Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#876230 Να ρωτήσω.

Μετά από 9 χρόνια νομίζω ότι χρειάζομαι μπαταρία στην 1.

Τι παίζει με την αλλαγή; Πάμε και αλλάζουμε όπως πάντα ή θέλει τίποτα ιδιατεροτητες, δηλώσεις στο αυτοκίνητο κλπ

Ή καινουρια μπαταρία θα κρατήσει τόσο;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bibendum έγραψε:Να ρωτήσω.

Τι παίζει με την αλλαγή; Πάμε και αλλάζουμε όπως πάντα ή θέλει τίποτα ιδιατεροτητες, δηλώσεις στο αυτοκίνητο κλπ

Ερώτηση Νο1: Χρησιμοποιείς Stop/Start;
No2: Θα αλλάξεις χωρητικότητα ή τύπο μπαταρίας; πχ από EFB σε AGM;

Αν ναι σε μια από τις δύο ή και τις στις δύο ερωτήσεις, τότε θέλεις κωδικοποίηση μπαταρίας για να δουλεύει στο SS αφενός και αν αλλάξεις χωρητικότητα ή/και τύπο, για να φορτίζει ξεφορτίζει σωστά τα Amberhour.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
dimik έγραψε:Θέλει κωδικοποίηση στο αυτοκίνητο στα Bmw.

Γίνεται και με διαγνωστικό app αν έχεις κάποιο.

< >

Εγώ όταν άλλαξα πρώτη φορά την άνοιξη ( μετά από +10 χρόνια !! ) , τον είδα να συνδέει παράλληλα μια μικρούλα έτσι ώστε να μη μείνει χωρίς ρεύμα τ'αμάξι. Έτσι δε χρειάστηκε κανένα διαγνωστικό μετά την αλλαγή.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Giuseppe Busso έγραψε:
bibendum έγραψε:Να ρωτήσω.

Ερώτηση Νο1: Χρησιμοποιείς Stop/Start;
No2: Θα αλλάξεις χωρητικότητα ή τύπο μπαταρίας; πχ από EFB σε AGM;

Αν ναι σε μια από τις δύο ή και τις στις δύο ερωτήσεις, τότε θέλεις κωδικοποίηση μπαταρίας για να δουλεύει στο SS αφενός και αν αλλάξεις χωρητικότητα ή/και τύπο, για να φορτίζει ξεφορτίζει σωστά τα Amberhour.

AGM εχει αυτο το μοντελλο.
Άβαταρ μέλους
By bill33
mousatos έγραψε:

< >

Εγώ όταν άλλαξα πρώτη φορά την άνοιξη ( μετά από +10 χρόνια !! ) , τον είδα να συνδέει παράλληλα μια μικρούλα έτσι ώστε να μη μείνει χωρίς ρεύμα τ'αμάξι. Έτσι δε χρειάστηκε κανένα διαγνωστικό μετά την αλλαγή.

Αν πρέπει όμως να μηδενίσει την φθορά που έχει κρατήσει ο εγκέφαλος για την παλιά μπαταρία χρειάζεται μια διαδικασία ώστε να την αναγνωρίσει σαν νέα.
Ακόμα και το πως φορτίζεις την μπαταρία πάνω στο αμάξι παίζει ρόλο.Δεν θέλει να βάζεις και τα δυό καλώδια στους πόλους αλλά το ένα στο σασί ώστε να περνάει το ρευμα πρώτα απο τον αισθητήρα της μπαταρίας.
Άβαταρ μέλους
By otso
bill33 έγραψε:
mousatos έγραψε:

< >

Αν πρέπει όμως να μηδενίσει την φθορά που έχει κρατήσει ο εγκέφαλος για την παλιά μπαταρία χρειάζεται μια διαδικασία ώστε να την αναγνωρίσει σαν νέα.
Ακόμα και το πως φορτίζεις την μπαταρία πάνω στο αμάξι παίζει ρόλο.Δεν θέλει να βάζεις και τα δυό καλώδια στους πόλους αλλά το ένα στο σασί ώστε να περνάει το ρευμα πρώτα απο τον αισθητήρα της μπαταρίας.

Δηλαδη τον θετικο πρεπει να βγαζουμε .
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:
bill33 έγραψε:
mousatos έγραψε:

< >

Δηλαδη τον θετικο πρεπει να βγαζουμε .

Οταν φορτίζεις το καλώδιο - πρέπει να ειναι στο σασί.
Αναφέρεσαι σε κάτι άλλο διευκρίνησέ το
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#876335 2 φορές έχω αλλάξει σε μπαταριά όπως λες χωρίς θέμα. Βάζουν όντως κάτι για να μην πέσει και μετράνε. Τα υπόλοιπα μου φαίνονται υπερβολικά
9 χρόνια όμως; 9;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#891798 Εχω ένα φορτιστη μπαταρίας einhell και έψαχνα τρόπο να συνδέσω καλώδιο στις μπαταρίες των αυτοκινήτων και εκεί να συνδέεται ο φορτιστής χωρίς κροκοδειλακια .Κοίταζα στο ebay και έπεσα στο https://www.ebay.co.uk/itm/226764771379
NOCO Genius5EU 5A Car Battery Charger 6V & 12V Portable Smart Trickle -FPL -CP στις £35.99 .Κάτι δεν μου ταίριαζε στην τιμή,πολύ φτηνός.Στο Αμαζον είναι διπλή τιμή.
Το κλειδί ειναι το EU στην περιγραφή. NEW! Sealed EU plug (NO UK plug included) ,εγώ για την Ελλάδα το θέλω οπότε μια χαρά.Τον παράγγειλα και τον περιμένω.Και συνεχίζω να ψάχνω μόνιμα καλώδια ,μάλλον θα καταλήξω στα https://vi.aliexpress.com/item/10050079 ... 323325%21X
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#891800 Για φορτιστής το 1ο μια χαρά τιμή είναι, και πιο φθηνό βρίσκεις. Τα jump starter είναι τα ακριβά
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Για φορτιστής το 1ο μια χαρά τιμή είναι, και πιο φθηνό βρίσκεις. Τα jump starter είναι τα ακριβά

Είναι πολύ πιο εξελιγμένο απο τον einhell . O noco είναι 5amp ενώ ο άλλος 2amp. Φορτίζει και με πολύ χαμηλη τάση μπαταρίας.

Για εκκινητή δεν έχω ανάγκη,έχω κρατήσει τις παλιές μπαταρίες απο τα αμάξια ,τις φορτίζω κάθε φορά που πάω και έχω και καλώδια.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#891981 Ήρθε σήμερα,παραγγειλα και τα έξτρα καλώδια που ήθελα Εικόνα

< 9 Pro XL >