Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#187731 Ετσι για πλακα, εχουμε αποκλεισει μπαταρια που δεν ειναι τερμα σφιγμενη και παιζει μισο ποντο περα δωθε ή κατι αλλο πχ κανιστρο αναθυμιασεων, καμμα χαλαρη σωληνα κλπ ή κατι στο πορτ μπαγκαζ πχ γρυλλο, κλειδια ?
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#187803 Μπαταρια και τετοιος θορυβος δυσκολο, απο το πορτ μπαγκαζ επισης τετοιο μπαμ ειναι σχεδον απιθανο, οι ηχοι ειναι πολυ πιο ηπιοι απο 'κει πισω.

Για τα υπολοιπα δεν αποκλειω τιποτα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#190475 Κάποιοι γνωστοί με Dodge Caliber είχαν αυτόν τον ήχο. Το τσεκάρανε σε συνεργεία και αντιπροσωπείες και δεν έβρισκαν τίποτα. Ένας εξ αυτών το πήγε σε δικό του μάστορα και

Τωρα ποιο ειναι το θεμα που στεναχωρηθηκα, ο εν λογω ανθρωπος μου λεει οτι κατι ειναι στην κρεμαριερα και επιμενω να του λεω οτι το αμαξι εχει ελεγχθει απο τον ************** και ολα ειναι κομπλε. Αυτος επεμενε στα δικα του, που οντως τελικα αποδειχθηκε σωστος,μολις γυρισαμε στο μαγαζι εβαλε τ αμαξι στη ραμπα για να γινει η ευθυγραμμιση και να κοιταξει και το μεταλικο ηχο, αμεσως ειδε οτι το αριστερο αξονακι (Tie Rod) εχει μποσικα και αυτο εκανε το μεταλλικο ηχο εκει ξενερωσα, και μου λεει "πως σηκωναν τ αμαξι στο ****************** και εκαναν τον ελεγχο; κρεμουσαν τα λαστιχα η οχι", του λεω κρεμουσαν γι αυτο δεν βρηκαν ποτε τιποτα, γιατι οταν ολα τεντωνουν ειναι δυσκολο με το χερι να κανεις ελεγχο, ενω σ αυτων που τ αμαξι πατουσε στη ραμπα ηταν ποιο ευκολο. Και ειδε και οτι η ζαμφορ ειχε σκια στα λαστιχα που την κρατουν, δηλαδη διαπιστωσε οτι η ζαμφορ μετακινητε ενα (1cm) δεξια και αριστερα που δεν ειναι λογικο αυτο

Τώρα το αμάξι του είναι οκ. Οπότε δες ακρόμπαρο.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#190630 Έβαλα τα χειμερινά κ ο μηχανικός μου έδειξε πως το λάστιχο ανά 3-4 τακούνια είχε φθορά στο πλευρικό τακούνι ανομοιόμορφη. Μου είπε πως οφείλεται σε αμορτισέρ που τα έχει παίξει. Έχω 103.000 χλμ.

Για BMW e93 ποια να προτιμήσω; bilstein, Sachs, Monroe, BMW? με ενδιαφέρει να μη χαθεί η άνεση στα μεγάλα ταξίδια...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By dimik
PeterPan έγραψε:Έβαλα τα χειμερινά κ ο μηχανικός μου έδειξε πως το λάστιχο ανά 3-4 τακούνια είχε φθορά στο πλευρικό τακούνι ανομοιόμορφη. Μου είπε πως οφείλεται σε αμορτισέρ που τα έχει παίξει. Έχω 103.000 χλμ.

Για BMW e93 ποια να προτιμήσω; bilstein, Sachs, Monroe, BMW? με ενδιαφέρει να μη χαθεί η άνεση στα μεγάλα ταξίδια...

Sent from space >

Αν θέλεις να αντικαταστήσεις απλά τις εργοστασιακές όποιες αντιστοίχων επιδόσεων βρεις φθηνότερα.
Εγώ π.χ έβαλα ταυτόχρονα σε Golf και Mini τις Bilstein Β4 που βρήκα φτηνές και ήταν αντιστοίχων επιδόσεων με τις εργοστασιακές και δεν έχω κανένα παράπονο. Μου κόστισαν συνολικά 500€ και οι 8 με εργατικά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#190695 Τα μαύρα Bilstein δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δες καλύτερα τα Boge που είναι και αυτά που βάζει η BMW.
Για περισσότερη άνεση, εγώ θα κοιτούσα και τα Monroe.
Ευθυγράμμιση κοίταξες;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Τα μαύρα Bilstein δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δες καλύτερα τα Boge που είναι και αυτά που βάζει η BMW.
Ευθυγράμμιση κοίταξες;

Γιατί; :hmmm: έχεις παραπάνω πληροφορίες για αυτό?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#190707 Koni FSD :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
drdino έγραψε:Koni FSD :hmmm:

αν δεν ειναι θεμα κοστους +1, οπως φυσικα και Bilstein B6.

ειναι καθαρα, ποσα χρηματα θελει να δωσει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τα μαύρα Bilstein δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δες καλύτερα τα Boge που είναι και αυτά που βάζει η BMW.
Ευθυγράμμιση κοίταξες;

Γιατί; :hmmm: έχεις παραπάνω πληροφορίες για αυτό?

H Bilstein έχει εδώ και χρόνια εργοστάσιο στην Κίνα για να φτιάχνει τα φτηνά της αμορτισέρ, τα λεγόμενα Original Equipment. Τα μαύρα, φτιάχνονται εκεί.
http://www.thyssenkrupp-bilstein.com/en ... nehmen.php
Γενικώς, στην αγορά έχουν κακή φήμη σε ότι αφορά την ποιότητα και την αντοχή τους και ουδεμία σχέση δεν έχουν με τα γνωστά κίτρινα που έκαναν την Bilstein γνωστή παντού (που είναι και εύκολα επισκευαζόμενα επιπλέον).
Υπάρχουν καλύτερα αμορτισέρ εκεί έξω, τα συγκεκριμένα πουλάνε λόγω ονόματος το οποίο δεν δικαιολογείται όμως.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#190829 Τα M pack της bmw, τι parts χρησιμοποιούν; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#191001 Τα μαμά M-pack εκτός από ελατήρια και αμορτισέρ έχουν και διαφορετικές αντιστρεπτικές. Δεν είναι και πολύ σωστό να μην τα κάνεις όλα.

Σε ταξίδι σε καλό δρόμο ακόμα και τα Β6 (και μάλιστα τα mono που είναι πιο ανθεκτικά από τα twin) είναι πολύ άνετα. Σε ανωμαλίες πόλης Ελλάδας όμως δεν είναι.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#192998 Έχω την εντύπωση ότι τα αμορτισέρ του TypeR (FN2 του 2007) έχουν "πέσει" (για τα δεδομένα του). Αξιόπιστη μέτρηση κι όχι με λογική ΚΤΕΟ όλα τα αμάξια είναι ίδια που προτείνετε να κάνω; Αναφέρομαι σε καταστήματα εκτός αντιπροσωπειών Honda (όπου λογικά θα μετρούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με τα σωστά κριτήρια).
Άβαταρ μέλους
By mirage
#193639 Δεν εχω βρει ποτε ενα αμορτισερομερτο που να μετρα σωστα.
Στο θεμα μας, ποσα χιλιομετρα εχουν; Οπτικα ειναι ΟΚ; Αν θεωρεις πως εχουν πεσει να ξερεις πως τα μαμα ειναι Sachs.

< >