Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#9654 Δεν μου έρχεται κανένας που να έγινε ban επειδή ήταν ανεπιθύμητος από 1-2 μόνο.
Όσο έφυγαν απο πολλούς ήταν και μάλλον άργησαν.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#9683 Εμένα μου έρχεται στο μυαλό κάποιος που έγινε ban επειδή ήταν ανεπιθύμητος από 1-2. Επίσης το να είναι κάποιος ανεπιθύμητος από κάποια μερίδα μελών δεν είναι λόγος για ban ή για συνεχές bullying από τους mods, το να παραβιάζει τους κανόνες θα έπρεπε να είναι ο μόνος λόγος.

Εγώ εκεί αποδίδω τα προβλήματα στο 4τφ, κατά το ήμισυ υπερβολική ανεκτικότητα σε πολλούς χρήστες που έκαναν trolling, flood και τα τέρατα γενικώς και κατά το άλλο ήμισυ σε επιλεκτικό bullying έναντι μελών που απλά ήταν για διάφορους λόγους αντιπαθείς σε κάποιους (mod ή όχι).

(για να μην αναφερθώ στον εαυτό μου) το να τρώει πχ ban ο Γαβριήλ επειδή τον έβριζε ο skullone (μιλάμε για ελεεινό επίπεδο) μπορεί να ερμηνευτεί σαν υπερβολική ανεκτικότητα έναντι του skullone ή σαν τραμπουκισμός στον Γαβρηίλ. Φυσικά είναι και τα 2.
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#9689 Παντα θα υπαρχουν αδικιες και αφορισμοι οσων δεν συμφωνουν, δεν ειναι στην παρεα, κλπ.
Παντα θα υπαρχουν και οι προβοκατορες.
Το φορουμ, τοσο αυτο οσο και το προηγουμενο δεν ειναι παρα μια μικρογραφια της ελληνικης κοινωνιας.
Το δεχεσαι η οχι.
Πρεπει ομως οι κανονες να εφαρμοζονται για ολους πραγμα αδυνατον (εδω και εκει) οταν ο κολητος σου δεν τους εφαρμοζει.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#9690 Δεν το δέχομαι, και ούτε πιστεύω η διαχείριση στο φόρουμ εδώ έχει τέτοια μοιρολατρική στάση.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
harpymonk έγραψε:Παντα θα υπαρχουν αδικιες και αφορισμοι οσων δεν συμφωνουν, δεν ειναι στην παρεα, κλπ.

Μη περιπλέκετε τα πράματα.

Είναι απλο:

1. Υπάρχει ένας υποτυπώδης, απλός κανονισμός που όλοι η χρήστες πρεπει να σεβαστούν. Ο κανονισμός δε, επικαιροποιείται όποτε κρίνεται απαραίτητο και προσαρμόζεται ανάλογα.

2. Υπάρχουν, εκ των πραγμάτων, "σεσημασμένοι" χρήστες (you know who you are). Άλλη βαρύτητα έχει μια παράβαση όταν το μέλος δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, άλλη βαρύτητα δίνεται όταν υπάρχει προηγούμενο. Λογικό. Ακόμα και στην επιβολή των κρατικών νόμων ο πρότερος έντιμος βίος παίζει σημαντικό ρόλο.

3. Επείδη είμαστε άνθρωποι και κάτι μπορεί να μας ξεφύγει, υπάρχει και η δυνατότητα αναφοράς κάποιας παράβασης (το κουμπάκι report) από τα μέλη η οποία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ιδιαίτερα όταν αυτή η αναφορά τεκμηριώνεται.

4. Η παρέα δεν είναι κακό πράμα. Κάποιοι χρήστες γίνονται και φίλοι στην πραγματικότητα, κάποιοι όχι (Εγώ πχ, δε γνωρίζω κανέναν προσωπικά). Αυτό όμως δεν παίζει κανένα ρόλο στη λειτουργία του φόρουμ. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει παρέα με όποιον θέλει.

(Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική άποψη)
Άβαταρ μέλους
By italakias
nass έγραψε:Μ΄αρέσουν τα αντικειμενικά σχόλια για τους παλιούς διαχειριστές του 4TF :whatever:

Ο ένας κάργα στα ρατσιστικά, προσβλητικά ποστ μίσους, αποβάλλεται ---> φταίει το παρεάκι
Ο άλλος ειρωνεύεται και προκαλεί συνέχεια, νομίζοντας ότι είναι η διάνοια του αιώνα και η συμμετοχή του περιποιεί τιμή ---> αποβλήθηκε άδικα
Ο τρίτος τρολάρει και βρίζει σε όλα τα θέματα ενοχλώντας συνέχεια ---> φταίνε οι mods
Ο τέταρος φτιάχνει δεκάδες κλώνους, επιμένοντας να επιστρέφει εκεί όπου είναι ανεπιθύμητος ---> |λογοκρισία| το φόρουμ και ας κάνω τα πάντα για να συμμετάσχω
κτλ. κτλ.

Το μεγαλύτερο (μεταξύ άλλων, σύμφωνοι) λάθος της παλιάς διαχείρισης ήταν ό,τι ήταν περισσσότερο ανεκτική απ΄ό,τι έπρεπε και έδωσε σε όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες έδωσε περισσότερες ευκαιρίες να διορθωθούν απ΄ό,τι άξιζαν.

EDIT: Ιδιαίτερα έσπασα πλάκα που με το που άλλαξε η διαχείριση και ήρθε ο Φαραώ, ορισμένοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι μπαναρισμένοι έφτιαξαν νέο κωδικό, τους πιάστηκε η γλώσσα στο γλύψιμο "τι καλή η καινούργια διαχείριση, που ο Αλλάχ να μου κόβει χρόνια και να της δίνει ώρες" κοίτα όμως πλάκα, που ξανάλλαξε η διαχείριση και τους ξαναμπανάρισε (επιβεβαιώνοντας τα πεπραγμένα της παλιάς) :s_rofl

Μπα ,γιναμε και καραγιοζιδες τωρα;
Και να σου πω κατι τωρα για να σου αποδειξω ποσο λαθος εισαι.
Αποβληθηκαμε εγω ,ο Αντωνης τιμ, ο Πατρινος ο οποιος ητανε χαβαλετζης, ο πιπινος και ο τρυφωνας και μετα κυλουσε ηρεμα το φορουμ ετσι;
Δεν λεω οτι αποβληθηκαμε αδικα,λεω οτι επρεπε να ειχαν αποβληθει πολοι περισσοτεροι.
Παλι μπορντελο ηταν το φορουμ,παλι σφαζοντουσαν σε διαφορα θεματα και μαλιστα σε πολυ χειροτερο βαθμο.
Πρεπει να εισαι η ψευτης ή στραβος για να μην εβλεπες οτι υπηρχε ενα παρεακι που επεβαλε τον διαλογο οπως γουσταριζε και με την ανοχη της διαχειρισης μαλιστα.
Οχι εσενα,μην το παρεις προσωπικα.
Ε οταν αφηνεις μια παρεα να αλωνιζει τοτε το φορουμ διαλυεται.

Και τελος καλο θαειναι την λεξη καραγκιοζιδες να την παρεις πισω.
Αμα εχεις νευρα που διαλυθηκε το φόρουμ σου,δεν σου φταιμε εμεις,τραβα βρεστα με τον ΣΧ.
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
saxon_747 έγραψε:
harpymonk έγραψε:Παντα θα υπαρχουν αδικιες και αφορισμοι οσων δεν συμφωνουν, δεν ειναι στην παρεα, κλπ.

Μη περιπλέκετε τα πράματα.

Είναι απλο:

4. Η παρέα δεν είναι κακό πράμα. Κάποιοι χρήστες γίνονται και φίλοι στην πραγματικότητα, κάποιοι όχι (Εγώ πχ, δε γνωρίζω κανέναν προσωπικά). Αυτό όμως δεν παίζει κανένα ρόλο στη λειτουργία του φόρουμ. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει παρέα με όποιον θέλει.

(Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική άποψη)

Μην παραποιεις τα λογια μου δεν ειπα ποτε οτι η παρεα ειναι κακο ειπα οτι αν εισαι μελος της παρεας (και των μοντ) και ξεφυγεις δε ειναι το ιδιο απο το να μην εισαι στην παρεα και ξεφυγεις. Αυτα τα πραγματα δεν αλλαζουν και ειναι μερος τηα ανθρωπινης φυσης. Δεν σημαινει ομως οτι ειναι και σωστα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
bibendum έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Το μεγαλυτερο λαθος της παλιας διαχειρησης δεν ηταν τα ban που δεν εδωσε, αλλωστε οι γνωστοι μια χαρα μπαναριστηκαν.

Στους οποιους επισης γνωστους εχει δοθει βημα εδω :s_tongue

Βήμα δόθηκε σε όλους, αρκεί να συμπεριφέρονται σωστά. Θα το θεωρούσα τουλάχιστον άκομψο να κόψω κάποιους, είτε γιατί δεν είναι του γούστου μου, είτε γιατί κάποτε, κάπου αλλού, συμπεριφέρθηκαν άσχημα.
Δεν βλέπω κάτι κακό σε μια ευκαιρία.
Το moderating σε τούτο εδώ το φόρουμ είναι διαφορετικό. Μέχρι στιγμής τα πάνε καλά οι mods μας (εγώ ασχολούμαι σπάνια), και δεν νομίζω πως θα έπρεπε να έχουμε παράπονα.
Ανεκτικοί είμαστε αρχικά, αλλά όχι για πάντα.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#9725 Και νόμιζα ότι ήμουν εγώ ο πιο κακοήθης του 4τφ :(
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#9727 @Italakias

5. η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του φόρουμ ή η δημοσίευση μηνυμάτων & pm με σκοπό την πρόκληση οργισμένης αντίδρασης.

Κανονισμός και Όροι Χρήσης

To έχεις διαβάσει ε;

Σε αυτήν την σελίδα μόνο έχεις επιτεθεί (με το αντίστοιχο quote) σε δυο μέλη. Και απο πάνω μιλάς περί ανοχής;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
harpymonk έγραψε:Μην παραποιεις τα λογια μου δεν ειπα ποτε οτι η παρεα ειναι κακο ειπα οτι αν εισαι μελος της παρεας (και των μοντ) και ξεφυγεις δε ειναι το ιδιο απο το να μην εισαι στην παρεα και ξεφυγεις.Αυτα τα πραγματα δεν αλλαζουν και ειναι μερος τηα ανθρωπινης φυσης. Δεν σημαινει ομως οτι ειναι και σωστα.

Δεν παραποίησα τα γραφόμενα σου (πως θα μπορούσα άλλωστε αφου έκανα quote) απλά πιθανόν να τα παρεξήγησα.
Ο μόνος λόγος, όπως σου έγραψα και προηγουμένως, να είμαι (προσωπικά) λιγο πιο επιεικής σαν mod σε κάποιον χρήστη που θα παραβεί τον κανονισμό είναι ο "πρότερος έντιμος βίος".

Γενικά (και όχι μόνο στο φορουμ), δεν μπορούμε να κρίνουμε 100% σωστά τι είναι απόλυτα λάθος και τι σωστό. Το τι θεωρεί πχ ένας χρήστης προσβολή είναι σχετικό.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
italakias έγραψε:Τρολαρισμα,flamebait σε σχεδον καθημερινη βαση,απαραδεκτες εκφρασεις στους συνομιλητες και ουτε μια μερα μπαν.
Αυτα που λεω περι ανοχης .

Έκανες report και αγνοήθηκε;
Έχεις κάποιο λινκ που να τεκμηριώνει αυτά που λες;