλημα , μια μπαταριουλα 9v να συνδεθει με μια 12v.
βεβαια απο ηλεκτρικα σκραπας.
Στο 4:24 το σχέδιο δείχνει την παράλληλη σύνδεση, + με + και - με - (12V+12V=12V)
Στο 5:30 έχει την σύνδεση εν σειρά, + με - και + με - (6V+6v=12V)
otso έγραψε:antonis-team έγραψε:Ο σωστός θεωρητικά τρόπος είναι αυτός, με ένα ΠΑΚ, ή με μια άλλη μπαταριά με μανταλάκια, ή με το κατάλληλο εργαλείο.
Antonis-team.
μαστορα τι ειναι ΠΑΚ;
Πάκ έχει καθιερωθεί να λέγεται το τροφοδοτικό τάσης: http://www.amarad.gr/view_cat.php?cat_id=6
otso έγραψε:η απορια μου ομως παραμενει αν και αποτι φαινεται δεν υπαρχει προβλημα , μια μπαταριουλα 9v να συνδεθει με μια 12v.
βεβαια απο ηλεκτρικα σκραπας.
Καλό είναι η αποσύνδεση του πόλου να γίνει σχετικά γρήγορα γιατι θα υπάρχει ροή ρεύματος απο τη μπαταρία του αυτοκινήτου προς την 9βολτη και μπορεί να ζεσταθεί. Μετά, απο τη στιγμή που θα αποσυνδεθεί ο πόλος δέν έχει πρόβλημα να αφήσεις την μικρή μπαταρία πάνω όσο θέλεις.
otso έγραψε:antonis-team έγραψε:Ο σωστός θεωρητικά τρόπος είναι αυτός, με ένα ΠΑΚ, ή με μια άλλη μπαταριά με μανταλάκια, ή με το κατάλληλο εργαλείο.
Antonis-team.
μαστορα τι ειναι ΠΑΚ;
Ένας μικρός φορτιστής που όλοι πρέπει να έχουμε 17ε!.
Αντώνης,
Antonis-team.