Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
JasonLouk έγραψε:
Arrow έγραψε:Μηπως εβαλες πρόσφατα κάνα bolt on kit και δεν θυμάσαι?

αχαχουχα. Περίμενα κάτι καλύτερο απο σένα. Όλοι περίμεναν κάτι καλύτερο απο σένα

Αντί να με ζηλευεις και να προσπαθείς να κλεψεις κάτι από τη λάμψη μου πάρε το τελευταίο βιβλίο του Σταματη Μαλελη. Είναι ανήθικο αυτό που κάνεις.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#267195 Δεν έχει μπει τίποτα στο αμάξι...

@ drdino - το ακούω όταν πατάω το συμπλέκτη, δεν έχω παρατηρήσει αν το κάνει στο τέρμα ή στη διαδρομή... Όντως, ο ήχος είναι σαν το κομπρέσορα...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Vagnar έγραψε:
21 quadra έγραψε:Nαί, το νερό στο κλειστό περιβάλλον του μαντεμένιου μπλόκ γίνεται όξινο.

Χωρίς θερμοστάτη στο ταξίδι ιδίως τον χειμώνα, τα νερά μένουν κάτω από τους 60c με αποτέλεσμα ο αισθητήρας νερού να δείχνει κρύο στην ecu η οποία αυξάνει τον ψεκασμό ( είναι η ιδια διαδικασία που κάναμε στα καρμπυρατέρ με το τσόκ ) το επιπλέον καύσιμο στον κρύο κινητήρα έχει μεγάλες σταγόνες καυσίμου και είναι δυσκολότερο να διασπαστούν με αποτέλεσμα εκτός της αύξηση της κατανάλωσης να υπάρχει και bore wash, τα νερά μέσα στις πολλαπλές εισαγωγής είναι γιατί η θερμή πολλαπλή βοηθά την διάσπαση των σταγονιδίων της βενζίνης.

...

Γίνεται ακόμα αυτό με τα νερά στην εισαγωγή; :hmmm: Νόμιζα οτι είχε σταματήσει μετά τις εποχές μονού ψεκασμού.

Γενική ερώτηση, τα διάφορα engine flush που μπορείς να βάλεις πριν την αλλαγή λαδιών κάνουν τίποτα; :hmmm:

Γίνεται, γίνεται, και δεν έχει σχέση με την δυνατότητα εμπλουτισμού του μίγματος στον κρύο κινητήρα και την επαναφορά στα νορμάλ πλαίσια ψεκασμού όταν αυτός ζεσταθεί, αλλά γίνεται για την θέρμανση του μίγματος που βοηθά στον λεπτοδιαμερισμό των σταγονιδίων της βενζίνης, βέβαια η τεχνολογία προχωράει και τα συστήματα αυτά θα καταργηθούν σταδιακά όσο ανεβαίνει η πίεση ψεκασμού στους κινητήρες άμεσου ψεκασμού αλλά και ο αριθμός των ψεκασμών σε 1 κύκλο, οι τεχνικές αυτές λεπτοδιαμερίζουν σε βαθμό εξάχνωσης τα σταγονίδια του καυσίμου.

Τα engine flush κάνουν δουλειά με την βασική προϋπόθεση ο κινητήρας να μην έχει κακοδουλευτεί με την έννοια της αραιής αλλαγής λαδιών που θα έχει σχηματιστεί ( κτιστεί ) μούργα σε καίρια σημεία του κινητήρα, πχ αγωγοί λαδιού, γιατί ο κινητήρας κινδυνεύει από έμφραγμα.

Ακριβώς όπως ο άνθρωπος, θέλω να πω ότι υπάρχει η πιθανότητα με το χημικό να ξεκολλήσει ένα κομματάκι μούργας και να φράξει έναν αγωγό λαδιού στον στρόφαλο, σε μια μπιέλα ή προς τα κουζινέτα του / των εκκεντροφόρων, οπότε ο κινητήρας θα καταστραφεί.

Ή χρησιμοποιούμε engine flush κάθε 30 - 40.000 χλμ ή δεν κάνουμε τίποτα αν ο κινητήτας έχει πάνω από 150.000 χλμ εκτός και αν η τόλμη είναι στο αίμα μας.

Υπάρχει και η λύση για τους παλιούς και βρώμικους κινητήρες να γίνει μια αλλαγή λαδιών με το ίδιο ιξώδες αλλά το λάδι να είναι για ντήζελ κινητήρες που θα το κρατήσουμε για 3-4.000 χλμ και θα το αλλάξουμε με το κανονικό λάδι, αυτά τα λάδια έχουν ισχυρότερα καθαριστικά αλλά σαφώς πιο ήπια από των engine flush, αν αυτό γίνει κάθε 2η αλλαγή για μερικές αλλαγές λαδιών ο κινητήρας θα καθαρίσει πιο αργά αλλά και ομαλότερα με μειωμένο ή καθόλου κίνδυνο εμφράγματος.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#267414 @dodger
Εγω ψυγειο αλλαξα, τσιπης εισαι κι φαινεσαι, α να χαθεις :rant: :lol:

Ενημερωση για τις εξελιξεις:
Μεχρι στιγμης το βεντιλατερ μετα απο μεσημεριανη βολτα απο το κεντρο στον Πειραια και επιστροφη και μετα απογευμα ΒΠ με κινηση, δεν εχει ακουστει καθολου στη μεγαλη σκαλα. :yahoo:

Το ανεκδοτο ειναι οτι για καποιο λογο το διαγνωστικο εκτος απο το Long term fuel trim δεν δειχνει και την θερμοκρασια ψυκτικου υγρου. :rant: Αυτο που χρειαζομαι δηλαδη. :protest:
Στο freeze frame για το μονιμο P0420 την κραταει ομως... Ενω παλιοτερα ηταν συνηθως 90, στο τελευταιο freeze frame, εν μεσω του προβληματος, ηταν 108 :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By allonsanfan
allonsanfan έγραψε:ερωτηση:τον τελευταιο καιρο στις ανηφορες,ακουω εντονο θορυβο απο γραναζια,οπου υποθετω ειναι απο το σασμαν,τι ακριβως ομως μπορει να ειναι;τον ιδιο ηχο ακουγα απο παντα καμια φορα οταν ανεβαινα την παρνηθα,πλεον στην αναβαση της παρνηθας τον ακουω σε ολη τη διαδρομη και πιο εντονο απο παλια

Τελικα τωρα που το ξανακουσα μου φαινεται απιθανο να ειναι απο σασμαν,ειναι ενα ρεταρισμα-κροταλισμα οταν ο κινητηρας εχει υψηλο φορτιο σε χαμηλες στροφες.τι μπορει να ειναι;πολλαπλασιαστης πχ;

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
allonsanfan έγραψε:
allonsanfan έγραψε:ερωτηση:τον τελευταιο καιρο στις ανηφορες,ακουω εντονο θορυβο απο γραναζια,οπου υποθετω ειναι απο το σασμαν,τι ακριβως ομως μπορει να ειναι;τον ιδιο ηχο ακουγα απο παντα καμια φορα οταν ανεβαινα την παρνηθα,πλεον στην αναβαση της παρνηθας τον ακουω σε ολη τη διαδρομη και πιο εντονο απο παλια

Τελικα τωρα που το ξανακουσα μου φαινεται απιθανο να ειναι απο σασμαν,ειναι ενα ρεταρισμα-κροταλισμα οταν ο κινητηρας εχει υψηλο φορτιο σε χαμηλες στροφες.τι μπορει να ειναι;πολλαπλασιαστης πχ;
Μήπως είναι πυράκια;
Αυτά είναι ήχος που μοιάζει να προέρχεται από κάτι μεταλλικό αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει σχέση με προανάφλεξη του καυσίμου. Είτε η βενζίνη έχει χαμηλά οκτάνια είτε κάτι απορρυθμίστηκε είτε ο κινητήρας έχει κατακάθια που ζεματάνε και λειτουργούν σαν σημείο ανάφλεξης προτού τα μπουζί δώσουν σπινθήρα.
Το πιθανότερο να τα ακούσεις είναι σε κατάσταση υψηλού φορτίου με χαμηλές στροφές. Είναι κακό γιατί και δύναμη χάνεις και τον κινητήρα θερμαίνεις. Αν το παρακάνεις μπορεί να ανοίξεις τρύπα στο πιστόνι.... Για αυτό τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν αισθητήρια χτυπήματος (knock sensors) που μειώνουν την προανάφλεξη (αβάνς) ώστε να σταματήσει το φαινόμενο. Το καταλαβαίνεις σαν μείωση της ισχύος.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
trident1971 έγραψε:@dodger
Εγω ψυγειο αλλαξα, τσιπης εισαι κι φαινεσαι, α να χαθεις :rant:

Ενημερωση για τις εξελιξεις:
Μεχρι στιγμης το βεντιλατερ μετα απο μεσημεριανη βολτα απο το κεντρο στον Πειραια και επιστροφη και μετα απογευμα ΒΠ με κινηση, δεν εχει ακουστει καθολου στη μεγαλη σκαλα. :yahoo:

Το ανεκδοτο ειναι οτι για καποιο λογο το διαγνωστικο εκτος απο το Long term fuel trim δεν δειχνει και την θερμοκρασια ψυκτικου υγρου. :rant: Αυτο που χρειαζομαι δηλαδη. :protest:
Στο freeze frame για το μονιμο P0420 την κραταει ομως... Ενω παλιοτερα ηταν συνηθως 90, στο τελευταιο freeze frame, εν μεσω του προβληματος, ηταν 108 :lipsealed:

Τώρα που είσαι σενιος απο ψυξη, ο δείκτης θερμοκρασίας σου που στέκεται σε νορμάλ θερμοκρασία? Νομίζω ότι είναι λίγο βλαμμενος ο δικός μου :hmmm:

Τσιπης 1.3 είσαι ε?

< >
Άβαταρ μέλους
By famas
JasonLouk έγραψε:

Τσιπης 1.3 είσαι ε?

< >

Νομίζω έχει τον G4FK με τον 2πλο εκεντροφόρο...o trident.
Ο G4EH που οδηγάω κι εγώ συχνά έχει σταθερά στη μέση τον δείκτη θερμοκρασίας .(86.000 χλμ)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
JasonLouk έγραψε:Τώρα που είσαι σενιος απο ψυξη, ο δείκτης θερμοκρασίας σου που στέκεται σε νορμάλ θερμοκρασία? Νομίζω ότι είναι λίγο βλαμμενος ο δικός μου :hmmm:

Πάντα στεκόταν ελάχιστα πιο κάτω απο την οριζόντιο, εξαπανεκαθεν απο παντα του κόσμου, εκτος απο τη φαση που ανεβηκε πιο πανω απο το "Η" και βγηκε εκτος ορίων. Ακουμπα αν τον προεκτεινεις νοητα την δεξια ακρη απο τις "κατσαρες γραμμες" του εικονιδιου.

Εικόνα

Εχει και στροφόμετρο, πσςςςςςςςςςςς

1495cc είναι, DOHC, (όχι παιζουμε :lol: ). Ο κωδικος του ειναι ο G4EC-G. Τουλαχιστον αυτο βρισκω στα περισσοτερα site και Tecdoc απο κατασκευαστες.
Άβαταρ μέλους
By Roulis
#270090 Ερωτηση,
polo 6n2 GTI 1.6. 130,000χλμ

οταν φορτωνω στροφες και αφηνω εντελως το γκαζι, το αμαξι κλωτσαει, (μονο οταν εχω ταχυτητα μεσα, σε νεκρα δε κανει τπτ)

βαση σασμαν κοιταξε ο μαστορης και ειπε ειναι ΟΚ,
παιζει να ειναι αλλη βαση (μηχανης) ? καμμια ιδεα?? σε νεκρα και μαρσαριμα το μοτερ δεν κουνιεται.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Roulis έγραψε:Ερωτηση,
polo 6n2 GTI 1.6. 130,000χλμ

οταν φορτωνω στροφες και αφηνω εντελως το γκαζι, το αμαξι κλωτσαει, (μονο οταν εχω ταχυτητα μεσα, σε νεκρα δε κανει τπτ)

βαση σασμαν κοιταξε ο μαστορης και ειπε ειναι ΟΚ,
παιζει να ειναι αλλη βαση (μηχανης) ? καμμια ιδεα?? σε νεκρα και μαρσαριμα το μοτερ δεν κουνιεται.

Kαλά ο μάστορης κοίταξε μόνο τη βάση του σαζμάν και όχι όλες τις βάσεις ? Τι μάστορης είναι αυτός, μήπως χρεώνει το βλέμμα του ανά βάση ? Θα τρελαθούμε τελείως με τα μαστόρια.
Άβαταρ μέλους
By Roulis
#270095 thanks Quadra
απο κατω που το σηκωσε μου ειπε οτι οι βασεις ειναι οκ και απλα κατι εσφιξε ,
αλλα φαινονται ολες οι βασεις απο κατω (2 νομιζω ειναι ) ? αυτη π ειναι κατω απο τη μπαταρια φαινεται απο κατω ?
το κλωτσημα επιμενει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#270109 Σε κάποια αυτοκίνητα υπάρχει μια βάση ψηλά και όχι μόνον κάτω. Να το πας σε καλύτερο μάστορα να σου κοιτάξει όλες τις βάσεις.
:rtfm:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Roulis έγραψε:thanks Quadra
απο κατω που το σηκωσε μου ειπε οτι οι βασεις ειναι οκ και απλα κατι εσφιξε ,
αλλα φαινονται ολες οι βασεις απο κατω (2 νομιζω ειναι ) ? αυτη π ειναι κατω απο τη μπαταρια φαινεται απο κατω ?
το κλωτσημα επιμενει.

Το σφίξιμο δεν λέει τίποτα, με λοστό ανασηκώνουμε κάθε βάση να δούμε αν είναι κομμένη ή ξεκολλημένη, αν δεν ανασηκωθούν οι βάσεεις δεν φαίνεται αν έχουν πρόβλημα τα λάστιχα τους.

Οι βάσεις είναι από 3 και πάνω έως 5 ανάλογα το αυτοκίνητο και τον κινητήρα, όπως λέει και ο . οι βάσεις δεν είναι μόνο κάτω, συνήθως υπάρχει και μια ψηλότερα για να κρατάει το εκκρεμές κούνημα του κινητήρα στο σταμάτα - ξεκίνα , ειδικά στα εγκάρσια τοποθετημένα μοτέρ αν δεν υπάρχει βάση ψηλά ή είναι κομμένη υποφέρουν πολύ αυτές που είναι χαμηλά και καταστρέφονται πολύ γρήγορα.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#271399 Πέρασα ΚΤΕΟ και έχω απόκλιση στον εμπρόσθιο άξονα ~-5μ (δευτερεύουσα ελλειψη). Μου είπαν απλά να κάνω μια ευθυγράμμιση κάποια στιγμή. Τώρα όμως ερχομαστε στο ενδιαφερον. Το αμάξι στον δρόμο πάει ίσια, ενώ θα έπρεπε να τραβάει αριστερά. Για την ακρίβεια ειναι η πρώτη φορά που πηγαίνει ισια! :lol: Όταν ήταν καινούριο τραβούσε (αρκετά έντονα) δεξιά. Βεβαια στο ΚΤΕΟ από όσο εχω καταλάβει μετράνε και τα λάστιχα μαζί με το υπολοπο συστημα διεύθυνσης/ανάρτησης, οπότε υποπτεύομαι οτι απλά ενα λάστιχο ειναι στραβό (επειδή είχα πάθει λάστιχο και είχε καθισει). Δεν ξέρω αν έχει νόημα να κάνω ευθυγράμμιση πριν αλλάξω τα λάστιχα.