Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By koubeast
Orestis.D έγραψε:50 χλμ ειναι υπερβολικα λιγα για συμπερασματα, εγω μετα τα 300 αρχισα να "σκαβω" το τακακι, και μετα τα 500 εκανα καλα φρεναρισματα. Πρεπει να κανει προσωπο η νεα επιφανεια με την ηδη ζαρωμενη του δισκου για να φρεναρεις σαν ανθρωπος.

Hope so, γι αυτο θα επανέλθω με εντυπώσεις μετά απο αρκετά χλμ.
Άβαταρ μέλους
By revpm
koubeast έγραψε:Μπήκαν τελικά τα TRW στην τιμή που ανέφερα πιο πάνω συν 20€ εργασία (όλες οι τιμές με Φ.Π.Α.). Πρώτη εντύπωση είναι πως υπάρχει μια μαλακή, πιο προοδευτική αίσθηση στο πεντάλ. Με τα μαμά ήταν πιο on off η αίσθηση αλλά ήταν πολύ δυνατά σε αποτέλεσμα. Τα συγκεκριμένα δε μου φαίνονται οτι ακινητοποιούν το αυτοκίνητο οπως τα μαμά αλλά ξαναλέω δεν πίεσα ακόμη, μόλις 50 χλμ έκανα. Τελικά άλλαξα και υγρά φρένων αν και ειχαν αλλαχθει σχετικά πρόσφατα, για να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Υ.Γ. τα μαμά ήταν Galfer, και αν με ρωτούσε κανείς τώρα, αν τα εβρισκά ξανά θα τα προτιμούσα. Ελπίζω να στρώσουν και αυτά που έβαλα τώρα και να αλλάξω γνώμη.

Χρειάζονται στρώσιμο όπως σου είπαν, πρέπει να έρθουν σε "σωστή" επαφή οι επιφάνειες. Γράψε χιλιόμετρα και θα δεις σίγουρα τη διαφορά
Άβαταρ μέλους
By JBT
#108534 Αγαπητοί βενζικοκεφάλες :s_roses σκεφτόμουν σήμερις το πρωί να αναβαθμίσω τα φρενάκια του S...

Πώς λέτε να προχωρήσω;

Κρατώ τις δαγκάνες και προχωρώ σε δίσκους και τακάκια μόνο; (ποιους και ποια;;;)

Αν πάω και σε δαγκάνες, για τι τιμές ομιλούμε;;;; :s_blush
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#108588 βαλε καποιο καλο τακακι,πχ carbotech xp8
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
dimviii έγραψε:βαλε καποιο καλο τακακι,πχ carbotech xp8

Πολύ aggressive για απλούς δίσκους και κυρίως απλή οδήγηση, το χρ6 νομίζω είναι προτιμότερο εκτός και αν έχουμε επιθετική οδήγηση σε κατηφόρια, βουνά κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#108670 Εαν σφυριζουν τα φρένα σε κάθε φρενάρισμα παει να πει οτι χρειάζονται καινούργια τακάκια; Μου φαίνεται παράξενο γιατί έχω μονο 40000 χλμ. και δεν το έχω καταφέρει αυτό σε άλλο αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#108737 Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι... Αν ειναι ιταλικό μην απορείς, εμένα θέλει κάθε 30κ τακάκια
Άβαταρ μέλους
By JBT
21 quadra έγραψε:

Πολύ aggressive για απλούς δίσκους και κυρίως απλή οδήγηση, το χρ6 νομίζω είναι προτιμότερο εκτός και αν έχουμε επιθετική οδήγηση σε κατηφόρια, βουνά κλπ.

Σκέφτομαι να αλλάξω και δίσκους. Ποιούς όμως;;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
21 quadra έγραψε:

σε εβο μαμα δισκους που εχουν φορεθει δεν ειχαν θεματα παντως.Μονο λιγο σφυριγμα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
CARυοθραύστης έγραψε:
21 quadra έγραψε:

Σκέφτομαι να αλλάξω και δίσκους. Ποιούς όμως;;

Στις τιμές που κινούνται όλοι οι απλοί δίσκοι δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους αφού είναι το ίδιο υλικό, G2500 και χωρίς θερμική επεξεργασία. βρές την καλύτερη τιμή και βάλε, να αποφύγεις τους τρυπητούς γιατί το πιθανότερο είναι να ραγίσουν αν τους ζεσταίνεις καλά.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#108879 Επειδή βλέπω μεγαλούτσικες διαφορές στις τιμές, κάτι πιο χειροπιαστό;;

Κάποιες αξιοσέβαστες μάρκες να δω πιο λεπτομερώς.

Από τα Carbotech διαβάζω ότι τα ΑΧ6 είναι για δρόμο...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
red_monster έγραψε:Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι... Αν ειναι ιταλικό μην απορείς, εμένα θέλει κάθε 30κ τακάκια

Και εμένα που είναι γαλλικό στις 30.000 άλλαξα,τουλάχιστον ήταν φθηνά(63 ευρώ τοποθετημένα).Στο Golf πάλι είχα αλλάξει τα πίσω στις 65.000χλμ αν θυμάμαι καλά και τα μπροστά στις 80.000+(Μπορεί και το αντίθετο,δεν παίρνω όρκο μετά απο τόσα χρόνια)
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
CARυοθραύστης έγραψε:Επειδή βλέπω μεγαλούτσικες διαφορές στις τιμές, κάτι πιο χειροπιαστό;;

Κάποιες αξιοσέβαστες μάρκες να δω πιο λεπτομερώς.

Από τα Carbotech διαβάζω ότι τα ΑΧ6 είναι για δρόμο...

Ξεκινάς brembo, ate, benbix, valeo, trw, bosch, κλπ, οι πρεισσότερες δεν φτιάχνονται από τις μητρικές εταιρίες, αυτές πια ασχολούνται με την κατασκευή των περισσότερο ειδικών και ακριβών φρένων και οι απλές δισκόπλακες είναι συνήθως Ουγγαρέζικες, από κάποιες πρώην ανατολικές χώρες ή από κίνα με το όνομα τους, υπάρχουν και no name κινέζικες φθηνότερες.

Η αντοχή στις απλές δισκόπλακες έχει πολλές παραμέτρους με κύρια παράμετρο την αυξημένη θερμοκρασία στα φρένα είτε από επιθετική οδήγηση σε διαδρομές με στροφιλίκα, βουνά κλπ, είτε από τακάκια με χαμηλό συντελεστή τριβής, είτε από λάθος τρόπος φρεναρίσματος, είτε γιατί τα αμάξι έχει τακάκι με μικρό εμβαδόν με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι πολύ ανεβασμένες και να φθείρονται υπέρμετρα τα υλικά τριβής ( δισκόπλακες - τακάκια - υγρά ) πχ Renault Clio IV με τις 16¨ ζάντες, αυτά με τις 17άρες φοράνε μεγαλύτερο τακάκι και δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#109039 Αυτό είναι και το δικό μου πρόβλημα. Κινούμαι κυρίως σε επαρχιακούς ορεινούς δρόμους και με σχετικά σβελτους ρυθμούς Τα καινούρια τακάκια εκτός από το σήμα της Ρενό είχαν και το σήμα της Ate.Βλέπω ότι οι δίσκοι αρχίζουν να κάνουν νύχι.Υπάρχουν after market επιλογές με στόχο κυρίως την αποτελεσματικοτητα και δευτερευοντως την αντοχή;
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#109046 Όταν λέω αντοχή εννοώ στην φθορά όχι στην χρήση