https://youtu.be/wkKPTbg6QTY?t=11m5s
https://youtu.be/wkKPTbg6QTY?t=11m5s
dimviii έγραψε:Οταν ο θορυβος ακουγεται οταν δεν πατας τον συμπλεκτη ειναι απο το σαζμαν.
) όσο ΔΕΝ πατάς συμπλέκτη και δεν έχεις ταχύτητα μέσα, και σταματάει όταν τον πατάς τόσο όσο χρειάζεται ώστε το ρουλεμάν να βάλει δύναμη στα "χτένια" του πλατώ, τι ακριβώς είναι αυτό που ακούγεται και κατά πόσον είναι το ίδιο σε όλα τα αμάξια?
dimviii έγραψε:συνηθως ειναι τα ρουλεμαν του πρωτευοντα αξονα στο σαζμαν.
dimviii έγραψε:αναλογα την φθορα.Οταν ειναι στην αρχη ναι ακουγεται οταν εχουν ζεσταθει οι βαλβολινες,στην συνεχεια αν δεν το αλλαξεις και το αφησεις για καιρο,ακουγεται και κρυο.
saxon_747 έγραψε:dimviii έγραψε:αναλογα την φθορα.Οταν ειναι στην αρχη ναι ακουγεται οταν εχουν ζεσταθει οι βαλβολινες,στην συνεχεια αν δεν το αλλαξεις και το αφησεις για καιρο,ακουγεται και κρυο.
Ε στην αρχή δε θα το άκουγε;
The Ace έγραψε:Αν όμως το μοναδικό που επηρεάζει το θόρυβο είναι το πάτα/άσε του συμπλέκτη και τίποτα άλλο, τότε είναι ρουλεμάν συμπλέκτη, και είναι πολύ πιο απλό, εύκολο και φθηνό να αλλαχτεί
JimClark έγραψε:Καμιά φορά οδηγώ, αμάξι "ζεστό". Οδηγώ π.χ. για ώρα με 5η, ρίχνω ταχύτητα και θέλω π.χ. από 5η να πάω σε 2α.θα σου πω την εμπειρία μου με το πόλο 6n. Από το 2009 το κιβώτιο ήθελε λίγο χάδι όταν έβαζα τη 2α. Οι μηχανικοί μου έλεγαν συγχρονιζέ της 2ας. Το είχα θίξει κ εδώ το θέμα. Έν τέλει πρόσεχα λίγο παραπάνω, πατούσα καμιά φορά τον συμπλέκτη διπλά κ λυνόταν το θέμα. Έμπαινε αλλά ήθελε λίγο προσοχή για να μη γρατζουνάει. Το αμάξι γύρισε Ελλάδα πριν 3 χρόνια κ το χρησιμοποιούσα κάθε Πάσχα κ Χριστούγεννα. Όλοι μου έλεγαν περίμενε, δεν αξίζει να αλλάξεις κιβώτιο κτλ. Έν τέλει το καλοκαίρι ο αδερφός μου που το πήρε όταν γύρισε για διακοπές δεν μπορούσε να κουμπώσει καμία ταχύτητα. Κατεβάζεται το κιβώτιο κ διαπιστώνεται πως από ένα ποτήρι που θηλάκωνε ένα μακρύ ματσούκι του συμπλέκτη είχε σπάσει κάτι κ μάγκωνε στα γρανάζια. Κόστος 15 €, κ πολλά λέω, ως ανταλλακτικό. Το κιβώτιο τώρα είναι βούτυρο...
Με το που κατεβάζω το λεβιέ από 5η στη θέση ισορροπίας ανάμεσα 3η κ 4η και κάνω την κίνηση να πάω στη θέση ανάμεσα 1η και 2α κάπως σαν να αντιστέκεται. Με λίγο παίξιμο μεταξύ ισορροπίας κ 1η - 2α, μπαίνει (οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά)
Τι μπορεί να παίζει;
JimClark έγραψε:Σωστα. Αλλα δε μιλάω να βάλεις την ταχύτητα. Αλλα να κουνησεις το λεβιέ στη θεση ανάμεσα 1 και 2α
Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Κόστος 6 ευρώ το σωληνάριο, θέλεις 2. Τα βάζεις στο κιβώτιο και σε λίγα χλμ βελτιώνεται πολύ.

Ο Hadjar αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω) έχει 7 σ[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]