Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#226989 Θα μας τρελάνεις εσύ. Την μια ψάχνεις για μαγνητική τάπα για να μαζεύεις τα ρινίσματα από το λάδι και την άλλη παίρνεις αντλία για να ρουφάς το λάδι από πάνω και να αφήνεις τα ρινίσματα μέσα. :dizzy:

Το σκεφτόμουν κι εγώ την προηγούμενη φορά που το έβγαλε (πριν από μήνες) αλλά δεν το πήρα επίτηδες, για να αναγκάζομαι να βγάζω και το φίλτρο και να το αδειάζω από την τάπα του κάρτερ. Εσύ βέβαια έχεις και τα τραχτέρια...

Δούλεψέ το και πες μας εντυπώσεις.
Άβαταρ μέλους
By otso
#227062 υπηρχε ενα πρατηριο που εκλεισε στο χωριο , το ειχε φιλη και υπαρχει εκει τρυπα που κατεβαινεις και δουλευεις απο κατω . τωρα εχει νοικιασει καποιος τον χωρο και τερμα η προσβαση . το προβλημα ειναι να βγαλεις την ποδια απο κατω , καθως και οι μισες βιδες τις εχουν κλωτσισει τα τσογλανια που την εβγαζαν , αρα ειναι αδυνατον να παλεψω απο κατω , ρωτησα σε γνωστο με συνεργειο δεν με αφηνει .μονο στο συνεργειο που (τροπος του λεγειν) φτιαχνουν , αλλα εκει δεν με αφηνουν να το κανω εγω και δεν θελουν και λεφτα. οποτε να παω να τους υποχρεωσω και να ειμαι και υποχρεωμενος δεν μου καθεται καλα.
την ταπα την ηθελα για να μαζευει τυχον ρινισματα ρε σεις για αμα τα αλλαζω απο πανω.ουτε ταπα πηρα δεν βρηκα μια σιγουρη.
με τρελαινει να μην μπορω να αλλαξω λαδια μονος μου . καλα το φιλτρο τι |λογοκρισία| λερωνεις ολη την μηχανη με λαδια.
αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν τα τραβαει με κρυα τα λαδια γιατι ζεστη με κρυα μηχανη μπορει να εχουν και μισο λιτρο διαφορα.
Άβαταρ μέλους
By otso
apav έγραψε:otso θέλουν αλλαγή από την τάπα

http://c4owners.org/plugins/faq/faq.php?0.cat.5.110

apav ευχαριστω ξερω απο turbo failure εγω αλλαζω λαδια καθε 10000 και οχι καθε 20000 που λενε αυτοι ,επισης μετα απο ενα αρθρο του miltella αλλαζω φιλτρο καθε 5000 χλμ που ειναι πανευκολο .
Άβαταρ μέλους
By thednick
#227080 Καμία ιδιαίτερη συμβουλή για αλλαγή ταπετσαρίας οροφής?

Από ότι εχω καταλάβει χρησιμοποιούμε βενζινόκολα υψηλής αντοχής, απλώνουμε και στις δυο πλευρές και αφού στεγνώσει κολλάμε χωρίς να πιέσουμε ιδιαίτερα (τουλάχιστον σε πρώτη φαση). Αφού τελειώσουμε πιέζουμε ξανα *σχετικά* ελαφρά για να βεβαιωθούμε ότι έχει κολλήσει παντού. Υπάρχει κάτι αλλο να έχω στο νού μου?
Άβαταρ μέλους
By apav
#227093 otso κάνε την καρδιά σου πέτρα και άλλαξε τα στον μάστορα όπως σου λέει. Το να βάλει εσένα στην ράμπα να προσπαθείς να βγάλεις την ποδιά, μπορεί να ακούγεται ενδιαφέρον αλλά όχι γι' αυτόν και γι' αυτό στο κάνει δωρεάν.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
otso έγραψε:αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν τα τραβαει με κρυα τα λαδια γιατι ζεστη με κρυα μηχανη μπορει να εχουν και μισο λιτρο διαφορα.

Προφανώς βάζεις μπρός και αφήνεις τον κινητήρα να ζεσταθεί για λίγο πριν αντλήσεις τα λάδια, για να μπορείς να τα τραβήξεις πιό εύκολα.
Πρόσεχε όμως μην το αφήσεις να ζεσταθεί πολύ, γιατί δεν νομίζω να αντέξει η αντλία σε υψηλή θερμοκρασία λειτουργίας.

Είμαι σίγουρος ότι θα αναφέρουν γι’ αυτό οι οδηγίες χρήσης, αλλά μάλλον βαριέσαι να τις διαβάσεις. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
thednick έγραψε:Καμία ιδιαίτερη συμβουλή για αλλαγή ταπετσαρίας οροφής?

Από ότι εχω καταλάβει χρησιμοποιούμε βενζινόκολα υψηλής αντοχής, απλώνουμε και στις δυο πλευρές και αφού στεγνώσει κολλάμε χωρίς να πιέσουμε ιδιαίτερα (τουλάχιστον σε πρώτη φαση). Αφού τελειώσουμε πιέζουμε ξανα *σχετικά* ελαφρά για να βεβαιωθούμε ότι έχει κολλήσει παντού. Υπάρχει κάτι αλλο να έχω στο νού μου?

και βενζινοκολλα σε σπρει θα σε βολεψει για να την ''απλωσεις'' ευκολοτερα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#227252 Otso
αμα φτιαξεις εσυ τιποτα ραμπες με τσιμεντο σε μια γωνια του οικοπεδου δεν παιζει?

Κατι τετοιο ...

Εικόνα

αλλα με τσιμεντο, αν και νομιζω ηλεκτροκολληση κλπ εχεις και ξερεις να χρησιμοποιεις, αρα και τετοιο θα μπορουσες να φτιαξεις.

http://chris-eigenheer.blogspot.gr/2011/04/building-my-car-ramp.html
Άβαταρ μέλους
By otso
#227441 να χτιζω ξερω ,αλλα δεν θα ηθελα κατι μονιμο ωστε μα νε βριζουν οι αλβανοι μετα θανατον που θα παρουν το σπιτι για ενα κομματι ψωμι. ηλεκτροκοληση φυσικα και εχω , και φαινεται ωραια ιδεα σε μια μερα το εχω φτιαξει , και το κοστος μπορω να το κατεβασω ψαχνοντας για σκραπ κοιλοδοκους σε μεγαλα παλιαντζιδικα .
το μεγαλο μου προβλημα ειναι η αποθηκευση , οπως και τοσα αλλα πραγματα που φτιαχνουμε , βεβαια και υποστεγο μπορω να φτιαξω αλλα εχω τον γειτονα που εχει παει στην πολεοδομια και εχει ψαξει και εχει βρει παρανομιες μου και απειλει συνεχεια .
αυτα τα πραγματα θελουν κεφι και λεφτα θοδωρη , και περασε ο καιρος που ημασταν μερακλειδες .

νεα απο την αντλια του λιντλ για τα λαδια . με κρυα λαδια αμεβασε κατι σταγονες με ζεστα που λεει το μανιουαλ (που καποιος ισχυριζεται οτι ποτε δεν διαβαζω) 40 με 65 λεει δεν δοκιμασα γιατι δεν με ενδιεφερε ζεστα . επισης το μανιουαλ λεει οτι η μεγιστη παροχη σε (ζεστα ) φανταζομαι λαδια ειναι 0.2 lit/min πραγμα απαραδεκτο γιατι δεν μπορω να περιμενω και ωρες , ασε που πρεπει να σταματας για να κρυωνει η αντλια , και στο τελος λεει οτι πρεπει να την βαζεις να ρουφαει καθαρα λαδια για να καθαριζει η αντλια.
φαινεται πολυπλοκο και μπελας οποτε παει πισω .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#227447 Εγώ θυμάμαι με μια απλή μπρούτζινη χειρός (πολύ δυαδεδομένη για αυτή τη χρήση) άλλαζα ωραιότατα τσακ-μπαμ τα λαδάκια από μια μικρή ντιζελομηχανή σε ένα σκάφος που είχαμε. Απλά ζεσταινόταν το χέρι που κράταγε την αντλία.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
otso έγραψε:νεα απο την αντλια του λιντλ για τα λαδια . με κρυα λαδια αμεβασε κατι σταγονες με ζεστα που λεει το μανιουαλ (που καποιος ισχυριζεται οτι ποτε δεν διαβαζω) 40 με 65 λεει δεν δοκιμασα γιατι δεν με ενδιεφερε ζεστα . επισης το μανιουαλ λεει οτι η μεγιστη παροχη σε (ζεστα ) φανταζομαι λαδια ειναι 0.2 lit/min πραγμα απαραδεκτο γιατι δεν μπορω να περιμενω και ωρες , ασε που πρεπει να σταματας για να κρυωνει η αντλια , και στο τελος λεει οτι πρεπει να την βαζεις να ρουφαει καθαρα λαδια για να καθαριζει η αντλια.
φαινεται πολυπλοκο και μπελας οποτε παει πισω .

Δεν αντέχει 20 λεπτά συνεχούς λειτουργίας; Με την παροχή που είπες, τόσο χρειάζεται για να ρουφήξει 4 λίτρα.
Και σε βίντεο που είχα δεί παλαιότερα με επαγγελματικές αντλίες κενού για συνεργεία, το λάδι δεν έτρεχε σαν βρύση, ήθελε τον χρόνο του.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#227457 Οτσο
- Δες το λινκ παραπανω, ο τυπος ειναι παιχτης, το μαζευει μετα και το κανει "παγκο".
- Τους Αλβανους μετα θανατον χεσε τους, εκει που θα εισαι δεν θα σε νοιαζει. Χτισε.
- Μπορεις να παρεις και 2 τριποδα, και ενα γρυλο κροκοδειλο, ΜΟΝΟ ομως να εχεις απολυτα επιπεδο μερος αλλιως :lipsealed:
- Αφου εχεις ποδιά απο κατω, (υποθετω πλαστικη) δες αν βολευει να κοψεις ενα κομματι της για ευκολη προσβαση σην ταπα.
- Επισης μπας και θα βολευε κατι τετοιο?
https://www.fumotooildrainvalve.com/standard-fumoto-engine-oil-drain-valves
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#230558 @dim Αν και καθυστερημένα σε ευχαριστώ!

Μια ερώτηση για κάτι περίεργο που παρατήρησα..Πριν μια εβδομάδα παρατήρησα ότι εκεί που κάνει το μπροστινό φτερό γύρισμα κοντά στο παρμπρίζ φαινόταν σα να είχε καλλήσει επάνω σελοτέιπ.Τελικά ανακάλυψα ότι καμία σχέση δεν είχε γιατί έσπαγε μόλις το τράβαγες και τελικά φαίνεται να σα έχεις περάσει πάνω από το χρώμα μεμβράνη διάφανη που όμως είναι σκληρή.Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω.Το υλικό θα το παρομοίαζα καλύτερα με τις διαφάνειες παρουσίασης.Έχετε καμιά ιδέα;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#230586 εχει αλλαξει παρμπριζ το αυτοκινητο καποια φορα?