Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#13577 Στα πιο παλιά αυτοκίνητα αν βγάλεις την μπαταρία μετά χρειάζεται μια διαδικασία idle learn για τις στροφές του ρελαντί.

Τα καινούρια αυτοκίνητα μαθαίνουν μόνα τους κατά την οδήγηση για το ρελαντί καθώς και άλλες παραμέτρους λειτουργίας (fuel trims κλπ).

Το ραδιόφωνο είναι το πιο σημαντικό γιατί αν χρειάζεται κάρτα με κωδικό (που όλοι δεν ξέρουν που είναι) τότε δεν θα έχεις ραδιόφωνο. :s_smile
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#13866 υπάρχει και ένας μπακαλίστικος τρόπος, εάν δεν έχεις το κατάλληλο εργαλείο.
Βάζεις εμπρός το αυτοκίνητο, λύνεις της βίδες της βάσεις της μπαταριάς, λασκάρεις τους πόλους, βγάζεις γρήγορα την μπαταρία και βάζεις την νέα περνώντας γρήγορα τους πόλους!.
Η μηχανή εάν έχει alternator, δεν σβήνει.
Σίγουρα τότε δεν αλλάζει τίποτα, και δεν χρειάζονται κωδικοί!.
antonis-team
Άβαταρ μέλους
By bill33
antonis-team έγραψε:υπάρχει και ένας μπακαλίστικος τρόπος, εάν δεν έχεις το κατάλληλο εργαλείο.
Βάζεις εμπρός το αυτοκίνητο, λύνεις της βίδες της βάσεις της μπαταριάς, λασκάρεις τους πόλους, βγάζεις γρήγορα την μπαταρία και βάζεις την νέα περνώντας γρήγορα τους πόλους!.
antonis-team

Αν καεί κάτι αναλαμβάνεις το κόστος;
Άβαταρ μέλους
By otso
sknipper έγραψε:Ε και το πολύ πολύ να ξεχνάει τους σταθμούς στο ραδιόφωνο, γιατί να θέλει προγραμματισμό αν αποσυνδεθεί η μπαταρία; Δε θέλει τίποτα, μάλιστα κάνει και reset σε μερικά σφάλματα και μερικές φορές δουλεύει και πιο σωστά.

μου φαινεται οτι μπορω να το κανω ευκολα ,μετα απο πολυ διαβασμα στο νετ .
ο μαστρο πανος μου ειχε πει οτι πρεπει να κανω κατι οποσδηποτε μετα την αλλαγη (το οποιο δεν θυμαμαι τωρα)αλλιως θα επρεπε να ερθει με το λαπτοπ .
συν αυτα που λεει το βιβλιο για να αρχικοποιησω ξανα
α) το κλειδι με το τηλεχειριστηριο
β)τα ηλεκτρικα παραθυρα
γ)το σκιαδιο της πανοραμικης οροφης
δ)τις παραμετρους της οθονης πολαπλων λειτουργειων
ε)τις ρυθμισεις του ηχοσυστηματος και της πλοηγησης
συν οτι αν χρειαζεται κωδικο το ραδιο δεν τον εχω και θα συγισει για παντα.
δεν ειναι λιγο τρελλα ολα αυτα για να αλλαξω μια μπαταρια;
οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξω χωρις να ειναι συνδεδεμενη και αλλη μπαταρια
λοιπον μαστορες πες τε μου τι ξερετε γυρω απ αυτο .εγω λεω να κοιταξω την πριζα του αυτοκινητου οταν ειναι σβηστο
αν εχει ρευμα ναδωσω εκει με την αλλη μπαταρια αν οχι
συνδεω με κροκοδειλακι τον θετικο και στο σασι το αρνητικο και βγαζουμε προσεκτικα την παλια μην μας φυγει κανα κροκοδειλακι , βαζουμε την καινουργια την συνδεουμε και βγαζουμε τα κροκοδειλακια απο την συνοδευτικη σωστα;
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:
sknipper έγραψε:Ε και το πολύ πολύ να ξεχνάει τους σταθμούς στο ραδιόφωνο, γιατί να θέλει προγραμματισμό αν αποσυνδεθεί η μπαταρία; Δε θέλει τίποτα, μάλιστα κάνει και reset σε μερικά σφάλματα και μερικές φορές δουλεύει και πιο σωστά.

μου φαινεται οτι μπορω να το κανω ευκολα ,μετα απο πολυ διαβασμα στο νετ .
ο μαστρο πανος μου ειχε πει οτι πρεπει να κανω κατι οποσδηποτε μετα την αλλαγη (το οποιο δεν θυμαμαι τωρα)αλλιως θα επρεπε να ερθει με το λαπτοπ .
συν αυτα που λεει το βιβλιο για να αρχικοποιησω ξανα
α) το κλειδι με το τηλεχειριστηριο
β)τα ηλεκτρικα παραθυρα
γ)το σκιαδιο της πανοραμικης οροφης
δ)τις παραμετρους της οθονης πολαπλων λειτουργειων
ε)τις ρυθμισεις του ηχοσυστηματος και της πλοηγησης
συν οτι αν χρειαζεται κωδικο το ραδιο δεν τον εχω και θα συγισει για παντα.
δεν ειναι λιγο τρελλα ολα αυτα για να αλλαξω μια μπαταρια;
οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξω χωρις να ειναι συνδεδεμενη και αλλη μπαταρια
λοιπον μαστορες πες τε μου τι ξερετε γυρω απ αυτο .εγω λεω να κοιταξω την πριζα του αυτοκινητου οταν ειναι σβηστο
αν εχει ρευμα ναδωσω εκει με την αλλη μπαταρια αν οχι
συνδεω με κροκοδειλακι τον θετικο και στο σασι το αρνητικο και βγαζουμε προσεκτικα την παλια μην μας φυγει κανα κροκοδειλακι , βαζουμε την καινουργια την συνδεουμε και βγαζουμε τα κροκοδειλακια απο την συνοδευτικη σωστα;

Θα σε δαγκώσουν οι κροκόδειλοι. :s_biggrin
Θα χρειαστεις δυο μπαταρίες συν αυτή που φοράς τώρα.Μια θα δίνει ρευμα με τα κροκ στους πολους και μια καινούργια για την αλλαγή.Με μόνο την καινούργια δεν θα μπορεις να περάσεις τους πόλους χωρίς να αποσυνδέσεις τα κροκ.

Σίγουρα έχεις κάποιο προβλημα ή σου αρέσει να παιδεύεσαι;
Το πιο ευκολο ειναι να δωσεις ρεύμα μέσω του αναπτήρα,υπάρχει και εργαλείο με μπαταρία που κάνει αυτή την δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
bill33 έγραψε:
antonis-team έγραψε:υπάρχει και ένας μπακαλίστικος τρόπος, εάν δεν έχεις το κατάλληλο εργαλείο.
antonis-team

Γενικά τα ηλεκτρονικά των αυτοκινήτων είναι σχεδιασμένα να αντέχουν σε αποσύνδεση πόλου (load dump). Πιό πολύ θα φοβόμουν για φτηνιάρικα aftermarket εξαρτήματα, ηχοσυστήματα, gps, φορτιστές κινητών και τέτοια, αλλά βέβαια ποτέ δέν ξέρεις.

Επίσης το να αποσυνδέσεις τον πόλο σε άδεια μπαταρία είναι χειρότερο απ ότι σε γεμάτη.
Άβαταρ μέλους
By otso
#13948 bill εγραψε: Το πιο ευκολο ειναι να δωσεις ρεύμα μέσω του αναπτήρα,υπάρχει και εργαλείο με μπαταρία που κάνει αυτή την δουλειά.
πες το ρε bill , το υποψιαζομουνα , καπου το ειχα ακουσει .αλλα δεν εχω δει να το κανει κανεις.γιαυτο ρωταω εδω μεσα τι κανουν οι ηλεκτρολογοι; φυσικα επειδη ουτε μπορουν να ξερουν τις ιδιαιτεροτητες καθε αμαξιου και να καθονται μετα να το συνεφερουν θα του δινουν ρευμα φανταζομαι .
εχεις κανα λινκ για τετοιο εργαλειο ; αν και φανταζομαι οτι ενας ανταπτορας που να μπαινει στον αναπτηρα συνδεδεμενος με μπαταρια θα κανει την δουλεια.

αυτο κανει δουλεια; http://www.mobile-center.gr/index.asp?p ... duct&pid=9
Τελευταία επεξεργασία από otso και 22 Σεπ 2014, 22:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:bill εγραψε: Το πιο ευκολο ειναι να δωσεις ρεύμα μέσω του αναπτήρα,υπάρχει και εργαλείο με μπαταρία που κάνει αυτή την δουλειά.
πες το ρε bill , το υποψιαζομουνα , καπου το ειχα ακουσει .αλλα δεν εχω δει να το κανει κανεις.γιαυτο ρωταω εδω μεσα τι κανουν οι ηλεκτρολογοι; φυσικα επειδη ουτε μπορουν να ξερουν τις ιδιαιτεροτητες καθε αμαξιου και να καθονται μετα να το συνεφερουν θα του δινουν ρευμα φανταζομαι .
εχεις κανα λινκ για τετοιο εργαλειο ; αν και φανταζομαι οτι ενας ανταπτορας που να μπαινει στον αναπτηρα συνδεδεμενος με μπαταρια θα κανει την δουλεια.

Κάτσε πριν ανοίξεις το λινκ
http://www.karaiskostools.gr/index.php? ... &Itemid=64
Αν και καπου εχω ακουσει για 9βολτη μπαταρια στο αναπτηρα που αρκει για τον χρονο την αλλαγης μπαταριας.
Γιατί δεν πας σε ηλεκτρολόγο;Μπορεί να την βρεις και πιο φτηνα την μπαταρία και να εχεις και εγγυηση.ΘΑ τουεξηγησεις και τα παραπανω και θα κανεις την δουλειά σου.
Άβαταρ μέλους
By bill33
bill33 έγραψε:
antonis-team

Στο παρακάτω λινκ αλλα έλεγες Αντωνη http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... 0#p2436270
Άβαταρ μέλους
By otso
#13957 δεν εχω παει ποτε σε ηλεκτρολογο , μπαταριες ειπαμε παιρνουμε απο γνωστο που τις εισαγει απο κορεα και πουλαει σε ηλεκτρολογους
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:δεν εχω παει ποτε σε ηλεκτρολογο , μπαταριες ειπαμε παιρνουμε απο γνωστο που τις εισαγει απο κορεα και πουλαει σε ηλεκτρολογους

Ποσο φτηνοτερα δηλαδή τις εχει;

Ισως και να τον έχω ακουστα τον γνωστό σου,πούλαγε λάστιχα πιο παλιά;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#13975 Πωωωωωωωωωωωωωωωωω

otso έγραψε:α) το κλειδι με το τηλεχειριστηριο μπούρδες, αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί->κλειδί στην μίζα, γυρνάς χωρίς να μιζάρεις, πατάς και κρατάς το κουμπί για μερικά δευτερόλεπτα, σβήνεις, βγάζεις κλειδί και αφήνεις ένα λεπτό να περάσει
β)τα ηλεκτρικα παραθυρα κατεβάζεις παράθυρα πλήρως, ανεβάζεις πλήρως και κρατάς το κουμπί πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα
γ)το σκιαδιο της πανοραμικης οροφης το αυτό
δ)τις παραμετρους της οθονης πολαπλων λειτουργειων ό,τι έκανες όταν πρωτοπήρες το αμάξι
ε)τις ρυθμισεις του ηχοσυστηματος και της πλοηγησης το αυτό
συν οτι αν χρειαζεται κωδικο το ραδιο δεν τον εχω και θα συγισει για παντα. δεν χρειάζεται κωδικό
δεν ειναι λιγο τρελλα ολα αυτα για να αλλαξω μια μπαταρια;τρελά αν δεν διαβάζουμε το manual του αμαξιού

Το πιο σημαντικό είναι να αποσυνδέσεις και να επανασυνδέσεις την μπαταρία σωστά.
Άβαταρ μέλους
By otso
#13977 αυτες ειναι http://www.battery-center.gr/categories.asp?catid=986
το σαιτ δεν ειναι δικο του . απο θηβα ειναι, οχι δεν πουλαγε λαστιχα απο οτι θυμαμαι.
τιμη κατω απο ευρω το αμπεροριο
Άβαταρ μέλους
By otso
drdino έγραψε:Πωωωωωωωωωωωωωωωωω

otso έγραψε:α) το κλειδι με το τηλεχειριστηριο μπούρδες, αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί->κλειδί στην μίζα, γυρνάς χωρίς να μιζάρεις, πατάς και κρατάς το κουμπί για μερικά δευτερόλεπτα, σβήνεις, βγάζεις κλειδί και αφήνεις ένα λεπτό να περάσει
β)τα ηλεκτρικα παραθυρα κατεβάζεις παράθυρα πλήρως, ανεβάζεις πλήρως και κρατάς το κουμπί πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα
γ)το σκιαδιο της πανοραμικης οροφης το αυτό
δ)τις παραμετρους της οθονης πολαπλων λειτουργειων ό,τι έκανες όταν πρωτοπήρες το αμάξι
ε)τις ρυθμισεις του ηχοσυστηματος και της πλοηγησης το αυτό
συν οτι αν χρειαζεται κωδικο το ραδιο δεν τον εχω και θα συγισει για παντα. δεν χρειάζεται κωδικό
δεν ειναι λιγο τρελλα ολα αυτα για να αλλαξω μια μπαταρια;τρελά αν δεν διαβάζουμε το manual του αμαξιού

Το πιο σημαντικό είναι να αποσυνδέσεις και να επανασυνδέσεις την μπαταρία σωστά.

το μανιουαλ το διαβαζουμε αλλα δεν σημαινει οτι παντα το καταλαβαινουμε η οτι παυει να φαινεται βουνο σε μερικους απο μας.
και τωρα θειο γραψε μας γιατι ειναι σημαντικο να αποσυνδέσεις και να επανασυνδέσεις την μπαταρία σωστά
και επισης ποιος ειναι ο σωστος τροπος αποσυνδεσης και συνδεσης , ετσι και εμεις θα μαθουμε και εσυ θα καμαρωνεις δικαιολογημενα
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#14065 Ρε συ otso έτοιμα πράγματα θέλεις και εσύ.

Το να ψάξεις στο net δεν σημαίνει μπαίνω 4tfugitives και περιμένω απλά κάποιος να μου απαντήσει. :s_dunno

Με 2' googling βρήκα αυτό . Μέχρι και βίντεο κυκλοφορούν.
http://c4owners.org/plugins/forum/forum ... ost_192912

Δώσε πληροφορίες ,καμιά φωτό να μπορούμε να βοηθήσουμε. :rtfm: