Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#863339 Εφόσον έχεις την επιθυμία να γίνει σαν καινούργιο(το πουλάς τελικά εεε; :roll: ) θα πρότεινα να το πας σε μαγαζί.
Μόνος σου θα ταλαιπωρηθείς, θα σου φύγει ο λοκώς και αποτέλεσμα ιδιαίτερο δεν θα δεις.
Πόσα να δώσεις άραγε; 100€, 150€;;;....
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#863351 Σκέφτομαι να πάρω εγώ τα "χοντρά", όσα βλέπει η πεθερά δηλαδή, ώστε να γλυτώσω τουλ. ένα 100ρικο και μετά να το δώσω για τα υπόλοιπα. Να βγάλει τα λεφτά της η bissel
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimitris_P έγραψε:Σκέφτομαι να πάρω εγώ τα "χοντρά", όσα βλέπει η πεθερά δηλαδή, ώστε να γλυτώσω τουλ. ένα 100ρικο και μετά να το δώσω για τα υπόλοιπα. Να βγάλει τα λεφτά της η bissel

Αν θες να γινει καλη δουλεια, εγραψες σαν να βγηκε απο την αντιπροσωπεια, πρεπει να βγουν τα καθισματα. Αυτο εχει συγκεκριμενο χρονο και κοστος και το ποσο βρωμικο ειναι απο κατω λιγο μετραει

Απο τα λιγα που ξερω το λιγο και αρκετα βρωμικο ουτε 50€ διαφορα δεν εχουν.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#863359 Δεν θες να σου πω τι προσφορές πήρα. Θα πάω σε καναδυο ακόμα που έχω υπόψιν και βλέπουμε.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#863448 Προσφορές πήρα από 80 μέχρι 300 παρά.

Για αυτό λέω σιγά σιγά να το κάνω μόνος μου, ένα κάθισμα την ημέρα. Ίσως το βγάζω και το παίρνω στη βεράντα μου δεν ξέρω.

Αλλά θέλει προσοχή, να έχω αφαιρέσει
πόλο για τους αερόσακους και τέτοια

Είδα σε κάτι βιντεάκια ότι ψεκάζουν πρώτα με καθαριστικά, super clean κλπ. Στην Ελλάδα τι καλό βρίσκουμε απ'αυτά χωρίς να έχει 500 χημικά μέσα;
Ή μήπως το απλό υγρό της bissel αρκεί;

Βούρτσα υφασμάτων έχω που μπαίνει σε δραπανοκατσαβιδο
Άβαταρ μέλους
By nikos
Dimitris_P έγραψε:Προσφορές πήρα από 80 μέχρι 300 παρά.

Για αυτό λέω σιγά σιγά να το κάνω μόνος μου, ένα κάθισμα την ημέρα. Ίσως το βγάζω και το παίρνω στη βεράντα μου δεν ξέρω.

Αλλά θέλει προσοχή, να έχω αφαιρέσει
πόλο για τους αερόσακους και τέτοια

Είδα σε κάτι βιντεάκια ότι ψεκάζουν πρώτα με καθαριστικά, super clean κλπ. Στην Ελλάδα τι καλό βρίσκουμε απ'αυτά χωρίς να έχει 500 χημικά μέσα;
Ή μήπως το απλό υγρό της bissel αρκεί;

Βούρτσα υφασμάτων έχω που μπαίνει σε δραπανοκατσαβιδο
Πήγαινε και κάνε βιολογικό τα καθίσματα και θα είσαι εντάξει.
Με το να το κάνεις μόνος σου ενώ δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με τη τέχνη θα χαλάσεις τζάμπα λεφτά σε υλικά και χρονο-κουραση.
Στο τέλος η διαφορά χρημάτων θα είναι μικρή και βάζοντας και την όχι τόσο καλή δουλειά δεν αξίζει.
Δεν είναι ανάγκη να δώσεις 300 σε συνεργείο

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#863516 Δεν πειράζει, θα το κάνω για την εμπειρία. Ίσως ξεκινήσω από κάποιο άλλο αμάξι πρώτα.

Έχω βάλει αυτά τα εργαλεία στο καλάθι

K2 Πινέλο Καθαρισμού Αυτοκινήτου
Meguiar's Soft Foam Σφουγγάρι Γυαλίσματος για Αμάξωμα
K2 Βούρτσα Καθαρισμού για Δράπανο
K2 Auron Brush Βούρτσα Καθαρισμού για Ταπετσαρία - Δέρμα Αυτοκινήτου
K2 Υγρό Καθαρισμού για Ταπετσαρία Tapis Upostery Cleaner 770ml
ή Chemical Guys Lightning Fast Carpet & Upholstery Stain Extractor 473ml
ή Koch-Chemie Mehrzweckreiniger Καθαριστικό Καθισμάτων/Υφασμάτων 1lt

Κάποια πρόταση κρέμας περιποίησης για τα πλαστικά;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#863588 Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, βάλε στο Facebook και δες βίντεο από τους alpha omega detailing.

Αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν και δίνουν πολλά tips…
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#867120 Πώς αφαιρώ από το παρμπρίζ από το σημείο που είναι οι μαύρες κουκίδες μια βάση πομπού που έχει σπάσει χωρίς να κάνω ζημιά στο σημείο;
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Πώς αφαιρώ από το παρμπρίζ από το σημείο που είναι οι μαύρες κουκίδες μια βάση πομπού που έχει σπάσει χωρίς να κάνω ζημιά στο σημείο;

Με ζεστό αέρα απο σεσουάρ;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#867123 Όχι θερμοπιστολο ε; Έχω κι απ' αυτό. Δεν γνωρίζω την ευαισθησία του σημείου
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Όχι θερμοπιστολο ε; Έχω κι απ' αυτό. Δεν γνωρίζω την ευαισθησία του σημείου

Αν ρυθμίζεται πολύ χαμηλά η θερμοκρασία γιατί όχι;
Άβαταρ μέλους
By postruck
#867198 Σε τζάμι triplex οπως είναι τα παμπριζ ποτέ ζέσταμα,μπορεί να ραγίσει ή να "φουσκώσει" η εσωτερική μεμβράνη!
Ενας ασφαλής τρόπος,"ποτισμα" της κόλλας με οινοπνευμα και κόψιμο με πετονιά. Και μετά καθαρίζεις με το οινοπνευμα οτι έχει μείνει απο την κόλλα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#867247 Όχι. Οινόπνευμα να μαλακώσει η κόλλα και πετονιά να βγει.
Μετά τυχόν υπολείμματα με οινόπνευμα ή wd40.

.