Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#822226 Ο δικός μου έριξε κάτι σπρέι και το τρίξιμο συνεχίζει.
Κανονικά θέλει αλλαγμα δίσκο-πλατο μου είπε ακόμα και τώρα για να μη χαλάσει και τα τρομπακια λέει και θες έξτρα 100+.
Και μου είπε ένα κουλο νούμερο κάνα 600 αρι λέει θα πάει.
Δεν το χωνεψα. Θα πάω και αλλού εννοείται.

< >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#822253 Μόνο εγώ. Δεν πατιναρει πάντως, μόνο τρίζει το πεντάλ και μου φαίνεται πιο βαρύ.
Πιο πολύ το τρίξιμο που τη σπάει.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
kovathe έγραψε:μόνο τρίζει το πεντάλ και μου φαίνεται πιο βαρύ.
Πιο πολύ το τρίξιμο που τη σπάει.

< >

Έτσι ετριζε στο punto, το καλοκαίρι γινόταν ανυπόφορο. Άνοιξα την τσιμουχα από το τρομπακι κάτω από το πεντάλ, έριξα wd40 , γράσο λιθίου κτλ.

Για λίγο καιρό σταμάτησε, μετά ξανά τα ίδια. Από τη μανία μου έσπασα το τρομπακι (ανεβοκατέβαζα το πεντάλ με το χέρι), έχανε υγρά φρένων έγινε της πτν.

Τελικά το άλλαξα, για κάνα χρονο έβγαλε σκασμο, μετά τα ίδια.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#829962 Γυρναω στο Πεζω μετα απο 6 εβδομαδες ακινησιας
Ξερω οτι η μπαταρια θα ειναι χαμηλα , την εχω προγραμματίσει για αλλαγη στο ερχομενο service, εχει κλεισει 5ετια
Κανονικα υπολογιζα να τη φορτισω πρωτα με την ησυχια μου
Ελα ομως που σκαει μια οικογενειακη αναγκη και πρεπει να βγω να παω φαρμακειο... κουρασμενος απο το αεροπλανο λεω θα παω με το αμαξι, αμα παρει εμπρος ...

τι το θελα...... εκανε καποια τζουφια μιζια και μου εβγαλε check engine το οποιο δε φευγει εκτοτε
την αναγκη την καλυψα με το ποδηλατο αλλα τι το θες...
τη μπαταρια τη φορτιζω 4 ωρες και ρουφαει σταθερα 60watt !!! πρωτη φορα εχει πεθανει τοσο
ολα τα χρονια την φορτιζα που και που αλλα επαιρνε λιγο και μετα απο καμια ωρα επεφτε η ζητηση σε μονοψηφια

Το αμαξι κουνιεται μονο σε safe mode παει αλλα αργα.. στο συνεργειο θα το παω την αλλη εβδομαδα που εχω το σερβισ ετσι και αλλιως (καθως τελος μηνα ληγει η εγγυηση)

Εβαλα το διαγνωστικο και το error ειναι Ρ1339
πηδηξε κανα δοντι απο την τζουφια εκκινηση; καμι ααλλη ιδεα;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#829966 Mε τζούφια μπαταρία δεν θα ήμουν σίγουρος ότι είναι όντως σωστό το error που βγάζει.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#829970 Δοκίμασες να το σβήσεις το σφάλμα και επανήλθε;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
drdino έγραψε:Δοκίμασες να το σβήσεις το σφάλμα και επανήλθε;
Εγώ πάτησα clear faults on ECU αλλά το πορτοκαλί κλειδακι για service δε φεύγει από το ταμπλό του αμαξιού . Πλέον όμως το app δεν διαβάζει κανένα fault λέει ότι όλα οκ .

Η μπαταρία οκ είναι τελειωμένη μετά από ώρες φόρτισης , μπαίνεις της στο αμάξι κι μέσα σε λίγα sec γυρίζει στο economy mode

Κρίμα , είχα προσπαθήσει να βάλω το service πριν φύγουμε αλλά δεν είχε ημερομηνίες και λέω να το πλαναρω μετά με την ησυχία μου
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#835755 Μπορεί να καταλάβει κάποιος τι είναι αυτός ο θόρυβος; Από το 0.11 και μετά, αφού σταματήσει να ακούγεται ο αέρας.
https://youtube.com/shorts/YC1KkUJWuF8? ... _QFl6bHHu-
MOT πέρασε κανονικά, χωρίς εύρημα.

(δεν έχω κρεμάσει τενεκεδάκια)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#835792 Δεν σέρνεται κάτι, κοίταξα. Ο ήχος μοιάζει σαν να έχεις βάλει πετραδάκια μέσα σ' έναν μεταλλικό κύλινδρο και τον περιστρέφεις. Βέβαια, δεν αλλάζει ο θόρυβος με την ταχύτητα, οπότε μάλλον δεν είναι κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#835795 Φρένο πάτησα μόνο λίγο για να κόψω ταχύτητα ώστε να ακουστεί ο θόρυβος (και να μην καλύπτεται από τον αέρα). Όταν αρχίζει να ακούγεται ο θόρυβος, απλά ρολάρει το αυτοκίνητο. Δεν έχω καταλάβει να σχετίζεται με το φρένο. Όταν έχει ανωμαλίες ο δρόμος, ακούγεται περισσότερο. Και κάτι ακόμη: μόνο σε χαμηλές ταχύτητες το ακούω.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#835797 Να σου έριξε κάποιος πετραδάκια στην εξάτμιση;
εχεις καπάκια στις ζάντες;μην και έχει φύγει κανά μπουλόνι;
Εχεις αισθητήρες πίεσης αέρα;Μπορεί να έχει ξεκολλήσει κάποιος και να γυρνάει μέσα στο λάστιχο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#835798 Δύσκολο το πρώτο, αλλά κάπως έτσι ακούγεται.
Καπάκια δεν έχω, τα μπουλόνια είναι όλα στη θέση τους.
Αισθητήρες πίεσης δε νομίζω να είχε το FRV, εγώ σίγουρα δεν έχω βάλει μετά.