Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#232709 Τα δικά μου τακάκια (τα μαμίσια του Golf V) έχουν 81.000 χλμ. και ακόμη δεν έχει ανάψει το λαμπάκι. Οδήγηση κυρίως εκτός πόλης.
Παρ' όλ' αυτά ψάχνω το θέμα για το ενδεχόμενο που χρειαστούν αλλαγή στο προσεχές σερβις...και αν όχι σ' αυτό, σίγουρα στο επόμενο...

Η σειρά ECO της Ferodo θεωρείται αξιοπρεπής; Βρίσκω με 55,74 € τα μπροστινά (FDB1641) και 30,10 € τα πίσω (FDB1788).
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#233849 Σήμερα πήγα στο συνεργείο και προς έκπληξή μου ο μηχανικός (τον οποίο εμπιστεύομαι) μου είπε ότι τα πίσω μου τακάκια χρειάζονται αλλαγή, και όχι τα μπροστά. Αυτά μετά από περίπου 81.000 χλμ. όπως έγραψα παραπάνω. Οι δισκόπλακες είναι μια χαρά.
Μου φάνηκε απίστευτο, πάντα πίστευα ότι τα μπροστινά φθείρονται πιο γρήγορα.
Εκτός αν ακριβώς για αυτόν τον λόγο η VW βάζει πιο λεπτά ή μαλακά τακάκια πίσω, με αποτέλεσμα ομοιόμορφη ή ενίοτε και πιο γρήγορη φθορά.

Του είπα να παραγγείλει κάποια που θεωρεί καλά και να τα βάλει με κόστος 22 € για τα ανταλλακτικά + 15 € εργασία (επιπλέον των 30 € που θα πάρει για αλλαγές φίλτρων-λαδιών-υγρών φρένων).

Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία; Είναι θέμα οδηγικού στυλ; :lol: Ή έστω των συστημάτων κατανομής πέδησης (EBD κλπ.) ;

Edit: μετά από λίγο ψάξιμο φαίνεται ότι it's a feature, not a bug.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#233858 Και εγώ στο golf 6 τα πίσω είχα αλλάξει πρώτα, γύρω στις 65000 αν θυμάμαι καλά

.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
ArrowsFA1 έγραψε:Σήμερα πήγα στο συνεργείο και προς έκπληξή μου ο μηχανικός (τον οποίο εμπιστεύομαι) μου είπε ότι τα πίσω μου τακάκια χρειάζονται αλλαγή, και όχι τα μπροστά. Αυτά μετά από περίπου 81.000 χλμ. όπως έγραψα παραπάνω. Οι δισκόπλακες είναι μια χαρά.
Εκτός αν ακριβώς για αυτόν τον λόγο η VW βάζει πιο λεπτά ή μαλακά τακάκια πίσω, με αποτέλεσμα ομοιόμορφη ή ενίοτε και πιο γρήγορη φθορά.

Του είπα να παραγγείλει κάποια που θεωρεί καλά και να τα βάλει με κόστος 22 € για τα ανταλλακτικά + 15 € εργασία (επιπλέον των 30 € που θα πάρει για αλλαγές φίλτρων-λαδιών-υγρών φρένων).

Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία; Είναι θέμα οδηγικού στυλ; :lol: Ή έστω των συστημάτων κατανομής πέδησης (EBD κλπ.) ;

Άν έχεις esp μάλλον δουλεύει υπερωρίες.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#233884 Έχω, μπορεί, αν και να πω την αλήθεια δε νομίζω να το ζορίζω και ιδιαίτερα. Σίγουρα όχι σε καθημερινή βάση.
Άβαταρ μέλους
By drdino
21 quadra έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:Σήμερα πήγα στο συνεργείο και προς έκπληξή μου ο μηχανικός (τον οποίο εμπιστεύομαι) μου είπε ότι τα πίσω μου τακάκια χρειάζονται αλλαγή, και όχι τα μπροστά. Αυτά μετά από περίπου 81.000 χλμ. όπως έγραψα παραπάνω. Οι δισκόπλακες είναι μια χαρά.

Άν έχεις esp μάλλον δουλεύει υπερωρίες.

Όχι αναγκαστικά.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#234017 Παρέλαβα το αυτοκίνητο, είδα τα παλιά πίσω τακάκια. Όντως ζήτημα να τους έμεναν 2 χιλιοστά πάχους.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#234078 Σε όλα τα golf έτσι γίνεται! Είναι πιο μαλακά τα τακάκια πίσω και φαγώνονται πρώτα... Δεν έχει να κάνει με το esp.

Δεν θα προτεινα πιο σκληρά γιατί α) θα σου φάνε τις δισκόπλακες και β) θα ακούγονται. Παθών.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#234143 Έβαλε ό,τι έβαλε ο μάστορας, δεν ακούγονται και ελπίζω να μη δημιουργήσουν πρόβλημα!
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#238962 Είδα σήμερα ένα ολοκαίνουριο Clio και είδα ότι έχουν βάλει μεγαλύτερα ταμπουρα και αεριζομενα. Είχε 16 αρες ζάντες όπως και το δικό μου.Λετε να γίνονται και ρετροφιτ ?Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By theo13

Kαι εγώ στο Passat πρώτη φορά άλλαξα τα πίσω και μετά απο κανά χρόνο τα μπροστά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#252511 Big brakes το ανάγνωσμα... :ninja: :ninja:
Στην BMW 120i μου έχω εμπρός το big brake kit που έδινε σαν επιλογή κατόπιν τοποθέτησης η BMW, με εξαπίστονη δαγκάνα της Brembo, δίσκους χαρακτούς και "φαινομενικά" τρυπητούς (απλά για εμφάνιση, οι τρύπες δεν ήταν διαμπερείς) και τακάκια πάλι της Brembo. Το κιτ αυτό μπαίνει επάνω στις εργοστασιακές βάσεις χωρίς αποστάτες ή κάτι άλλο περίεργο, γι' αυτό και προτιμήθηκε. Είχα πληρώσει το 2010, 1600€ τοποθετημένο, ενώ στα εργατικά ήταν και η τοποθέτηση του short shift kit , όπως και του cruise control (αγορασμένα από εμένα χωριστά).
Από τα παρακάτω, αποδεικνύεται πως ήταν εξαιρετική τιμή, ακόμη και για τότε, το παραπάνω συνολάκι...
Τακάκια έχω αλλάξει δύο φορές, την πρώτη φορά πλήρωσα 300€ ( :lipsealed: :help: ) βάζοντας πάλι τα εργοστασιακά, κόστος 235€ τα τακάκια, 25€ αν θυμάμαι καλά ο δείκτης φθοράς, τα υπόλοιπα εργατικά στην αντιπροσωπεία.
Την δεύτερη φορά, αγόρασα Jurid τακάκια και δείκτη φθοράς που δεν θυμάμαι μάρκα, με κόστος 70€ και 15€ αντίστοιχα, εργατικά, 30€ αν θυμάμαι.
Τώρα ήρθε η τρίτη φορά, όπου χρειάζονται αλλαγή και οι δισκόπλακες... :s_hang :s_wacko
Τιμές από Σπανό με 15% έκπτωση:
460€ οι δισκόπλακες
240€ τα τακάκια (αν θυμάμαι καλά, αλλά κάπου εκεί είναι...)
:s_hang :s_omg
Αν αντί για τις Performance δισκόπλακες βάλω τις απλές από 135i (ίδια διάσταση, αλλά απλές και όχι χαρακτές-¨τρυπητές"), κοστίζουν 380€.
:s_omg :s_dunno
Οπότε, εντελώς φυσιολογικά, έψαξα για εναλλακτικές! :s_whiteflag
Παρήγγειλα λοιπόν χθες από το antallaktikaonline.gr δισκόπλακες Bosch (απλές, ούτε χαρακτές, ούτε τρυπητές και ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο ) και τακάκια Brembo με 165€ και 55€ περίπου, και με την αποστολή, θα πληρώσω 230€ σύνολο. Δείκτη φθοράς δεν είχαν, θα τον πάρω χωριστά.
Δεν τα έχω λάβει ακόμη προφανώς, αλλά περιμένω να έλθουν. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, αφού το έψαξα πάρα πολύ ούτως ή άλλως. Πιο φθηνή επιλογή ήταν δίσκοι Zimmermann, αλλά δεν τους είχαν ετοιμοπαράδοτους και οι Bosch έλεγαν πως είναι βαμμένοι εσωτερικά, άρα θα αναμένω να μην σκουριάσουν.
Θα σας κρατώ ενήμερους.
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#252518 Δεν σε πιάνω...
Είπα πως είχε Zimmermann φθηνότερες (και κατά πολύ κιόλας, 50%), αλλά έβαλα Bosch.
Και για τα τακάκια, υπήρχαν και με 40€, επέλεξα με 55€ και Brembo.
Επομένως, τα πιο φθηνά, δεν είναι. Αν εσένα σου περισσεύουν, εμένα όχι.
Τι ακριβώς θα πρότεινες δηλαδή; Να δώσω τα χρήματα για τα ΟΕΜ ή να επιλέξω κάτι άλλο;
Τέλος, μόλις τα βάλω, φέρε το δικό σου να τα στήσουμε να δούμε πιο φρενάρει καλύτερα. Αν είναι το δικό μου με τα "φθηνά" όπως λες, φαντάζομαι θα πρέπει να κάνεις κάτι για το δικό σου.
:ninja: