Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#146931 Στην C4 VTS μαλλον συντομα παμε σε PS3, για δοκιμη και αυτα.
Τα SC5 εχουν αρχισει να τα φτυνουν, συνεχιζοντας την μετριοτητα τους, στην καλυτερη των περιπτωσεων.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Billopoulos έγραψε:Στην C4 VTS μαλλον συντομα παμε σε PS3, για δοκιμη και αυτα.
Τα SC5 εχουν αρχισει να τα φτυνουν, συνεχιζοντας την μετριοτητα τους, στην καλυτερη των περιπτωσεων.
Μήπως τα PS3 είναι κάπως κοντά σε ύφος με αυτά που θεωρείς μέτρια. Σκέφτομαι μήπως να δοκίμαζες κάτι από άλλο κατασκευαστή με άλλο στύλ (Pirelli, Bridgestone, Goodyear, Dunlop).
Φυσικά θα βοηθούσε αν έλεγες και 2 λόγια για το πως κατέληξες στην άποψη περί μετριότητας για ένα λάστιχο που θεωρείται γενικά πολύ καλό. Δηλαδή τι μετράει πολύ για σένα και σε απογοήτευσε στο λάστιχο αυτό;
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#146962 Οπως εχω πει και παλιοτερα, το πρωτο μεγαλο μειον των ελαστικων ειναι η μικρη αντοχη τους σε γρηγορη οδηγηση.
Αντοχη στον χρονο επισης δεν ειχαν.
Απο αποψη προσφυσης δεν ηταν καλυτερα ουτε σε βρεγμενο, ουτε σε στεγνο σε σχεση με τα Pilot Exalto 2.
Γενικως προσωπικα μου φανηκε πολυ αδιαφορο ελαστικο.
Το SC2 για παραδειγμα, ηταν σαφως πιο καλο ελαστικο κατα την γνωμη μου.
Μπορει να κοιταξουμε κι αλλα ελαστικα προφανως, αλλα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μπουν τα PS3 για δοκιμη.
Πιθανα ειναι παρομοια σε στυλ οπως λες βεβαια, αλλα μια δοκιμη δεν βλαπτει.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
popolaros έγραψε:με ποση αντοχη ειστε ευχαριστημενοι;
Με το δικό μου σκεπτικό αυτό πρέπει να έχει σχέση και με το πόσα χλμ κάνει κανείς το χρόνο. Από την προσωπική μου εμπειρία παίρνω για δεδομένο ότι στην Ελλάδα σε 2-3 χρόνια τα λάστιχα θα έχουν ξεραθεί οπότε θέλουμε να κρατάνε περίπου τόσο. Αν λοιπόν κάνεις 8-10000χλμ θέλεις από αυτά που τελειώνουν στα 20-30000χλμ ενώ αν κάνεις 15+Κ χλμ θέλεις από εκείνα που κρατάνε 45+Κ χλμ.
Αν βάλεις αυτά που κρατάνε πολύ ενώ κάνεις λίγα χλμ απλά θα πάνε χαμένα γιατί χωρίς επαρκή φθορά θα έχουν ξεραθεί. Αν αντιθέτως βάλεις αυτά που φθείρονται γρήγορα και κάνεις πολλά χλμ απλά τα κατηγορείς ότι δεν κρατάνε. Δεν φταίνε αυτά απλά εσύ έβαλες λάθος λάστιχο! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#146976 Και τα SC5 και τα PE2 στην C4 VTS του Βασιλη ειχαν χαλια φθορα μπορω να το επιβεβαιωσω και γω... Δεν ηταν μονο γρηγορη ηταν και ασχημη... Εντυπωση μου ειχε κανει και μενα. Και δε φταιει η χρηση, δε κανει καποια τρελη χρηση το αυτοκινητο.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#147095 ouchy... :lol:

Εγώ αρκετά ευχαριστημένος με τα SC5 και δεν τα πρόλαβα και στα καλά τους (ήταν περιπού 1,5-2 χρόνια πάνω όταν το πήρα).
Άβαταρ μέλους
By kostis20

Και εγω είχα ακούσει πολλά παράπονα για την ευαισθησία των SC5 ,τα είχα γράψει και εδω.Μεγάλη ευαισθησία τόσο στα πλαινα όσο και στο πέλμα.Οπότε έβαλα τα Dunlop sport maxx RT.10000km ως τώρα κανένα παράπονο.Ομοιόμορφη φθορά,πολύ καλό κράτημα και άνεση.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#147111 Όσα Conti δεν είναι σειράς "eco", φαίνεται να "τρώγονται" γρήγορα. Θέλουν πάντα σωστές πιέσεις, ενώ απευθύνονται μάλλον σε όσους κάνουν κάτω των 10.000 χλμ. τον χρόνο (όπως εγώ...), θέλουν αλλαγή στα 3-3,5 χρόνια (με την χρήση που ανέφερα) και ένα άλλαγμα "μπρος-πίσω" ενδιάμεσα.
Η συμπεριφορά τους όμως στο βρεγμένο, αποζημιώνει και με το παραπάνω :thumbsup: .
Άβαταρ μέλους
By bill33
kostis20 έγραψε:

Και εγω είχα ακούσει πολλά παράπονα για την ευαισθησία των SC5 ,τα είχα γράψει και εδω.Μεγάλη ευαισθησία τόσο στα πλαινα όσο και στο πέλμα.Οπότε έβαλα τα Dunlop sport maxx RT.10000km ως τώρα κανένα παράπονο.Ομοιόμορφη φθορά,πολύ καλό κράτημα και άνεση.

welcome back :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By theo13
#147294 Λίγο off topic αλλά θέλω να δω αν είμαι εγώ τρελός ή ζούμε σε κόσμο ηλιθίων.
Σε πρόσφατες συζητήσεις με γνωστούς οι οποίοι βάζουν μεταχειρισμένα ελαστικά και μάλιστα θεωρούν οτι πρόκειται για καινούρια τα οποία έβγαλαν οι ιδιοκτήτες για να βαλουν πχ μεγαλύτερες ζάντες...Βέβαια δεν αναρωτιούνται πως γίνεται πάντα να υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι διαστάσεις.. Μόλις τους λέω οτι εγώ βάζω πάντα καινούρια με κοιτούν με συμπάθεια γιατί νοιώθουν οτι μάλλον με πιάνουν |λογοκρισία|. Τελικά με πιάνουν ή τους πιάνουν μαλάκες;