Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#867033 Και πάμε και στα μπροστά φρένα.
Τα έβαλα χθες ,το καλό του να υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα ανταλλακτικά.

Οι δίσκοι με νύχι αλλά και με κυματισμους στην επιφάνεια τους.
Εικόνα
και το νύχι
Εικόνα
και τα τακάκια παλιό με νέο
Εικόνα
το εξωτερικό τακάκι ,αυτό ειναι το λαμάκι που έχει ξεκολλήσει
Εικόνα
και φωτό απο έτοιμα
Εικόνα

Επίσης καθαρίστηκαν και γρασαρίστηκαν όλα όσα έπρεπε.Μπήκε κόλλα σπειρωμάτων όπου υπήρχε.Οι μπροστά δίσκοι δεν είχαν βίδες οπότε μπήκαν οι ίδιες.Αν το ήξερα θα έβαζα και στις πίσω της ίδιες,οι μαμά είναι torx ,με τους πίσω είχε στραβοκατσάβιδο.Τα τακάκια ήταν φαγωμένα ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές .Τα έμβολα απο τις δαγκάνες πήγαν πίσω πολύ ευκολα με το μηχάνημα.Και πάλι άνοιξα τον εξαερωτήρα για να αδείαζουν τα υγρά.
Μέχρι στιγμής όλα καλά,έχω κάνει 40 χλμ, έχει ανέβει το πεντάλ,δεν ακούγεται κάποιο σφύριγμα.
Ισως σφίξω λίγο το χειρόφρενο να πιάνει ένα κλικ πιο χαμηλά.

Μια φωτό που ήθελα να τραβήξω αλλα το ξέχασα είναι ότι ο ένας απο τους δύο δισκους,και απο τους παλιούς αλλά και απο τους καινούργιος είχαν κάτι σαν "φαγωμα" απο την εσωτερική πλευρά που ειναι οι δίοδοι αερισμου .
Ψάχνοντας για φωτό βρήκα
Εικόνα
Και σύμφωνα με την brembo https://www.bremboparts.com/europe/en/s ... ing-122211
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#867034 ζυγοσταθμιση ειναι Βιλλ.
Άβαταρ μέλους
By bill33
dimviii έγραψε:ζυγοσταθμιση ειναι Βιλλ.

Ναι το βρήκα ψάχνοντας τις απο πάνω φωτό.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#904889 Γνωρίζουμε στην Αθήνα (και πιο ιδανικά προς Βόρεια Προάστια) κάποιον καλό μάστορα να πάω το Megane για αλλαγή δισκόπλακες εμπρός (που να κάνει και έναν καλό καθαρισμό δαγκάνες κτλ)? Πήρα στον Μοράρη να κλείσω για τις 23 του μήνα και δεν έχει κάποιο κενό (ούτε 22, ούτε 24 και 24 έχω εισιτήρια για το νησί)
Άβαταρ μέλους
By edmond
#904890 Ρίξε ένα τηλ στον Κλαδάκη, εξειδικευμένο Ρενό, στους Άγιους, πίσω από τις 3 γέφυρες.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#904892 και στην Κορεντα θα εριχνα ενα τηλεφωνο,αν και μακρια απο εκει που θες.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:Γνωρίζουμε στην Αθήνα (και πιο ιδανικά προς Βόρεια Προάστια) κάποιον καλό μάστορα να πάω το Megane για αλλαγή δισκόπλακες εμπρός (που να κάνει και έναν καλό καθαρισμό δαγκάνες κτλ)? Πήρα στον Μοράρη να κλείσω για τις 23 του μήνα και δεν έχει κάποιο κενό (ούτε 22, ούτε 24 και 24 έχω εισιτήρια για το νησί)

Ναι. Θα πας στο Ζερβό στο Χαλάνδρι. Είναι εξειδικευμένο συνεργείο Renault. Φίλος και γνωστός από τα καρτ, έχει Megane RS κι αυτός και γενικά δουλεύει πολλά RS.

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Nikos! έγραψε:
BARHonda έγραψε:Γνωρίζουμε στην Αθήνα (και πιο ιδανικά προς Βόρεια Προάστια) κάποιον καλό μάστορα να πάω το Megane για αλλαγή δισκόπλακες εμπρός (που να κάνει και έναν καλό καθαρισμό δαγκάνες κτλ)? Πήρα στον Μοράρη να κλείσω για τις 23 του μήνα και δεν έχει κάποιο κενό (ούτε 22, ούτε 24 και 24 έχω εισιτήρια για το νησί)

Ναι. Θα πας στο Ζερβό στο Χαλάνδρι. Είναι εξειδικευμένο συνεργείο Renault. Φίλος και γνωστός από τα καρτ, έχει Megane RS κι αυτός και γενικά δουλεύει πολλά RS.

< >

Ζαλοκώστα που μου βγάζει το Google?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:
Nikos! έγραψε:

< >

Ζαλοκώστα που μου βγάζει το Google?
Ναι ναι

https://maps.app.goo.gl/GMW5p8vkDS4XBzGq9?g_st=ic

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#905344 Δε θα πω για ζαντα και φρενα που γαμανε, αυτα τα βλεπουν ολοι. Εγω θα σταθω στη ταπα στο κεντρο της ζαντας που ειναι κοκκινη ασορτι με τις δαγκανες :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Nikos! έγραψε:Εγώ θα σταθώ στο ότι το κάτω μέρος του σήματος δείχνει τη βαλβίδα. Οπως στα πορσε

< >

Έχει εγκοπή για το σηματάκι :iconcool: