Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
otso έγραψε:σημερα στα μισα των 10000χλμ αλλαξα φιλτρο λαδιου . που ειναι το καλυτερο και πιο ευκολο να κανουμε αν δεν εχουμε προσβαση σε κορυφαια φιλτρα . ολα αυτα συμφωνα με οδηγιες miltella . και μιας και δεν ειναι φασαρια και δυσκολο να γινει ουτε ακριβο , το εκανα.
Τι εννοείς κορυφαία φίλτρα, δεν θα βάλεις μάρκα μ'έκαψες, 2-3 είναι οι γνωστές μια χαρά είναι και όλα φτηνά είναι.
Που γράφει ο miltellas; Τον παρακολουθούσα όταν έγραφε στο 4ΤF κι έμαθα πολλά από αυτόν.
Άβαταρ μέλους
By otso
sknipper έγραψε:
otso έγραψε:σημερα στα μισα των 10000χλμ αλλαξα φιλτρο λαδιου . που ειναι το καλυτερο και πιο ευκολο να κανουμε αν δεν εχουμε προσβαση σε κορυφαια φιλτρα . ολα αυτα συμφωνα με οδηγιες miltella . και μιας και δεν ειναι φασαρια και δυσκολο να γινει ουτε ακριβο , το εκανα.
Τι εννοείς κορυφαία φίλτρα, δεν θα βάλεις μάρκα μ'έκαψες, 2-3 είναι οι γνωστές μια χαρά είναι και όλα φτηνά είναι.
Που γράφει ο miltellas; Τον παρακολουθούσα όταν έγραφε στο 4ΤF κι έμαθα πολλά από αυτόν.

δεν ξερω που και αν γραφει πια , αλλα η συζητηση ειχε γινει πολυ παλια
εδω http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.ph ... 41bac8c6fe
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#157362 Που λέει οτι πρέπει να αλλάζεις φίλτρο κάθε 5.000 ;;; Ήμαρτον ρε παιδιά.
Άντε να κάνεις 30-40 χιλιάδες το χρόνο και να αλλάζεις φίλτρο στις 15-20 , να το δεχτώ.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#161742 Παρέλαβα χθές τα total ineo first 0w30 για την επόμενη αλλαγή από ένα μαγαζί στην...Κρήτη.
57e μια τετράδα , όλα κομπλέ μεταφορικά/αντικαταβολή.
http://www4.total.fr/nordic/auto_lubs/Q ... 30_ENG.pdf
Ο κινητήρας δούλευε με λιγότερους κραδασμούς το χειμώνα και άρπαζε καλύτερα με τα εργοστασιακά 0W30. Στην Ελλάδα η toyota βάζει 5W30
Με ενδιέφεραν και οι πιο σύγχρονες προδιαγραφές . Λάδι με την ACEA C2 του 2010 δε βρίσκεις εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#178017 Θα βαλω τα κλαμματα....
Η καταναλωση λαδιου στο Φιεστα συνεχιζεται...
Σημερα ειναι κατω απο την οριακη ενδειξη.
Τον Απριλη μου χαν βαλει Bardahl 5w-30.
Μου χει περισσεψει 1,5λιτρο Ford Formula F 5w-30. Θα χω καποιο θεμα αν τα αναμειξω?

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Focusman91 έγραψε:Θα βαλω τα κλαμματα....
Μου χει περισσεψει 1,5λιτρο Ford Formula F 5w-30. Θα χω καποιο θεμα αν τα αναμειξω?

.

στα ποσα χλμ πηγε κατω απο το οριο στο δεικτη?
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
dimviii έγραψε:
Focusman91 έγραψε:Θα βαλω τα κλαμματα....

.

στα ποσα χλμ πηγε κατω απο το οριο στο δεικτη?

Μεσα σε 9.000 χλμ. Στα 85.000 χλμ. εκανα αλλαγη λαδιων και τωρα εχω 94.300. Πριν απο 2 μηνες που τα κοιταξα ηταν μεταξυ μεσης και οριακου.

.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#178042 Στο πολο ηταν max-min= 1L

αν ειναι κ στο FiFo ετσι μιλάμε για 1L στα 10k δεν ειναι κ το τελος του κόσμου
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#178046 λογικη μου φαινεται η καταναλωση αυτη.Ο κατασκευαστης τι λεει?
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
dimviii έγραψε:λογικη μου φαινεται η καταναλωση αυτη.Ο κατασκευαστης τι λεει?

Μεσα στο βιβλιαρακι δεν εχει παρει το ματι μου, να αναφερει κατι για λογικη καταναλωση λαδιου. Θα το ξανακοιταξω για σιγουρια παντως.

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#178148 Η κατανάλωση μοιάζει λογική και απόλυτα δικαιολογημένη αν το αυτοκίνητο δέχεται σχετική πίεση ή αν δεν στρώθηκε ποτέ. Ή αν αυτά τα λάδια που φόρεσε δεν είναι καλά.... Αν όμως δεν το έκανε πριν με ίδια λάδια και τον ίδιο τρόπο οδήγησης τότε δεν είναι καλό.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#178222 α) Η κατανάλωση είναι λογική
β) H Bardahl βγάζει κάμποσα 5W30 . Είσαι σίγουρος οτι σου βάλανε κάποιο με προδιαγραφές της ford ;
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
mousatos έγραψε:α) Η κατανάλωση είναι λογική
β) H Bardahl βγάζει κάμποσα 5W30 . Είσαι σίγουρος οτι σου βάλανε κάποιο με προδιαγραφές της ford ;

Αυτο δεν μπορω να το ξερω δυστυχως. Φετος ηταν η μονη φορα που δεν το πηγα εγω το αμαξι για σερβις και τ αφησα στον φαδερ.... :(

Α και εδω και ενα χρονο εχει αλλαξει εντελως η περιοχη οδηγησης. Πλεον τα χλμ. ειναι αποκλειστικα εντος πολης, αν αυτο λεει κατι.
Οδηγηση γενικα καύτη δεν μπορω να με πω. Σπανια θα κανω χαμηλες πτησεις ουτε δουλεύω κινητηρα στα κοκκινα..

.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#179440 20.000 $ για κάθε αλλαγή λαδιών σε Μπουγκάτι Βευρόν. :dizzy:
Τι λάδια παίρνει, ξέρουμε κάτι?

http://www.autoblog.gr/2015/10/28/h-synthrhsh-mias-bugatti-veyron-kostizei-poly-para-poly/