Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Deleted User 1 έγραψε:Ερώτησις:

Mini Cooper R56 του 2011 με 15αρες φοράει 175/65/15?

Τι προτείνουμε από λάστιχα, μέσα και προτάσεις για run flat. Money is not an object.

Anyone?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Deleted User 1 έγραψε:

Τι προτείνουμε από λάστιχα, μέσα και προτάσεις για run flat. Money is not an object.

Anyone?

Αν δεν προσδιορίσεις χρήση, βασική στόχευση και budget, τι περιμένεις να σου πει ο καθένας ? Ότι φοράει αυτός θα είναι το "καλύτερο"...Αν πάντως όντως "money is no object", θα πήγαινα σε Tier1 κατασκευαστή, κοινώς τους premium και πιο γνωστούς. Στην δική μου ζυγαριά βάρυνε αρκετά και το 1 έτος εγγύησης "δια πάσα νόσο και πάσα μ@λ@κί@" που δίνουν οι Dunlop, Goodyear κλπ
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Deleted User 1 έγραψε:

Anyone?

τι ρωτας και εσυ;

ολα καλα ειναι αφου ειπαμε. κλεισε τα ματια και τραβα κλήρο.
Άβαταρ μέλους
By italakias
Deleted User 1 έγραψε:

Anyone?

Tραβα βαλε κοντινεταλ που τα φοραει απο το εργοστασιο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
The Ace έγραψε:
Αν δεν προσδιορίσεις χρήση, βασική στόχευση και budget, τι περιμένεις να σου πει ο καθένας ? Ότι φοράει αυτός θα είναι το "καλύτερο"...Αν πάντως όντως "money is no object", θα πήγαινα σε Tier1 κατασκευαστή, κοινώς τους premium και πιο γνωστούς. Στην δική μου ζυγαριά βάρυνε αρκετά και το 1 έτος εγγύησης "δια πάσα νόσο και πάσα μ@λ@κί@" που δίνουν οι Dunlop, Goodyear κλπ

Τι χρήση ρε συ μπορεί να γίνεται σε ένα Mini Cooper με 175αρια? Απλές καθημερινές μετακινήσεις. Γυναίκα οδηγός ετών 25, τα λάστιχα τα πλερώνει ο μπαμπάς, εξού και το money is not an object. Εννοείται εγώ πρότεινα P1 Verde που έβαλα στο 500αρι αλλά ακριβώς επειδή δεν είμαι αυτός που λέει ότι το δικό του είναι το καλύτερο, ήθελα άλλες 1-2 προτάσεις κυρίως στο θέμα run flat που είμαι άσχετος (απ' ότι φαίνεται δεν βγαίνουν rf σ' αυτές τις διαστάσεις).

Τα continental που είχε απ' το εργοστάσιο τα βρήκα εντελώς μούφα και έχουν σκάρτα 30.000χλμ.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Deleted User 1 έγραψε:Τι χρήση ρε συ μπορεί να γίνεται σε ένα Mini Cooper με 175αρια? Απλές καθημερινές μετακινήσεις. Γυναίκα οδηγός ετών 25, τα λάστιχα τα πλερώνει ο μπαμπάς, εξού και το money is not an object...

Έστω και αυτά είναι requirements. Γυναίκα, σχετικά μικρή ηλικιακά (νέα οδηγός ή το κατέχει ?), "μέση" χρήση. Αν ξέραμε κιόλας σε ποια κλιματική ζώνη μένει (πολύ/λίγη βροχή), θα είχαμε μια πιο καλή ιδέα.

Τα διάφορα "energy" λάστιχα είναι φθηνά και με καλή τιμή, αλλά για νέο οδηγό μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνα, άρα εγώ δεν θα πρότεινα κάτι τέτοιο. Όπως και κάποιο "επιδόσεων", αν τύχει και οδηγεί συνήθως υπό βροχή ή σε βρεγμένο (βόρεια Ελλάδα) μπορεί να αποβούν εξίσου επικίνδυνα (χώρια που δεν το χρειάζεται προφανώς η κοπέλα). Άρα εγώ θα πρότεινα κάποιο από τα "μεσαία" μοντέλα των 6 "μεγάλων" κατασκευαστών (premium brands), και αν συνυπολογίσω και την εγγύηση που προανέφερα (που μπορεί να αποβεί χρήσιμη σε κάποια νέα οδηγό, ποτέ δεν ξέρεις), θα έλεγα είτε το F1 All-Season είτε το Sport3000.

Στις άλλες εταιρείες αντίστοιχα κοιτάς το Sport ή MaxContact, το Turanza 250 ή 300, καθώς και το P1 Verde ή το P7.
Για runflat έχεις ένα θεματάκι, 050 ή SportContact νομίζω....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#13746 Απ' όσο έχω ψάξει στους μεγάλους (Pirelli, Conti, Michelin, Dunlop) run flat σ' αυτές τις διαστάσεις δεν βγάζει κανείς. Ομοίως κανείς δεν βγάζει επιδόσεων και λογικό. Η χρήση πάντως είναι εντός Αττικής και μια φορά το μήνα, και αν, ένα ταξιδάκι πήγαινέλα 400χλμ στο πατρικό.

Απ' ότι μου είπε μόλις με 280€ της βάζει ο Σφακιανάκης τα PremiumContact που φοράει και τώρα και τελειώνει το θέμα. Άντε να της εξηγήσεις να πάει σε λαστιχά...
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
antonis-team έγραψε:Πότε θα σεβαστείτε τους αναρίθμητους και απολύτως γνώστες των εργοστασίων?.
Είπαμε τον τύπο του ελαστικού τον αλλάζουμε, όταν οδηγούμε αντισυμβατικά με τις προδιαγραφές της μέσης τιμής των εργοστασίων!!!!!!!!!!!!!!!!!.....................
Τότε δεν είμαστε όλοι ειδικοί να συμβουλέψουμε!.
Πρέπει να δούμε τον οδηγό στην πράξη για να αποταθούμε….. (εννοεί αποφανθούμε)
Antonis-team.

Ευχαριστώ mod,έτσι είναι!.
Μα έχω ένα πρόβλημα. Παρότι έκανα ότι μου είπε ο Βασίλης, δεν παίρνω ενημερώσεις!. Έτσι είναι κουραστικό να ξαναδιαβάζω!.
Μερικές χιλιάδες κάρτες μου περιέχουν το mail μου.
[email protected] ανακοίνωσε το μέσα για να λαμβάνω, έκτος εάν δεν στέλνετε ενημερώσεις.
Ευχαριστώ.
antonis-team
Άβαταρ μέλους
By bill33
antonis-team έγραψε:
antonis-team έγραψε:Πότε θα σεβαστείτε τους αναρίθμητους και απολύτως γνώστες των εργοστασίων?.
Είπαμε τον τύπο του ελαστικού τον αλλάζουμε, όταν οδηγούμε αντισυμβατικά με τις προδιαγραφές της μέσης τιμής των εργοστασίων!!!!!!!!!!!!!!!!!.....................
Τότε δεν είμαστε όλοι ειδικοί να συμβουλέψουμε!.
Πρέπει να δούμε τον οδηγό στην πράξη για να αποταθούμε….. (εννοεί αποφανθούμε)
Antonis-team.

Ευχαριστώ mod,έτσι είναι!.
Μα έχω ένα πρόβλημα. Παρότι έκανα ότι μου είπε ο Βασίλης, δεν παίρνω ενημερώσεις!. Έτσι είναι κουραστικό να ξαναδιαβάζω!.
Μερικές χιλιάδες κάρτες μου περιέχουν το mail μου.
[email protected] ανακοίνωσε το μέσα για να λαμβάνω, έκτος εάν δεν στέλνετε ενημερώσεις.
Ευχαριστώ.
antonis-team

Μηπως θες και πατατες στην παραγγελία; :s_no
Θα ενημερώσουμε την γραμματέα να σε φτιάξει!! :shifty:

Στα σοβαρά τώρα αυτό που ζητάς δεν γίνεται.
Ή κάνεις αυτό που σου είπα ή πατάς το κουμπι που λέει Subscribe topic κατω κατω στην σελιδα στο θεμα που θες να σε ενημερώνει.
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#13862 Ευχαριστώ πολλή Βασίλη!.
Λαβε υπόψη σου ότι γράφω στης συνταγές της παρέας, και είμαι γερός!. Θα ανοίξω και μια ενότητα και εδώ!.
Φιλικά
Antonis-team
Άβαταρ μέλους
By italakias
Deleted User 1 έγραψε:Απ' όσο έχω ψάξει στους μεγάλους (Pirelli, Conti, Michelin, Dunlop) run flat σ' αυτές τις διαστάσεις δεν βγάζει κανείς. Ομοίως κανείς δεν βγάζει επιδόσεων και λογικό. Η χρήση πάντως είναι εντός Αττικής και μια φορά το μήνα, και αν, ένα ταξιδάκι πήγαινέλα 400χλμ στο πατρικό.

Απ' ότι μου είπε μόλις με 280€ της βάζει ο Σφακιανάκης τα PremiumContact που φοράει και τώρα και τελειώνει το θέμα. Άντε να της εξηγήσεις να πάει σε λαστιχά...

Eιπαμε ,τα λαστιχα που φορας τωρα ειναι ειδικα για το συγκεκριμενο αμαξι.
Μην ψαχνεις για αλλου,τζαμπα λεφτα θα πεταξεις.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Deleted User 1 έγραψε:Απ' όσο έχω ψάξει στους μεγάλους (Pirelli, Conti, Michelin, Dunlop) run flat σ' αυτές τις διαστάσεις δεν βγάζει κανείς. Ομοίως κανείς δεν βγάζει επιδόσεων και λογικό. Η χρήση πάντως είναι εντός Αττικής και μια φορά το μήνα, και αν, ένα ταξιδάκι πήγαινέλα 400χλμ στο πατρικό.

Βάλε τα GD efficient Grip perfomance.Μπορείς να πας και σε 195/60/15 στην ιδια τιμη ,280.
Και με τα 175 μια χαρα έστριβε το δικό μου,πάντως.Με τα 195 ακόμα καλύτερα ,ενω έχει βελτιωθει και η άνεση.
Στο άλλο μινι που βαλαμε contonental η χιλιομετρική αποδοση ήταν γύρω στις 30000χμ.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#13894 Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference

175/65-15 114mm 304mm 608mm 1912mm 523 0.0%
195/60-15 117mm 308mm 615mm 1932mm 518 1.1%