Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#104864 κοπιδι

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#105093 Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής πέθανε.
Προσπάθησα με τρυπάνι να σπάσω το κεφάλι, και έλιωσε το πλαστικό από κάτω, οπότε βγήκε.
Μικρή η ζημιά.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Anonymous Founder έγραψε:
red_monster έγραψε:Που μπορώ να βρω καρυδάκι 5γωνο? Από κορυφή στην απέναντι ακμή είναι 18mm

Στην Σπύρου Πάτση έψαξες; :hmmm:

Βρήκα ένα ξεχασμένο κιτάκι με 14αρη και 19αρη στην Σπύρου Πάτση...

Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα, βλαμμένοι Γάλλοι :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα, βλαμμένοι Γάλλοι :lol:

Προφανώς δεν πρόκειται για βίτσιο των Γάλλων.
Υποθέτω ότι βρίσκεται σε κάποιο ευαίσθητο ή σημαντικό εξάρτημα/υποσυγκρότημα (φρένα;) με σκοπό να μη το πειράζει ο κάθε "παντογνώστης".
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#105753 Το θέμα είναι να μπορεί να το πειράξει και κανένας, γιατί με 5γωνό δεν μπορεί κανείς.... :lol:

Καθαρά βίτσιο των Γάλλων είναι (για την ιστορία βρίσκεται στα φρένα peugeot 205 1.9 diesel)... Οι υπόλοιποι θεωρούν λιγότερης σημασίας τις δαγκάνες?
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Dodger έγραψε:Πριν καμιά ώρα, ξαφνικά ανάβει ένα λαμπάκι στο καντράν Εικόνα και αρχίζει η μηχανή και κάνει κομπιάσματα. Σταματώ στην άκρη και όπως είμαι στο ρελαντί τα κομπιάσματα συνεχίζουν. Σβήνω τη μηχανή και μου κουνάει όλο το αυτοκίνητο. Βλέπω στο manual τι διάολο είναι αυτό το λαμπάκι και διαβάζω έλεγχος ηλεκτρονικού γκαζιού. Γράφει πως παίζει να χρειαστεί και ρυμούλκηση, αν και ήμουν κοντά στο σπίτι, πήγα κανονικά. Πατούσα βεβαια το πεντάλ αν έτρεχε κάποιος με τα πόδια δίπλα μου, θα με περνούσε.

Τι μπορεί να είναι; Κυριακή αύριο, θα το αφήσω στο γκαράζ, Δευτέρα πουρνό πουρνό (ευτυχώς έχω άδεια) πάω συνεργείο.

5 μήνες μετά το ίδιο πρόβλημα. Σε επαρχιακό δρόμο (παλαιά έθνική Αθηνών-Θήβας) με maximum speed 50 km/h, πάνω από 3000 στροφές με τίποτα, σε ανηφορικό σημείο να πηγαίνω με 20 κυριολεκτικά. Λιγο πριν φτασω σπιτι, σβηνω και ξανααναβω (το ειχα κανει καμια 40αρια φορες) και δουλεψε κανονικα. Τωρα παλι μουγκριζει. Αν θελετε να παρετε μια ιδεα, δειτε τα παρακατω:

ρελαντί και φουλ γκάζι που πάει μέχρι 3500 στροφές με το ζόρι

Η πλάκα είναι οτι το λαμπάκι δεν ανάβει συνέχεια.... Ετοιμάζομαι για την αντιπροσωπεία...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dodger έγραψε:
Dodger έγραψε:Πριν καμιά ώρα, ξαφνικά ανάβει ένα λαμπάκι στο καντράν Εικόνα και αρχίζει η μηχανή και κάνει κομπιάσματα. Σταματώ στην άκρη και όπως είμαι στο ρελαντί τα κομπιάσματα συνεχίζουν. Σβήνω τη μηχανή και μου κουνάει όλο το αυτοκίνητο. Βλέπω στο manual τι διάολο είναι αυτό το λαμπάκι και διαβάζω έλεγχος ηλεκτρονικού γκαζιού. Γράφει πως παίζει να χρειαστεί και ρυμούλκηση, αν και ήμουν κοντά στο σπίτι, πήγα κανονικά. Πατούσα βεβαια το πεντάλ αν έτρεχε κάποιος με τα πόδια δίπλα μου, θα με περνούσε.

Τι μπορεί να είναι; Κυριακή αύριο, θα το αφήσω στο γκαράζ, Δευτέρα πουρνό πουρνό (ευτυχώς έχω άδεια) πάω συνεργείο.

5 μήνες μετά το ίδιο πρόβλημα. Σε επαρχιακό δρόμο (παλαιά έθνική Αθηνών-Θήβας) με maximum speed 50 km/h, πάνω από 3000 στροφές με τίποτα, σε ανηφορικό σημείο να πηγαίνω με 20 κυριολεκτικά. Λιγο πριν φτασω σπιτι, σβηνω και ξανααναβω (το ειχα κανει καμια 40αρια φορες) και δουλεψε κανονικα. Τωρα παλι μουγκριζει. Αν θελετε να παρετε μια ιδεα, δειτε τα παρακατω:

ρελαντί και φουλ γκάζι που πάει μέχρι 3500 στροφές με το ζόρι

Η πλάκα είναι οτι το λαμπάκι δεν ανάβει συνέχεια.... Ετοιμάζομαι για την αντιπροσωπεία...

Αυτό που περιγράφεις είναι το γνωστό limp ή safe mode. Αυτό που πέφτουν οι νέες ECU όταν διαγνώσουν κάποιο πολύ βασικό σφάλμα στο όλο σύστημα λειτουργίας του κινητήρα. Και φυσικά το ηλεκτρόγκαζο είναι ένα από αυτά. Και πέφτουν σε αυτό το mode για να σου επιτρέψουν να φτάσεις κάπου με ασφάλεια, και αμέσως μετά να το πας για έλεγχο ή/και επισκευή.

Εφόσον στο ξαναεμφάνισε, καλά κάνεις και ετοιμάζεσαι για αντιπροσωπεία....δεν ξέρω όμως αν θα πρέπει να ετοιμάζεις και το βαζάκι με τη βαζελίνη, γιατί συνήθως τέτοια προβλήματα κοστίζουν :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#107684 Πήγα σε συνεργείο σήμερα και καθάρισα πεταλούδα, τσέκαρα πολλαπλασιαστές/μπουζί αλλά τίποτα. Το διαγνωστικό του δεν έδειξε κάτι, πήγα καπάκι σε ηλεκτρολόγο και το (bosch) διαγνωστικό του έδειξε πεταλούδα. Αύριο πάω αντιπροσωπεία...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
The Ace έγραψε:Εφόσον στο ξαναεμφάνισε, καλά κάνεις και ετοιμάζεσαι για αντιπροσωπεία....δεν ξέρω όμως αν θα πρέπει να ετοιμάζεις και το βαζάκι με τη βαζελίνη, γιατί συνήθως τέτοια προβλήματα κοστίζουν :ninja:

Tελικά ήτο η πεταλούδα, καθάρισα με 350 και έφυγα κύριος
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dodger έγραψε:
The Ace έγραψε:Εφόσον στο ξαναεμφάνισε, καλά κάνεις και ετοιμάζεσαι για αντιπροσωπεία....δεν ξέρω όμως αν θα πρέπει να ετοιμάζεις και το βαζάκι με τη βαζελίνη, γιατί συνήθως τέτοια προβλήματα κοστίζουν :ninja:

Tελικά ήτο η πεταλούδα, καθάρισα με 350 και έφυγα κύριος

:vava:

Είχες μαζί σου ?
Εικόνα

Την υγειά μας να'χουμε :s_drinks