- 12 Δεκ 2015, 22:02
lazarefa έγραψε:Yugo_para_siempre έγραψε:lazarefa έγραψε:Στο mister-auto έχεις αυτές τις επιλογές:
http://www.mister-auto.gr/el/therm-stat ... _g316.html
Προσωπικά θα κοίταζα είτε τον Gates είτε τον Vernet αν πήγαινα σε aftermarket. H τιμή του Valeo μου φαίνεται αρκετά ψηλή και λογικά είναι περίπου ίδια με του original οπότε αν είναι να πλησιάσεις τα 70 ευρώ γιατί να μην τον πάρεις από τη Fiat?
Επίσης ο Vernet υπάρχει κι εδώ σε πολύ καλή τιμή:
http://www.onparts.gr/fiat-punto-188-1- ... ermostatis
Εχεις καποια εμπειρια απο αυτες τις δυο μαρκες γι' αυτο τις εμπιστευεσαι περισσοτερο;
Ο valeo λογικα δεν ειναι αυτος που εχει απο τη μανα του; Δηλαδη αν παρω της Fiat το valeo δε θα μου δωσουν;
Giuseppe Busso έγραψε:Το σύνηθες αυτό είναι. Τουλάχιστον όσες περιπτώσεις είχα τόσα χρόνια γύρω μου.
Εμένα κάποια στιγμή έπεφτε ο δείκτης θερμοκρασίας νερού στους 70 βαθμούς Κελσίου και η κατανάλωση καυσίμου ανέβαινε στο ΘΕΟ!
Να επίσης ακόμη ένας τρόπος να τσεκάρεις ότι κάτι δεν πάει καλά με το θερμοστάτη. Το να παρατηρήσεις αδικαιολόγητα υψηλή κατανάλωση.
Για να καταλάβεις πόσο υψηλή αρκεί να σου πω ότι από μέση 12λτ/100χλμ που είμαι συνήθως, είχε ανέβει πάνω από 16 και έπαιζε στα 18-20.
Στο Θεο δεν την ειδα σιγουρα, αλλα η καταναλωση ειναι ανεβασμενη τον τελευταιο καιρο. Δηλαδη ηταν απο τις λιγες φορες μεσα στην πολη και σε μικρες σχετικα αποστασεις που περιμενα καλυτερα νουμερα και μου φανηκε παραξενο...
Προσωπική εμπειρία από τις μάρκες που έγραψα σε θερμοστάτες δεν έχω (έω χρησιμοποιήσει ιμάντα της gates αλλά όχι θερμοστάτη). Απλά έχω διαβάσει καλά σχόλια για τις συγκεκριμένες, η δε Vernet θεωρείται από τις καλές εξειδικευμένες εταιρείες σε θερμοστάτες.
Επειδή τα 65-70 ευρώ του Valeo μου φαίνονται υψηλή τιμή και έχω την εντύπωση ότι και τον "γνήσιο" να βάλεις από Fiat δεν θα είναι πιο ακριβώς, γιαυτό πρότεινα αν είναι να ανέβεις σε αυτά τα λεφτά βάλε τον "γνήσιο".
Αλήθεια ρώτησες σε Fiat πόσο κοστίζει (με τη σχετική έκπτωση, 20-25% που κάνουν), κι αν ναι, τι τιμή σου έδωσαν;
Δε ρωτησα στη Fiat και κακως, θα παρω απο Δευτερα. Συνηθως οταν παιρνω η τιμη που ακουω ειναι ξουραφατη οποτε ειπα να μην ανεβουν οι πιεσεις... Ομως ισως να ειναι απο τις περιπτωσεις που να παιζουν κοντα οι τιμες του αυθεντικου ανταλλακτικου και του Valeo. Υποθετω οτι μπορει και ο γνησιος να ειναι Valeo.
Παντως τωρα που τους βλεπω παλι η φωτο του
Vernet και η φωτο του
Valeo ειναι μαλλον ιδιες αλλα με 180 μοιρες ανεστραμμενο προσανατολισμο. Μπορει να λεω και βλακειες αλλα μου φαινεται δυσκολο να πετυχαν τοσο ιδιες φωτογραφιες με μικροδιαφορες στη θαμπαδα, αλλα με απολυτο "καθρεφτισμο" και με ιδιο φωτισμο στα σημεια. Επισης το χαρακτηριστικο ανθρακι χρωμα στα δυο μεταλλικα τσουτσουνακια δεν το ειδα σε καμια αλλη μαρκα-φωτο.
Λετε να ειναι το ιδιο προιον και η Vernet να τον προμηθευει στη Valeo; Παντως και στον επισημο καταλογο της
Calorstat-Vernet αυτη τη φωτο εχει, δεν ειναι λανθασμενη...
Τελικα βλεπω δεν υπαρχει "συναδελφος" που να μην το εχει παθει.
bill33 κατσε να δουμε μηπως ο Vernet ειναι ο Valeo και γλιτωσουμε κανα φραγκο.
Jim Clark ειχες τετοιο προβλημα σε ποιο αυτοκινητο;