Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
21 quadra έγραψε:
xenos έγραψε:
markvag έγραψε:
xenos έγραψε:
mousatos έγραψε:Γι'αυτό πήρα κινητήρα με καδένα, για να μη μου την καρφώσει κάνας άσχετος.

Καλά, στης ξαδέρφης μου Peugeot 307 με 110κ χλμ κόπηκε η καδένα. :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:

Κάτσε να γράψει και κανένας με tsi... :shifty: :twisted:

Εγώ πραγματικά δεν είχα ξανακούσει να κόβεται καδένα (από ιμάντες πολλούς :lipsealed: ).

O ιμάντας αντέχει πολύ περισσότερο σαν ιμάντας, αυτό που φταίει σε ζημιές με ιμάντα είναι η καταστροφή των πλαστικών ράουλων των εντατήρων που υπάρχουν έξω από τα ρουλεμάν, παλιότερα ήταν μεταλλικά και η αλλαγή ήταν στα διπλάσια χλμ από ότι στα σημερινά μοντέλα με τους ίδιους ποιοτικά ιμάντες, άρα το πρόβλημα δεν είναι ο ιμάντας αλλά οι εντατήρες του.

Άρα αν πούμε ότι βάζουμε μεταλλικά αλλάζουμε ιμάντα στα διπλάσια χιλιόμετρα. Γιατί φαντάζομαι θα υπάρχουν μεταλλικά after market. Εκτός βέβαια αν το κόστος τους είναι όσο οι αλλαγές τριών ιμαντων...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
popolaros έγραψε:
mirage έγραψε:Γιατι τα ιταλικα δεν κοβουν ιμαντες;

< >

παρε τογιοτα να σωθεις και να εχεις κεφαλι ησυχο. να κοιμάσαι ηρεμα

Avensis 1.8 κατά προτίμηση
Άβαταρ μέλους
By popolaros
belgarion έγραψε:
popolaros έγραψε:

< >

παρε τογιοτα να σωθεις και να εχεις κεφαλι ησυχο. να κοιμάσαι ηρεμα

Avensis 1.8 κατά προτίμηση

Το ροχαλητο ειναι εγγυημένο

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
drdino έγραψε:Μάλλον είναι η ίδια παρτίδα με κάτι 307CC διλιτρα με 1600αρι μοτέρ.

Ναι, cc ειναι.
Sorry mirage.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#389808 Ναι αλλα απαντηση δεν πηρα. Ποιόν κινητηρα φορα; Ψαχνω να βρω κινητηρα του 307 με καδενα και δεν βρισκω....

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v

< >

Ολα μπορουν να κοβουν ιμαντες αν δεν τους αντικαθιστας οταν λενε τα σερβις μανουαλ, αλλα τεντωτηρες!!!?? να θριψαλιζονται επειδη εβαλαν πλαστικους!!!!.
Στο 2.24v Πηδηξε ο ιμαντας δοντι! στα Μεγαρα και γυρισαμε οδικως πισω.... την αλλη μερα αλλαξαμε ιμαντα και ολα καλα. Γιατι δεν δοκιμαζεται κατι τετοιο με VW??? (μιλαμε για 4 εκκεντροφορους και 24 βαλβιδες εποχης 1989.... απο τοτε φυσικα η τεχνολογια εχει προχωρησει...)
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
224v έγραψε:Στο 2.24v Πηδηξε ο ιμαντας δοντι! στα Μεγαρα και γυρισαμε οδικως πισω....

Ατσαλο κατεβασμα σχεσης ?
Άβαταρ μέλους
By xenos
mirage έγραψε:Ναι αλλα απαντηση δεν πηρα. Ποιόν κινητηρα φορα; Ψαχνω να βρω κινητηρα του 307 με καδενα και δεν βρισκω....

Κοίτα, να την ρωτήσω και να ξέρει, δεν παίζει. Εγώ πάλι να πάω να κάνω αυτοψία, πάλι δεν παίζει. Οπότε τι να σου πω; Απλά μην το πιστεύεις.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#389926 Διλιτρο, χιλιαξιακοσα, βενζινη, πετρελαιο. Δεν ειναι δυσκολα πραγματα αυτα αν μιλαμε για 307 cc.
Βασικα κινητήρας με καδενα δεν παίζει αλλα ποτε δεν ξερεις.
Υ.Γ. Το ποστ του drdino ηταν σε αυτο το πνεύμα

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
#389932 ok, δεν κόπηκε ποτέ και δεν έχει καν αλυσίδα. Ευχαριστημένος;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#389934 Εγω; Απλα πες στην ξαδερφη πως ο ιμαντας αλλαζεται. Μην τα ριχνουμε στα γαλλικα, ιταλικα, γερμανικα, ιαπωνικα κλπ κλπ ολα

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#389967 Μετά από όλα αυτά μένω με την εξής απορία : Το clio έχει ιμάντα που θέλει αλλαγή στα 150.000 χλμ , το δεχόμαστε ως έχει ή ζητάμε κάποιον έλεγχο για τον φόβο των Ιουδαίων? Αν κοπεί νωρίτερα ποιος έχει την ευθύνη αφού το αμάξι είναι εκτός εγγύησης ?
Άβαταρ μέλους
By belgarion
mirage έγραψε:150000 ή ποσα χρονια. Εγω το δέχομαι. Το 1.5 φορας;

< >

Ναι, τον 1,5. Νομίζω ή 6 χρόνια είναι (μπορεί και 8, θα το κοιτάξω ) αλλά με δεδομένο ότι έχω 89.000χλμ σε 4 χρόνια και 3 μήνες και κάνω 25-30.000 χλμ το χρόνο μπορεί να φτάσω και τα χιλιόμετρα πρώτα
Άβαταρ μέλους
By 224v
alexandros.K έγραψε:
224v έγραψε:Στο 2.24v Πηδηξε ο ιμαντας δοντι! στα Μεγαρα και γυρισαμε οδικως πισω....

Ατσαλο κατεβασμα σχεσης ?

Ναι την οδηγούσε η κόρη μου τότε, και στον 5ο γύρω στην Κ9 στα Μέγαρα κατεβάσει απο τέταρτη σε δεύτερη, και μετά απο το στροφησμα βγήκε μπροστά στα Πιτ, στα χώματα.