Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#277880 Κρίνετε απαραίτητο να αλλάξω λάδια στο micra μετά από 1 χρόνο και 1.500km;
MOT (ΚΤΕΟ) 17 ευρώ (αυτό είναι υποχρεωτικό).
MOT & αλλαγή λαδιών: 35 ευρώ.
Μικρή η διαφορά αλλά μήπως είναι πεταμένα λεφτά με τόσο λίγα km; Βέβαια τα λάδια δεν ήταν τίποτα της προκοπής (απλά, όχι συνθετικά) και το αυτοκίνητο είναι ακίνητο 11 μήνες τώρα (σε γκαράζ).
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#277993 Τα καθαριστικά που περιέχουν τα λάδια είναι διαβρωτικά στα μέταλλα όταν δεν κινούνται τα μοτέρ, οι συνήθεις οδηγίες είναι για περισσότερο από 6 μήνες ακινησίας αδειάζουμε τα λάδια και βάζουμε ειδικά λάδια συντήρησης τα οποία τα αλλάζουμε όταν είναι να το κινήσουμε, ΟΚ αυτό είναι to much αλλά θα σου πρότεινα να πετάξεις τα παλιά και να βάλεις καινούργια, δεν αξίζει να τα αφήσεις.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#278002 μεταξύ liqui moly και castrol τί προτιμάμε στο 0w-30 και στο 5w-30? τα τελευταία 5 χρόνια έχω την αίσθηση ότι η liqui moly έχει βελτιωθεί πολύ, έχει μεγαλώσει τη γκάμα κ βρίσκεται μπροστά στον ανταγωνισμό...

όσον αφορά την αλλαγή, κ εγώ ξέρω πως όσο το λάδι δεν έρχεται σε επαφή με τον κινητήρα είναι οκ η διατήρησή του. άπαξ κ μπει στη μηχανή, τα απλά έχουν χρόνο ζωής 1 έτος κ τα συνθετικά 2 (πχ longlife service). μη με ρωτάτε που το διάβασα, μπορεί να είναι κ παπάτζα. πάντως για 18€ για ψυχολογικούς λόγους θα τα άλλαζα αν με ενδιέφερε το αμάξι κ αν το έσχιζα. αν όχι, δεν πειράζει.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#278016 :hmmm: Ωραία... 2 υπέρ 2 κατά (προς το ουδέτερο). Τώρα τι κάνουμε; :hmmm: :lol:
Μάλλον για 17 ευρώ θα τα αλλάξω (για ψυχολογικούς κυρίως λόγους αλλά και για να δώσω έναν ακόμη λόγο - να τους αφήσω λίγα χρήματα παραπάνω - να μη με κόψουν στο ΜΟΤ).
Ευχαριστώ θερμά για όλες τις προτάσεις :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Scotch έγραψε::hmmm: Ωραία... 2 υπέρ 2 κατά (προς το ουδέτερο). Τώρα τι κάνουμε; :hmmm: :lol:
Μάλλον για 17 ευρώ θα τα αλλάξω (για ψυχολογικούς κυρίως λόγους αλλά και για να δώσω έναν ακόμη λόγο - να τους αφήσω λίγα χρήματα παραπάνω - να μη με κόψουν στο ΜΟΤ).
Ευχαριστώ θερμά για όλες τις προτάσεις :s_drinks

αλλαξέ τα να δείξεις χαρακτήρα :lol: :) :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
trident1971 έγραψε:Guys εχω βαλει εδω και 1μιση εβδομαδα τα 5-40 του Lidl με τη λογικη "16 ευρω το 5λιτρο εχει, βαλτο να δουμε τι θα γινει" και το ρημαδι εχει μεταμορφωθει. Στην κυριολεξια δεν ακουγεται, σε σχεση με πριν εχει ησυχασει σημαντικα ο κινητηρας. :rtfm:

Ποτς γκενεν ατο? :lol:

Πιο πριν εβαζα κατι αγνωστα 10-40 κλπ.

10-40 με 5-40 εχουν αρκετη διαφορά στην ροη, μεχρι να πιασει θερμοκρασια λειτουργιας ο κινητηρας
Δλδ το 5-40 παει παντου πιο γρηγορα και λιπαινει πιο γρηγορα απο το 10-40 οταν ειναι κρυος ο κινητηρας
Εχω παρατηρησει κι εγω διαφορά στον ηχο πηγαινοντας σε 5-40 απο 10-40
Επισης τα περισσοτερα 10-40 ειναι ημισυνθετικα, ενω τα 5-40 συνθετικα
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#278225 Υπάρχει κάποιο site (ελληνικό κατά προτίμηση) για να βλέπω τα specs σε βαλβολίνες που ψάχνω;

Το δικό μου (Dodge Caliber 1.8) "ζητάει" Dexron III, MOPAR ATF +3 ή +4, Ford Mercon V, MB 236.6/7/10/12, VW G 052 162 ημισυνθετικό λάδι για Κλασικό αυτόματο κιβώτιο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
alexandros.K έγραψε:...Επισης τα περισσοτερα 10-40 ειναι ημισυνθετικα, ενω τα 5-40 συνθετικα
Αυτό πια δεν πρέπει να πολυισχύει, και τα 5-40 ημισυνθετικά είναι. Στα 0-40 πιο πιθανό να είναι πιο συνθετικά.
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
sknipper έγραψε:
alexandros.K έγραψε:...Επισης τα περισσοτερα 10-40 ειναι ημισυνθετικα, ενω τα 5-40 συνθετικα
Αυτό πια δεν πρέπει να πολυισχύει, και τα 5-40 ημισυνθετικά είναι. Στα 0-40 πιο πιθανό να είναι πιο συνθετικά.

Όχι βέβαια,τα περισσότερα 5w-40 είναι fully synthetic... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#279096 Κι εγω νομιζω συνθετικα ειναι τα περισσοτερα 5-40
Δεν ειναι ολα fully synthetic αλλά ειναι τουλαχιστον synthetic technology
Τα ημισυνθετικα ειναι απλα ορυκτελαια με καποια προσθετα μεσα
Άβαταρ μέλους
By nass
#279238 Τα ημι-συνθετικά δεν είναι απλά ορυκτέλαια με πρόσθετα (αυτό είναι τα "ορυκτέλαια"), είναι αυτό που λέει η λέξη: ανάμειξη ορυκτέλαιων με συνθετικά (ως 30%).
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#279248 Απο οτι κοιταξα στο ιντερνετ , εχεις δικιο
Ορυκτελαια με 10 εως 30% συνθετικα

Αλλά πολυ κατωτερα απο συνθετικα , αλλά καλυτερα απο σκετο ορυκτελαιο