Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By melos86
Thomas_C200K έγραψε:
bill33 έγραψε:
popolaros έγραψε:
popolaros έγραψε: ισχυει οτι το ελληνικο diesel έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε θειο;

Το κοκκινο .

ταπαταπαλκ!

Δε νομίζω..., αν δεν απατώμαι η διαφορά τους πλέον είναι το κόκκινο χρωματάκι για λόγους διαχωρισμού.

Απατασαι! :)
Το κοκκινο εχει αυξημενη ποσοτητα σε θειο σε σχεση με το κινησης.. (περιπου 100 φορες μεγαλυτερο, 10ppm το κινησης, 1000ppm το θερμανσης). Επισης μια αλλη μεγαλη διαφορα τους που εξηγει και την διαφορα των 10 λεπτων/λιτρων που υπηρχε περσυ ενω ο Ειδικος Φορος Καταναλωσης ηταν ακριβως ο ιδιος ειναι η απουσια biodiesel απο το θερμανσης!
Άβαταρ μέλους
By dstou
#35866 Τα καύσιμα ακολουθούν τις εκάστοτε ελάχιστες προδιαγραφές της ΕΕ εδώ και 35 τουλάχιστον χρόνια. 10 ππμ θείο έχει το κίνησης από το 2009, 1000 ππμ το θέρμανσης όπως λέει το μέλος86. Μην τρώτε παπά.
Το ότι έχει 100 φορές κάτω θείο το κάνει και λίγο ακριβότερο αφού χρειάζεται περισσότερη αποθείωση. Καίνε και το θέρμανσης όμως τα μοτέρια, τουλάχιστον μέχρι και ευρω4 το ξέρω καλά. Μερικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι επειδής το θέρμανσης δεν έχει και βιοπετρέλαιο το καίνε και καλύτερα. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By melos86
#35940 Η διαφορα της τιμης δεν εχει να κανει με την αποθειωση! Στην ουσια το θερμανσης εχει προδιαγραφες ναυτιλικου...
Η διαφορα τιμης οπως προειπα εχει να κανει με την προσθηκη βιοντιζελ! Προπερσυ και παραπροπερσυ προς τον Αυγουστο οταν και ειχαν ελλειψεις σε βιοκαυσιμα και αφαιρεσαν το βιοντιζελ απο το πετρελαιο κινησης η τιμη του επεσε 10 λεπτα! Ακριβως η διαφορα που ειχαν το θερμανσης με το κινησης οταν οι ειδικοι τους φοροι ηταν ισοι!

Η εμπειρια που εχω εγω σαν πρατηριουχος απο ΙΧ που εκαιγαν θερμανσης παντως ειναι πολυ διαφορετικα απο αυτη που περιγραφει ο dstou!
Πολλα πικαπ σε safe mode, προβληματα σε αντλιες, φιλτρα μικροσωματιδιων κλπ κλπ... Αυτο βεβαια ειναι στην ευχαιρια του καθενος! Περσυ για 10 λεπτα/λιτρο δεν αξιζε τον κοπο! Για οποιον ειδικα μπορουσε να κοψει τιμολογια για πετρελαιο κινησης συνεφερε να βαλει κινησης ακομα και στον καυστηρα του... (8% διαφορα τιμης, 23% επιστροφη ΦΠΑ + εξοδα για β΄κατηγοριας βιβλια).
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#36267 Δεν είναι τεχνική απορία όμως δεν ξέρω πού αλλού να ρωτήσω.
Έχει ξεκολλήσει χαμηλά στην μπροστινή κολόνα ένα πλαστικό κομμάτι που βρίσκεται από τη μέσα μεριά κάτω από το παρμπρίζ.Υπάρχει κάποια δυνατή κόλλα που να μην καίει το χρώμα; Και αν γίνεται να στεγνώνει γρήγορα γιατί αλλιώς θέλει δύναμη για να μείνει στη θέση του μέχρι να κολλήσει.
Άβαταρ μέλους
By melos86
kostis20 έγραψε:Στη θεωρία όλα καλά είναι.Το θέμα είναι τι καυσιμο παίρνει ο καταναλωτής στην αντλία τελικα.

Σε αυτο, μεγαλο μεριδιο ευθυνης εχει και ο ιδιος ο καταναλωτης! Οταν πλεον μοναδικο του κριτηριο για την επιλογη του πρατηριου του ειναι η τιμη ολα τα υπολοιπα λογικα ειναι...
Το ο,τι πληρωνεις παιρνεις, εχει παντου εφαρμογη!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#36315 Δε θέλει πολλά , μια διεύθυνση εργαστηρίου να δημοσίευε το κράτος με λογικό κόστος .
Ένα 100άρι θα το χαλάλιζα και τα αποτελέσματα θα τα κρατούσα για τον κύκλο μου.
Άβαταρ μέλους
By melos86
kostis20 έγραψε:Πρώτοι έρχονται οι θυτες και μετά τα θύματα...

Μεγαλη κουβεντα που εγινε παρα πολλες φορες στο προηγουμενο φορουμ και δεν κατεληξε πουθενα!
Απλα η νοοτροπια ολα τα καυσιμα ειναι ιδια και αρα επιλεγω με βαση την τιμη ειναι παντελως λανθασμενη...

Εγω θα επαναλαβω αυτο που ελεγα και παλιοτερα! Ποτε δεν επασαν "ακριβο" πρατηριο να πουλαει νοθευμενα καυσιμα, καυσιμα με διαφορετικες προδιαγραφες, ατελωνιστα καυσιμα η με μηχανακια στις αντλιες για να κλεβουν στην ποσοτητα! Αντιθετως απο τα παμφθηνα γεμισε ο τοπος... :)
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#36332 Τι μεγάλη κουβέντα? :dizzy: Μικρή είναι..
Πρωτοι και καλυτεροι φταινε αυτοι που νοθευουν τα καυσιμα και κλέβουν για να βγάλουν λεφτά.Είτε είναι λαθρέμποροι ή πρατηριούχοι.
Μετά φταίει το κράτος που δε τους αλλάζει τα φώτα.
Αυτα.
Άβαταρ μέλους
By melos86
kostis20 έγραψε:Τι μεγάλη κουβέντα? :dizzy: Μικρή είναι..
Πρωτοι και καλυτεροι φταινε αυτοι που νοθευουν τα καυσιμα και κλέβουν για να βγάλουν λεφτά.Είτε είναι λαθρέμποροι ή πρατηριούχοι.
Μετά φταίει το κράτος που δε τους αλλάζει τα φώτα.
Αυτα.

Μεγαλη γιατι εμενα η αποψη μου ειναι οτι φταει πρωτα το κρατος... Κακοι επαγγελματιες και λαμογια μια ζωη υπηρχαν κ θα υπαρχουν!
Εδω ειναι που θα επρεπε να ερχεται η εννοια του κρατους και να τους σταματαει!
Αλλα δυστυχως ειναι πολλα τα λεφτα... Οποτε ολοι μεσα στο κολπο!
Άβαταρ μέλους
By tazio
melos86 έγραψε:

Μεγαλη κουβεντα που εγινε παρα πολλες φορες στο προηγουμενο φορουμ και δεν κατεληξε πουθενα!
Απλα η νοοτροπια ολα τα καυσιμα ειναι ιδια και αρα επιλεγω με βαση την τιμη ειναι παντελως λανθασμενη...

Εγω θα επαναλαβω αυτο που ελεγα και παλιοτερα! Ποτε δεν επασαν "ακριβο" πρατηριο να πουλαει νοθευμενα καυσιμα, καυσιμα με διαφορετικες προδιαγραφες, ατελωνιστα καυσιμα η με μηχανακια στις αντλιες για να κλεβουν στην ποσοτητα! Αντιθετως απο τα παμφθηνα γεμισε ο τοπος... :)

Αν δε θυμάμαι τόσο λάθος, σε παλαιότερη λίστα με τα πρατήρια που είχαν πιαστεί να νοθεύουν κ.λ.π. τα περισσότερα ήταν της ΒΡ και ήταν τότε, με διαφορά, η πιο ακριβή στις τιμές.

Για να καταλάβω καλύτερα, υπάρχει διαφορά στο καύσιμο που πωλείται από ένα ελεύθερο πρατήριο π.χ. και στο καύσιμο που πωλείται από ένα πρατήριο επώνυμο ;

Στάλθηκε από την αφεντομουτσουνάρα μου ...
Άβαταρ μέλους
By melos86
tazio έγραψε:
melos86 έγραψε:

Αν δε θυμάμαι τόσο λάθος, σε παλαιότερη λίστα με τα πρατήρια που είχαν πιαστεί να νοθεύουν κ.λ.π. τα περισσότερα ήταν της ΒΡ και ήταν τότε, με διαφορά, η πιο ακριβή στις τιμές.

Για να καταλάβω καλύτερα, υπάρχει διαφορά στο καύσιμο που πωλείται από ένα ελεύθερο πρατήριο π.χ. και στο καύσιμο που πωλείται από ένα πρατήριο επώνυμο ;

Στάλθηκε από την αφεντομουτσουνάρα μου ...

Εκεινη η λιστα ειναι πολλων ετων και δεν εχει ανανεωθει αλλα τοσα! Αλλες εποχες τοτε... Αλλα και τα χαρακτηριστικα της αγορας και των καταναλωτων τοτε!
Υπαρχει διαφορα αναμεσα στα καυσιμα μιας εταιριας και τα καυσιμα διαφορετικης εταιριας! Οποτε θα απαντουσα θετικα στην ερωτηση σου.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#36526 http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?file ... &tabid=479

Μιλάτε για αυτή τη λίστα; Ξεκινάει από το 2003 και φτάνει ως το 2011, αφορά κυρίως πετρέλαιο. Οι Αθηναίοι αναγνωρίζετε παραδοσιακά ακριβά πρατήρια σε αυτήν;
Άβαταρ μέλους
By leonp
melos86 έγραψε:Η διαφορα της τιμης δεν εχει να κανει με την αποθειωση! Στην ουσια το θερμανσης εχει προδιαγραφες ναυτιλικου...

Το ναυτιλίας δεν έχει σχέση με το θέρμανσης και η αποθείωση είναι ακριβή διαδικασία. Έχει 10.000ppm θείου και δεν μπορώ να καταλάβω πως αντέχουν οι κινητήρες που το καίνε - βέβαια βάζουν λάδια με ΤΒΝ 40 (και παραπάνω) για να εξουδετερώνουν το θειικό οξύ που παράγεται.

Για παλιούς πετρελαιοκινητήρες το θέρμανσης είναι καλύτερο καύσιμο από το κίνησης. Παρόλο που τα 1000 ppm θείου είναι πολλά ακόμα και γι αυτούς τους κινητήρες, τα 10 ppm θείου του κίνησης δεν δίνουν καθόλου λίπανση στις παλιές αντλίες πετρελαίου που δεν είναι σχεδιασμένες για τέτοια καύσιμα (το θείο είναι καλό λιπαντικό).

Πάντως έχω ακούσει άσχημα πράγματα για το πετρέλαιο θέρμανσης επειδή νοθεύεται με νερό, παλιά λάδια κλπ. και προκαλεί ζημιές ακόμα και σε παλιούς κινητήρες.
Αν έχει πολύ νερό χαλάνε και οι καυστήρες.