Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
mirage έγραψε:Με 72db τρωνε μαλλον ακυρο αλλα θα δουμε

Για δυνατο βαρυ αυτοκινητο ειναι σκυλια αποδοσης και με ανεκτο θορυβο...για δες και τα pzero nero αν και εμενα τοτε που το εψαχνα μου ειπαν οτι δεν ταριαζουν για sedan αλλα περισσοτερο σε πιο sport καταβολης οχηματα.

.
Άβαταρ μέλους
By theo13
#162745 Σε 185/60 R 14 για παλιό Alfa 146 τι θα προτείνατε;; Οι premium μαρκες πάνε απο 230-240 ευρώ ενώ βρίσκω και Falken στα 200... Βέβαια δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ.
Η χρήση που γίνεται είναι καθημερινή αστική κυρίως και λίγα ταξίδια στη χρονιά.. Λέω να επιλέξω κάτι σκληρό σαν τα Pirelli P1. Tι προτείνετε;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mirage έγραψε:
dimviii έγραψε:
mirage έγραψε: Αν ειναι βρεγμενο ομως το οδοστρωμα ειναι μια εντελως αλλη ιστορια.

δεν ζεσταινονταν ποτε.

Δεν ξερω τι φταιει ακριβως, πρεπει να δω τεστακια αλλα αυτο που αποκομιζω εγω ειναι αποτομο σπασιμο της προσφυσης και μια γενικοτερη ασαφεια στο τιμονι που δεν την εχω στο στεγνο. Ισως η ελλειψη προοδευτικοτητας να οφειλεται στο σκληρο πλαινο, που ειναι ακομα πιο σκληρο στα δικα μου που ειναι XL. Παντως στην επομενη αλλαγη θα πειραματιστω με Eagle F1 ή κατι σε Michelin.

τα ιδια εκανε και στο εβο Θαναση.Ηταν τα ελαστικα 1ης τοποθετησης,τελεια στο στεγνο,σκελετο πολυ καλυτερο ακομα και απο σεμισλικ,αλλα στο βρεγμενο και ειδικα μολις ειχε κανει 5-6κ χλμ δεν παταγαν ποτε.
Ειχα προσπαθησει πολλες φορες ακομα και σε αγρια βρεγμενη ασφαλτο να τα πιεσω,δεν εφτασαν ποτε σε θερμοκρασια που να λειτουργησουν στοιχειωδως.Σε γλυστερη ασφαλτο εαν δεν ειχες μυαλο εκανες ζημια ευκολα.
Στο στεγνο αλλο λαστιχο.

Θαναση σε φτερουγες πολυ καλο ελαστικο με καλο σκελετο,και μαλακη γομα,που να παταει καλα και στο βρεγμενο ειναι το federal rsr.Εσυ εκει στην καποτια θα το βρισκεις ευκολα κιολας.Ριξε μια ματια σε κριτικες πριν αποφασισεις.Ειναι τρομερα vfm ελαστικο.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
theo13 έγραψε:Σε 185/60 R 14 για παλιό Alfa 146 τι θα προτείνατε;; Οι premium μαρκες πάνε απο 230-240 ευρώ ενώ βρίσκω και Falken στα 200... Βέβαια δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ.
Η χρήση που γίνεται είναι καθημερινή αστική κυρίως και λίγα ταξίδια στη χρονιά.. Λέω να επιλέξω κάτι σκληρό σαν τα Pirelli P1. Tι προτείνετε;

Κάποια yokohama φοραμε εμείς. πρέπει να κλεισαν 3ετια τώρα. Κανένα παράπονο με χρήση yolo σε παραλίες, βουνισιο χωματοδρομο, πόλη, ταξίδια. Θετικό για μένα ότι δεν στριγγλισαν ολο το καλοκαίρι και στην βροχή ποτέ δεν με φοβισαν.

edit : τιμή κάπου στα 200κατι θυμάμαι. Θα πρέπει να ρωτήσω φαδερ.
< >
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
theo13 έγραψε:Σε 185/60 R 14 για παλιό Alfa 146 τι θα προτείνατε;; Οι premium μαρκες πάνε απο 230-240 ευρώ ενώ βρίσκω και Falken στα 200... Βέβαια δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ.

Εμεις εχουμε βαλει τα P1 στο ιδιο αμαξι στην ιδια διασταση... Δε ξερω να σου πω εντυπωσεις το αμαξι παει απο δω μεχρι το σουπερ-μαρκετ... |λογοκρισία| φαινονται...
Άβαταρ μέλους
By belgarion

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... -60R14.htm
Δες λίγο και αυτό το τεστ που είναι φετινό και στη διάσταση σου.Το P1 Verde είναι οικολογικό ελαστικό,χάνεις λίγο σε κράτημα αλλά κερδίζεις σε οικονομία και χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με ένα touring λάστιχο.Αν καταλήξεις στο P1,αν έχεις κάρτα shell smart club μπορείς να τα πάρεις με έκπτωση χαλώντας κάποιους πόντους.
Άβαταρ μέλους
By Govus
belgarion έγραψε:

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... -60R14.htm
Δες λίγο και αυτό το τεστ που είναι φετινό και στη διάσταση σου.Το P1 Verde είναι οικολογικό ελαστικό,χάνεις λίγο σε κράτημα αλλά κερδίζεις σε οικονομία και χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με ένα touring λάστιχο.Αν καταλήξεις στο P1,αν έχεις κάρτα shell smart club μπορείς να τα πάρεις με έκπτωση χαλώντας κάποιους πόντους.

Τα Ρ1 πήραν τον καλύτερο βαθμό στην φθορά, αλλά αρκετά μέτριο στην κατανάλωση :hmmm: ...

Όλη η δοκιμή είναι εδώ : https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821

Πιο κοντά στα όσα ζητάς μάλλον βρίσκονται τα Vredestein Sportrac 5 (με τα Premium Contact 5 και τα Efficient Grip Perfomance να παραμένουν πάντως καλύτερες επιλογές...) .
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#162852 o Govus έχει δίκιο,εγώ έγραψα αυτό που γενικά ισχύει στη σύγκριση ανάμεσα σε οικολογικά και λάστιχα "τουρισμού",αλλά το P1 φαίνεται να έχει αυξημένη αντίσταση κύλισης,τουλάχιστον σύμφωνα με την adac.Πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο theo?
Άβαταρ μέλους
By theo13
belgarion έγραψε:o Govus έχει δίκιο,εγώ έγραψα αυτό που γενικά ισχύει στη σύγκριση ανάμεσα σε οικολογικά και λάστιχα "τουρισμού",αλλά το P1 φαίνεται να έχει αυξημένη αντίσταση κύλισης,τουλάχιστον σύμφωνα με την adac.Πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο theo?

κάπου στα 10.000 με την Alfa...
Άβαταρ μέλους
By elvet
#163025 Εχω κάνει περίπου 2500χλμ σε 6 μήνες με τα Falken ZIEX ZE914, σε 185/55/14 με το Peugeot 106 rallye. Μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος, φιλικά, μαλακά και με καλή αίσθηση και στο φρενάρισμα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
theo13 έγραψε:
belgarion έγραψε:o Govus έχει δίκιο,εγώ έγραψα αυτό που γενικά ισχύει στη σύγκριση ανάμεσα σε οικολογικά και λάστιχα "τουρισμού",αλλά το P1 φαίνεται να έχει αυξημένη αντίσταση κύλισης,τουλάχιστον σύμφωνα με την adac.Πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο theo?

Αφού κάνεις σχετικά λίγα χιλιομετρα και κυρίως πόλη γιατί να βάλεις κάτι σκληρό.Τα Falken ziex914 δεν έχουν καμιά φοβερή απόδοση στις δοκιμές έχουν όμως αρκετούς ευχαριστημένους ιδιοκτήτες
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falken/ZE914.htm
Άβαταρ μέλους
By Govus
#163064 Σε διάσταση 205/55/16 V είναι μια χαρά λάστιχα (με δυνατό τους σημείο το στεγνό οδόστρωμα).

https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... ordId=3371
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
belgarion έγραψε:
theo13 έγραψε:

Αφού κάνεις σχετικά λίγα χιλιομετρα και κυρίως πόλη γιατί να βάλεις κάτι σκληρό.Τα Falken ziex914 δεν έχουν καμιά φοβερή απόδοση στις δοκιμές έχουν όμως αρκετούς ευχαριστημένους ιδιοκτήτες

.....με κλίμα σαν το δικό μας;...με 10 μήνες λιαδούρα;... :s_smile
Άβαταρ μέλους
By belgarion
touring the m3 1.6 έγραψε:
belgarion έγραψε:
theo13 έγραψε:

.....με κλίμα σαν το δικό μας;...με 10 μήνες λιαδούρα;... :s_smile

Δεν ξέρω,ο govus παραπάνω έγραψε ότι τα βρήκαν καλά στο στεγνό.Εγώ απλά του έδωσα το λινκ να διαβάσει και να κρινει ο ίδιος.Εσύ τι προτείνεις?Ποια είναι κατάλληλα ελαστικά για το κλίμα μας?:-)

.