Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By drdino
gakost έγραψε: είναι και παράνομο

Εκτός αν είναι xenon χαμηλής ισχύος.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#251655 Αυτές οι Philips http://www.siriocenter.gr/Proionta/Proi ... yXmQ_mLSUk κάνουν δουλειά στην 1η σκάλα; ΈΒαλα κάτι κινέζικες LED αλλά μου φαίνεται αδύναμο το φως , πρέπει να σκοτεινιάσει αρκετά για να φανεί ότι ανάβουν.
Άβαταρ μέλους
By Stilskin
gakost έγραψε:'Εχει σηζητηθεί ξανά εκτός από το ότι στραβώνει τους άλλους (έστω και αν λες ότι δεν στραβώνουν μπλα μπλα μπλα) είναι και παράνομο

Δεν στραβώνει σε καμία περίπτωση η χρήση xenon σε προτζέκτορα!
Στα εργοστασιακά φανάρια είχα βάλει xenon και το παραδέχομαι οτι στράβωναν οσο και να προσπαθούσα να τα ρυθμίσω.
Εδω και 5 χρόνια έχοντας διανύσει 70.000 χλμ. κινούμενος σε διαφορετικά οδοστρώματα με τα καινούρια φανάρια που έχουν προτζέκτορες ούτε μια φορά δεν μου έχουν κάνει νοημα οτι ενοχλώ.
Αν θες κοίταξε και τα βίντεο που παραθέτω και αν δεν σου αρκεί πολύ ευχαρίστως είμαι διαθέσιμος να δείς και τα δικά μου φανάρια για να διαπιστώσεις αν στραβώνουνη ή οχι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#251787 Το κριτήριό σου είναι ανεπαρκές. (το ότι κυκλοφορείς και δεν σου έχουν κάνει νόημα).
Είναι άλλη η σχεδίαση του προτζέκτορα για κοινές και άλλη για ξένον. Το μόνο ελαφρυντικό είναι ότι όντως ξένον σε προτζέκτορα για κοινή λάμπα είναι καλύτερα από τίποτα.
Κανένα βίντεο δεν μπορεί να αποδείξει κάτι ακόμα κι αν είναι σοβαρά φτιαγμένο και βέβαια συγκριτικό, στο ίδιο αυτοκίνητο το δεξί φανάρι έτσι και το αριστερό αλλιώς. Υπάρχουν ειδικές συσκευές μέτρησης που δείχνουν που φωτίζεις.
Έτσι κι αλλιώς είσαι παράνομος αν δεν έχεις και πλυστικό και αυτόματα ρυθμιζόμενη στάθμη. Ιδίως χωρίς το τελευταίο τυφλώνεις πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι.
Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς και τέλος.
Άβαταρ μέλους
By drdino
sknipper έγραψε:Έτσι κι αλλιώς είσαι παράνομος αν δεν έχεις και πλυστικό και αυτόματα ρυθμιζόμενη στάθμη. Ιδίως χωρίς το τελευταίο τυφλώνεις πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι.
Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς και τέλος.

Ξανά:
drdino έγραψε:
gakost έγραψε: είναι και παράνομο

Εκτός αν είναι xenon χαμηλής ισχύος.

Η αυτορύθμιση (ειδικά αν δεν είναι δυναμική, που κι ακόμα κι αν είναι δεν είναι τέλεια καθώς δεν μπορεί να κάνει και πάρα πολλά για τις λακκούβες, κυρίως για βύθιση/ανύψωση λόγω επιταχύνσεων) και το πλύσιμο είναι άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε. Τo requirement μπήκε ως stopgap όταν βγήκαν οι λάμπες HID στην Ευρωπαϊκή αγορά μέχρι να γίνουν σοβαρές μελέτες (εξ ου και το αυθαίρετο όριο των lumens). Τώρα που προχώρησε η κουβέντα, κατάλαβαν αρκετοί φορείς ότι δεν προσφέρουν και πολλά από μόνα τους και βλέπουμε xenon χαμηλής ισχύος, led που λόγω χαμηλών lumens δεν χρειάζονται αυτορύθμιση/πλυστικά κλπ κλπ.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται ειδικός σχεδιασμός του κατόπτρου/προτζέκτορα, αυτό είναι το πιο βασικό από όλα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#251792 Για πές μας για τα ξένον χαμηλής ισχύος. Δεν τα γνωρίζω, περί τίνος πρόκειται; Εκτός από χαμηλή ισχύ έχουν άλλη σχεδίαση για να ταιριάζουν σε κοινά φανάρια, γιατί αν δεν έχουν πάλι θα φωτίζουν λάθος απλά δεν θα ενοχλούν τόσο, έτσι δεν είναι;
Άβαταρ μέλους
By fot
#252257 Εικόνα
Έτσι είναι το φανάρι μου. Προβλήματα με υγρασίες, θολώματα κτλ δεν έχω και δείχνει η δέσμη τους σωστά ρυθμισμένη.
Λάμπες θέλω να αλλάξω, γιατί σε βρεγμένο κυρίως δρόμο με ζορίζει αρκετά και λέω μήπως οι λευκότερες λάμπες διορθώσουν το πρόβλημα. Στον προτζέκτορα μπορεί κανονικά να αλλάξει λάμπα, έτσι?
Άβαταρ μέλους
By mirage
#252263 Οι λευκοτερες λαμπες στο βρεγμενο μαλλον θα επιδεινωσουν το προβλημα

< >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#253422 Κάηκε η μία phillips extreme vision μετά από 2 χρόνια (αν το δει ο bayern τη γ@μησα :lol: ), σκέφτομαι να πάω σε απλές αλογόνου Η4, να ξεμπερδεύω.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#258286 Mιας και κάηκε η μια λάμπα της μεσαίας σκάλας λέω να τις αλλάξω και τις δύο με 5000Κ (ή 4300). Για ΗΒ4-9006 35W τι προτάσεις έχουμε;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#258395 Εννοείς xenon;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#267144 Κάηκε η μία λάμπα από τα μεσαία φώτα και είμαι ανάμεσα στις

OSRAM NIGHT BREAKER UNLIMITED H7/55W και στις
HELLA, PowerLight H7/55W +90%

Τις έχει δοκιμάσει κανείς; Τις αγοράζουμε ή και γι' αυτές μαλώνει ο Bayern7;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#267192 Έβαλα πριν μέρες OSRAM σε Η4, πιστεύω ένα κλικ καλύτερες από τις Phillips, που είχα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#267229 Too late! Πήρα τις Hella.

Για να δούμε τι βιολί βαράνε...