Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#289333 + γεωμετρια αυτοκινητου που βοηθαει στην υπερστροφικη συμπεριφορα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#289335 Επίσης παίζουν ρόλο στο 106 και τα μαλακά πίσω σινεμπλόκ άξονα. Εγώ πιο καλά το ελέγχω με σκληρότερα σινεμπλοκ παρά με μαλακά και παπαριες "παθητικής τετραδιευθυνσης" που τσαμπουναν οι πωλητές
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
glf έγραψε:Επίσης παίζουν ρόλο στο 106 και τα μαλακά πίσω σινεμπλόκ άξονα. Εγώ πιο καλά το ελέγχω με σκληρότερα σινεμπλοκ παρά με μαλακά και παπαριες "παθητικής τετραδιευθυνσης" που τσαμπουναν οι πωλητές

Εσύ είσαι άλλο, είσαι αγωνιζόμενος με εμπειρίες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες όταν παρουσιάζουν ένα κοινό καθημερινό αυτοκίνητο λαβαίνουν υπ΄όψη τον μέσο απλό και άσχετο στην γρήγορη οδήγηση οδηγό και του δίνουν ένα αυτοκίνητο ρυθμισμένο να έχει υποστροφική συμπεριφορά ( κατά το δυνατόν ) μετά ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει ότι θέλει, έτσι η παθητική τετραδιεύθυνση βοηθάει στην νορμάλ οδήγηση, είπαμε όμως και είναι κανόνας ότι τα κοντά μεταξόνια δαγκώνουν στο κάτι παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
xeno έγραψε:Στην πράξη όπως λέει κι ο Παναγιώτης δεν φεύγει μπροστά ο πίσω άξονας όταν φρενάρει μόνο ο μπροστινός. Ακολουθεί κανονικά την πορεία του μπροστινού. Μου το έκαναν επίδειξη (μπακαλίστικη) σε ένα συνεργείο ελαστικών στη Μαδρίτη (προ πολλών ετών)- όταν σε ένα αυτοκινητάκι μπλοκάρισαν το μπροστινό άξονα και το τσούλησαν. Το αυτοκίνητο κινήθηκε σε ευθεία. Όταν μπλοκάρισαν τον πίσω άξονα με ελευθερο τον μπροστινό το αυτοκινητάκι γύρισε με το πίσω μέρος. Θεωρητικά και πρακτικά το καλύτερο φρενάρισμα επιτυγχάνεται όταν εκμεταλλευόμαστε στο μάξιμουμ την ικανότητα πρόσφυσης του ελαστικού. Στην περίπτωση που ξεπεραστεί αυτή η μέγιστη ικανότητα, τα κυκλώμτα των φρένων είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να φθάνουμε πρώτα στα όρια τον μμπροστινό άξονα. Αν μποκάρουμε πρώτα τον μπροστινό άξονα κινούμαστε ευθεία και με σταθερότητα. Αν μπλοκάρουμε τον πίσω άξονα είναι σαν να οδηγούμε και να τραβήξουμε χειρόφρενο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα καταλήξουμε με τετ-ακέ.

Η επίδειξη μάλλον μπακαλιστικη δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι.
Αυτο που λες το νιώθω να ισχύει για προσθιοκινητα αλλά ισχύει και για πισωκινητα, είμαι λίγο δύσπιστος για αυτο.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#297724 Από που αγοράζουμε δισκόφρενα/τακάκια; Τα διάφορα online καταστήματα, στυλ maxxparts.gr είναι οκ?
Άβαταρ μέλους
By Roulis
Dodger έγραψε:Από που αγοράζουμε δισκόφρενα/τακάκια; Τα διάφορα online καταστήματα, στυλ maxxparts.gr είναι οκ?

www.onparts.gr

εχω παρει brembo ATE kai Textar ολα κομπλε
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Dodger έγραψε:Από που αγοράζουμε δισκόφρενα/τακάκια; Τα διάφορα online καταστήματα, στυλ maxxparts.gr είναι οκ?

Πάρε εδώ 2102811423.

Είναι στη Μεταμόρφωση.

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#300898 @Quadra

Κύριε Παναγιώτη σύμφωνα με το manual της 147, χρειάζονται 520ml DOT4 υγρό για τα φρένα μου.
Μας κάνει 1 μπουκάλι Motul RBF 600;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Giuseppe Busso έγραψε:@Quadra

Κύριε Παναγιώτη σύμφωνα με το manual της 147, χρειάζονται 520ml DOT4 υγρό για τα φρένα μου.

Λογικά πρέπει να φτάσει, γιατί 600 και όχι 660 ?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Giuseppe Busso έγραψε:@Quadra

το μπουκαλακι των μοτουλ ειναι 500μλ. Δεν θα σε φτασει για να κανεις σωστα την αλλαγη,μιας και χρειαζεται να εξαερωθει και αρκετο καθαρο υγρο,οποτε εχεις καποια σπαταλη απο το νεο υγρο.Θα χρειαστεις 2 μπουκαλακια.
Το ιδιο κανω και εγω.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#300934 Για 20ml να πάρω άλλα μισό λίτρο μωρέ; :hmmm:

Κ. Παναγιώτη, δεν ήδη καλά τα 600; Τα 660 δεν είναι για κεραμικά;