Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#110775 Στα σύγχρονα αυτοκίνητα όταν η τάση της μπαταρίας είναι κάτω από 11.5 volt η ECU νεκρώνει τα πάντα γιατί πολλοί αισθητήρες είναι ευαίσθητοι στην τάση η οποία αν είναι χαμηλή αλλάζουν οι τιμές που στέλνουν στην ECU με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένοι ρύποι και ότι άλλο συνεπάγεται για την λειτουργία του κινητήρα οι λάθος τιμές των αισθητήρων.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#110819 Όχι, τα 11.5V είναι πολύ ψηλό όριο για να είναι ο γενικός κανόνας. Στην Ford πχ το κάτω όριο είναι τα 9V.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#111125 Μου εχει τυχει φαση με Fiat Stilo φιλου, που εβγαζε καθε τοσο κατι λαθη στην οθονη και αναβαν λαμπακια, μεχρι που μου εσβησε με 120χλμ/ωρα στην εθνικη.... μολις μπηκε μπαταρια καινουρια, λες και εγινε αλλο αυτοκινητο.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#149416 Εδώ κ 1 βδομάδα , δεν λειτουργούν οι αισθητήρες παρκαρίσματος. Με το που κουμπωνεις την όπισθεν δεν ακούγεται το κλικ κ ούτε ανάβουν οι φωτεινές ενδείξεις κ ούτε φυσικά ακούγεται ο ήχος. Τι μπορεί να φταίει;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#149428 Βαλβίδα/διακόπτης που δίνει ρευμα όταν βάζεις όπισθεν;Τα φωτα της όπισθεν δουλεουν;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
giannik1977 έγραψε:Εδώ κ 1 βδομάδα , δεν λειτουργούν οι αισθητήρες παρκαρίσματος. Με το που κουμπωνεις την όπισθεν δεν ακούγεται το κλικ κ ούτε ανάβουν οι φωτεινές ενδείξεις κ ούτε φυσικά ακούγεται ο ήχος. Τι μπορεί να φταίει;

Αν είναι after market οι αισθητήρες, κατά 99% έχει καεί το ηχειάκι τους. Αν είσαι τυχερός, βρίσκεις ένα παρόμοιο και το αντικαθιστάς. Αν δεν βρεις, αγόρασε το φθηνότερο σετ αισθητήρων για να το αντικαταστήσεις. Δεν χρειάζεται ν' αλλάξεις τους ίδιους τους αισθητήρες.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#149432 Να σας πω την αλήθεια δεν είδα αν ανάβει το φως της όπισθεν . θα το δω κ θα σας πω. Τελευταία φορά που κινησα το αμάξι είχα συνδέσει κ την φαναριερα της thule πάνω στα ποδήλατα . δεν ξέρω μην έφταιξε εκεί κάτι.
Γρήγορη το ηχειακι δεν είναι γιατί δεν έχω ούτε οπτικές ενδείξεις..
Άβαταρ μέλους
By xenos
#149446 Δες όπως λένε αν παίρνει ρεύμα από τη λάμπα. Μετά πας στα υπόλοιπα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
giannik1977 έγραψε: Τελευταία φορά που κινησα το αμάξι είχα συνδέσει κ την φαναριερα της thule πάνω στα ποδήλατα . δεν ξέρω μην έφταιξε εκεί κάτι.

Αν είναι έτσι, πρίν σκαλίσεις τον διακόπτη της όπισθεν και αφού πρώτα βεβαιωθείς ότι δεν ανάβουν τα φώτα της όπισθεν, ρίξε μια ματιά στις ασφάλειες να δείς μήπως η φαναριέρα σου έκανε κάποιο βραχυκύκλωμα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
giannik1977 έγραψε:Να σας πω την αλήθεια δεν είδα αν ανάβει το φως της όπισθεν . θα το δω κ θα σας πω. Τελευταία φορά που κινησα το αμάξι είχα συνδέσει κ την φαναριερα της thule πάνω στα ποδήλατα . δεν ξέρω μην έφταιξε εκεί κάτι.
Γρήγορη το ηχειακι δεν είναι γιατί δεν έχω ούτε οπτικές ενδείξεις..

Είναι χωριστά το ηχείο και οι οπτικές ενδείξεις; Συνήθως είναι σε ένα από αυτά που έχω δει.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#149455 ., εννοεί ότι αφού δεν έχει ούτε οπτική ένδειξη, ούτε ακουστική, προφανώς το πρόβλημα δεν είναι στο buzzer.