Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By fiat127
otso έγραψε:το τζαμι του πρτ μπαγκαζ που θα βρω που το εσπασα ο βλακας

Δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο δυσκολο να βρεις,εγω ακομα βλεπω να κυκλοφορουνε αρκετα,σε ενα μαλιστα ειχαν βαλει και υγραεριο.. :omg:
Σιγουρα σε ανακυκλωτηριο θα βρεις ολοκληρα αυτοκινητα να παρεις οτι θελεις,πχ αυτο
http://www.car.gr/parts/view/5647866/
Ακομα και στην επαρχια θα υπαρχουν,με λιγο ψαξιμο..στη χειροτερη,βρες καποιον που πουλαει μεταχειρισμενα ανταλλακτικα και παραγγειλε του,σιγουρα καποια ακρη θα εχει. :)
Άβαταρ μέλους
By otso
fiat127 έγραψε:
otso έγραψε:το τζαμι του πρτ μπαγκαζ που θα βρω που το εσπασα ο βλακας

Δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο δυσκολο να βρεις,εγω ακομα βλεπω να κυκλοφορουνε αρκετα,σε ενα μαλιστα ειχαν βαλει και υγραεριο.. :omg:
Σιγουρα σε ανακυκλωτηριο θα βρεις ολοκληρα αυτοκινητα να παρεις οτι θελεις,πχ αυτο
http://www.car.gr/parts/view/5647866/
Ακομα και στην επαρχια θα υπαρχουν,με λιγο ψαξιμο..στη χειροτερη,βρες καποιον που πουλαει μεταχειρισμενα ανταλλακτικα και παραγγειλε του,σιγουρα καποια ακρη θα εχει. :)

ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
By theo13
#80996 Παιδιά για 3η φορά το αυτοκίνητο έκαψε πολλαπλασιαστή (vw passat b6 1.6 fsi) Ως τώρα μου έβαζαν bosch αλλά δε πάει άλλο, κάθε λίγο τα ίδια. Έχω ακούσει οτι οι beru είναι καλύτεροι κ σκέφτομαι να αλλάξω και τους 4. Άλλη πρόταση έχει κανείς;; Να τσεκάρω και μπουζοκαλώδια ή μήπως φταίει και τίποτα άλλο;;
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
theo13 έγραψε:Παιδιά για 3η φορά το αυτοκίνητο έκαψε πολλαπλασιαστή (vw passat b6 1.6 fsi) Ως τώρα μου έβαζαν bosch αλλά δε πάει άλλο, κάθε λίγο τα ίδια. Έχω ακούσει οτι οι beru είναι καλύτεροι κ σκέφτομαι να αλλάξω και τους 4. Άλλη πρόταση έχει κανείς;; Να τσεκάρω και μπουζοκαλώδια ή μήπως φταίει και τίποτα άλλο;;

Coil over plug δεν έχει το Passat? Αν ναί δέν υπάρχει το κλασικό μπουζοκαλώδιο να αλλάξεις
Άβαταρ μέλους
By theo13
fubar.gr έγραψε:
theo13 έγραψε:Παιδιά για 3η φορά το αυτοκίνητο έκαψε πολλαπλασιαστή (vw passat b6 1.6 fsi) Ως τώρα μου έβαζαν bosch αλλά δε πάει άλλο, κάθε λίγο τα ίδια. Έχω ακούσει οτι οι beru είναι καλύτεροι κ σκέφτομαι να αλλάξω και τους 4. Άλλη πρόταση έχει κανείς;; Να τσεκάρω και μπουζοκαλώδια ή μήπως φταίει και τίποτα άλλο;;

Coil over plug δεν έχει το Passat? Αν ναί δέν υπάρχει το κλασικό μπουζοκαλώδιο να αλλάξεις

Ναι δίκιο έχεις το έγραψα λάθος. Εννοούσα το καλώδιο με το οποίο συνδέεται ο πολ/στης. Δεν ξέρω αν ονομάζεται αλλιώς
Πέρα απ αυτό θα βγάλω και τα μπουζί και θα τα ελέγξω για να δώ σε τι κατάσταση είναι και κυρίως να δώ αν πληρούν τις προδιαγραφές της VW αν και δε θυμάμαι να έβαλαν μούφα όταν έκανα service γιατί κάθομαι απο πάνω και τους παρακολουθώ.
Γενικά πάω για αλλαγή και των μπουζί και των 4 πολ/τών όπως το βλέπω
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
theo13 έγραψε:Ναι δίκιο έχεις το έγραψα λάθος. Εννοούσα το καλώδιο με το οποίο συνδέεται ο πολ/στης. Δεν ξέρω αν ονομάζεται αλλιώς
Πέρα απ αυτό θα βγάλω και τα μπουζί και θα τα ελέγξω για να δώ σε τι κατάσταση είναι και κυρίως να δώ αν πληρούν τις προδιαγραφές της VW αν και δε θυμάμαι να έβαλαν μούφα όταν έκανα service γιατί κάθομαι απο πάνω και τους παρακολουθώ.
Γενικά πάω για αλλαγή και των μπουζί και των 4 πολ/τών όπως το βλέπω

Αυτά τα καλώδια δέν υπάρχει νόημα να αλλάξουν γιατι έχουν χαμηλή τάση και έτσι χρησιμοποιούν ένα απλό κομμάτι καλώδιο, το οποίο δέν χαλάει ποτέ. Καμία σχέση με τα παλιού τύπου μπουζοκαλώδια τα οποία ήταν αρκετά πολύπλοκης κατασκευής, ευαίσθητα και ήθελαν αλλαγή μετά απο κάποια χρόνια.

Ένα λάθος μπουζί ενδεχομένως να επιβαρύνει τον πολλαπλασιαστή. Αν για παράδειγμα το διακενο είναι μεγαλύτερο απο το κανονικό θα αναπτυχθεί μεγαλύτερη τάση στο δευτερεύον που πιθανόν να κάνει ζημιά. Το διάκενο μπορεί να ανοίξει και απο μόνο του με τον καιρό καθώς το μπουζί φθείρεται.

Αλλά πιστεύω οτι το πρόβλημα δέν έχει να κάνει με τα μπουζί αλλά είναι κατα 99% ποιότητας του πολλαπλασιαστή. Σε άλλα αυτοκίνητα βάζουν μπουζί ότι ναναι και οι πολλαπλασιαστές δέν καταλαβαίνουν τίποτα, ενώ άλλα αυτοκίνητα τους καίνε για πλάκα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#96720 Για να ρωτήσω κι εγώ το κάτι τις μου ρε παιδιά...

Εδώ και λίγο καιρό (3-4 μήνες) η Νίτσα (C4 Picasso 1.8) μου βγάζει ότι τόσο οι λάμπες (αριστερό φλας + αριστερό φρένο), όσο και ο διακόπτης των φλας έχουν πρόβλημα. Ωστόσο, όλα λειτουργούσαν κανονικά. Πριν καμια 10αριά μέρες το αριστερό φλας άρχισε να δουλεύει υπερβολικά γρήγορα και μετά από λίγο το πίσω αριστερό φλας παρέδωσε το πνεύμα. Μετά από λίγο το ίδιο έκανε και το φως των φρένων αριστερά.

Βγάζω τις λάμπες, ΟΚ αυτή των φρένων φαίνεται καμένη, αυτή των φλας όχι, αν και το πορτοκαλί κάλυμά της είχε ξεφτίσει. Τη βάζω δεξιά, δουλεύει κανονικά. Βάζω την δεξιά λάμπα (της οποίας το κάλυμα ήταν ΟΚ) αριστερά, όλα κανονικά. Ξαναβάζω την αριστερή λάμπα αριστερά, όλα σωστά!!!!! :dizzy: Για λίγο κράτησε η χαρά μου όμως, καθώς την ίδια μέρα ξανά τα ίδια. ΟΚ, παίρνω καινούριες λάμπες και τις αλλάζω και όλα μια χαρά.

Μόνο που σταμάτησε να δουλεύει το παρκοραντάρ (το οποίο παίρνει ρεύμα από την αριστερή μεριά). Τεσπα, λέω, δεν γ@μείς, θα πάω να βάλω ένα καινούριο κάποια στιγμή (γιατί αυτό το αμάξι δεν μπορείς να το παρκάρεις χωρίς αυτό...) Χθες, φεύγω από τη δουλειά νωρίτερα (κατά τις 15:00) λόγω του ότι είμαι ελαφρώς σκατά και με το που βάζω μπρος μου βγάζει "Automatic Handbrake faulty", κάτι που μου είχε βγάλει κατά διαστήματα και παλαιότερα, αλλά δεν έδωσα σημασία, μιας και όλα δούλευαν κανονικά και εν πάση περιπτώσει, μου το έβγαζε 1-2 φορές και μετά τίποτα. Επιπλέον μου έβγαλε και το καινούριο "ESP faulty" :rant:

Χθες όμως όλα ήταν διαφορετικά... Όντως το αυτόματο χειρόφρενο ΔΕΝ δούλευε, οπότε το απενεργοποιώ από το μενού και το ξαναενεργοποιώ. Τα ίδια... Σταματάω στην άκρη, σβύνω τη μηχανή (το χειρόφρενο δεν μπήκε μόνο του βεβαίως), την ξανανάβω, πάλι τα ίδια, με μία διαφορά, για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον.... Το χειρόφρενο δεν έβγαινε με τίποτα... :rant: Μετά από κανένα 5-10λεπτο κατάφερα, έβγαλα το χειρόφρενο και πήγα σπίτι. Στην πιλοτή το χειρόφρενο μπήκε κανονικά (όχι αυτόματα, εγώ το έβαλα) και βγήκε επίσης (πάλι χειροκίνητα). Τα λαμπάκια παρέμειναν αναμένα... Θα σας τα έδειχνα αν δεν είχε αποφασίσει και το κουνιστό να κατέβει σε απεργία... :rant:

Πάντως, μου βγάζει τα εξής: 2 λαμπάκια για το χειρόφρενο και 1 για το ESP. BTW, for the interest of science, διαπίστωσα ότι το αντισπιν δούλευε κανονικά χθες...Επίσης, δεν δουλεύει το hill holder... Τα φλας πάντως, δουλεύουν τέλεια, το parktronic καθόλου...

Καμιά ιδέα;;;; Κανένα συνεργείο που να μπορεί να το δει στη Θεσσαλονίκη;;;;

Όπως καταλαβαίνετε, δεν ήταν καλή μέρα χθες... Εγώ χάλια, ο μικρός χάλια, το αμάξι χάλια, το κινητό χάλια, όλα καλά... :rant: :rant: :rant:

Edit: Το κινητό αποφάσισε να συνεργαστεί... Ορίστε και η φωτό:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#96764 Λες;;;; :s_dunno :hmmm:

Η αλήθεια είναι ότι έχει την ίδια από το 2009... :hmmm:

Μακάρι να είναι τόσο απλό...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#96766 Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις!Επίσης επειδή την έχω πάτησει με γαλλικο και ακριβώς τα ίδια συμπτωματα καθάρισε και τους πόλους!!
Άβαταρ μέλους
By markvag
#96768 Η αλήθεια επίσης είναι ότι πριν από 2-3 χρόνια παγιδεύτηκε μία γάτα στη μπαταρία και δεν το πήρα χαμπάρι... Άνοιξα το καπό και είδα μία τηγανιτή... :(

Παίζει να έγινε κάτι και τότε...

Για αρχή λοιπόν αλλάζουμε μπαταρία και βλέπουμε... Thanx guys!!! :thumbsup: