Τα πρωτότυπα και τα μελλοντικά μοντέλα των κατασκευαστών
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
NickTG έγραψε:Εγώ είμαι κάγκουρας.
Μου αρέσει όπως ακριβώς είναι.

:s_thumbsup

έεετσι! μωρέ αν μου τη βιδώσει θα το πάρω κι ας μην κάνετε βόλτα μαζί μου! :shifty:

είναι τρέλα, μαμάει, το λέει και δεν κομπιάζει :s_yes
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#11710 Τουλάχιστον το Civic (και ειδικά το CTR) έχει να προτείνει κάτι, έστω και manga-ειδές, έστω σαν να φαινεται να ξέφυγε από την έκθεση, κάτι σου δίνει ρε παιδί μου....

...και αν αληθεύει το turbo-άτο 300-αλογάτο μοτέρ που ακούγεται τελευταία, τότε ακόμα καλύτερα. Ωραίο το VTEC και το έχουμε τιμήσει στο παρελθόν (σε CRX και Civic), αλλά αυτό το μοτέρ -όπως ακούγεται- θα είναι δυναμίτης από τους λίγους :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
#11728 αυτό πιστεύω κι εγώ, ακόμη κι αν κολλήσουν στα 280 ονομαστικά Ιαπωνικά άλογα, για τους τύπους, θα είναι απίστευτη εμπειρία ένας τουρμπάτος βι-τεκ χόντα κινητήρας με κόφτη ας πούμε τα 7500! θα έχει και τρελη ηχητική παλέτα, από βαθύ γουργουρητό στα χαμηλά μέχρι και τρελό στρίγγλισμα-ξέσπασμα στα ψηλά...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#11772 Εδώ δεν ακούγονται τα πολυκύλινδρα τουρμπάτα supercars ιδιαίτερα ωραία, σιγά μην ακούγεται αυτό σαν τα παλιά Χόντα.
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#11799 Πάντως σε αυτά τα teaser video πουείχαν ανεβασει πριν καιρό ο ήχος του απέχει από το φν2 όσο η φορμουλα 1 του 2014 με την περσινή! Δεν ξέρω τι θα δούμε τελικά.Θα συμφωνήσω όμως ότι θα έχει τρελές επιδόσεις. Το θέμα είναι να είναι fun to drive όπως κάθε ταπερ
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
REALZEUS έγραψε:Εδώ δεν ακούγονται τα πολυκύλινδρα τουρμπάτα supercars ιδιαίτερα ωραία, σιγά μην ακούγεται αυτό σαν τα παλιά Χόντα.

...ίσως πάλι ακούγεται καλά όπως αρκετά 2λιτρα τουρμπάτα που έχουν παρουσιαστεί τελευταία. Ίσως και όχι, αλλά φυμωμένο δεν νομίζω ότι θα ακούγεται.
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#14525 Θα μου δώσεις ένα παράδειγμα δίλιτρου τουρμπάτου που ακούγεται καλά;(εξαιρώ τις "φτερούγες")
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
spyros.s έγραψε:Θα μου δώσεις ένα παράδειγμα δίλιτρου τουρμπάτου που ακούγεται καλά;(εξαιρώ τις "φτερούγες")

...δεν γνωρίζω τα γούστα σου, οπότε και δεν μπορώ να απαντήσω. Κράτα ότι εμένα μου αρέσουν πολλοί διαφορετικοί κινητήρες, δεν έχω τέτοιου είδους κολλήματα. Δεν είναι απαραίτητο να μην έχει υπερσυμπιεστή ο κινητήρας για να έχει ωραίο ήχο, βρίσκω σε κάθε τι κάτι ωραίο και μοναδικό. Δεν με πιάνει υστερία ούτε καν με την F1 ας πούμε... πιστεύω ότι αν πάει κάποιος κοντά στα paddocks και ακούσει τις νέες εκδόσεις θα πορωθεί, με την προυπόθεση ότι θα αγαπάει αυθεντικά της αυτοκίνηση και όχι το μυαλό του και τα αυτιά του και το τι αυτά θέλουν να πιστέυουν ότι είναι σωστός καλό ήχος αυτοκινήτου...

Ίσως ανοίξω και θέμα... θα έχει ενδιαφέρον...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Goldmund έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Εδώ δεν ακούγονται τα πολυκύλινδρα τουρμπάτα supercars ιδιαίτερα ωραία, σιγά μην ακούγεται αυτό σαν τα παλιά Χόντα.

...ίσως πάλι ακούγεται καλά όπως αρκετά 2λιτρα τουρμπάτα που έχουν παρουσιαστεί τελευταία. Ίσως και όχι, αλλά φυμωμένο δεν νομίζω ότι θα ακούγεται.

Μόνο και μόνο που οι εταιρείες βάζουν ειδικά sound synth συστήματα για να ακούγεται καλύτερα -ή απλά να ακούγεται :shifty: - το καινούριο τους super duper μοτέρ, φτάνει για να καταλάβουμε ότι πλέον ο ήχος έχει περάσει σε 2η, 3η, μην πω και 5η μοίρα....Επί του προκειμένου μοντέλου, παλιότερα άκουγες -και ένιωθες φυσικά- το "σκαλοπάτι" του VTEC, με ένα απλό φιλτράκι ούρλιαζε στα ψηλά, για να μην πω τι γινόταν με ένα τελικό και μια πιο ελεύθερη εισαγωγή :inlove:

Ομοίως παλιότερα turbάτα, και όχι μόνο οι φτερούγες, έσκαγαν, σφύριζαν, γενικά ακουγόντουσαν (καλά, μέτρια ή άσχημα, εξαρτάται). Σήμερα τις πιο πολλές φορές δεν μπορείς καν να καταλάβεις αν είναι turbo το μοτέρ που φοράς....
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
The Ace έγραψε:Μόνο και μόνο που οι εταιρείες βάζουν ειδικά sound synth συστήματα για να ακούγεται καλύτερα -ή απλά να ακούγεται :shifty: - το καινούριο τους super duper μοτέρ, φτάνει για να καταλάβουμε ότι πλέον ο ήχος έχει περάσει σε 2η, 3η, μην πω και 5η μοίρα....Επί του προκειμένου μοντέλου, παλιότερα άκουγες -και ένιωθες φυσικά- το "σκαλοπάτι" του VTEC, με ένα απλό φιλτράκι ούρλιαζε στα ψηλά, για να μην πω τι γινόταν με ένα τελικό και μια πιο ελεύθερη εισαγωγή :inlove:

Ομοίως παλιότερα turbάτα, και όχι μόνο οι φτερούγες, έσκαγαν, σφύριζαν, γενικά ακουγόντουσαν (καλά, μέτρια ή άσχημα, εξαρτάται). Σήμερα τις πιο πολλές φορές δεν μπορείς καν να καταλάβεις αν είναι turbo το μοτέρ που φοράς....

...δεν έχουν βάλει σε όλα ακόμη συνθεσαιζερ. Αλλά σε κάτι μπέμπες και κάτι φάου βε όντως έχουν... σε μερικά ακόμη ακούγεται και η τουρμπίνα και το σκάσιμο και το βράχνιασμα στα ψηλά με την αλλαγή του χρονισμού και όλα... δεν είμαι τόσο αρνητικός στην αντίληψή μου. Υπάρχουν βέβαια καλύτερα, υπάρχουν και χειρότερα...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Goldmund έγραψε:
The Ace έγραψε:Μόνο και μόνο που οι εταιρείες βάζουν ειδικά sound synth συστήματα για να ακούγεται καλύτερα -ή απλά να ακούγεται :shifty: - το καινούριο τους super duper μοτέρ, φτάνει για να καταλάβουμε ότι πλέον ο ήχος έχει περάσει σε 2η, 3η, μην πω και 5η μοίρα....Επί του προκειμένου μοντέλου, παλιότερα άκουγες -και ένιωθες φυσικά- το "σκαλοπάτι" του VTEC, με ένα απλό φιλτράκι ούρλιαζε στα ψηλά, για να μην πω τι γινόταν με ένα τελικό και μια πιο ελεύθερη εισαγωγή :inlove:

...δεν έχουν βάλει σε όλα ακόμη συνθεσαιζερ. Αλλά σε κάτι μπέμπες και κάτι φάου βε όντως έχουν... σε μερικά ακόμη ακούγεται και η τουρμπίνα και το σκάσιμο και το βράχνιασμα στα ψηλά με την αλλαγή του χρονισμού και όλα... δεν είμαι τόσο αρνητικός στην αντίληψή μου. Υπάρχουν βέβαια καλύτερα, υπάρχουν και χειρότερα...

Από όσα έχω διαβάσει -γιατί δεν τα έχω οδηγήσει όλα αυτά- μόνο τα OPC κρατάνε κάπως τη σημαία του "ηχοκάγκουρα" ψηλά :s_biggrin , γιατί όλα τα υπόλοιπα, γαλλικά και γερμανικά (που πρακτικά περιλαμβάνουν και Ισπανούς και Τσέχους) ούτε που τα καταλαβαίνεις....Δεν μιλάμε για super/exotics, ούτε για "ειδικές" εκδόσεις (τύπου Μ)....
Άβαταρ μέλους
By NickTG

Άβαταρ μέλους
By Goldmund
#16073 ο κινητήρα και η εξάτμιση είναι ένα αδιαίρετο σύνολο για τον ήχο που κάνει ένα αυτοκίνητο...