Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By otso
#74100 θελοντας να κανω παραγγελια απο το γνωστο μαγαζι , ειδα μαγνητικες ταπες.http://www.trade-wind.gr/car/i-i-i-i-i.html
α) ειδα μια να λεει citroen , κανει για ολα τα μοντελα; λογικο ακουγεται.
β)να κανει τιποτα ; σε τρακτερ εχω δει και μαλιστα με φουλ ρινισματα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#74103 Δηλαδή αυτές που έχουμε δεν είναι μαγνητικές; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#75521 Εχω μια απορια σχετικα με τις αντλιες βενζινης.

Λοπον το focus μου μετα απο 12 χρονια και 120κ χλμ τη Παρασκευη που μας περασε καηκε η αντλια βενζινης. Δυστυχως λογω επαρχιας, το αμαξι επισκευαστηκε χτες ημερα Δευτερα με αναλογο ανταλακτικο (μαρκας bosch). Το θεμα μου ομως ειναι το εξης. Οταν ο μηχανικος κατεβασε το τεποζιτο (το focus δεν εχει ταπα απο μεσα) στο τεποζιτο βρεθηκε μεσα αντι για βενζινη πετρελαιο! Ναι οπως ακριβως ακουσατε ο βενζινας κατα καποιο τροπο καταφερε και καταχωνιασε 40 ευρω πετρελαιο μεσα στο αμαξι, και αυτο που με ανησυχει περισσοτερο ειναι οτι οι αντλιες πετρελαιο στο συγκεκριμενο βενζιναδικο βρισκονται προς το τερμα απανω, ενω φατσα φορα ειναι η βενζινη οποτε δε παιζει λαθος κατα τον ανεφοδιασμο για κανενα λογο. Το θεμα μου ομως ειναι το εξης. Φταιει το πετρελαιο που καηκε η αντλια βενζινης στο αυτοκινητο μου, η φταιει παραπανω που το αμαξι δουλευε απο ρεζερβα και 20 ευρω καθε φορα (πανω κατω 11-12 λιτρα).

Περιμενω τις αποψεις σας!
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#75524 Έκανες χλμ με πετρέλαιο μέσα !? Κανονικά θα καταλάβαινες αμέσως οτι κάτι δεν πάει καλά, αν έπαιρνε μπροστά...
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
MIXOStsi έγραψε:Έκανες χλμ με πετρέλαιο μέσα !? Κανονικά θα καταλάβαινες αμέσως οτι κάτι δεν πάει καλά, αν έπαιρνε μπροστά...

Δε ξερω ποσα χλμ εκανε ο πατερας μου, αλλα λογικα θα εκανε καμποσα επειδη εκανε κρυο και δε χρησιμοποιουσε το μηχανακι. Τωρα απο οτι μου ειπε δε καταλαβε κατι στη λειτουργεια του αυτοκινητου, απλα σε μια ανηφορα (εν κινησει το αμαξι δουλευε και σταματησε) το αμαξι εμεινε εκει και μετα η τρομπα δε δουλευε!
Άβαταρ μέλους
By melos86
#75793 Μαλλον τα αιτια ειναι το οτι το αμαξι κυκλοφορουσε με ελαχιστη βενζινη μεσα... Το πετρελαιο απλα την αποτελειωσε!
Κλασσικο προβλημα ολων των υγραεριοκινητων που αφηνουν την βενζινη στη ρεζερβα!
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
KiloMeater έγραψε:3 χρόνια τώρα δεν εκανε, μιας και το κάνει μόνο σε πολύ κρύα ξεκινήματα, θα το αγνοήσω προς το παρόν.
Που να πάω στο μαστροΦριτζ τώρα εδώ να του πω για τον τεντωτηρα....

Χθες και σήμερα που ξεκινήσαμε με 2-3 βαθμούς (>0) δεν εκανε θόρυβο.....
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
melos86 έγραψε:Μαλλον τα αιτια ειναι το οτι το αμαξι κυκλοφορουσε με ελαχιστη βενζινη μεσα... Το πετρελαιο απλα την αποτελειωσε!
Κλασσικο προβλημα ολων των υγραεριοκινητων που αφηνουν την βενζινη στη ρεζερβα!

Κοιταξε να δεις δεν εχει ελαχιστη βενζινη μεσα. Το συγκεκριμενο αμαξι οταν αναβει η ρεζερβα εχει 7-9 λιτρα βενζινης μεσα. Αλλα τελοσπαντων απο εδω και περα το αμαξι θα καθεται με κανα 20ρι λιτρα βενζινης μεσα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο...
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
KiloMeater έγραψε:
KiloMeater έγραψε:3 χρόνια τώρα δεν εκανε, μιας και το κάνει μόνο σε πολύ κρύα ξεκινήματα, θα το αγνοήσω προς το παρόν.
Που να πάω στο μαστροΦριτζ τώρα εδώ να του πω για τον τεντωτηρα....

Χθες και σήμερα που ξεκινήσαμε με 2-3 βαθμούς (>0) δεν εκανε θόρυβο.....

Στο δικό μου όταν το έβαζα μπροστά με θερμοκρασίες πολύ χαμηλές (κάτω από 2) ένιωθα πολλούς κραδασμούς από τον κινητήρα μέχρι να ζεσταθεί. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι με καδένα ή ιμάντα?

<
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#76055 Η αντλία βενζίνης που είναι μέσα στο ντεπόζιτο στηρίζεται για την ψύξη της στο καύσιμο. Ειδικά το καλοκαίρι είναι σημαντικό να έχουμε κάμποση βενζίνη. Στην ανηφόρα μάλλον άδειασε τελείως ήταν που ήτανε και απέγινε τελείως.
Το να είχες πετρέλαιο μέσα απλά δεν παίζει.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Mad_Max_Geo έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:Έκανες χλμ με πετρέλαιο μέσα !? Κανονικά θα καταλάβαινες αμέσως οτι κάτι δεν πάει καλά, αν έπαιρνε μπροστά...

Δε ξερω ποσα χλμ εκανε ο πατερας μου, αλλα λογικα θα εκανε καμποσα επειδη εκανε κρυο και δε χρησιμοποιουσε το μηχανακι. Τωρα απο οτι μου ειπε δε καταλαβε κατι στη λειτουργεια του αυτοκινητου, απλα σε μια ανηφορα (εν κινησει το αμαξι δουλευε και σταματησε) το αμαξι εμεινε εκει και μετα η τρομπα δε δουλευε!

Στο βενζινάδικο πήγες να δεις τι θα πει για το πετρέλαιο;

ταπαταπαλκ!
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#76259 Δε το χρησιμοποιω εγω για την ωρα το αυτοκινητο αλλα ο πατερας μου. Το βενζιναδικο που εβαλε βενζινη, ειναι ακριβως απεναντι απο εκει που δουλευει και ειναι συνεργατες στην ουσια (ολα τα αυτοκινητα του μαγαζιου πανε εκει) αλλα εγω τον ανετρεπα οπως παντα να παει να βαζει αλλου που παω και βαζω εγω. Το πως καταλαβανε οτι ειχε πετρελαιο το αμαξι ειναι επειδη οταν κατεβασανε το τεποζιτο δε μυριζε βενζινη, το αδειασανε και ειδανε μεσα οτι το αμαξι ειχε πετρελαιο. Τωρα το αμαξι οταν ξεμεινε δεν ηταν χαμηλα σε βενζινη (πρεπει να ειχε μεσα κανα 15ρι λιτρα καυσιμο).

@bill33 Θα τον ρωτησω σημερα αν εκανε κατι με αυτο, εγω του ειπα τουλαχιστον την επισκευη του αυτοκινητου να του ζητησεις αν οντως φταιει τοσο πολυ το πετρελαιο για τη καμμενη αντλια.
Άβαταρ μέλους
By melos86
#76727 Η αντλια ειναι μια αντλια! Δεν καταλαβαινει αν σπρωχνει βενζινη, πετρελαιο η νερο!
Η διαφορα τους στη ρευστοτητα ειναι ελαχιστη και δεν νομιζω οτι καθισταται ικανη να χαλασει μια αντλια καυσιμου...
Μαλλον ηταν η ωρα της και απλα συνεπεσε με το συμβαν!
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#80116 Ψάχνω να βρω 4 από αυτά τα ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα

Εικόνα

σε αυτά κουμπώνει το καπάκι της μηχανής (στην εικόνα τα νο3)

Εικόνα

Έχετε ιδέα που μπορώ να τα βρώ ή πως να τα ψάξω; Στο ebay τα βρίσκω μόνο από Αμερική, κάτι που με 45 ευρώ μεταφορικά δεν παίζει...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#84617 Σε συνέχεια του εδώ προβλήματος της Merc C200K => viewtopic.php?p=66593#p66593 ............
και με τη συνδρομή του φίλου Obelix :) , η διάγνωση τελικά ήταν αντλία βενζίνης, που δεν πρεσσάριζε.
Αλλάχτηκε μαζί με το φλοτέρ (πάνε "σέτ" για να διαβάζει ο δείκτης και επειδή οι φίσες είναι διαφορετικές πλέον), λάστιχα στεγανοποίησης στις 2 θέσεις αντλίας/φλοτέρ (είχαν "σκάσει"-ειδικά του φλοτέρ είχε γίνει "θρύψαλλα") + φίλτρο βενζίνης και ... :superman:
Το 500ρικο το φάγαμε στα ανταλλακτικά. Με τις υγείες μας! :lol:
ΥΓ: 1/ Η αντλία πρέπει να είχε 1+ χρόνο που είχε αρχίσει να παραδίδει πνεύμα. Το αυτοκίνητο παρουσίαζε για κλάσματα δευτερολέπτου "αστάθεια" στον κινητήρα, έπρεπε όμως να το αφουγκραστείς για να γίνει αντιληπτό. Σήμερα με την καινούρια αντλία, δεν κάνει "κίχ" !
2/ Στο παλιό φόρουμ έγινα μέλος για να πώ τον πόνο μου για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, θεωρώνας το "κακό προιόν". Εμμένω στην άποψή μου, όταν βλέπω πχ ακίνητο στο δρόμο Honda Civic γνωστού μπάρμπα, 30ετίας, που ακόμα και όταν το βάζει μπρός με καλώδια λόγω μπαταρίας μετά απο ακινησία 2-3 μηνών, με 0 service εδώ και 4-5 χρόνια (ούτε λάδια-μπουζί δεν πρέπει να έχει αλλάξει) φεύγει πύραυλος!