Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#293841 Δεν είναι τόσο απίθανο παντως. Πολλές Ferrari το έχουν πισω το κιβώτιο. Από AR, η alfetta και η 75, αλλά και άλλες.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By panos2171
dimviii έγραψε:παιδια ο Πανος εννοει ''χρονικα'' οτι αλλαζονται μαζι.οχι οτι ειναι στο ιδιο κελυφος.

Σωστά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#297596 Παίδες ερώτηση.
Το manual της 147 προτείνει την Tutela ZC 75 Synth και μετά από ψάξιμο είδα ότι αυτή είναι 75W-80.
Κάποτε που ψαχνόμουν με το αμάξι είχα βάλει κάτι πανάκριβες Torco SGO (25 ευρώ το 1lt) αλλά ήταν 75-90.
Ποια η ποιοτική διαφορά στο να πάω από το 75-80 σε 75-85 ή σε 75-90;

Και για προτείνετε καμιά ποιοτική βαλβολίνη.

Μερσί.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#297606 Οι αριθμοί αυτοί αφορούν το κινηματικό ιξώδες, και δεν χαρακτηρίζουν κάποια ποιότητα. Ήτοι δεν ισχύει ότι το 75-90 είναι πιο ποιοτικό από το 75-80 επειδή 90>80. Βάλε το νούμερο που σου λέει ο κατασκευαστής.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
dstou έγραψε:Οι αριθμοί αυτοί αφορούν το κινηματικό ιξώδες, και δεν χαρακτηρίζουν κάποια ποιότητα. Ήτοι δεν ισχύει ότι το 75-90 είναι πιο ποιοτικό από το 75-80 επειδή 90>80. Βάλε το νούμερο που σου λέει ο κατασκευαστής.

Αυτές που προτείνει ο κατασκευαστής είναι GL5. Και οι περισσότερες 75-90 είναι GL5.
Κατά πάσα πιθανότητα πάλι στις Torco θα πάω, απλά επειδή έχουν 25 ευρώ το μπουκάλι και θέλω 2.1 λίτρα (ναι οκ 2 μπουκάλια δηλαδή), τσούζει το 50άρικο.
Για αυτό θέλω να ακούσω καμιά πρόταση για καμιά καλή 75-90.
Η εν λόγω Torco πχ είναι για αγωνιστική χρήση ή υψηλή απόδοση.
http://www.trade-wind.gr/car/gearboxoil ... 75w90.html

Κάνει μια κιβωτιάρα μόλις ζεσταθούν σου λέω :metalo:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#297654 Βελτιώνεται η τελειότητα; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Giuseppe Busso έγραψε:Και για προτείνετε καμιά ποιοτική βαλβολίνη.
Μερσί.

http://www.pentosin.gr/atf-ffl-gear-oil ... etail.html
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
fot έγραψε:Μπούσε είδες διαφορά στην αίσθηση, κούμπωμα κτλ?

Διορθώνω

Αυτές είχα βάλει
http://torcousa.com/technology/RTF.pdf

Που μένεις; Αν είσαι Β. Ελλάδα, δεν τις συστήνω. Θέλουν ζέσταμα. Στην αρχή έκανε κάτι σκαλώματα, αλλά μετά ήταν απίθανο το κιβώτιο.
Δεν ξέρω αν θα πάω πάλι σε κάτι τόσο ειδικό.
Θα δω και πιο λεπτόρευστη από καμιά Motul ή και τις 75-85 της RedLine.
Κάνω search από το μεσημέρι.
Άβαταρ μέλους
By fot
#300969 Β. Ελλάδα είμαι και μάλλον θα βάλω ότι μου προτείνουν στο συνεργείο.
Ψάχνω και καλό 5-30 λαδάκι για 15άρη VVTi μοτέρ. Προτάσεις?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
fot έγραψε:Β. Ελλάδα είμαι και μάλλον θα βάλω ότι μου προτείνουν στο συνεργείο.
Ψάχνω και καλό 5-30 λαδάκι για 15άρη VVTi μοτέρ. Προτάσεις?
Δεν αναφέρεις όμως το βασικό, τις προδιαγραφές που θέλει ο κατασκευαστής του κινητήρα σου να καλύπτει το λάδι.
Άβαταρ μέλους
By fot
#302171 Δεν έχω το Manual μπροστά μου αυτή τη στιγμή, αλλά μέχρι στιγμής έβαζα της Daihatsu, σε μαύρο κουτί αν θυμάμαι καλά 5-30 συνθετικά.
Στην τελευταία αλλάγή στο συνεργείο μου πρότειναν να μου βάλουν 5-40, λέγοντας πως δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Με δεδομένο το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι, συμφώνησα.
Στο Manual δίνει μέχρι και 20-50 για πολύ ζεστά κλίματα αν δεν απατώμαι. Αλλά σαν τύπο ΔΕΝ δίνει το 5-40.
Τώρα το 5-40, να το κρατήσω μέχρι το επόμενο σέρβις ή να βιαστώ να το αλλάξω; Μέχρι στιγμής ζήτημα να έχει 500χλμ με αυτό.

:help:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#302483 Το ιξώδες είναι δευτερεύον, πρέπει να δεις τις προδιαγραφές που ζητάει. Μια και μάλλον μιλάμε για παλιότερο αυτοκίνητο κάτι σαν Α3 ή Α5 το οποίο είναι πολύ σημαντική διαφορά καλό θα ήταν να το τσεκάρεις. Κάτι άλλα Sκάτι πχ SJ SM κλπ τα προσπερνάς εύκολα.
Βέβαια μερικοί κινητήρες τα τρώνε όλα αλλά καλό είναι να το σιγουρέψεις προτού αγοράσεις μόνο με ιξώδες.
Τα νούμερα 20-40 κλπ είναι κατάλοιπα άλλων εποχών και άλλων λαδιών. Πλέον στα περισσότερα αυτοκίνητα βάζεις 0-5 / 30-40 κατάλληλων προδιαγραφών, καλύτερα όσο πιο συνθετικό μπορείς. Αν ζεσταίνεται (το λάδι) πάς για */40 αλλιώς */30. Πες αυτοκίνητο, φορτία, ταχύτητες, διαδρομές, τρόπο οδήγησης.
Άβαταρ μέλους
By dactilidis.john
sknipper έγραψε:Το ιξώδες είναι δευτερεύον, πρέπει να δεις τις προδιαγραφές που ζητάει. Μια και μάλλον μιλάμε για παλιότερο αυτοκίνητο κάτι σαν Α3 ή Α5 το οποίο είναι πολύ σημαντική διαφορά καλό θα ήταν να το τσεκάρεις. Κάτι άλλα Sκάτι πχ SJ SM κλπ τα προσπερνάς εύκολα.
Βέβαια μερικοί κινητήρες τα τρώνε όλα αλλά καλό είναι να το σιγουρέψεις προτού αγοράσεις μόνο με ιξώδες.
Τα νούμερα 20-40 κλπ είναι κατάλοιπα άλλων εποχών και άλλων λαδιών. Πλέον στα περισσότερα αυτοκίνητα βάζεις 0-5 / 30-40 κατάλληλων προδιαγραφών, καλύτερα όσο πιο συνθετικό μπορείς. Αν ζεσταίνεται (το λάδι) πάς για */40 αλλιώς */30. Πες αυτοκίνητο, φορτία, ταχύτητες, διαδρομές, τρόπο οδήγησης.

Σωστος. Δεν παιζουμε με τα λαδια. Δεν ειναι ολα τα 5-30 , 10-40 κλπ ίδια.