Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#383512 Θα περιγράψω σκηνικό που έτυχε σε συνάδελφο, όπως περίπου μου το μετέφερε ο ίδιος. Συνάδελφος με Ford Mondeo 1.6 mk4 (περιπου 2008-2009) με 250.000χλμ, τα 110.000 με υγραέριο της BRC, αποφασίζει (όταν είχαμε πληρωθεί μαζεμένες εφημερίες αρκετών μηνών τις γιορτές) να το πάει για ένα γερό σέρβις.Έχει βρει ένα μηχανικό που του σύστησε κάποιος φίλος και ο οποίος μετά από αρκετές αναβολές του δίνει συγκεκριμένη ώρα ραντεβού στο συνεργείο και του λέει ότι θα του αλλάξει γνήσιο ιμάντα, 8 βαλβίδες και τις έδρες τους, λάδια φίλτρα κλπ, νομίζω και τακάκια, το σύνολο 1400 ευρώ.Το αμάξι το κρατάει μέρες, το καπάκι το έχει στείλει από ότι λεει Θεσσαλονικηγια να αλλαχθούν βαλβίδες και έδρες. Γίνονται όλα αυτά λοιπόν και το αμάξι ένα μήνα μετά μένει από αντλία βενζίνης (συχνό θέμα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου από όταν έβαλε το υγραέριο).Ψάχνει τον μηχανικό του, του λέει ότι εχει κλείσει το συνεργείο και δουλεύει από το σπίτι. Πάει εκεί με την οδική, του λέει ότι η αντλία έχει 290 από Γιάννενα, 260 από Θεσσαλονίκη.Βάζουν την φθηνή η όποια όμως κάνει πολύ έντονο θόρυβο.Πάει τον βρίσκει λοιπόν και ο μηχανικός του λέει ότι το θέμα είναι ότι πρέπει να μπει ένα ρελέ ώστε να κόβει την παροχή ρεύματος στην αντλία ώστε να μην δουλεύει όταν το αμάξι δουλευει με υγραέριο.Ξεκινάει να το βάλει λοιπόν,αλλά λόγω του υγραερίου λέέι ότι πρέπει να μιλήσει με τον εγκαταστάτη του υγραερίου για να δει τα σχέδια. Φυσικά όλα αυτά γίνονται με πολλές αναβολές και πολύ πίεση από τον φίλο μου προκειμένου να πάει στο επόμενο βήμα.Κάποια στιγμή λοιπόν και επειδή τον πιέζει παίρνει μπροστά του τηλέφωνο τον "εγκαταστάτη" αλλά το σηκώνει η "Αννούλα", η γραμματέας του,του τον δίνει και εκείνος του λέει ότι δεν έχουν βάλει χρωματιστά καλώδια στην εγκατάσταση και ο μηχανικός καταλήγει ότι πρέπει να το ψάξει και άλλο. Στο μεταξύ επειδή τον φίλο μου τον έχουν ζώσει τα φίδια, πάει το αμάξι σε άλλο συνεργείο.Εκεί λοιπόν αποκάλυπτεται ότι το αυτοκίνητο έχει δεκάδες βλάβες καταγεγραμμένες στον εγκέφαλο,πολλές από χρόνια, που δεν έχουν σβηστεί ποτέ, ο ιμάντας που έχει μπει είναι ιμιτασιόν, παίρνει μπροστά του και ρωτάει για την αντλία σε μαγαζι με ανταλλακτικά στα Γιάννενα και η αντλία έχει 240 ευρώ, μιλάει σε ανοικτή ακρόαση με 3 άλλους μηχανικούς και όλοι συμφωνούν ότι αλλαγή σε έδρες βαλβίδων και μάλιστα σε αυτά τα χιλιόμετρα δεν παίζει με τίποτα, και όταν του λέει σε ποιο συνεργέιο έγιναν όλα αυτά αποκαλύπτεται ότι ο τύπος ήταν υπάλληλος έκει, ενώ εμφανίζοταν ως συνεταιρος! :metalo: . Μέσα σε όλα τα άλλα , έπεσε και πάνω στον εγκαταστάτη του υγραερίου ο οποίος του δήλωσε ότι ούτε είχε ποτέ ούτε έχει γραμματέα :lipsealed: . Φυσικά ο τύπος δεν σηκώνει τηλέφωνα ενώ ο φίλος μου, πέρα από τα λεφτά πρέπει να βρει τρόπο να πάρει και το ντουλαπάκι που έβγαλε για να έχει πρόσβαση στις ασφάλειες και έχει μείνει στο σπίτι του "μηχανικού".
Δεν ξέρω αν μιλάμε για απατεώνα ολκής ή αν τον δουλεύει ο τωρινός αλλά μάλλον το πρώτο φαίνεται πιθανότερο
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#383526 Θεούλης ο μηχανικός και ο φίλος σου άλλη φορά να είναι λίγο πιο δύσπιστος όταν πρόκειται να εκταμιεύσει 1400€...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#383557 Είναι γνωστό ότι οι γιατροί, εκτός από στατιστική δεν γνωρίζουμε ούτε μηχανολογια
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#383559 Οχι και δε γνωρίζετε από στατιστική... Δεν έχεις ακούσει τη γνώμη ότι η ιατρική είναι στην ουσία στατιστική;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#383561 Ειδικά αυτός ξέρει πιο πολύ στατιστική από όλους!
http://1.bp.blogspot.com/_I8vIXQPruks/S ... rn_bru.png

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Dimsabas έγραψε:Οχι και δε γνωρίζετε από στατιστική... Δεν έχεις ακούσει τη γνώμη ότι η ιατρική είναι στην ουσία στατιστική;

Με αυτό τον τρόπο όχι, είναι όμως και πιθανότητες, και γνώση και τέχνη
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#383646 Aν και είμαστε εκτός θέματος, είναι γενικά απογοητευτικός ο τρόπος που "χρησιμοποιείται" η στατιστική από πληθώρα ιατρών σε δημοσιεύσεις "ερευνών" με το τσουβάλι.
Τα δέ citation που χρησιμοποιούν για να επεξεργαστούν δεδομένα δείχνει πολλά :lol:
Άβαταρ μέλους
By famas
belgarion έγραψε: Συνάδελφος με Ford Mondeo 1.6 mk4 (περιπου 2008-2009) με 250.000χλμ, τα 110.000 με υγραέριο της BRC, αποφασίζει (όταν είχαμε πληρωθεί μαζεμένες εφημερίες αρκετών μηνών τις γιορτές) να το πάει για ένα γερό σέρβις.......μιλάει σε ανοικτή ακρόαση με 3 άλλους μηχανικούς και όλοι συμφωνούν ότι αλλαγή σε έδρες βαλβίδων και μάλιστα σε αυτά [/b[b]]τα χιλιόμετρα δεν παίζει με τίποτα, και όταν του λέει σε ποιο συνεργέιο έγιναν όλα αυτά αποκαλύπτεται ότι ο τύπος ήταν υπάλληλος έκει, ενώ εμφανίζοταν ως συνεταιρος!....

Ο Tivct του Mondeo έχει σημείωση από το εργοστάσιο για έλεγχο βαλβίδες στις 160.000 και μάλιστα ακόμα κι αν δουλευει με βενζίνη. Οπότε το να έχει 110.000 χλμ με αέριο επί συνόλου 250Κ, δεν φαίνεται καθόλου μα καθόλου ασυνήθιστη περίπτωση να υποχωρήσουν οι έδρες από τις βαλβίδες.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
rx8_drifter έγραψε:Aν και είμαστε εκτός θέματος, είναι γενικά απογοητευτικός ο τρόπος που "χρησιμοποιείται" η στατιστική από πληθώρα ιατρών σε δημοσιεύσεις "ερευνών" με το τσουβάλι.

Δεν είναι θέμα των ιατρών μόνο. Πάρα πολλές έρευνες χρησιμοποιούν "δημιουργική στατιστική" για να βγούνε τα αποτελέσματα που βολεύουν. Μεγάλη πληγή στην επιστήμη. Και νομίζω ότι σε κάποια στιγμή το έχουμε κάνει όλοι μας (ειδικά όταν πιέζει ο χρόνος)... :lol:

famas έγραψε:Ο Tivct του Mondeo έχει σημείωση από το εργοστάσιο για έλεγχο βαλβίδες στις 160.000 και μάλιστα ακόμα κι αν δουλευει με βενζίνη. Οπότε το να έχει 110.000 χλμ με αέριο επί συνόλου 250Κ, δεν φαίνεται καθόλου μα καθόλου ασυνήθιστη περίπτωση να υποχωρήσουν οι έδρες από τις βαλβίδες.

Μηχανικές ή υδραυλικές έχει Βασίλη;
Πάντως το να έχει κάψει βαλβίδες (γιατί τότε χρήζουν αντικατάστασης) είναι πολύ συνηθισμένο στα αέρια...
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#383754 Εδώ έκλεισα τα 30000 χλμ με αέριο, ίσως ελέγξω κατάσταση βαλβίδων στο ερχόμενο σέρβις, παρά σε άλλα 15.000 που μου προτείναν αυτοί.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
famas έγραψε:
belgarion έγραψε: Συνάδελφος με Ford Mondeo 1.6 mk4 (περιπου 2008-2009) με 250.000χλμ, τα 110.000 με υγραέριο της BRC, αποφασίζει (όταν είχαμε πληρωθεί μαζεμένες εφημερίες αρκετών μηνών τις γιορτές) να το πάει για ένα γερό σέρβις.......μιλάει σε ανοικτή ακρόαση με 3 άλλους μηχανικούς και όλοι συμφωνούν ότι αλλαγή σε έδρες βαλβίδων και μάλιστα σε αυτά [/b[b]]τα χιλιόμετρα δεν παίζει με τίποτα, και όταν του λέει σε ποιο συνεργέιο έγιναν όλα αυτά αποκαλύπτεται ότι ο τύπος ήταν υπάλληλος έκει, ενώ εμφανίζοταν ως συνεταιρος!....

Ο Tivct του Mondeo έχει σημείωση από το εργοστάσιο για έλεγχο βαλβίδες στις 160.000 και μάλιστα ακόμα κι αν δουλευει με βενζίνη. Οπότε το να έχει 110.000 χλμ με αέριο επί συνόλου 250Κ, δεν φαίνεται καθόλου μα καθόλου ασυνήθιστη περίπτωση να υποχωρήσουν οι έδρες από τις βαλβίδες.

Από ότι λέει ο συνάδελφος, ο τωρινός μηχανικός του λέει ότι δεν αλλαζονται οι έδρες(όχι οι βαλβίδες) σε αυτά τα χιλιόμετρα και τα ίδια είπαν και άλλοι 2-3 που πήρε μπροστά του.Έγραψα ότι η ιστορία είναι δεύτερο χέρι και από άνθρωπο άσχετο με τα μηχανολογικα, οπότε αναπόφευκτα μπορεί να έχει και ανακρίβειες, δεν αποκλείεται βέβαια να τον έχουν πάρει μυρωδιά και να τον δουλεύουν όλοι
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
belgarion έγραψε:Από ότι λέει ο συνάδελφος, ο τωρινός μηχανικός του λέει ότι δεν αλλαζονται οι έδρες(όχι οι βαλβίδες) σε αυτά τα χιλιόμετρα και τα ίδια είπαν και άλλοι 2-3 που πήρε μπροστά του.

Αηδίες. Ξέρεις πόσες μηχανικάρες έχω δει να τρώνε τα παχιά τους λόγια όταν τους φέρνεις αποδείξεις; :lol: Το πότε θα χτυπήσει το κάθε μοτέρ δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
REALZEUS έγραψε:
belgarion έγραψε:Από ότι λέει ο συνάδελφος, ο τωρινός μηχανικός του λέει ότι δεν αλλαζονται οι έδρες(όχι οι βαλβίδες) σε αυτά τα χιλιόμετρα και τα ίδια είπαν και άλλοι 2-3 που πήρε μπροστά του.

Αηδίες. Ξέρεις πόσες μηχανικάρες έχω δει να τρώνε τα παχιά τους λόγια όταν τους φέρνεις αποδείξεις; Το πότε θα χτυπήσει το κάθε μοτέρ δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.

Καλά, μου έλεγε σκηνικό ένας υδραυλικός με Navarra, που έκοψε καδένα μερικές μέρες μετά από σέρβις, και όταν πήγε στο μηχανικό να ρωτήσει αν την τσέκαρε στο σέρβις, του είπε ότι την άκουσε κάπως, αλλά σκέφτηκε ότι αποκλείεται λόγω χιλιομέτρων και ότι δεν του είπε τίποτα για να μην νομίζει ότι θέλει να του πάρει τσάμπα λεφτά.