Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
nEK έγραψε:Uniroyal rain sport 5 or hankook ventus prime 4?
Για τα δεύτερα πήγαινα αλλά διάβασα κριτικές στο σκρουτς και φρεναρα λίγο.

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Uniroy ... st-Results

https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mousatos έγραψε:πήρα τιμές από ένα local μαγαζί σήμερα . τιμές αλέν ντελόν σε 175/70/14 καλοκαιρινά

goodyear 450
hankook 390
falken 380
sumitomo & laufenn 320
linglong & crosswind 250
toyo 340

Η μόνη καλή τιμή σε σχέση με αυτά που βλέπω στο internet είναι στα linglong. Μάλλον θα παραγγείλω κάτι από κάνα skroutz και θα τους τα πάω να μου τα περάσουν μόνο.

τηλ. χθες σε 2ο local μαγαζί όπου ζήτησα να μάθω τιμή για conti και uniroyal (έχει την αντιπροσωπεία). Ο έλλην λαδέμπορας συνεργάτης των γερμανών μόλις άκουσε αυτά τα δυο μάλλον σκέφτηκε " ζητάει top μάρκες , έχει λεφτά αυτός , κοπάνα τον"
conti ultra 530e , μόλις άκουσε το αααααα και οοοοοοοο έδωσε λογική τιμή στα uniroyal στα 400e και πρότεινε και τα viking στα 320 .
3o μαγαζί για kleber. έβλεπε στο σύστημα οτι υπήρχε διαθέσιμο στοκ μόνο στα 4 εποχών στα 310 . Για τα καλοκαιρινά είπε οτι η τιμή θα είναι χαμηλότερη , ίσως στα 280 . Θα τα ξαναπούμε σε κάνα μήνα με τον 3ο.
280 ( και 310) είναι πολύ καλή τιμή αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο να μην τη φουσκώσει όταν έρθουν καλοκαιρινά . θα δούμε.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#901307 Σε συνέχεια αυτού, λίγο το ότι το ένα Sava άρχισε να χάνει αέρα, λίγο το ότι το Σάββατο το πρωί προέκυψε ταξιδάκι (για οικογενειακούς λόγους), Παρασκευή πρωί πήρα το Α3 προς αναζήτηση ελαστικών. Το κακό ήταν ότι ήθελα να είναι σε απόθεμα, καθώς δεν ήθελα να κάνω 350χλμ με ένα κωλο-λάστιχο που επιπλέον χάνει αέρα. Κάτι που αποδείχθηκε εν τέλει λίγο πιο περίπλοκο απ' ότι περίμενα, καθώς κατά βάση το στοκ των λαστιχάδων είναι δεύτερες μάρκες ή κινεζιές. Και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβάλω λάστιχο που να μην είναι από σοβαρή εταιρεία.

Να σημειώσω ότι με περίπου 20Κ χλμ, τα κωλο-Sava ήταν έως και επικίνδυνα στο βρεγμένο και κάτω του μετρίου στο στεγνό. Ενώ έκαναν και ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ θόρυβο από τα 5χαω... ΟΚ, το Α3 έχει ένα θέμα με την ηχομόνωση στους θόλους, αλλά εδώ μιλάμε για υπερβολικό θόρυβο... Τέλος πάντων...

Εν τέλει, βρήκα έναν που μου λέει ότι σε 1-2 ώρες θα έχει μία 4άδα Bridgestone Turanza 6, οπότε του το αφήνω και επιστρέφω πιο μετά, αφού με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο σε περίπου 2 ωρίτσες ότι το αμάξι ήταν έτοιμο.

Λοιπόν... Το αμάξι απλά ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ! Ο θόρυβος πρακτικά εξαφανίστηκε (δεδομένης της περιορισμένης ηχομόνωσης στους θόλους του συγκεκριμένου αμαξιού πάντα), ενώ βελτιώθηκε ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ και η άνεση και η λειτουργία της ανάρτησης. Απ' ότι φαίνεται, τα sava είχαν πολύ σκληρό πλαϊνό και το αμάξι απλά κοπανούσε παντού και πάντα... Πλέον η ανάρτηση λειτουργεί πολύ καλά! Εντωμεταξύ, τελικά ματαιώθηκε και το ταξίδι, αλλά σήμερα, ανεβήκαμε για έναν καφέ σε έναν ξενώνα στο δάσος, λίγο έξω από τον Βώλακα και διαπίστωσα ( :innocent: ) πως το κράτημα έχει βελτιωθεί θεαματικά επίσης, όπως και η πρόσφυση, καθώς πλέον το αμάξι δεν σπινάρει με τίποτα, ακόμα και στο βρεγμένο. ΟΚ, προφανώς δεν έχει και δύναμη, αλλά με τα κωλολάστιχα, δεν ήθελε και πολύ... Μέχρι και η κόρη και η γυναίκα κατάλαβαν διαφορά από την πρώτη στιγμή... Η γυναίκα (η οποία να σημειωθεί είναι παντελώς άσχετη με το θέμα αυτοκίνητο) μου λέει "Ρε 'συ... σαν να πάει καλύτερα αυτό!" :lol:

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως φαίνεται να έχουν και πολύ χαμηλότερη αντίσταση στην κύληση, καθώς έχω 1-2 σημεία που απλά αφήνω το γκάζι για να μειώσω ταχύτητα μπαίνοντας σε κατοικημένη περιοχή (και ξέρω ακριβώς πως συμπεριφέρεται, μιας και κάνω τον δρόμο πρακτικά κάθε μέρα) και είδα ότι χρειάστηκε αρκετά περισσότερο για να μειώσει την ταχύτητά του στα 50χαω από τα 90. ΟΚ, καθόλου επιστημονικό αυτό, προφανώς, απλά ξέρω πολύ καλά τι έκανε στο ίδιο ακριβώς σημείο, με όλες τις πιθανές συνθήκες... Θα δείξει στο βενζινάδικο...

Συμπέρασμα; Επιβεβαιώθηκα που δεν κάνω οικονομία στα ελαστικά. Τα bridgestone έκαναν 420€ η 4άδα και τα Sava (ή κάτι αντίστοιχα σκ@τ@) να τα έβρισκα 100-150€ πιο κάτω... Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντική διαφορά για κάποιον που ζορίζεται οικονομικά, αλλά το φθηνό έβγαλε τα μισά χιλιόμετρα (τα turanza T005 που είχα βάλει στην bmw με 25Κ χλμ που είχαν όταν την έδωσα ήταν μια χαρά σε όλα τους, ενώ τα sava με 20κ χλμ ήταν μόνο για πλαϊνά σε βάρκα), χώρια την κατά πολύ χειρότερη άνεση (θόρυβος, κοπάνημα), αλλά και τις χειρότερες επιδόσεις σε κράτημα και φρενάρισμα (και πιθανότατα οικονομία καυσίμου). Στα ελαστικά ΜΗΝ κάνετε οικονομία, βάλτε ότι καλύτερο μπορείτε, το "φθηνό" θα το βρείτε μπροστά σας! :rtfm:

edit: Α, τα ελαστικά είναι κατασκευής 45/2025, οπότε είναι και φρεσκότατα! :metalo: Πραγματικά πάντως ευχαριστήθηκα το αμάξι στο βουνό... ΟΚ, προφανώς δεν είναι bmw, ιδίως στο τιμόνι και στο πόσο ραφιναρισμένη ανάρτηση έχει, αλλά πριν ήταν απαράδεκτο. Πρώτη φορά βλέπω τόσο μεγάλη βελτίωση από μία απλή αλλαγή ελαστικών...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
markvag έγραψε:Συμπέρασμα; Επιβεβαιώθηκα που δεν κάνω οικονομία στα ελαστικά. Τα bridgestone έκαναν 420€ η 4άδα και τα Sava (ή κάτι αντίστοιχα σκ@τ@) να τα έβρισκα 100-150€ πιο κάτω... Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντική διαφορά για κάποιον που ζορίζεται οικονομικά, αλλά το φθηνό έβγαλε τα μισά χιλιόμετρα

και όχι μόνο στη διάρκεια ζωής αλλά και στην κατανάλωση

The new EU Tyre Label now features a rating on the tyre's fuel efficiency – marked from A being the best rated to E being the least fuel efficient tyre. Between each grading from A to E, fuel consumption is increased by around 1.6 litres for every 1000 miles driven.
Αν έχουν δυο γράμματα διαφορά σημαίνει 64 λίτρα στα 32.000 χιλιόμετρα , δηλ το κατοστάρικο που θα γλύτωνε κάποιος αρχικά.
Και φυσικά χάνεις και στη διάρκεια ζωής και σε άνεση / επιδόσεις . συνήθως .

Τώρα είδα οτι η Kleber σταμάτησε τα καλοκαιρινά στη δική μου διάσταση οπότε πρέπει να βρώ κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:...Στα ελαστικά ΜΗΝ κάνετε οικονομία, βάλτε ότι καλύτερο μπορείτε, το "φθηνό" θα το βρείτε μπροστά σας! :rtfm:...
Έτσι είναι αλλά να ξεκαθαρίσω, θέλεις να κάνεις οικονομία, δεν θέλεις να κάνεις σπατάλη και καλύτερο δεν σημαίνει απαραίτητα και ακριβότερο. Και φτηνότερο δεν σημαίνει απαραίτητα "φτηνό".
Θέλει λίγο ψάξιμο για αξιοπρεπεές μοντέλο επώνυμο σε καλή τιμή. Δηλαδή επιλέγεις μερικά υποψήφια που είναι διαθέσιμα και μετά ψάχνεις να τα βρεις πιο φτηνά. Μερικοί μπορούν να προσφέρουν καλύτερες τιμές, σε αυτούς πας.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#901371 Πλησιάζει κι εμένα η ώρα για αντικαταστάτη των ελαστικών. Το αμάξι φοράει τώρα Viking protech (Μ αυτά το αγόρασα) κι έχουν κάνει 55000.. πολύ ευχαριστημένος αλλά δεν θα τα ξαναβάλω .τα χιλιόμετρα που κάνω είναι αρκετά (40-45 τον χρόνο)οπότε ψάχνω κάτι που να αντέχει . Στο micra φορούσα πάντα Michelin primacy 4 με τα οποία ήμουν ευχαριστημένος.τωρα διαβάζω για τα Goodyear efficient grip 2 ότι έχουν ακόμα καλύτερη αντοχή χιλιομέτρων . Η διάσταση είναι 205/50/17 ή 205/55/17 .. υπάρχει καμία άλλη καλή επιλογή σε επώνυμα ;
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
manoliossss έγραψε:Πλησιάζει κι εμένα η ώρα για αντικαταστάτη των ελαστικών. Το αμάξι φοράει τώρα Viking protech (Μ αυτά το αγόρασα) κι έχουν κάνει 55000.. πολύ ευχαριστημένος αλλά δεν θα τα ξαναβάλω .τα χιλιόμετρα που κάνω είναι αρκετά (40-45 τον χρόνο)οπότε ψάχνω κάτι που να αντέχει . Στο micra φορούσα πάντα Michelin primacy 4 με τα οποία ήμουν ευχαριστημένος.τωρα διαβάζω για τα Goodyear efficient grip 2 ότι έχουν ακόμα καλύτερη αντοχή χιλιομέτρων . Η διάσταση είναι 205/50/17 ή 205/55/17 .. υπάρχει καμία άλλη καλή επιλογή σε επώνυμα ;

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 . Tα φοραω σε 2 αμαξια , ειναι εξαιρετικά

αλλιως κατι σε Michelin Pilot Sport
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#901386 Οπότε Sport ελαστικό σαν αυτά που πρότεινε ο Αλεξ θα το θεωρούσα ελαφρώς υπερβολικό (και ακριβό προφανώς)
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#901387 τα ατίθασα μου άλογα περιορίζονται στα 130,οπότε ναι ,δεν είναι για σπορ ελαστικά το όχημα ! Θέλω μεγάλη αντοχή,με τα primacy έχω βγάλει απροβλημάτιστα 80χιλιαδες χιλιόμετρα! Αν τα Goodyear είναι καλύτερα σε αυτό τον τομέα ,τότε θα πάω εκεί.απλα ήθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες μήπως υπάρχει εχθές κάποιος προσωπική εμπειρία ή αν υπάρχει και κάτι που μου διαφεύγει..
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#901389 για πολλά χιλιόμετρα αυτοί οι δυο κατασκευαστές είναι. i think.
παραπάνω από 80 δε νομίζω να βρεις ή να πάει κάποιο άλλο.

Εγώ θα κρατήσω τα γιαπωνέζικα toyo για ένα χρόνο ακόμα τελικά . Είμαι κοντά στις 40 και έχουν αμερικάνικο treadwear rating 420 δηλ για 65,000 km . Έχουν φθαρεί στις άκρες μόνο.

How Long Will A 400 Treadwear Tire Last?
A tire with a 400 treadwear rating is expected to last approximately 40,000 to 60,000 miles before needing to be replaced. Still, the lifespan of a 400 treadwear tire varies depending on various factors such as driving conditions, tire maintenance, and driving habits.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
manoliossss έγραψε:Renault Megane iv grandtour 1.5 diesel !

pilot sport 5
αλλαξαμε ελαστικα και στα 2 κλιο
στης γυναικας το λευκο ,εβαλα primacy4+
στου γιου τα pilot sport 5
ημουν πολυ σκεπτικος σχετικα με τα pilot
Μετα απο πανω ενα χρονο με τα primacy και τα pilot,τα δευτερα ειναι καλυτερα παντου.Ακομα και στο κοπανημα στις λακουβες.
Δεν το περιμενα να πω την αληθεια.
τα primacy 4+ πολυ καλα σε ολα τους,πλην της αισθησης του τιμονιου που ηταν χειροτερα(!!!) απο τα primacy3 πρωτης τοποθετησης.Πολυ βασικο για μενα,ισως το κυριωτερο για μενα.

εδιτ.
σχετικα με την χιλιομετρικη αποδοση,τα ποσα χλμ θα βγαλουν δεν μου λενε τιποτα ,Το θεμα ειναι οταν εχει κανει 50-60κ χλμ πως στριβει πως φρεναρει και ποσο κραταει στο βρεγμενο.
τα primacy3 που αλλαξαμε και στα 2 κλιο μετα απο πολλες δεκαδς χλμ και στο λευκο κλιο οντας 5 ετων, δεν γλυστραγαν ποτε και πουθενα,ουτε στο βρεγμενο.
Στην διαρκεια μην ψαχνεται κατι αλλο απο μισλεν.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#901393 Οι καιροί αλλάζουν , δεν μπορεί να είσαι 100% σίγουρος αν επιλέγεις σε σχέση με τη φήμη της εταιρείας.
Η continental έβγαλε τα ultragrip με νεα γόμα που αντέχει περισσότερα χλμ και πάτωσε στο ένα και μοναδικό συγκριτικό τεστ που συμμετείχε. Δεν τόλμησαν να το ξαναστείλουν για τεστ ξανά απ'όσο έψαξα.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
alexandros.K έγραψε:Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 . Tα φοραω σε 2 αμαξια , ειναι εξαιρετικά

αλλιως κατι σε Michelin Pilot Sport

Δεν ειναι σπορ λαστιχα, που δεν ανταποκρινονται σε καθημερινη νορμάλ οδηγηση . Δεν υστερούν πουθενά και δεν θελουν ζεσταμα . Για ποσα χλμ θα βγαλουν δεν ξερω . Αλλά οτι κανουν και για μη σπορ αμαξια ειμαι σιγουρος. Τα Pilot Sport ειναι λιγο πιο ακριβα, οποτε προτεινω Goodyear Asymmetric 6 . Μην κολλάτε στο οτι ειναι "σπορ" .