Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#876991 μπορεί να χάνει κι από την αντλία νερού.
by the way οι σωληνώσεις του συστήματος ψύξης των τουότα υποτίθεται οτι έχουν το διπλάσιο πάχος από τους υπόλοιπους κατασκευαστές.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Συμφωνα με τον dimviii ειναι αναλωσιμο...

Τι είναι;; :innocent:
Όταν στο πούλησε στο είπε; :shifty:

Ναι μωρέ, το ίδιο είπε κι ο μηχανικός σήμερα το μεσημέρι.
Πόσο έχει του λέω, 30€ όλα μαζί μου λέει, 20 το παγούρι με την τάπα και 10 η εργασία.
Πότε του λέω, και τώρα μου λέει.
Αλλαχτο του απαντάω.

Τσεκαρε και τον ιμάντα χρονισμού, είδε ρωγμές, μου τις έδειξε και κανόνισα Τετάρτη πρωί να το αφήσω να το φτιάξει.
240€ κομπλέ και με ιμάντα δυναμό μαζί
Άβαταρ μέλους
By dimviii
edmond έγραψε:

εκτος απο ηλεχτρικα κατουραω και υβριδικα. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
PaNick67 έγραψε:
edmond έγραψε:

Πόσο έχει του λέω, 30€ όλα μαζί μου λέει, 20 το παγούρι με την τάπα και 10 η εργασία.
Αλλαχτο του απαντάω.

Τσεκαρε και τον ιμάντα χρονισμού, είδε ρωγμές, μου τις έδειξε και κανόνισα Τετάρτη πρωί να το αφήσω να το φτιάξει.

Νικο και μονος σου το κανεις,δυο κολιεδες ειναι και δυο βιδες που στερεωνεται το παγουρι στο θολο.
Εξαερωση κανει μονο του.Απλα τις πρωτες μερες το κοιτας μηπως θελει λιγο συμπληρωμα,μεχρι να εξαερωσει πληρως.
Άβαταρ μέλους
By bill33
PaNick67 έγραψε:
edmond έγραψε:

Αλλαχτο του απαντάω.

Την Τετάρτη βλέπω να μας γράφεις ότι αγόρασες νέο αμάξι που σου είπε ο μηχανικός :lol:

glf έγραψε:Επείγον δε θα έλεγα ότι είναι. Δεν έχουμε και καλοκαίρι. Και γω στο Focus όλο και έχανε λίγο μέχρι που άλλαξα τάπα.
Χειμώνα καλοκαίρι στις ίδιες θερμοκρασίες δεν δουλευει το παραφλού;
Τα φορντ καποια στιγμή είχαν αστοχία στο παγούρι,ρωγμή που εμφανιζόταν μόνο ζεστό που άνοιγε απο την πίεση και σπούριζαν το παραφλού.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bill33 έγραψε: και σπούριζαν το παραφλού.

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By glf
bill33 έγραψε:Τα φορντ καποια στιγμή είχαν αστοχία στο παγούρι,ρωγμή που εμφανιζόταν μόνο ζεστό που άνοιγε απο την πίεση και σπούριζαν το παραφλού.

Σωστός.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:
PaNick67 έγραψε:
edmond έγραψε:

Αλλαχτο του απαντάω.

Νικο και μονος σου το κανεις,δυο κολιεδες ειναι και δυο βιδες που στερεωνεται το παγουρι στο θολο.
Εξαερωση κανει μονο του.Απλα τις πρωτες μερες το κοιτας μηπως θελει λιγο συμπληρωμα,μεχρι να εξαερωσει πληρως.

Το είδα την ώρα που το έφτιαχνε, όντως αστεία εύκολο.
Την επόμενη.

Αυτό το παγούρι έχει ωοειδές σχήμα με ένωση στην μέση.
Περιέργως δεν ανοίγει στην ένωση αλλά εκεί που βγαίνει το αυτακι της στερέωσης στον θόλο.
Κουλό ότι το ανταλλακτικό τόσα χρόνια δεν έχει διορθωθεί σε αυτό το σημείο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Dimitris_P έγραψε:Εγώ μετέφερα τις παραπάνω πιθανές αιτίες με προτροπή να το κοιτάξει εξειδικευμένος φρενάς, ας πράξει όπως νομίζει :iconcool:

Δεν έπραξε τίποτα μέχρι που ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα πιο έντονο που το πήγε σε μάστορα και αποφάνθηκε δεξί ρουλεμάν.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#878401 Σκέφτομαι να καταθέσω πινακίδες για το παλιό αυτοκίνητο και να το παρκάρω στο σπίτι στο χωριό. Αν χρειαστεί ίσως να πληρώνω τέλη και ασφάλεια τους καλοκαιρινούς μήνες. Τι χρειάζεται να κάνω στο αμάξι τώρα που θα το "αποσύρω";
Θα αποσυνδέσω την μπαταρία του, αλλά χρειάζεται να κάνω και τίποτα άλλο; Αξίζει να φουσκώσω παραπάνω τα λάστιχα ώστε να μην καθίσουν; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
axel12p έγραψε:Σκέφτομαι να καταθέσω πινακίδες για το παλιό αυτοκίνητο και να το παρκάρω στο σπίτι στο χωριό. Αν χρειαστεί ίσως να πληρώνω τέλη και ασφάλεια τους καλοκαιρινούς μήνες. Τι χρειάζεται να κάνω στο αμάξι τώρα που θα το "αποσύρω";
Θα αποσυνδέσω την μπαταρία του, αλλά χρειάζεται να κάνω και τίποτα άλλο; Αξίζει να φουσκώσω παραπάνω τα λάστιχα ώστε να μην καθίσουν; :hmmm:
Να λύσεις το χειρόφρενο για να μην κολλήσει. Να φουσκώσεις καλά τα λάστιχα αλλά αν μπορείς να το κουνάς και λίγο ώστε να μην πατιέται το ίδιο τμήμα του ελαστικού ακόμα καλύτερα. Και καλό είναι να μην το χτυπάει ο ήλιος και η βροχή ούτε να είναι σε χώμα.
Το πόσους μήνες θα αντέξει η μπαταρία και αν θα πάρει μπρος όταν την επανασυνδέσεις ή θα χρειαστεί φόρτιση φαντάζομαι εξαρτάται από πολλά πράματα. Εγώ πάντως έχω μπαταρία βαθειάς εκφόρτισης και μέχρι 6-8 μήνες μια χαρά παίρνει εμπρός.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#878431 Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες sknipper! Φορτιστή μπαταρίας έχω, οπότε μπορεί να την φορτίσω όταν είναι να την ξανά συνδέσω.
Ένα VW 25ετίας είναι Δημήτρη.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
axel12p έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες sknipper! Φορτιστή μπαταρίας έχω, οπότε μπορεί να την φορτίσω όταν είναι να την ξανά συνδέσω.
Ένα VW 25ετίας είναι Δημήτρη.
Εμένα ΒMW 27ετίας.
Εγώ δεν μπορώ να την φορτίζω γιατί είμαι σε άλλη χώρα. Να την φορτίζεις κάθε 1-2 μήνες, καλό θα της κάνει, μην περιμένεις να την βρεις ψόφια για να την φορτίσεις.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#881700 Ξέρουμε πως δουλεύει το DPF?
Θέλω να πω, το καταλαβαίνω στο δρόμο; ανάβει κάποια σχετική λυχνία;
Αν θυμάμαι από τα γύρω διαβάσματα, πρέπει να πηγαίνω πχ. σε ταξίδι με μπόλικες σαλ για να πάρει μπρος το σύστημα.
Δεν ξέρω αν έχει σημασία, μια μέρα στις τόσες, όταν φτάνω στη δουλεία μου ή τούμπαλιν στο σπίτι, κλειδώνω και ακούω τη μηχανή να κάνει το γνωστό τσικ τσικ του κρυώματος των μετάλλων. Μια διαδρομή πρπ 10χλμ. Συνήθως δεν θυμάμαι να το κάνει. Παίζει ας πούμε να έχει ανεβάσει παραπάνω θερμοκρασία λόγω λειτουργίας του ντιπιέφ ή να ναι πλασίμπο όλο αυτό;
Κανείς; :s_dunno